Co den, to nový obrazec v obilí

26. 06. 2009 17:02:00
Další díl mého seriálu o nových agrosymbolech začnu zajímavým tvrzením. V uplynulém týdnu nebylo dne, aby se někde neobjevil nový obrazec v obilí. Jenom v samotné Anglii již počet letošních obrazců přesáhl třicítku. To je stav, který vloni nastal až ve druhé polovině července.

Minulý díl (Červnové agrosymboly zdobí Anglii a Itálii) jsme na anglickém území uzavřeli případem u West Kennett a zdejší mořskou potvorou. Nový díl začneme nedaleko od předchozího místa, asi pouhý kilometr odtud, na vrcholku Waden Hill se objevil 20. června 2009 objevil obrazec ve tvaru hlavy mimozemšťana. Bohužel na webu zatím nejsou v tuto chvíli, když tento článek připravuji, žádné podrobnější fotografie, a tak jediné, na co můžu odkázat je Waden Hill, Nr Avebury.

westkennett2.jpg
Ovšem tuto oblast ještě nebudeme opouštět, ale přesuneme se o další jeden kilometr na jihovýchod, zhruba mezi vesnice West Kennett a
East Kennett. Hned následující den, 21. června 2009, v den letního slunovratu se tu objevil nádherný obrazec ve tvaru dvou symbolů jin a jang zapletených do jakých si klubíček. Pokud si ho najdete na mojí googlemapě, zjistíte, že na tom samém poli vznikl jeden obrazec už v roce 2005 a tento se nalézá jen několik metrů od místa toho předchozího. Jeho otisk je tam zřetelný. Další podrobnosti o tomto obrazci jsou na cropcircleconnectoru, a to na stránce East Kennett, nr Avebury, Wiltshire.

milkhill3.jpg
Magický den slunovratu 21. června zapůsobil zřejmě i na pole pod
obří křídovou postavou Bílého koně u Alton Barnes. Přímo pod ním v tu noc vznikl další obrazec, který byl následující noc doplněn ještě o další část. Formace je to opravdu zvláštní. Její severní část mi silně připomíná podivný výjev z Visoki Dečani, kláštera v Kosovu, kde visí freska z roku 1350 s výjevem ukřižování Krista. Nad tím vším však letí dva podivné stroje, z nichž jeden se nápadně podobá části tohoto obrazce. Druhá část obrazce mi připomíná spíše nějaké bludiště. Ale ta podobnost s tou středověkou kresbou mi připadá hodně nápadná. Bližší info na Below Milk Hill (3) .

milkhill4.jpg
Na tomto samém poli pod
Milk Hill se 23. června 2009 objevil další obrazec ve tvaru prstence ozdobeného dalšími menšími kroužky. Jenomže jeho křivé a neostré okraje ve mne moc nadějí na jeho pravost nevzbuzují. Kdo by se chtěl podívat na podrobnosti, jsou na Below Milk Hill (4).

Ani 22. červen nezůstal po zadu, kromě toho doplnění piktogramu pod Bílým koněm, se objevil nový obrazec, a to úplně na druhé straně Anglie, na poli u Rochfordského golfového klubu, zhruba třicet kilometrů východně od Londýna. Bohužel o tomto obrazci též není dosud na internetu dost informací, a tak si musíme vystačit s odkazem: Rochford Golf Course.

winterbourne.jpg
Na další zajímavý obrazec Vás zvu zpět do Wiltshiru. Pět kilometrů na severovýchod od
Avebury, pod vrcholem Rough Hill se v noci na 24. června 2009 objevil další poměrně složitý obrazec. Jeho tvar se nejvíce blíží houbě – muchomůrce. Ovšem domnívám se, že může jít stejně tak dobře o varování před případným atomovým konfliktem, protože jak známo, výbuch atomové bomby vypadá skutečně jako houba. Také se mu přeci říká atomový hřib. A kdo ví, co můžou v blízké době vyprovokovat některé země s neuspokojivým režimem vlastnící atomové zbraně, jako je Írán nebo Severní Korea? Někteří luštitelé poselstvích agrosymbolů se však také domnívají, že by mohlo jít i o znázornění sopečných výbuchů, kterých v posledních dnech bylo hned několik. Podrobnosti o tomto obrazci jsou na Rough Hill.

martinsell.jpg
Poslední anglický piktogram, o kterém se chci v tomto díle mého seriálu zmínit, vznikl hned následující den, ve čtvrtek 25. června 2009. Je o to zajímavější, že kromě obilí využívá i jakousi díru či terénní nerovnost, která se na tomto poli nalézá. Domnívám se proto, že takovýto nápad lze získat jen ze vzduchu. Stalo se tak pod Vrcholkem
Martinsell Hill mezi městy Pewsay a Marlborough. Ovšem, když se dívám na celý obrazec, musím přiznat, že je úchvatný. Jedná se opět o nějakého vodního živočicha (nejspíš je pro autory CC nějaký rok vodních tvorů). Jeho styl a provedení mi něčím připomíná onen fantastický obrazec medúzy (Záhadné agrosymboly: už nejen v Anglii), který vznikl na konci května u Wayland's Smithy. Zajímavostí tohoto nového obrazce je také to, že se nalézá pod dráty s vysokým napětím. Bližší info o tomto obrazci je na Martinsell Hill, nr Wootton.

casinamartina.jpg
Anglie je Anglie. Tam se tradičně tvoří nejvíce obrazců. Jenomže v posledním týdnu přišly zprávy o nových obrazcích ještě z dalších dvou zemí. Tou první je již tradičně Itálie, která si tak v mezinárodním srovnání udržuje pomyslnou stříbrnou příčku v počtu letošních agrosymbolů. Nádherným agrosymbolem se může pochlubit
Cascina Martina nedaleko města Chieri. Tento obrazec vypadá jako dvanáctikvětá květina, z jejichž každého listu vedou spirály k obvodovému prstenci složeného z kroužků. A tak tento obrazec, který vznikl 20. června 2009, získal název „Okno s růží“. Obrazec má v průměru 90 metrů a zaujímá plochu 8000 m2. Více Cascina Martina.

Další letošní italský piktogram se objevil u Cascina Piane, a to dne 23. června 2009. Letecký snímek zde v tuto chvíli zatím pořízený není, ale jedná se o pět kruhů širokých od 5 do 13 metrů. Viz Cascina Piane.

Tou další, v pořadí již čtvrtou zemí, kde se letos vyskytl onen záhadný jev kruhů v obilí, je Rusko. Hned dva obrazce vznikly v Krasnodarské oblasti, což je oblast mezi Kavkazem, Černým a Kaspickým mořem. Obrazce vznikly zase v době kolem letního slunovratu, a to v noci z 21. na 22. června 2009.Vyskytují se v oblasti kolem měst Armavyr a Novokubansk. Ovšem, co je zajímavé, je také to, že svědkové tu před vznikem obrazců viděli údajně přeletět UFO. Více o tomto případu tady.

Pokračování zase příště

Viz též mapa letošních agrosymbolů

Zdroj: Zdroj:

www.cropcircleconnector.com

www.cropcircle-archive.com

http://www.cropfiles.it/cropcircles2009.html

Související články:

6. díl: Červnové agrosymboly zdobí Anglii a Itálii

5. díl: A další zprávy o nových obrazcích v obilí

4. díl : Záhadné agrosymboly: už nejen v Anglii

3. díl: Tajemné agrosymboly vstoupily do letošní druhé fáze

2.díl: Jarním kruhům v obilí dominuje řepka

1.díl: Šokující start letošní sezony agrosymbolů

seriál Kruhy v obilí - rok 2008

Autor: Libor Čermák | pátek 26.6.2009 17:02 | karma článku: 21.93 | přečteno: 4178x

Další články blogera

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

Po zázračném osvobození z indiánského zajetí se naši přátelé dostávají do srubu trapera Donalda, kde je jednak čeká odpočinek s idylkou, ale také se dozvědí jedno velké překvapení.

28.10.2023 v 7:46 | Karma článku: 7.68 | Přečteno: 144 |

Libor Čermák

Zázračné vysvobození z indiánského zajetí

Cesta našich přátel za tajemnou čelenkou pokračuje přes Brazelovu farmu, kde si budou vyprávět staré indiánské legendy. Nakonec ale padnou do indiánského zajetí. Ale i zde najdou spojence, který jim spolu s Manitouem pomůže.

12.8.2023 v 7:50 | Karma článku: 6.83 | Přečteno: 227 |

Libor Čermák

Indián v Roswellu

Naši čtyři přátelé Tom, Jack, Dan a indiánských hoch Tokakua se ukryli ve vesnici Apačů. Proč? Když byly u petroglyfů Tří řek, všimli si, že je pronásledují čtyři banditi ze strýcova gangu. Morgan, Hill, Smith a Dark.

17.6.2023 v 10:23 | Karma článku: 6.39 | Přečteno: 177 |

Libor Čermák

Tajuplnosti indiánských souhvězdí

Ve scifi westernu "Putování za tajemnou čelenkou" teď naše bandity pronásledované hrdiny převede sám velký Manitou přes hory a dostanou se tak do apačské vesnice, kde mimo jiné budou rozjímat nad indiánském pojetí hvězdné oblohy.

29.4.2023 v 13:34 | Karma článku: 8.77 | Přečteno: 185 |

Další články z rubriky Věda

Dana Tenzler

Barvy v kuchyni (3) - přírodní červená

Blíží se Velikonoce. Napadlo vás někdy, čím se vlastně barví velikonoční vajíčka? Jakými přírodními nebo umělými barvivy se dá jídlo barvit dnes a jak tomu bylo v minulosti? (délka blogu 3 min.)

28.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 9.90 | Přečteno: 96 | Diskuse

Zdenek Slanina

Problém co začal už Arrhenius: Kysličník uhličitý a doba ledová - a teď i sopečné aktivity

Už S. Arrhenius řešil vztah obsahu CO2 v atmosféře i k době ledové. Tehdy hlavně ukázal, že jeho navyšování v atmosféře povede k nárůstu její teploty. Nyní výzkumy z univerzity v Sydney ukazují na roli sopek v nástupu ochlazování.

26.3.2024 v 5:22 | Karma článku: 23.61 | Přečteno: 507 |

Martin Tuma

Berte Viagru, dokud si na to vzpomenete

Rozsáhlá studie odhalila významné snížení výskytu Alzheimerovi nemoci u pravidelkných uživatelů Viagry

25.3.2024 v 14:17 | Karma článku: 13.60 | Přečteno: 303 | Diskuse

Dana Tenzler

Barvy v kuchyni (2) - průmyslová žlutá

Blíží se Velikonoce. Napadlo vás někdy, čím se vlastně barví velikonoční vajíčka? Jakými přírodními nebo umělými barvivy se dá jídlo barvit dnes a jak tomu bylo v minulosti? (délka blogu 3 min.)

25.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 14.16 | Přečteno: 186 | Diskuse

Dana Tenzler

Barvy v kuchyni (1) - přírodní žlutá

Blíží se Velikonoce. Napadlo vás někdy, čím se vlastně barví velikonoční vajíčka? Jakými přírodními barvivy se dá jídlo barvit dnes a jak tomu bylo v minulosti? První díl seriálu o barvách.

21.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 18.10 | Přečteno: 288 | Diskuse
Počet článků 2384 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1897

Věnuji se mnoho aktivitám. Vedu dětské kroužky, (např. turistický oddíl, deskové hry a hlavolamy, modelář, apod). Mnoho let se také zabývám různými záhadami a vesmírem. Také mne zajímá historie, zajímavá místa, turistika, tvorba křížovek do časopisů a mnoho dalšího. Nechci se také smířit s tím, že by pozemský život měl být ve vesmíru něčím ojedinělým.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Co právě poslouchám

více

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...