Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Teď to s tím signálem z vesmíru vypadá na tvrdou konspiraci

Připadá vám normální, že když slavnostně ohlásíte objev mimozemského signálu, který zkoumáte přes rok, tak doslova v řádu hodin ho zas odvoláte, že jste se spletli? Mě ne. A tak mne napadlo, jak to s tím signálem asi teď je. 

Připomenu, že před několika dny obletěla svět zpráva o tom, že se naší civilizaci konečně podařilo zachytit signál mimozemské civilizace, který pocházel ze systému hvězdy podobné našemu Slunci HD 164595. Signálem jsem se podrobně zabýval ve svém článku "Nebojme se přiznat, že jsme "zachytili inteligentní signál z vesmíru!" (vizhttp://liborcermak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=548371), kde jsem kromě zajímavé geometrie onoho signálu i správně předpověděl, že se určitě najdou jedinci, kteří budou hledat pozemské vysvětlení. Cituji: "A je docela i možné, jak je to v obdobných případech časté, že přijdou i s hypotézou, že by signál mohl mýt přímo nějaký pozemský původ. To by tedy musela být sakra velká náhoda, aby se objevil nebo odrazil přesně v pozici nějaké konkrétní hvězdy, a to rovnou podobné Slunci." Ale, že s touto hypotézou přišli doslova pár hodin po ohlášení tohoto rok a čtvrt zkoumaného problému a vysvětlí to jakýmsi zapomenutým armádním satelitem z dob Sovětského svazu, je až krajně podezřelé. Doslova a do písmene mi to připadá, jako kdyby někdo z onoho možného zjištění, že ve vesmíru nejsme sami, vylítl jak opička na pérku. A tak jsem se zamyslel, a napadly mne tři možné varianty, jak to s tím signálem je. A jedna varianta je kupodivu konspiračnější než druhá nebo třetí.

Za prvé. Signál je umělého vesmírného původu, ale někomu vadilo, že tento objev nebyl učiněn na západních radioteleskopických stanicích, ale na ruském radioteleskopu RATAN.

Za druhé. Signál je umělého vesmírného původu, ale někdo se případného objevení mimozemské civilizace zhrozil. Proč jsou někteří lidé zapřísáhlí odpůrci existence mimozemských civilizací a jejich případného objevu se bojí? Odpověď je jednoduchá. V současném světě existují po světě různé náboženské směry, které ke světu přistupují tzv. fundamentalisticky. Zkrátka u nich platí to, že co mají někde v nějaké jejich svaté knize psáno, to je pro ně dáno i kdyby vědecké výzkumy říkaly něco úplně jiného. Typickým příkladem takového náboženství je islám, kterému propadlo už přes miliardu lidí na celém světě a který někteří současní vlivní lidé až neskutečným způsobem propagují. Takovou kulturu, která za jedinou bytost mimo naší Zemi považuje jen Alláha, by to samozřejmě mohlo ohrozit na celé její podstatě. Jenže já sám za sebe můžu říci, že nejsem člověk, který by zhroucení celé islámské ideologie nepřivítal, ale naopak. A tak samozřejmě hledat důkazy o mimozemském životě chci i dál.   

A za třetí. Signál je umělého pozemského důvodu a jak se píše v oněch článcích, které oslavují onen sovětský satelit, tak jeho původ ruská akademie věd skutečně věděla. Otázka teď však je ta, proč tam nejdřív slavnostně vyhlásili, že našli mimozemský signál, čímž vlastně vlili takovouto naději do lidí po celém světě, aby to vzápětí takto dementovali a tím jim tu naději o to brutálněji vzali. Napadá mne jen jedna teorie. Někdo se snaží zesměšnit celou, několik desetiletí trvající snahu nalézt mimozemské civilizace pomocí radiových signálů. A důvod? Zřejmě ten samý, jako jsem popsal ve variantě č. dvě. 

Zkrátka a dobře ať už platí jedna, druhá nebo třetí hypotéza, něco je zde shnilého. Otázka teď samozřejmě je ta, že až zachytíme další podobný mimozemský signál příště a i kdyby bylo skutečně nad slunce jasnější, že jde o signál mimozemské civilizace, zda pro světovou veřejnost nedopadne podobně, jako signál tento. Média si teď nyní vyzkoušela najednou dva brutální psychologické prvky. Jednak jak dát lidem naději a vzápětí jim ji zase vzít. A pak, že v krajním případě lze vždycky na takovéto signály nasadit něco pozemského. A tak nám nezbývá než doufat, že při příštím takovémto důkazu o existenci života mimo Zemi, bude toto poznání dovoleno i nám prostým pozemšťanům.  

Zdroj:https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/zahadny-signal-z-vesmiru-zrejme-pochazel-ze-stareho-sovetske/r~8cacc2e6703811e6888a0025900fea04/?utm_source=volnyHP&utm_medium=newsbox&utm_term=position-2&redirected=1472849638 

Související články:

"Nebojme se přiznat, že jsme zachytili inteligentní signál z vesmíru!" http://liborcermak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=548371

"Na islámské fundamentalisty bych nasadil mimozemšťanyhttp://liborcermak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=377982

"Křesťanství a mimozemské civilizace, jde to k sobě?" http://liborcermak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=240067

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Libor Čermák | neděle 4.9.2016 5:44 | karma článku: 21,07 | přečteno: 1768x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

Po zázračném osvobození z indiánského zajetí se naši přátelé dostávají do srubu trapera Donalda, kde je jednak čeká odpočinek s idylkou, ale také se dozvědí jedno velké překvapení.

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,54 | Přečteno: 152x | Poezie a próza

Libor Čermák

Zázračné vysvobození z indiánského zajetí

Cesta našich přátel za tajemnou čelenkou pokračuje přes Brazelovu farmu, kde si budou vyprávět staré indiánské legendy. Nakonec ale padnou do indiánského zajetí. Ale i zde najdou spojence, který jim spolu s Manitouem pomůže.

12.8.2023 v 7:50 | Karma: 7,58 | Přečteno: 231x | Poezie a próza

Libor Čermák

Indián v Roswellu

Naši čtyři přátelé Tom, Jack, Dan a indiánských hoch Tokakua se ukryli ve vesnici Apačů. Proč? Když byly u petroglyfů Tří řek, všimli si, že je pronásledují čtyři banditi ze strýcova gangu. Morgan, Hill, Smith a Dark.

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39 | Přečteno: 177x | Poezie a próza

Libor Čermák

Tajuplnosti indiánských souhvězdí

Ve scifi westernu "Putování za tajemnou čelenkou" teď naše bandity pronásledované hrdiny převede sám velký Manitou přes hory a dostanou se tak do apačské vesnice, kde mimo jiné budou rozjímat nad indiánském pojetí hvězdné oblohy.

29.4.2023 v 13:34 | Karma: 8,77 | Přečteno: 187x | Poezie a próza

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

Dnes vás hrdinové mého seriálu přivedou na málo známé posvátné místo severoamerických indiánů, které je jistě zajímavé i z hlediska záhad a archeoastronautiky. K Petroglyfům Tří řek v Novém Mexiku.

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88 | Přečteno: 202x | Poezie a próza
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

USA pozastavily dodávky bomb Izraeli. Nechtějí krveprolití v Rafáhu

8. května 2024  10:51,  aktualizováno  19:01

Spojené státy odložily plánovanou dodávku munice Izraeli a kvůli jeho operacím v Rafáhu na jihu...

Monopol skončil. Čínské satelity obsazují orbitu, znepokojují Pentagon

8. května 2024

Čína buduje svou „flotilu“ satelitů v takovém tempu, že Spojené státy ztrácejí svou dominanci ve...

Další útok na politika v Německu. Někdejší primátorku napadli v knihovně

8. května 2024  12:47,  aktualizováno  17:57

Někdejší primátorku Berlína Franzisku Giffeyovou ve středu napadl útočník, těžkým předmětem ji...

Výnosy z ruských aktiv půjdou na zbraně pro Ukrajinu, shodli se zástupci EU

8. května 2024  16:12,  aktualizováno  16:33

Zástupci členských zemí Evropské unie se ve středu v Bruselu v zásadě shodli, že výnosy z ruských...

Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA
Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA

HiPP rozšiřuje své portfolio kojeneckého mléka o nový typ obalu. Novinka přichází ve formě HiPP COMBIOTIK® v plechové dóze, 800 g, která nabízí...

  • Počet článků 2384
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1899x
Věnuji se mnoho aktivitám. Vedu dětské kroužky, (např. turistický oddíl, deskové hry a hlavolamy, modelář, apod). Mnoho let se také zabývám různými záhadami a vesmírem. Také mne zajímá historie, zajímavá místa, turistika, tvorba křížovek do časopisů a mnoho dalšího. Nechci se také smířit s tím, že by pozemský život měl být ve vesmíru něčím ojedinělým.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Co právě poslouchám