Pravda a rozum zvítězí nad lží a naivitou

Každý člověk se dnes musí ptát, zda i v současné době, kdy řečeno slovy proroka Nostradáma, "velký velbloud pije vodu z Rýna a Dunaje" má ještě smysl citát Václava Havla, že pravda a láska zvítězí na lží a nenávistí.

Samozřejmě, že nějaký smysl jistě má. Měl by mít místo v každodenním, životě. Například: každý, kdo by chtěl někoho nějak popíchnout, měl by i zapřemýšlet, zda ho skutečně jen popíchne a nebo zda mu náhodou rovnou nějak neublíží. Pokud by se měla udát zrovna ta druhá varianta, není to zrovna to nejlepší, co by dotyčný mohl vykonat. V tom snad se nad citátem bývalého prezidenta Václava Havla shodneme. Ale jak je to v politice? Tam by to také mělo v současné době stále platit? A nebo bychom se měli v době, kdy onen zmíněný velbloud pije vodu z Rýna, Dunaje i z jiných evropských řek (a přitom se nekaje), nechat raději naivně oblbovat?

Také jste se jistě setkali s hypotézou, že ti vyznavači kultur, s tou naší neslučitelných a které jsou pod tím velbloudem obrazně uschované, nás prý jdou ve skutečnosti kulturně obohatit. Ale když se s touto kulturou podrobněji seznámíte a dozvíte se o pochybných praktikách oné kultury, která se dokonce považuje vůči té naší za nadřazeneckou, zjistíte, že taková kultura je tím posledním, čím byste tu naší kulturu chtěli obohatit.

Tomu, že ta kultura by měla byt pro tu naší obohacením, dnes snad může věřit snad už jen někdo naprosto naivní. Někdo, kdo stále ještě věří lžím o mírumilovnosti oněch ideologií. Proto v politice by teď měl platit tento citát trošku obměněný. A to: "Pravda a rozum zvítězí nad lží a naivitou".

P.S: zmíněné prorpctvé M Nostradama z 16. století zní: "V Dunaji a z Rýna se přijde napít velký Velbloud, který se nebude kát."

Související články:

Prokavárenští demonstranti, vy se nebojíte diktatury multikulturalismu?

V Sýrii je daleko horší nebezpečí než nějaký Asad

Konspirační hypotéza: Co když jsou za migrační krizí mimozemšťani?

Konspirační hypotéza: Proč, že se světoví politici často zastávají islámu?

Školy by se měly naučit odolávat multikulturním pokušením

Autor: Libor Čermák | středa 16.5.2018 6:29 | karma článku: 36,26 | přečteno: 1228x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,51

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88

Libor Čermák

Vzhůru do Nového Mexika

4.2.2023 v 7:07 | Karma: 7,11

Libor Čermák

Letní Vánoce Páti a Zláti

24.12.2022 v 6:24 | Karma: 10,02
  • Počet článků 2384
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1899x
Věnuji se mnoho aktivitám. Vedu dětské kroužky, (např. turistický oddíl, deskové hry a hlavolamy, modelář, apod). Mnoho let se také zabývám různými záhadami a vesmírem. Také mne zajímá historie, zajímavá místa, turistika, tvorba křížovek do časopisů a mnoho dalšího. Nechci se také smířit s tím, že by pozemský život měl být ve vesmíru něčím ojedinělým.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Co právě poslouchám