Stydím se za ty, co se navážejí na Zemanovu návštěvu královny Alžběty II.

Málokdo si umí představit, jak je pro každou hlavu státu náročný protokol při návštěvě anglické královny Alžběty II. Vždyť u ní měli problémy i Obamovy. Tak ať se nikdo politických soupeřů nenaváží do našeho pana prezidenta.

Například se vyskytly takové vítky, že při setkání začal mluvit s královnou, nebo se dokonce našli tací, kteří kritizovali jeho dárky pro královnu. Já osobně se domnívám, že každý rozumný člověk, se nad takovouto kritiku musí povznést. A myslím si, že takovýmto rozumným člověkem bude určitě i současná anglická královna Alžběta II.

Schválně si zkuste představit vy čtenáři, kteří jste současně kritičtí k současnému prezidentovi, vžít do role prezidenta. Kdybyste jím byli zrovna vy. Dokázali byste se tam vyhnout jakémukoliv porušením protokolu, když to nedokázali i třeba takoví manželé Obamovy? Myslím si, že skoro každý z nás by tam měl problémy.

A nebo dárek. Co vy byste jí dali? Brož a hedvábný šátek jako pan prezident Miloš Zeman? A proč ne? Co je na tom špatného! Já bych jí třeba klidně věnoval nějaký osobně vyrobený papírový model nějaké významné stavby. A bylo by mi úplně jedno, že by se někdo začal do mého dárku navážet. Je to samozřejmě určitě lepší, něž jí nedarovat vůbec nic. A protože ji pan prezident skutečně něco věnoval, mělo by se to napoak ocenit. A ne se do toho navážet!

Zkrátka a dobře, kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde. A tady holt jsou snahy o to, aby už Miloš Zeman zvolen nebyl a aby na hradě místo něj usedl nějaký sluníčkář, který se nebude štítit třeba ani propagace takových cizáckých kultur, které jsou neslučitelné s tou naší a které usilují o své vítězství nad světem, včetně nad tou kulturou naší. Ne, o zvolení prezidenta takovéhoto druhu bych skutečně nestál a bral bych to jako absolutní prohru českého národa. Proto jsem na práci našeho současného pana prezidenta Miloše Zemana hrdý. A nejen já. Ale my všichni Češi bychom měli být pyšní, že se náš pan prezident mohl s anglickou královnou setkat a že se hlava Commonwealthu možnost setkat s hlavou České republiky. A tím tam naše zem alespoň nachvíli vstoupila do jejich povědomí.

Související články:

Mají se političtí agitátoři vtírat na akce pro děti?

Pěší výlet po Kladensku

Včera jsem osobně panu prezidentovi v Lidicích tleskal

Benešovy dekrety jsou nadějí i pro budoucí Evropu

Povinná branná výchova do škol? Samozřejmě, že jsem pro

Na demonstraci proti M. Zemanovi by mne nikdo nedostal ani dvaceti páry koní

Autor: Libor Čermák | pondělí 19.6.2017 6:13 | karma článku: 41,76 | přečteno: 5701x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,53

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88