Libor Čermák

Co když vesmírný alkohol vznikl ze zaniklých živých planet?

12. 04. 2018 8:13:13
Možná jste zaznamenali objevy astronomů, že ve vesmíru se nalézají mlhoviny, které jsou mimo jiné tvořeny i z ethanolu. Jak se tam objevil? Chtěl bych nabídnout jednu svojí hypotézu založenou na tom, jak alkohol vyrábíme my lidé.

To, že ve vesmíru se nalézají velké oblaky složené mimo jiné i z ethylalkoholu, tedy toho samého, kterého pijeme v pivě, víně, kořalkách a dalších alkoholických nápojích, dnes už víme. Například oblak G 34.3 se nalézá v souhvězdí Orla, a jeho průměr je zhruba tisíckrát víc než naše sluneční soustava. A vědci ví o několika dalších podobných. Jak vznikly? Vědci říklají, že chemickou reakcí vytvářející za zahřívání hvězdy složitější molekuly. Podle těch vědců jsou tyto mraky plné hvězd i planet. Cože? Vytváří se za pomoci zahřívání hvězdy? Teď mne něco napadlo.

Jak vlastně vyrábíme alkoholické nápoje my tady na Zemi? Kvašením či dokonce pálením nějakého ovoce, bobulí, obilniny a jiných rostlin. A rostliny jsou přece živé organismy. A tak, co když tento vesmírný alkohol v mlhovinách vznikl podobných způsobem jako tady na Zemi? Akorát za tím alkoholem nebudou jen nějaké ovoce, ale rovnou nějaká zaniklá celá planeta (či dokonce planety), na kterých bujel život? Můžou tedy být vesmírné etanolové mraky pozůstatky a tedy i důkaz, že planety se životem vždy ve vesmíru byly (a jsou tedy i teď) naprosto běžné?

Je docela možné, že právě z těchto oblaků můžou pocházet kosmické objekty, které se pak pohybují vesmírem a život tak podle hypotézy panspermie rozsévají na životu příhodné planety. Této hypotéze dokonce odpovídá i další objev astronomů z roku 2015. Ti zjistili, že kometa Lovejoy C/2014 Q2 má v materiálu, který ze sebe rozsévá do vesmíru mimo jiné i ethylalkohol a další organické látky.

Zdroje: http://www.ceskatelevize.cz/porady/10488444156-vesmir/213382556000010-podivne-objekty-a-jevy/

https://www.stoplusjednicka.cz/kometa-lovejoy-rozseva-cukr-500-lahvi-alkoholu-za-jedinou-sekundu

Další mé články zabývající se teorií panspermie:

Mléčná dráha plná života

Po stopách životonosných meteoritů

Rubrika: Vesmír a život v něm

Co když je ve starých řeckých pověstech odkaz na teorii "panspermie"?

Vznikl podle Bible život mimo sluneční soustavu?

Autor: Libor Čermák | karma: 13.91 | přečteno: 435 ×
Poslední články autora