Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

A další zprávy o nových obrazcích v obilí

Jsem rád, že díky internetu můžu přinášet nejčerstvější zprávy o nových obrazcích v obilí. Kdyby nebylo internetu, určitě bych se o nich dozvěděl až někdy na konci léta a o některých snad ani vůbec. Ale takhle nejen, že se o nich dozvím hned, ale můžu o nich informovat dále a díky tomu i zvyšovat povědomí lidí o tomto zajímavém jevu.

Osmnáctý anglický obrazec letošní sezony se objevil 3. června 2009 u obce Yatesbury v hrabství Wiltshire, a to kousek od místa, které se nazývá Little London. Zobrazuje jakousi vážku. (viz Little London, nr Yatesbury ). I když to na první pohled vypadá jako docela složitý obrazec, já si v tomto případě myslím, že zde nejspíš půjde o podvod. Když vidím letecké snímky tohoto obrazce, tak jsou na první pohled vidět neostré, dalo by se říci, i křivé okraje. Navíc mi pravá strana vážky připadá větší než ta levá. Mám z toho zcela jiný pocit, než jaký jsem měl například u takové medúzy z minulého dílu. (Záhadné agrosymboly: už nejen v Anglii).

Dopsáno dodatečně: Dnes 12. června 2009 se vedle tohoto obrazce objevil druhý a ještě složitější, ovšem domnívám se, že je ze stejné dílny jako ten první. 

 

K dalšímu novému obrazci v obilí se přesuňme více na severovýchod k městu Swindon. Zde se totiž nalézá městečko Chiseldon. Tady se totiž 5. června 2009 poblíž silnice spojující Chiseldon s Marlborough objevil další obrazec. Ten se nalézá poblíž dvou menších remízků a má tvar třech propletených kruhů, které uprostřed tvoří vrtuli. Co mne u tohoto obrazce překvapilo, byly nádherné víry obilí, které tvořily středy jednotlivých kruhů. Proto doporučuji kliknout na následující odkaz na cropcircleconnectoru a tyto detaily si prohlédnout. Rozhodně z nich nemám pocit, že by vznikly podupáním nějakého obilného vandala.

 

Jubilejním dvacátým anglickým obrazcem v obilí se může pochlubit Bishop Cannings. Není to však letos poprvé. Jak jsem psal v dílu „Tajemné agrosymboly vstoupily do letošní druhé fáze,“ první zdejší obrazec vznikl již 24. května. Tento nový obrazec z 8. června se však nalézá asi o kilometr severněji, a to poblíž silnice spojující Avebury a Devizes. Má tvar třech rybiček, které obklopuje věnec z různě velkých kroužků. Kdo se chce na tento zajímavý obrazec podívat podrobněji, může na jeho stránce Bishop Cannings.

 

Jak to někdy bývá, tak se o novém obrazci dozvíme až se zpožděním. Tak se to také stalo v Hesensku ve Spolkové republice Německo. Začátkem června se totiž objevila zpráva, že již 1. května 2009 se v poli s řepkou objevil první německý obrazec u Wattenbachu. Znalci keltské religionistiky teď jistě zbystří, neboť první květen je známý jako keltský svátek Beltine, jehož bráškové Lugnasad, Samain a Imbolc byly svátky, které naši předkové slavívali každých čtvrt roku. Je snad tedy náhoda, že zrovna tento beltainový obrazec měl tvar jakého si čtyřlístku?

 

Poslední dva obrazce, o kterých bych se v tomto díle rád rozepsal, se nalézají v Itálii. Zde bych se měl zmínit, že o prvním letošním italském obrazci, o kterém máme podrobnější informace, jsem se zmiňoval již posledně, v díle Záhadné agrosymboly: už nejen v Anglii.Další obrazec vznikl mezi 1 – 5 červnem 2009 v poli s ječmenem u Monteiasi poblíž Taranta na jihu Apeninského poloostrova. Jeho tvar jsou čtyři půlměsíčky s centrálními kroužky a nalézá se na zajímavém políčku obklopeném málo hustým lesíkem. Podrobně se o něm můžete dozvědět zde

 

A třetí italským obrazcem se může pochlubit Nonantola u Modeny. Tento obrazec, vznikl mezi 7. – 10. červnem 2009 a bohužel ještě o něm není tolik informací, abych se mu mohl věnovat více podrobněji. Ale jedné zajímavosti jsem si zde všiml i já. A to, když jsem si všechny nové obrazce vynesl na svojí mapu letošních agrosymbolů. Všiml jsem si toho, že všechny tři italské obrazce vlastně vytvoří přímku, která se táhne podél Apeninským poloostrovem. A co víc, když si ji prodloužíme, dostali bychom se po ní až do jihozápadní Anglie, kde tradičně, jak čtenáři mého seriálu jistě dobře vědí, vzniká nejvíc agrosymbolů na světě. 

 Zdroj:

 www.cropcircleconnector.com

 www.cropcircle-archive.com

http://www.cropfiles.it/cropcircles2009.html

www.kornkreise-forschung.de 

 

Související články:

4. díl : Záhadné agrosymboly: už nejen v Anglii        

3. díl: Tajemné agrosymboly vstoupily do letošní druhé fáze

2.díl: Jarním kruhům v obilí dominuje řepka

1.díl: Šokující start letošní sezony agrosymbolů

seriál Kruhy v obilí - rok 2008

Autor: Libor Čermák | pátek 12.6.2009 11:07 | karma článku: 19,84 | přečteno: 2928x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

Po zázračném osvobození z indiánského zajetí se naši přátelé dostávají do srubu trapera Donalda, kde je jednak čeká odpočinek s idylkou, ale také se dozvědí jedno velké překvapení.

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,52 | Přečteno: 149x | Poezie a próza

Libor Čermák

Zázračné vysvobození z indiánského zajetí

Cesta našich přátel za tajemnou čelenkou pokračuje přes Brazelovu farmu, kde si budou vyprávět staré indiánské legendy. Nakonec ale padnou do indiánského zajetí. Ale i zde najdou spojence, který jim spolu s Manitouem pomůže.

12.8.2023 v 7:50 | Karma: 7,58 | Přečteno: 230x | Poezie a próza

Libor Čermák

Indián v Roswellu

Naši čtyři přátelé Tom, Jack, Dan a indiánských hoch Tokakua se ukryli ve vesnici Apačů. Proč? Když byly u petroglyfů Tří řek, všimli si, že je pronásledují čtyři banditi ze strýcova gangu. Morgan, Hill, Smith a Dark.

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39 | Přečteno: 177x | Poezie a próza

Libor Čermák

Tajuplnosti indiánských souhvězdí

Ve scifi westernu "Putování za tajemnou čelenkou" teď naše bandity pronásledované hrdiny převede sám velký Manitou přes hory a dostanou se tak do apačské vesnice, kde mimo jiné budou rozjímat nad indiánském pojetí hvězdné oblohy.

29.4.2023 v 13:34 | Karma: 8,77 | Přečteno: 187x | Poezie a próza

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

Dnes vás hrdinové mého seriálu přivedou na málo známé posvátné místo severoamerických indiánů, které je jistě zajímavé i z hlediska záhad a archeoastronautiky. K Petroglyfům Tří řek v Novém Mexiku.

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88 | Přečteno: 202x | Poezie a próza
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

Pokroková nenávist k Židům. Jak se z univerzit v USA staly filiálky Hamásu

25. dubna 2024

Premium Na elitních amerických univerzitách vyhánějí Židy takovým stylem, že to tam vypadá jako v Německu...

Karafiátovou revoluci zažehla jediná píseň. Portugalsko vyvedla z diktatury

25. dubna 2024

Málokterá revoluce je spojena s písní a květinou, jako se to stalo té portugalské. Před 50 lety se...

Chtěl se odpálit během olympiády v Paříži. Ve Francii zatkli 16letého hocha

24. dubna 2024  22:47

Kriminalisté ve Francii v úterý zadrželi 16letého mladíka francouzské národnosti, který na...

  • Počet článků 2384
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1899x
Věnuji se mnoho aktivitám. Vedu dětské kroužky, (např. turistický oddíl, deskové hry a hlavolamy, modelář, apod). Mnoho let se také zabývám různými záhadami a vesmírem. Také mne zajímá historie, zajímavá místa, turistika, tvorba křížovek do časopisů a mnoho dalšího. Nechci se také smířit s tím, že by pozemský život měl být ve vesmíru něčím ojedinělým.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Co právě poslouchám