Co když hadí mimozemšťani pocházejí z nějaké superzemě?

Nedávno oběhla svět studie, podle které jsou obyvatelé superzemí na své planetě uvězněni kvůli vyšší gravitaci. Já bych se ale zamyslel ještě nad něčím, co má společného jak s gravitací superzemí, tak i s historickými záhadami.

Když jsem si přečetl onu nedávnou studii o tom, jak pro obyvatele planet ve vesmíru typu superzemě je obtížné překonat velkou gravitaci své planety a že se tedy do vesmíru nemůžou dostat (https://nedd.tiscali.cz/jsou-mimozemstani-uvezneni-na-svych-superplanetach-312421), musel jsem si přiznat, že z pohledu pozemšťana začátku 21. století vypadá docela rozumně. Pokud by civilizace používala stejné způsoby  k cestám do vesmíru, jako my, tak by to asi pro ně problém byl. Ale co když ta jejich civilizace nalezla úplně jiný způsob, jak cestovat do vesmíru? A nebo, co když je tisíce let před námi? Ale i tak studie stojí alespoň za zamyšlení. Alespoň z důvodu oné větší gravitace. Já se však proto chci zmínit ještě o něčem podobném v souvislosti s životem a gravitací na superzemích. To jsou planety s pevným povrchem, které mají zhruba dvakrát větší průměr než Země a současně obíhají svojí centrální hvězdu v zóně života.

Kdysi jsem někde četl jinou zajímavou studii, jak by asi takový život na superzemi v zóně žovota mohl vypadat. Pokud by se tam vyvinuli nějaké složitější živočichové, tak právě vyšší gravitace by jim velice obtížně umožňovala, že by se mohly pohybovat na nohou tak, tak jako my. V takovýchto podmínkách by prý bylo nejlepším způsobem pohybu plazení ve stylu hada. Tudíž tamější zvířata by se nejspíš musela nějakým způsobem podobat našim hadům. A pokud by se tito hadi dokázali vyvinout až v inteligentní bytostí, uměli by i cestovat vesmírem? Možná ano. V dávnověkých dějinách různých starých civilizací se skutečně často objevují bohové či mytologické bytosti ve tvaru hada. Zkusme se na některé takovéto případy po světě podívat.

První, na co si vzpomeneme, je Mexiko. Co byl aztécký bůh Quetzalcoatl? Had. Co byl mayský Kukulkan? Opět had. Postavu v podobě hada zná i severská mytologie. Jejich had Midgar je mohutná bytost, která způsobuje neštěstí a zkázu. Ale pokračujme dále. Kdo přesvědčil Evu v knize Genesis, aby utrhla jablko ze stromu poznání? Had. Afričtí Dinkové mají pověst o božském hadu, jenž vystoupil na nebesa. V Číně mají legendy o bohyni Nü-kua, jejíž spodek připomínal hadí ocas. I ona přicestovala z vesmíru a sestoupila na zem. Tvar hada má Velký Hadí pahorek v Ohiu. A tak bychom mohli pokračovat dál. Snad na všech kontinentech nalezneme pověsti, které mnohým bohům či jiným mytologickým bytostem přisuzují právě hadí podobu.  

Mohou tedy někteří mimozemšťané mít podobu hada? Když jsem brouzdal po internetu, narazil jsem na jeden skalní petroglyf v Jižní Dakotě, kde je zobrazeno něco, co by se dalo nejlépe přirovnat k hadovi v helmě či dokonce ve skafandru. Můžou snad někteří mimozemšťané vypadat, jako hadi?

Co na to říkají moderní svědectví se setkání s UFO? I zde se s nimi lidi setkali. Když jsem se věnoval článku o záhadách státu Massachusetts, zmínil jsem se o únosech do UFO Betty Andersonové. Ta při jednom ze svých zážitků popsala, jak ji mimozemšťané provedli dalšími místnostmi jejich lodě, kde se setkala s tvory podobnými podobným plazům (Zdroj: https://liborcermak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=662035)

Jak je tedy vidět mezi mimozemšatny i starověkými bohy se to hady jen hemží. Mohli k nám přicestovat snad z některé z těch obyvatelných superzemí, které se nalézají v zóně života jiných hvězd? O tom, co víme o superzemích a jejich gravitacích, si myslím, že by tomu mohlo napovídat.

Další použité zdroje:

Vašíček A.: Neuvěřitelné skutečnosti, Mystery film, Ostrava 2001

Dopatka U.: Velká encyklopedie Ericha von Dänikena, Vašut, Praha, 1999

https://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-images-petroglyphs-south-dakota-ancient-rock-formation-image31831559 (fotografie)

Související články:

Pochází zelené děti z Woolpitu z planety červeného trpaslíka?

Pocházejí japonské Dogú z planety červeného trpaslíka?

Přicházeli starověcí bohové také z paralelního časoprostoru?

Po stopách záhadných bytostí v České kotlině

Jak by asi mohl vypadat život ve vesmíru?

Rubrika: archeoastronautika

Autor: Libor Čermák | pátek 11.5.2018 5:26 | karma článku: 16,02 | přečteno: 1153x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,53

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88