V Sýrii je daleko horší nebezpečí než nějaký Asad

Svět diskutuje jestli zasáhnout nebo nezasáhnout v Sýrii proti Asadovi. Jenomže já tvrdím, že v Sýrii je daleko větší nebezpečí než její současný prezident. To nebezpečí se jmenuje ISIS.

Možná namítnete, že tzv. Islámský stát v Irálu a Sýrii (zkratka ISIS) byl poražen. Ano, současný Islámský stát skutečně dostal na frak. Ale bohužel to nepaltí zas tak úplně. Včera dopoledne jsem na Prima ZOOM sledoval mimořádně zajímavý dokument s názvem "ISIS: Propaganda teroru". Pokud jste ho neviděli, doporučuji to shlédnout alespoň na odkazu:https://play.iprima.cz/dokumenty/isis-propaganda-teroru. A při sledování tohoto dokumentu jsem pochopil, že to nejhorší ještě nemusí být vůbec zdaleka za námi.

Většina dokumentu se sice věnuje natáčení propagandistických dokumentů Islámského státu. Ale v dokumentu byla důležitá zmínka ještě o něčem nebezpečnějším. Jednak jsou to bojovníci ISIS, kteří se pohybují po západním světě a i nadále jménem Islámského státu pachájí teroristické útoky. Ale je tu ještě něco daleko víc nebezpečnějšího. Něco, co mi připomnělo příběhy scifi, kde roboti dokážou vytvořit svojí přesnou kopii, která může pokračovat v jeho činnosti, až se původní robot rozbije a skončí jeho existence. Něco podobného totiž vytvořil i Islámský stát sám ze sebou.

Ten kromě hrůz, jež jsou o něm veřejně známé, udělal ještě jednu příšernou věc. Vymýval mozky malým dětem. A to tak, že si je přizpůsoboval k obrazu svému a oni pak například musely vraždit nepřátele ISIS i na jejich propagandistických dokumentech. Takže, jestli v současné době byl Islámský stát poražen a prozatím zničen, ty malé děti jsou tu dál. A až vyrostou, opět začnou v té jejich činnosti pokračovat.

Přitom je klidně možné, že právě toto se už jednou stalo. Vzpomeňte si na Taliban a Alkaidu v Afghanistánu v době teroristických útoků na New York a Washington. Doba, která od roku 2001 uplynula, se rovná přiblížně době dospívání jedné mladé generace. Hrozí snad, že ty děti, kterým byly vymyty mozky ISISem, můžou jednou vytvořit ještě něco islámsky strašnějšího než je nějaká Alkaida, Taliban nebo dokonce Islámský stát? Tu obavu skutečně mám.

Zdroj: https://play.iprima.cz/dokumenty/isis-propaganda-teroru

Související články:

Probudí smrt tohoto chlapce už konečně celou západní civilizaci?

Chtělo by to postavit pomník českým obětem islamismu

Včera jsem osobně panu prezidentovi v Lidicích tleskal

Ve kterém státě světa je nejhorší režim ohledně lidských práv?

A takováhle parakultura by se jako měla dostat do Evropy?

Autor: Libor Čermák | pátek 13.4.2018 0:13 | karma článku: 36,84 | přečteno: 1764x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,52

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88