Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zastávám se pana prezidenta Zemana. No a co?

"Ten bloger Čermák to musí určitě s tou naší zemí myslet sakra špatně, když se tak pořád zastává prezidenta Zemana." Takové je nejspíš myšlení každého přiznivce tzv. "pražské kavárny", který si přečte moje články na toto téma.

"On se pořád zastává toho proruského švába" (narážka na mé články zasávající se pana prezidenta)

"Měl by si koupit buzolu ukazující směrem na východ" (narážka na mé aktivity v rámci oldskautingu. Jako kdyby tyto aktivity měli být jen pro lidi s jediným tzv. "správným" názorem.)

"Za to, co píše na blogu, by mu měli zakázat práci s dětmi" (narážka na tom, že jsem vedoucím dětských kroužků. Jako kdyby tyto aktivity měli být jen pro lidi s jediným tzv. "správným" názorem. Prostě myšlení jak za hluboké totality.)

A můžu přidat další " uvědomělá moudra" tzv. "pražskokavérenských" blogerů a diskutérů, které jsem se už o sobě dozvěděl. A to jenom proto, že se mi libí politické přístupy pana prezidenta Zemana a nikoliv stoupenců pražské kavárny a jejich gurua pana Miroslava Kalouska. A to i přesto, že si pražská kavárna přisvojila Václava Havla obdobně jako komunisti Jiřího Wolkera. Místo toho z prezidenta Miloše Zemana vytvořila jakéhosi antihavla, jako kdyby chtěli v lidech vyvolat pocit, že Havel se Zemanem byli političtí nepřátelé na život a na smrt. Přitom si vzpomínám, že ve skutečnosti si oba pánové docela dobře rozumněli. Vždyť to byl Miloš Zeman a ČSSD, kteří na rozdíl od ODS plně podpořili opětovnou volbu Václava Havla prezidentem v roce 1998. Ale to jen tak na okraj trošku historie, pro ty, co si stále ještě myslí, že to byli nepřátelé na život a na smrt.

Já však teď tvrdím, že dnes potřebujeme na vysokém politickém místě skutečně právě takovou osobnost jako je Miloš Zeman. Proč? 

Zaprvé, je to kvůli naší zahraniční politice. Ačkoliv evropská integrace je ve své podstatě dobrý nápad a mě se i líbí. Ale v poslední době se však Evropské unii tak trochu zvrtla. Místo, aby hledala cestu, aby k sobě jednotlivé evropské národy a země měly blíž, tak v posledních letech se EU rozhodla, že svým členským státům a lidem v nich žijících bude naopak komplikovat život. A čím? Jakýmsi nadřazeneckým diktátem a nesmyslnými byrokratickými nařízeními typu kvóty na migranty, Dublin IV, Istambulská úmluva, GDPR či zákazy názvů či dokonce některých produktů. Jako kdyby EU naopak chtěla, aby se tímto přístupem lidem sama zprotivovala. A tak jsem rád, že právě náš pan prezident umí poukázat na to, že ta cesta, kterou zvolili současní vysocí představitelé EU, není zrovna to, co bychom v Evropě potřebovali. 

Za druhé, je to kvůli naší domácí politice. A to proto, aby politici pražské kavárny, co se vidí v panu Kalouskovi a v jemu podobných, co by si přáli návrat takové politiky jako za doby vlády Petra Nečase, měli důstojného kritika. Aby se politika jejich tehdejší vlády, kdy bylo s obyčejnými lidmi jednáno jako s hadrem, už nikdy podruhé v naší zemi neobjevila. Vláda Petra Nečase a Miroslava Kalouska prováděla snad nejvíce lidí ponižující politiku od doby sametové revoluce. A jsem rád, že to byl zrovna prezident Miloš Zeman, kterému se povedlo tyto "Ference" a "Lorence" odstavit od moci. A tak snad mám právo být proti takové politice, která se k nejzámožnějším boháčovům staví jako k nadčlověku a naopak k obyčejným lidem se chová jako k hadru? Určitě mám.

A za třetí je to i kvůli naší ekonomice. A tak se ptám, zda je jen náhoda. Když se stal Miloš Zeman v roce 1998 předsedou vlády, začala naše ekonomika po předchozí recesi opět růst. A přesně to se opakovalo i v době 2013, kdy se stal prezidentem republiky.

Já zkrátka prezidentství Miloše Zemana vidím takto. A pokud se můj přístup někomu nelíbí, tak ať si, pro mne, za mne, klidně trhne nohou. Můj politický názor je názor můj a nikoliv nějakého aktivistického pražskokavárníka, sluníčkáře nebo neomarxisty. A tak jsem strašně rád, že v současné, pro Evropu složité době, na Přažském hradě nesedí žádný pražskokavárník, sluníčkář, vítač či neomarxista, ale právě Miloš Zeman, protože jinak by to s námi jistě dopadlo špatně. Na tento svůj dobrý pocit mám snad v demokracii právo. A pokud se to někomu nelíbí a chce mne za to častovat nějakýmy těmi hrubšímy výrazy či mne dokonce za mé názory ponižovat, tak ať laskavě přestane mluvit o demokracii. Neboť má myšlení dikrátora nebo příznivce totalitního režimu, protože jeho myšlení rohodně demokratické není.

Související články:

Mají být skauti vedeni proti prezidentu Zemanovi?

Prokavárenští demonstranti, vy se nebojíte diktatury multikulturalismu?

Pane Drahoši, měl byste radost i z mých aktivit?

Má pražská kavárna patent na demokracii?

Je projevení sympatií k našemu panu prezidentovi aktivní občanství?

Autor: Libor Čermák | pondělí 7.5.2018 5:33 | karma článku: 35,80 | přečteno: 1161x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

Po zázračném osvobození z indiánského zajetí se naši přátelé dostávají do srubu trapera Donalda, kde je jednak čeká odpočinek s idylkou, ale také se dozvědí jedno velké překvapení.

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,53 | Přečteno: 151x | Poezie a próza

Libor Čermák

Zázračné vysvobození z indiánského zajetí

Cesta našich přátel za tajemnou čelenkou pokračuje přes Brazelovu farmu, kde si budou vyprávět staré indiánské legendy. Nakonec ale padnou do indiánského zajetí. Ale i zde najdou spojence, který jim spolu s Manitouem pomůže.

12.8.2023 v 7:50 | Karma: 7,58 | Přečteno: 230x | Poezie a próza

Libor Čermák

Indián v Roswellu

Naši čtyři přátelé Tom, Jack, Dan a indiánských hoch Tokakua se ukryli ve vesnici Apačů. Proč? Když byly u petroglyfů Tří řek, všimli si, že je pronásledují čtyři banditi ze strýcova gangu. Morgan, Hill, Smith a Dark.

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39 | Přečteno: 177x | Poezie a próza

Libor Čermák

Tajuplnosti indiánských souhvězdí

Ve scifi westernu "Putování za tajemnou čelenkou" teď naše bandity pronásledované hrdiny převede sám velký Manitou přes hory a dostanou se tak do apačské vesnice, kde mimo jiné budou rozjímat nad indiánském pojetí hvězdné oblohy.

29.4.2023 v 13:34 | Karma: 8,77 | Přečteno: 187x | Poezie a próza

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

Dnes vás hrdinové mého seriálu přivedou na málo známé posvátné místo severoamerických indiánů, které je jistě zajímavé i z hlediska záhad a archeoastronautiky. K Petroglyfům Tří řek v Novém Mexiku.

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88 | Přečteno: 202x | Poezie a próza
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Zavolíme! Kandidáti do eurovoleb zápolí v debatě vysílané i studentům škol

26. dubna 2024  5:42,  aktualizováno  9:13

Přímý přenos Šest kandidátů pro volby do Evropského parlamentu přijalo účast v debatě Zavolíme!, která je...

Byl na vozíku, po výměně kyčlí běhá, trénuje na maraton. Pomáhá mu konopí

26. dubna 2024  8:58

Jakub Kryšpín pracoval, dálkově studoval vysokou školu, měl plány do budoucna. Ty ale v roce 2006...

Z mrazu konečně do tepla. Už dnes bude 17 stupňů, o víkendu i přes 20

26. dubna 2024  8:21

Chlad a mráz zřejmě končí. Meteorologové avizují už na pátek teploty přes patnáct stupňů, o víkendu...

Ukrajinci dočasně stahují tanky Abrams. Jsou zranitelné při nasazení dronů

26. dubna 2024  8:01

Ukrajina dočasně stáhla z boje americké tanky Abrams M1A1, které se ukázaly být zranitelné při...

  • Počet článků 2384
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1899x
Věnuji se mnoho aktivitám. Vedu dětské kroužky, (např. turistický oddíl, deskové hry a hlavolamy, modelář, apod). Mnoho let se také zabývám různými záhadami a vesmírem. Také mne zajímá historie, zajímavá místa, turistika, tvorba křížovek do časopisů a mnoho dalšího. Nechci se také smířit s tím, že by pozemský život měl být ve vesmíru něčím ojedinělým.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Co právě poslouchám