Proč nejsou pražskokavárenské demonstrace za svobodu a demokracii?

6. 06. 2019 7:38:13
Včera se mi stala zvláštní věc. Známí se mne zeptali. "Když jsi ten bojovník za svobodu, byls za ní bojovat i v úterý na Václaváku?" Samozřejmě, že nebyl! Odpověděl jsem, že tam se bojovalo za opak, než je svoboda a demokracie.

A to, že se na Václavském náměstí v úterý nebojovalo za svobodu a demokracii, ale za pravý opak, o tom jsem samozřejmě více než přesvědčený.

Poprvé, když se na těchto demonstracích skanduje proti těm, kteří byli svobodnými volbami řádně zvoleni. Tady mne však můžou mnozí nařknout z toho, že i já jsem chodil mezi lety 2010 a 2013 na protivládní demonstrace. Ano. Ale tehdy to bylo proti vládě Petra Nečase a Miroslava Kalouska. Tehdy, pokud si to dobře pamatujete, však klesala markantně důvěra jak vládě, tak volební preference vládních stran. A jak je to dnes? Zcela je to jiné. Prezident republiky si drží svou standartní důvěru cca kolem padesáti procent. A straně předsedy vlády (i když jsem ji nikdy nevolil) se drží preference kolem 30 procent. A to tak, že to vypadá to, že o parník vyhraje i příští volby. Lidi, kteří je volili, jsou s nimi zřejmě spokojení a volili by je asi zas. Takže v tomto případě ty demonstrace jsou samozřejmě i proti výsledku svobodných voleb, a tedy i také proti vůli českých lidí. Pouhých sto tisíc lidí na Václaváku skutečně není víc než 30 procent voličů ve svobodných volbách. A kdo si myslí něco jiného, neusiluje o nic jiného, než o státní převrat proti voličům i proti vůli lidu. A například pan prezident Miloš Zeman je můj kůň, já jsem ho volil, jsem s jeho prací nad míru spokojený a považuji ho za našeho nejlepšího prezidenta od 2. světové války. A hodně by se mě to dotklo, kdyby měl odstoupit jen kvůli nějakým křiklounům z Václaváku.

Mimochodem, když jsme u těch demonstrací z roku 2012, víte, že to byl právě Miroslav Kalousek, neformální vůdce současné pražské kavárny, kdo tenkrát prohlásil, že protesty jdou proti demokracii? (viz https://zpravy.aktualne.cz/domaci/kalousek-protesty-jdou-proti-demokracii-ne-vlade/r~i:article:737665). Tak ať si jeho ovečky vezmou laskavě jeho slova k srdci i dnes!

A za druhé, doufám, že víte, kdo dnes nejvíc ohrožuje svobodu a demokracii v Evropě? Ten, kdo propaguje tzv. politickou korektnost! Vždyť v mnohých státech bývalé západní Evropy je dnes běžné, že proti tomu, kdo porušuje zásady politické korektnosti, se můžou objevit i nějaké ty represálie. A takovéto jednání vůči lidem s jejich vlastním názorem má od svobody a demokracie skutečně nesmírně daleko! A kdo by dnes rád chtěl zavádět politickou korektnost? Že by to byl prezident Zeman nebo premiér Babiš, když prý podle demonstrantů ohrožují demokracii? Ne! Ti jsou naštěstí ti poslední, kteří něco takového chtějí zavádět. To by rád zaváděl především ten, kdo se vidí v paní Merkel, v panu Macronovi a jim podobných! Takže žádný Zeman, žádný Babiš, ale druhá strana. Takže všem příznivcům politické korektnosti opět pěkně "děkuji" za jejich snahu o ohrožování svobody a demokracie v ČR.

Pokud vám jde skutečně o zachování svobody a demokracie v České republice, tak se prosím vykašlete na všechny pražskokavárníky, lepšolidy, neomarxisty, pravdoláskaře a jak vůbec se těmto nepřátelům svobodného názoru obyčejných lidí říká. A bojujte proti tomu, co svobodu a demokracii v Evropě ohrožuje skutečně. A také bojujte za to, aby nikdo nemusel mít strach, že za svůj vlastní názor bude z nějakých politicky pochybných důvodů potrestán.

Související články:

Není pravda, že šlo o největší demonstraci od roku 1989!

Děkuji, ale chystanou "elitovou revoluci" za svou v žádném případě nepovažuji!

Jde brankáři Haškovi o všechny lidi nebo jen o novináře?

Pražská kavárna straší zemanovskou nesvobodou. Ale pouze imaginární.

Autor: Libor Čermák | čtvrtek 6.6.2019 7:38 | karma článku: 41.38 | přečteno: 1746x

Další články blogera

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

Po zázračném osvobození z indiánského zajetí se naši přátelé dostávají do srubu trapera Donalda, kde je jednak čeká odpočinek s idylkou, ale také se dozvědí jedno velké překvapení.

28.10.2023 v 7:46 | Karma článku: 7.68 | Přečteno: 144 |

Libor Čermák

Zázračné vysvobození z indiánského zajetí

Cesta našich přátel za tajemnou čelenkou pokračuje přes Brazelovu farmu, kde si budou vyprávět staré indiánské legendy. Nakonec ale padnou do indiánského zajetí. Ale i zde najdou spojence, který jim spolu s Manitouem pomůže.

12.8.2023 v 7:50 | Karma článku: 6.83 | Přečteno: 227 |

Libor Čermák

Indián v Roswellu

Naši čtyři přátelé Tom, Jack, Dan a indiánských hoch Tokakua se ukryli ve vesnici Apačů. Proč? Když byly u petroglyfů Tří řek, všimli si, že je pronásledují čtyři banditi ze strýcova gangu. Morgan, Hill, Smith a Dark.

17.6.2023 v 10:23 | Karma článku: 6.39 | Přečteno: 177 |

Libor Čermák

Tajuplnosti indiánských souhvězdí

Ve scifi westernu "Putování za tajemnou čelenkou" teď naše bandity pronásledované hrdiny převede sám velký Manitou přes hory a dostanou se tak do apačské vesnice, kde mimo jiné budou rozjímat nad indiánském pojetí hvězdné oblohy.

29.4.2023 v 13:34 | Karma článku: 8.77 | Přečteno: 185 |

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 6.23 | Přečteno: 121 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 13.08 | Přečteno: 190 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 28.44 | Přečteno: 599 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.26 | Přečteno: 527 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.92 | Přečteno: 471 | Diskuse
Počet článků 2384 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1897

Věnuji se mnoho aktivitám. Vedu dětské kroužky, (např. turistický oddíl, deskové hry a hlavolamy, modelář, apod). Mnoho let se také zabývám různými záhadami a vesmírem. Také mne zajímá historie, zajímavá místa, turistika, tvorba křížovek do časopisů a mnoho dalšího. Nechci se také smířit s tím, že by pozemský život měl být ve vesmíru něčím ojedinělým.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Co právě poslouchám

více

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...