Opět doplňuji další historické havárie UFO

Jev UFO se táhne celou historií lidstva jako červená niť. A to samé platí i o jeho haváriích. A tak dnes předkládám další sérii údajných havárií UFO těch z nejstarších dob.

První sérii takovýchto událostí jsem publikoval v článku „Dokumenty o historických haváriích UFO“.

Další sérii v článku „Historie je plná havárií UFO“ A nyní se zmíním o dalších takovýchto případech.

Informace o těchto pradávných událostech se podle mého názoru dají najít jak ve starých kronikách, bájích a pověstech, tak v dalších faktorech. Zde tak publikuji další sérii historických havárií něčeho, co by se dnešním pohledem dalo nazvat UFO.

Hora Kailas,Tibet

K vrcholu Kailas v Tibetu se váže mnoho pověstí. A v mnohých z nich jsou i archeoastronautické aspekty. V jedné z nich jsem dokonce nalezl odkaz na možnou dávnou havárii objektu tvaru podobného létajícímu talíři. Tak poslouchejte: Kdysi dávno mezi sebou soupeřili mág Mil Räpa a šaman Bon-po. Druhý jmenovaný chtěl ukázat svojí moc, a tak v bubnu vyletěl na horu Kailas. Mág ho však očaroval a buben sestřelil.

Zdroj: Dopatka U.: Velká encyklopedie Ericha von Danikena: Vašut, Praha, 1999

Tibet z hlediska archeoastronautiky

Jezero Titicaca, Peru/Bolivie

Tajuplný národ Uros, je lid, který ještě nedávno žil na rákosových ostrovech v jezeře Titicaca na hranici Peru a Bolivie. Tito lidé o sobě doslova tvrdili, že jsou potomci nějakých bohů, sestoupavších seshora. Lidé Uros také měli trochu jinou krev, a to v tomto případě krev černé barvy. Jsou to snad potomci nějakých mimozemšťanů, kteří zde kdysi dávno havarovali a už se nemohli vrátit zpět domů?

http://en.wikipedia.org/wiki/Uru_people

Údolí Hunza, Pákistán

Ve 30. letech 20. století byl v nepřístupném údolí Hunza v horách Karakorum objeven zvláštní národ, který by sem jakoby vůbec nepatřil. Světlou pletí, vlasy a modrými očima se spíš podobají Evropanům. Jazyk, kterým hovoří naprosto odlišný od jakýchkoliv jiných jazyků. A co je nejzajímavější, tito lidé dokonce stárnou pomaleji, než normální lidé. Naprosto běžně se dožívají sto let i víc. A tak jedna z hypotéz říká, že může jít o potomky nějakých mimozemšťanů, kteří v údolí v dávných dobách havarovali. Nemohli se tak vrátit, a tak se začali křížit s běžnými lidmi.   

Zdroj: Národ Hunzů: Jak horalé dosáhli své neuvěřitelné dlouhověkosti? Článek v publikaci Mimozemšťané mezi námi, Enigma, RF Hobby, Praha 2015

Sibiř, Jakutsko, Rusko

Podle staré legendy Sibiřanů v Jakutsku proti sobě kdysi dávno jejich bohové na nebi uspořádali jakousi mýtickou bitvu. Mohli to být například mimozemšťané? A jsou snad pozůstatkem po této bitvě tajuplné kovové budovy, kterým se podle jejich tvaru obráceného hrnce říká kotle? Mají být veliké 5-10 metrů a jsou z kovu červené barvy. Jsou ukryty hluboko v sibiřské tajze a každému kdo se k nim přiblíží, hrozí záhadná nemoc, nebo dokonce smrt. O tom se osobně přesvědčil i český badatel Ivan Mackerle, jenž sem v roce 2006 uspořádal průzkumnou expedici. Jeho expedice nalezla jezera v přesně v kruhovém tvaru. Na jejich dnech se nalézalo něco tvrdého a hladkého, v jednom případě i zaoblená kopule. Šlo snad skutečně o kotle, které se vlivem podmáčené půdy ponořily pod terén?

Zdroj: Kotle ze Sibiře: Jde o havarované mimozemské stroje? Článek v publikaci Mimozemšťané mezi námi, Enigma, RF Hobby, Praha 2014

http://www.mackerle.cz/udoli-smrti

Egypt

Z doby vlády faraóna Thutmose III., jenž panoval v letech 1504 – 1450 před naším letopočtem se dochovala zpráva na papyru, který vlastnil profesor Albert Tulli, bývalý ředitel Egyptského muzea ve Vatikánu. Na něm je uvedena tato zpráva:

„Ve dvacátém druhém roce, ve třetím zimním měsíci, o šesté hodině denní písaři z Domu Života spatřili , jak z nebe přichází ohnivá koule. I když neměla hlavu, její dech byl smrdutý. Tělo měla sáh dlouhé a sáh široké. Neměla hlas.“ Mnozí si možná myslí, že se mohlo jednat o meteor, ale když byl v roce 1993 proveden nový překlad papyru, vyšlo najevo, že se v něm nehovoří o kouli, ale kotouči či disku. A kromě toho stejný zdroj hovoří i o tom, že v té době se nad Egyptem vznášely další ohnivé objekty, které byly jasnější než Slunce. Jde snad o jeden z nejstarších záznamů o havárii UFO?

zdroj: Vašíček A.: Vesmírné přízraky, Mystery film, Ostrava 2014

Olymp, Řecko

Staré řecké báje se zmiňuje o bájném okřídleném koni Pegasovi. Vzhledem k tomu, že žádný savec na světě nemá tři páry údů (ale jen dva - přední a zadní končetiny), domnívám se, zda se v této báji neschovává zpráva o nějakém zvláštním létajícím objektu, který by se vzhledem k tomu, že existoval ve starověku, kdy žádná letadla ještě neexistovala, mohl klidně být i jakýmsi neidentifikovaným létajícím objektem. Prý uměl létat rychle jako vítr a žil ve vysokých horách. Jednou na něm chtěl na Olymp vylétnout i Bellerofontés, což však rozhněvalo Dia. Proto stihnul Pegase náhlou zuřivostí. Bellerofontés se na něm neudržel a spadnul z něj dolů.

Zdroj: http://cs.wikipedia.org/wiki/Pegas

Tarsus, Turecko

Pegas, ten Diovu zuřivost přežil. Později byl navíc pak proměněn v souhvězdí Pegasa. Ale jeho křídla dopadla na zem v blízkosti města Tarsus v dnešním Turecku. A tak se ptám, zda nemůže v této řecké pověsti jít o další dvě zprávy o havárii dalšího starověkého UFO, které lidem svým tvarem připomínalo koně.

Zdroj: http://cs.wikipedia.org/wiki/Pegas

Trutnov a nebo Brno

Na svém blogu jsem už několikrát napsal myšlenku, zda dávná vyprávění o dracích nemůžou být vlastně opět svědectví o pozorování UFO, které si tehdejší lidé nedokázali vysvětlit. A tak to byli pro ně draci (viz například můj článek Draci jako pradávná pozorování UFO). Ale několik pověstí také vypráví o smrti draků. Když tedy spojím onu hypotézu s těmito pověstmi, vychází mi, že by mohlo jít opět o nějakou  havárii UFO. Asi nejznámější českou pověstí je trutnovský či brněnský drak. Trutnovská pověst vypráví, jak uhlíř Trut narazil v jedné jeskyni na spícího draka. A tak zabarikádoval vchod do jeskyně a pak vše podpálil. Mrtvého draka vycpal a pak nechal odvézt do Brna. O brněnském drakovi zas pověst vypráví, že se usadil v Brně-Líšni na Slatinské skále. A protože se ho všichni báli,byla vypsaná odměna na jeho zabití. Jednoho hrdinu však napadlo nakrmit ho vápnem. Když drak pak šel k potoku se napít, vápno se začalo hasit a drak zemřel.

Zdroj: Stejskal M.: Labyrintem tajemna aneb průvodce po magických místech Československa, Paseka, Praha, 1991

A tak se domnívám, že i těmito starými příběhy bych mohl doplnit svůj katalog údajných havárií UFO, který postupně zveřejňuji ve své rubrice Havárie UFO (UFO crashes ) nebo v níže uvedených odkazech.

 

Související články a další studie údajných havárií UFO:

Kdy dochází nejčastěji k haváriím kulových UFO?

Souvisí španělské havárie UFO s geometrií Pyrenejského poloostrova?

Souvisí spolu havárie UFO a egyptské pyramidy?

Souvislosti afrických havárií UFO

Geometrie texaských havárií UFO

Zvláštní záhada německých havárií UFO

Co vše by mohly být havárie UFO?

Historie je plná havárií UFO

Dopadlo to jako u Roswellu

Jihoamerické havárie UFO

Jsou to návraty antických bohů?

Měsíc ovlivňuje i havárie doutníkových UFO

Z čeho jsou vyrobená UFO?

Jak ovlivňuje Měsíc havárie létajících talířů?

Jak velké jsou létající talíře?

Záhadné písmo z havárií UFO

Skandinávské havárie UFO

Vesmírné havárie neidentifikovaných létajících objektů

Ovlivňuje Měsíc havárie UFO?

Havárie údajných UFO vytváří indiánský symbol míru

Havárie UFO v jihozápadních USA tvoří podivný obrazec!

Kolikrát došlo v Novém Mexiku k havárii UFO?

Údajné havárie UFO na území Velké Británie

Došlo už na našem území k havárii UFO?

Jak jsem nalézal časové souvislosti mezi haváriemi UFO

Dokumenty o historických haváriích UFO

Dokumenty o středověkých havárií UFO

Dokumenty o UFO a AAJ na divokém západě

Výročí dvou záhadných havárií

Autor: Libor Čermák | neděle 25.1.2015 14:39 | karma článku: 16,56 | přečteno: 1303x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,53

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88