Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
WD

wildge

3. 3. 2008 8:44
Lidi,

co vidi  v noci nezname postavy, a pak nevi, co se s nimi delo, by psychiatra meli navstivit. Nemusi mu preci rikat, co zazili. Ale potrebuji se dovedet, jestli jsou v poradku, jestli muzou spolehat na svoje smysly. Bohuzel, neni to u cloveka nutnosti. Lidsky mozek dovede vyprodukovat silenosti. No a kdyz zjisti, ze muze svym smyslum duverovat, je na case navstivit policii.

0 0
možnosti

Libor Čermák

3. 3. 2008 19:10
Re: Lidi,

Mimochodem, i já jsem kdysi spatřil u sebe v ložnici neznámou bytost. Stalo se mi to před deseti lety a pouze jednou. Myslíš, že bych se měl proto obrátit na  psychiatra?

0 0
možnosti
WD

wildge

3. 3. 2008 8:41
Jaky je rozdil

mezi pravymi a umelymi obrazci? Konkretne. Dekuji.

0 0
možnosti

Libor Čermák

3. 3. 2008 19:12
Re: Jaky je rozdil

Zde je výtah z mého článku. To nestačí?

"Ať mi

někdo vysvětli, jak se dá pomocí prken a provázků vyrobit například

opálené fousky, scvrklá zrnka, zvětšená kolínka nebo dokonce porušená

buněčná struktura postižených rostlin a další pozorované anomálie!"

0 0
možnosti
WD

wildge

3. 3. 2008 8:38
Cisla, cisla...

Uz jste je zkousel publikovat v nejakem recenzovanem casopise? Protoze takhle to vypada, ze jste si je vycucal z prstu.

Neni pravda, ze by se vedci na zahady nechteli divat. Chteji, stejne jako kazdy jiny zvidavy clovek. Jen u toho chteji pouzivat vedecke metody, ktere jsou jedine zarukou toho, ze se nevyzkouma nejaky totalni nesmysl.

0 0
možnosti

Tonička

5. 3. 2008 17:09
Re: Cisla, cisla...

Diskuze skeptiků i u článků vlastních kolegů (učitelů) pana Pacnera, Drábka a podobně, svědčí o tom, že s použitím vědeckých metod jsou schopni vyzkoumat pouze totální nesmysl.

Vše, co píší, si vycucali z prstu. Z recenzovaných časopisů znají pouze Nature - skeptiků amerických, Neviditelný pes a Occamova břitva českých skeptiků. A to jsou dílka!

0 0
možnosti
MB

buxus

3. 3. 2008 8:16
Obávám se, že z Vaší strany jde o nepochopení

Nikdo Vám nemůže zakázat, abyste záhady studoval a nikdo se o to ani seriózně nepokouší. Záhadologové jsou nadšenci a sotva bych většinu z nich podezíral ze zištných důvodů. Existují jistě spolehlivější cesty jak přijít k penězům.

Problém je jinde - a to ve způsobu argumentace záhadologů. Jde o přesvědčení o nadpřirozených jevech či přítomnosti mimozemšťanů, ke kterému se zpětně hledají důkazy.

A zdravá skepse není důležitá jen ve vědě. Až Vám bude u dveří zvonit agent s vynikající nabídkou na telekomunikační služby, nebo Vás budou kontaktovat s výhrou v soutěži, o které slyšíte poprvé v životě, naordinujte si jí pořádnou dávku.

0 0
možnosti

Libor Čermák

3. 3. 2008 19:16
Re: Obávám se, že z Vaší strany jde o nepochopení

Umíte být také skeptický i skeptikům? Ono jejich hypotézy jsou kolikrát daleko větší nesmysly, než hypotézy záhadologů.

0 0
možnosti

Jitka Lenková

3. 3. 2008 7:57
Ahojky,

vítejte v klubu!

viz

http://lenkova.blog.idnes.cz/

0 0
možnosti

Libor Čermák

3. 3. 2008 19:17
Re: Ahojky,

Díky, zdravím.

0 0
možnosti

Seeker

3. 3. 2008 7:41
Mimozemšťani

Lze jistě souhlasit s tím, že určité procento jevů označovaných jako UFO se nepodařilo a nepodaří vědecky vysvětlit. Toto nicméně ani zdaleka není důkaz existence a přítomnosti "mimozemšťanů" na této planetě. Považoval byste za rozumné a prozíravé připsat mimozemšťanům např. všechny neobjasněné vraždy? Přitom podle výpovědí svědků se mimozemšťané chovají (podle našich měřítek) značně nebezpečně - unášejí bezúhonné občany, omámí je rohypnolem nebo čím a kdoví co s nimi potom vyvádějí ve svých létajících talířích.

Lidé jsou dnes ochotni vidět létající talíře v kdečem a popsat, co viděli do nejmenších detailů včetně barev, velikosti, rychlosti a počtu okének - přitom určit prostým okem velikost nebo rychlost objektu na noční obloze je nemožné. Ostatně, můžete si to zkusit i sám - podívejte se po ránu na východ slunce a západ měsíce. Připadají Vám Slunce a Měsíc stejně veliké? A myslíte, že jsou stejně veliké i ve skutečnosti?

0 0
možnosti

pavel

3. 3. 2008 8:35
Re: Mimozemšťani

To jste mě přivedl na jinou slavnou záhadu, a to je samovznícení člověka. Zajímavé je, že tento fenomén se vyskytuje v Americe patrně hojněji než jinde ve světě, a hojně zde uhoří manželka. Opravdu by mě zajímalo, jestli když přijede policie k takovému případu, manžel nahlásí, že se sama vzňala, ještě se ji pokoušel hasit, ale nešlo to, protože byla opravdu zapálená (třeba soudružka), tak co na to policie? Řekne-li vyšetřovatel, "No jo, jasný případ samovznícení, to se holt stává"?

0 0
možnosti

nekdo

3. 3. 2008 1:52
...

Pokud múže někdo reálně věřit v boha a nikdo ho nema za psychopata, nechapu proč by měl byt psychopat ten, kdo věří, že nás navštěvují inteligentni bytosti z jiných planet.

A uz vubec nechapu proc by nas takove bytosti nemohly navstevovat. Umi někdo podat dukaz že to tak neni ?

0 0
možnosti
MT

tuccy

3. 3. 2008 5:37
Re: ...

Dokazoat by měl ten, kdo tvrdí, že navštěvují :-)

0 0
možnosti

frantisek nemec

3. 3. 2008 1:01
mam pro vas kamaradku

jmenuje se tonicka pliskova. bude si mit o cem povidat.:-)

0 0
možnosti

Libor Čermák

3. 3. 2008 19:27
Re: mam pro vas kamaradku

Znám. O mých ley lines hypotézách se zmínila ve své knížce

0 0
možnosti
P9

pavel 99

2. 3. 2008 22:18
Byl jste někdy na představení kouzelníka?

Kolik procent z nepochopitelných jevů, které jste tam viděl, by Vám na základě Vašeho popisu žádný vědec nebyl schopen jednoznačně vysvětlit? Pokud byl ten kouzelník "dobrý", tak určitě více než 10%.

0 0
možnosti

pavel

2. 3. 2008 22:24
Re: Byl jste někdy na představení kouzelníka?

A prdlačku, má ho v rukávu :-)

0 0
možnosti

bisior

2. 3. 2008 21:15
Skeptici

by si měli tak trochu prolistovat Bibli, možna by jim to zapalilo

0 0
možnosti
  • Počet článků 2384
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1899x
Věnuji se mnoho aktivitám. Vedu dětské kroužky, (např. turistický oddíl, deskové hry a hlavolamy, modelář, apod). Mnoho let se také zabývám různými záhadami a vesmírem. Také mne zajímá historie, zajímavá místa, turistika, tvorba křížovek do časopisů a mnoho dalšího. Nechci se také smířit s tím, že by pozemský život měl být ve vesmíru něčím ojedinělým.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Co právě poslouchám