Havárie UFO za 2. světové války

10. 01. 2019 10:01:13
Říká se, že UFO nás sleduje vždy, když se na naší planetě něco podstatného děje. Například za 2. světové války to byly tajemné "foo fighters". Ale, když něco létá, mělo by to i spadnout. Jaké jsou známé havárie UFO z 2. sv. války?

Záhadné "foo fighters" byly během 2. světové války pozorovány jak na evropských, tak na tichomořských bojištích. Byla to jasná světla doprovázející letadla. Někdy měla tvar malých disků o velikosti pouhých několika centimetrů, někdy se podobala malým ohnivým koulím. Britové si o těchto světlech mysleli, že se jedná o nějakou zbraň nepřátel. Jenže, po válce se zjistilo, že se s tím setkávali i letci německé a japonské armády. A též si o tom mysleli, že se jedná o zbraň spojenců. Nejznámější případ setkání s foo fighters pochází z 14. října 1943, kdy 384. bombardovací peruť prováděla nálet na průmyslovou oblast v Schweinfurtu, cca 100 kilometrů západně od našich hranic. To se najednou před piloty objevila skupina cca 8centimetrových malých disků. Jeden z nich dokonce do letadla narazil, ale letounu se nic nestalo. Záhada "foo fighters" nikdy nebyla vysvětlena, a tak ji musíme považovat za další projev fenoménu UFO. (zdroj: Spencer J.: Encyklopedie UFO, Etna, Praha, 1994)

Ale byly i případy pozorování dalších UFO. K jednomu z nejproslulejších hromadných pozorováních UFO došlo ráno 25 února 1942, kdy se nad Kalifornií objevilo obří UFO, které vešlo ve známost jako "Bitva o Los Angeles". Nejprve si všichni mysleli, že se jedná o nálet japonského letectva, jenomže nikoliv. V tomto případě šlo o neidentifikovaný létající objekt. Protiletecká obrana dokonce na objekt spustila palbu, avšak bez sebemenšího poškození. UFO mělo tehdy mnoho pozorovatelů. Nakonec odletělo pryč a pro všechny ostatní začal normální den, jako každý jiný.

zdroj: http://www.z-zahady.cz/2011/09/1942-bitva-o-los-angeles/

A některé z UFO i tenkrát havarovaly. Pojďme se nyní na některé zajímavé případy podívat podrobněji:

1936: Černý Les, Badensko – Württenbersko

A začněme ještě před 2. světovou válkou. Protože se tyto případy staly na území tehdejšího Německa v době, když už tam byl u moci Adolf Hitler, přidávám je též. Například v roce 1936 došlo k havárii na území Černého lesa cca 25metrového létajícího disku.

http://www.cseti.org/crashes/127.htm

1937: Gdyně, dnešní Polsko


Neidentifikovatelný předmět kulovité formy se údajně zřítil do prostoru u Gdyně v dnešním Polsku. Je zajímavé, že místo, kam objekt dopadl, byl prý v majetku Evy Braunové, která se později vdala za Hitlera. Zbytky UFO prý byly za přísných bezpečnostních podmínek odvezeny na neznámé místo. A druhá zajímavá věc je o tom, že lokalita tohoto města se stala místem další havárie UFO o 22 let později (viz můj článek "Jak ovlivňuje Měsíc havárie létajících talířů?")

zdroj: https://www.matrix-2001.cz/clanek/tajna-organizace-vril-226

Léto 1938: Czernica u Jelenia Gora, dnešní Polsko

K další údajné havárii UFO na území Třetí říše mělo dojít v létě 1938 u obce Czernica u Jelenia Gora, cca 20 km severně od Sněžky. I tento objekt byl prý zajištěn nacistickým Německem a využít k armádním výzkumům.

zdroj: http://www.cseti.org/crashes/197_198_199.htm

Jaro 1941: Cape Girardeau, Missouri, USA

Na jaře roku 1941 mělo dojít k údajné havárii UFO v Cape Girardeau ve státě Missouri u hranic s Illinois. Prozradila to Charlotta Mannová z Texasu, jejíž dědeček William Huffman byl baptistickým knězem. Jednou v noci mu zavolala policie, že potřebují kněze, neboť došlo k letecké nehodě. Huffman vyprávěl o místě havárie, že nešlo o žádné letadlo, ale o zvláštní lesklý kovový objekt bez okrajů a bez švů. Nalézala se tam tři těla bytostí, které nebyla lidská. Neměla žádné vlasy a uši a vysoká byla kolem 120 cm. Oblečena byla do zvláštního obleku, který vypadal jako hliníková fólie.

zdroj: http://www.cseti.org/crashes/007.htm

Jaro 1941: Oak Ridge, Missouri, USA

A dokonce se proslýchá, že nešlo o jedinou havárii tohoto druhu. Na jaře 1941 se měla odehrát ještě podobná událost u Oak Ridge, cca 20 kilometrů severně od té předešlé u Cape Girardeau

zdroj: http://www.cseti.org/crashes/007.htm

Rok 1941: Tichý oceán západně od San Diega, Kalifornie, USA

Podle http://www.cseti.org/crashes/176.htm mělo v roce 1941 spadnout UFO do moře západně od San Diega.

4. července 1941: ostrov Tinian Severní Mariany

K další údajné havárii neznámého objektu mělo dojít 4. července 1941. Posádka letounu B 29 sledovala, jak podivná letící věc nejprve narazila a poté jako by se opravila a letěla dál.

zdroj: http://www.cseti.org/crashes/crash126.htm

8. prosince 1942: Perl Harbor

Článek "Přízračné letouny" v Magazínu 2000 z roku 2004 se věnuje záhadné události, ke které mělo dojít den po útoku na Pearl Harbor 8. prosince 1942. Dvě americké stíhačky zde údajně spatřily jinou americkou stíhačku P-40, jejíž trup byl proděraven střelami a její podvozek byl úplně zničen. Uvnitř stroje byl spatřen zakrvácený pilot, jenž se na ně dokonce usmál. Poté letoun začal klesat a roztříštil se o zem. Když na místo přijeli vojáci, nenašli zde po žádném letounu ani památky. UFO? Nebo snad duch? Vzhledem k tomu, že se jev pohyboval ve vzduchu, můžeme ho nazvat UFO.

Zdroj: Přízračné letouny, Magazín 2000 záhad č. 15, ročník 2004, http://liborcermak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=428477

1944: Kanehoe

Údajně zde byl sestřelen diskovitý stroj o průměru 17 metrů. Po pádu se zapíchl do písku na pláži. Později byl v síti odvlečen lodí do San Diega.

Zdroj: Lenková J., Šiška V., Mackerle I., Zeman J.: Velká kniha otázek a záhad, Regia, Praha 2002, https://liborcermak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=586936

V roce 1945: Velká Británie

Pravděpodobně v roce 1945 mělo dojít k havárii neznámého objektu i kdesi ve Velké Británii. Svědkem této události se stal pilot letadla B -17 John Lear. Havarovaný objekt mu byl prý připoután k letadlu a dopraven do Spojených států amerických.

zdroj: http://www.cseti.org/crashes/077.htm

Toto je deset údajných havárií UFO, které se mi podařilo vypátrat z období Třetí říše a 2. světové války. Bohužel jsou o nich jen zatím jen kusé informace. Alespoň však i tak nějaké informace. Ale jak je vidět, období 2. světové války tak bylo zajímavé i z tohoto hlediska. Ale, abych článek ukončil něčím dalším zajímavým, tak přidám jednu možnou havárii, která se stala už během 1. světové války. A jejím účastníkem se nestal ledakdo.

Jaro 1917: Belgie

Tak si představte, že Manfred von Richthofen, tzv. Rudý baron, pilot německé armády za 1. světové války, údajně sestřelil nad Belgií diskovitý předmět s oranžovými světly v domnění, že jde o americké letadlo. Tvrdí to jeho kolega, pilot stejné perutě Peter Waitznik. Objekt se zřítil kamsi do lesa. Pilotům se pak zdálo, že z něj pak vyskočili dva malí kluci, zřejmě malé mimozemské bytosti a utekli někam pryč do lesa.

Zdroj: Sestřelil Rudý baron UFO?, Magazín 2000, č. 22, roč. 2000

https://www.mirror.co.uk/news/weird-news/ufos-red-baron-shot-down-5219834

Související články a další mé studie údajných havárií UFO:

Další série dávnověkých havárií UFO

Méně známé údajné havárie UFO v USA

Na kterých amerických základnách můžou ukrývat UFO?

I na území Ruska bylo mnoho údajných havárií UFO

Když se svědky havárie UFO stanou i děti

Opět doplňuji další historické havárie UFO

Kdy dochází nejčastěji k haváriím kulových UFO?

Souvisí španělské havárie UFO s geometrií Pyrenejského poloostrova?

Zajímavé časové souvislosti s údajnými haváriemi UFO

Co to padalo nad Německem, Rakouskem a Švýcarskem?

Některé datumy havárií UFO jsou zvláštní

Další historické havárie UFO

Jsou tyto havárie UFO neúspěšné návraty anunnakiů a islámských džinů?

Kdy dochází nejčastěji k haváriím kulových UFO?

Souvisí španělské havárie UFO s geometrií Pyrenejského poloostrova?

Souvisí spolu havárie UFO a egyptské pyramidy?

Souvislosti afrických havárií UFO

Geometrie texaských havárií UFO

Zvláštní záhada německých havárií UFO

Jak prý vypadají mimozemšťané?

Co vše by mohly být havárie UFO?

Historie je plná havárií UFO

Dopadlo to jako u Roswellu

Kolik už zahynulo mimozemšťanů při haváriích UFO?

Jihoamerické havárie UFO

Jsou to návraty antických bohů?

Měsíc ovlivňuje i havárie doutníkových UFO

Z čeho jsou vyrobená UFO?

Jak ovlivňuje Měsíc havárie létajících talířů?

Jak velké jsou létající talíře?

Záhadné písmo z havárií UFO

Skandinávské havárie UFO

Vesmírné havárie neidentifikovaných létajících objektů

Ovlivňuje Měsíc havárie UFO?

Havárie údajných UFO vytváří indiánský symbol míru

Havárie UFO v jihozápadních USA tvoří podivný obrazec!

Kolikrát došlo v Novém Mexiku k havárii UFO?

Údajné havárie UFO na území Velké Británie

Došlo už na našem území k havárii UFO?

Jak jsem nalézal časové souvislosti mezi haváriemi UFO

Dokumenty o historických haváriích UFO

Dokumenty o středověkých havárií UFO

Dokumenty o UFO a AAJ na divokém západě

Výročí dvou záhadných havárií

Autor: Libor Čermák | čtvrtek 10.1.2019 10:01 | karma článku: 19.16 | přečteno: 2224x

Další články blogera

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

Po zázračném osvobození z indiánského zajetí se naši přátelé dostávají do srubu trapera Donalda, kde je jednak čeká odpočinek s idylkou, ale také se dozvědí jedno velké překvapení.

28.10.2023 v 7:46 | Karma článku: 7.68 | Přečteno: 144 |

Libor Čermák

Zázračné vysvobození z indiánského zajetí

Cesta našich přátel za tajemnou čelenkou pokračuje přes Brazelovu farmu, kde si budou vyprávět staré indiánské legendy. Nakonec ale padnou do indiánského zajetí. Ale i zde najdou spojence, který jim spolu s Manitouem pomůže.

12.8.2023 v 7:50 | Karma článku: 6.83 | Přečteno: 227 |

Libor Čermák

Indián v Roswellu

Naši čtyři přátelé Tom, Jack, Dan a indiánských hoch Tokakua se ukryli ve vesnici Apačů. Proč? Když byly u petroglyfů Tří řek, všimli si, že je pronásledují čtyři banditi ze strýcova gangu. Morgan, Hill, Smith a Dark.

17.6.2023 v 10:23 | Karma článku: 6.39 | Přečteno: 177 |

Libor Čermák

Tajuplnosti indiánských souhvězdí

Ve scifi westernu "Putování za tajemnou čelenkou" teď naše bandity pronásledované hrdiny převede sám velký Manitou přes hory a dostanou se tak do apačské vesnice, kde mimo jiné budou rozjímat nad indiánském pojetí hvězdné oblohy.

29.4.2023 v 13:34 | Karma článku: 8.77 | Přečteno: 185 |

Další články z rubriky Věda

Dana Tenzler

Barvy v kuchyni (3) - přírodní červená

Blíží se Velikonoce. Napadlo vás někdy, čím se vlastně barví velikonoční vajíčka? Jakými přírodními nebo umělými barvivy se dá jídlo barvit dnes a jak tomu bylo v minulosti? (délka blogu 3 min.)

28.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 13.12 | Přečteno: 121 | Diskuse

Zdenek Slanina

Problém co začal už Arrhenius: Kysličník uhličitý a doba ledová - a teď i sopečné aktivity

Už S. Arrhenius řešil vztah obsahu CO2 v atmosféře i k době ledové. Tehdy hlavně ukázal, že jeho navyšování v atmosféře povede k nárůstu její teploty. Nyní výzkumy z univerzity v Sydney ukazují na roli sopek v nástupu ochlazování.

26.3.2024 v 5:22 | Karma článku: 24.19 | Přečteno: 514 |

Martin Tuma

Berte Viagru, dokud si na to vzpomenete

Rozsáhlá studie odhalila významné snížení výskytu Alzheimerovi nemoci u pravidelkných uživatelů Viagry

25.3.2024 v 14:17 | Karma článku: 13.60 | Přečteno: 303 | Diskuse

Dana Tenzler

Barvy v kuchyni (2) - průmyslová žlutá

Blíží se Velikonoce. Napadlo vás někdy, čím se vlastně barví velikonoční vajíčka? Jakými přírodními nebo umělými barvivy se dá jídlo barvit dnes a jak tomu bylo v minulosti? (délka blogu 3 min.)

25.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 14.44 | Přečteno: 189 | Diskuse

Dana Tenzler

Barvy v kuchyni (1) - přírodní žlutá

Blíží se Velikonoce. Napadlo vás někdy, čím se vlastně barví velikonoční vajíčka? Jakými přírodními barvivy se dá jídlo barvit dnes a jak tomu bylo v minulosti? První díl seriálu o barvách.

21.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 18.11 | Přečteno: 293 | Diskuse
Počet článků 2384 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1897

Věnuji se mnoho aktivitám. Vedu dětské kroužky, (např. turistický oddíl, deskové hry a hlavolamy, modelář, apod). Mnoho let se také zabývám různými záhadami a vesmírem. Také mne zajímá historie, zajímavá místa, turistika, tvorba křížovek do časopisů a mnoho dalšího. Nechci se také smířit s tím, že by pozemský život měl být ve vesmíru něčím ojedinělým.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Co právě poslouchám

více

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...