Jaké jsou nejznámější případy únosů do UFO?

28. 03. 2018 8:36:13
Únosy mimozemšťany neboli blízká setkání čtvrtého druhu jsou v ufologii častý jev. Nejznámější případy jsou ze Spojených států, ale tento jev se odehrává i všude jinde po světě. Nezažili jste ho náhodou také?

Zřejmě není kontroverznějšího záhadologického témata. A přeci se jedná o reálný fenomén, jenž se občas skutečně odehraje. Lidé, kteří ho zažili, by mohli vyprávět. Únosy mimozemšťany. A nejen oni, ale i badatelé, kteří se touto záhadou zabývají. Mezi nejznámější jeho výzkumninky patří Američané:dr. David M. Jacobs (nar. 1942), Budd Hopkins (1931-2011) nebo dětský psychiatr a nostitel Pulitzerovy ceny profesor John E. Mack (1929-2004). Z evropských badatelů bych připomněl německého záhadologa dr. Johannese Fiebaga (1956-1999), jenž proslul v této oblasti svoji hypotézou "mimikry", tedy vložených náhradních vzpomínek. A nejen všichni tito, ale i další, kteří se tímto fenoménem zabývají se shodnou, že na tom něco určitě bude.

Tento fenomén se od klasických kontaktérů liší v mnohém. Lidé si na něj většinou nepamatují. To, že se v tu dobu odehrálo něco divného, si uvědomí, až když zjistí, že jim chybí určitý čas. Najednou je o několik minut až hodin víc, kolik si mysleli, že je. Pak si ještě uvědomí, že také přitom spatřili neznámé podivné světlo, podivnou bytost nebo něco jiného divného. A to je tak všechno, na co si pamatují. Co se s nimi v onu dobu skutečně dělo, se dozví většinou až v regresivní hypnoze. Tento jev se od tzv. kontaktérů liší ještě v něčem. Zatímco kontaktéři s mimozemšťany se snaží, aby se o jejím zážitku vědělo. A to tak, že to až kolikrát vzbuzuje pochybnosti, neboť se jejich vize, a to co jim údajně měli sdělit, se podobá spíš náboženskému blouznění a sektářství než skutčné věci. Zatímco naopak oběti únosů do UFO o svém zážitku jen velmi neradi mluví. A tak se kolikrát stane, že na jejich přání jsou tyto příběhy uváděny bez jejich jména a nebo s pseudonymem. Pojďme se tedy podívat na některé ty nejznámější, které se odehrály na území Spojených států Amerických.

Rok 1953: Kaňon Tujunga, Kalifornie

Z kalifornského kaňonu Tujunga pochází jeden z nejstarších známých únosů do UFO. Během tohoto roku se stalo, že jistou mladou dámu Sáru Shawovou pobudilo jakési pohybující se světlo, které bylo vidět z její ložnice. O něco později stejný objekt probudil i její spolubydlící, zhruba stejně starou Jan Whitelyovou. Mezitím Sára zaznamenala zvláštní úkaz. Všimla si, že jsou 2 hodiny v noci, ale když se na hodiny podívala ještě jednou, zjistila, že je najednou o dvacet minut víc. Podobnou příhodu zaznamenala i Jan, které se čas posunul rovnou o dvě hodiny. Ženy se polekaly a tak druhý den odjely k Janiným rodičům. Když se později podrobily regresivní hypnóze, bylo zjištěno, že se staly obětmi klasického případu únosu do UFO.

zdroj: Spencer J.: Encyklopedie UFO, Etna, Praha, 1994, : https://liborcermak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=576790

19. září 1961 únos manželů Hillových, New Hampshire, USA

Ve státu New Hampshire došlo k jednomu z nejslavnějších únosů do UFO všech dob, a to únos manželů Hillových. 19. září 1961 se oba manželé, tedy Barney (byl tmavé pleti) a Betty (běloška) Hillovi vraceli z dovolené v Kanadě. Když kolem 22:30 projeli Lancasterem, povšimli se jasného světla na obloze, které se zvětšovalo. To pozorovali i dál během jízdy, a to až k hoře Cannon ve White Mountain. Ačkoliv si původně mysleli, že je to letadlo nebo vrtulník, tady se z objektu vyklubala loď se dvěma řadami okének. Barney vystoupil z vozu a šel si záhadný objekt, který se vznášel na úrovni korun stromů, prohlédnout. Dalekohledem si všiml i podivných členů posdáky, kteří ho také sledovali. Lekl se běžel zpět k autu, Oba pak upadli do bezvědomí a probrali se kupodivu o mnoho kilometrů jižněji, cca 27 km od Concordu, kam se dostali neznámo jak. Po deseti dnech měla Betty nepříjemné noční sny o únosech do UFO. Oba manželé se později podrobili hypnóze, při které se prokázalo, že skutečně byli tenkrát uneseni mimozemšťany. Ti byli menšího vzrůstu, měli velké hlavy a výrazné oči a šedou pleť. Naopak jim chyběl nos. Manželům odebrali vzorky kůže, nechtů, vlasů a krve. Dokonce jim ukázali jakousi třírozměrnou hvězdnou mapu. Tu později Betty namalovala. V roce 1969 ji zkoumala amaterská astronomka Marjorie Fishová, která přišla na to, že že se jedná o Slunce a další hvězdy v jeho okolí, a to z pohledu dvojhvězdy podobné našemu Slunci, a to Zeta Reticuli, vzdálené 39 světelných let od nás. Toto jsou v kostce základní informace tohoto složitého případu. Zkoumalo ho mnoho badatelů, a to včetně Ericha von Dänikena, který Betty osobně v roce 1977 navštívil a udělal s ní rozhovor, který zveřejnil až nedávno ve své knize "Co jsem tajil desítky let.

zdroj: Spencer J. Encyklopedie UFO, Etna, Praha,1994, https://cs.wikipedia.org/wiki/%C3%9Anos_Betty_a_Barneyho_Hillov%C3%BDch, Daniken E.: Co jsem tajil desítky let, Dialog, Liberec 2016, https://liborcermak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=577681

25. ledna 1967, Ashburham, Massachusetts, USA, Betty Andersonová

Jedná se též o jeden z nejpozoruhodnějších případů únosů do UFO. Když byla 25. ledna 1967 v podvečer doma se svými dětmi, spatřila za oknem podivné pulzující světlo. Pak k ní skrz zdi domu začaly přicházet podivné bytosti, které mimochodem spatřil i její otec. Na víc událostí z toho večera si už nevzpomněla. Až se v roce 1977 podrobila regresivní hypnóze, vzpomněla si, že bytosti vešly do do její kuchyně a prohlásily, že potřebují duchovní potravu. Jejich vůdce jménem Quazgaa si tedy přečetl Bettinu Bibli. Žena pak s nimi odešla do jakého si oválného objektu, jenž se vznášel nad jejich zahradou. Tam pak musela podstoupit jaskési lékařské vyšetření v jasně osvětleném sále. Mimozemšťani ji zavedli do těla dva implantáty. Jeden do nosu, druhý do pupíku. Poté ji provedli dalšími místnostmi, kde se setkala s tvory podobnými plazům. Též prý letěli nad jakýmsi křišťálovým městem. Pak ji vrátili zpět domů, kde členové její rodiny byli v jakémsi paralizovaném stavu.

zdroj: Spencer J. Encyklopedie UFO, Etna, Praha,1994

25. října 1974, Národní park Medicine Bow, Wyoming, USA

Příhodu, kterou bych chtěl popsat, zažil jistý Carl Higdon v říjnu 1974, pracovník naftových vrtných polí. Jednou se vydal na lov do národního parku Medicine Bow na jihu Wyomingu. Když narazil na vhodné losy a zamířil na jednoho z nich. Kulka však nedoletěla ke zvířeti, ale záhadným způsobem dopadla na zem. V tom se k němu zleva začala blížit nějaké postava. Když se na ní podíval, zjistil, že je to divný humanoid v kombinéze s kovovým opaskem. Měl žlutou kůži, malá ústa bez rtů, ale s velkými zuby. Dále malé oči bez obočí a žádné uši. Z čela mu jí prý vyčnívaly jakési anténky. Cizinec podal Higdonovi jakési tabletky, čímž se ho můž přestal bát. Dopravil ho do jakési dvoumetrové krychle. A kupodivu se tam s nimi nalézalo i oněch pět losů, které zkoušel před chvílí skolit svojí puškou. Ale žádné problémy se stěsnáním v tak malém prostoru tu prý nebyly. Bytost mu nasadila na hlavu jakousi přilbu, díky které se Higdon objevil na domovské planetě mimozemšťanů. Pak se zas objevil ve svém voze, a to úplně vyčerpaný, kde ho nalezla pátrací skupina. Když byl později vyšetřen pomoci regresivní hypnózy, vzpomněl si, že na oné planetě viděl i dospělé a děti pozemšťanů. Co tam všichni dělali? Byli to snad nějací vězni? Nebo dokonce u nich přímo vypěstovaní jedinci našeho druhu? Zajímavé jsou i další fakta, která se k případu vztahují. Jak členové pátrací skupiny tak i svědkové z jiným míst ve Wyomingu, potvrdili, že v inkriminovanou dobu skutečně viděli podivná světla. Kromě toho mě zarzila ta přítomnost losů. Los je jelenovité zvíře a jeleni jsou klasickými mimikrickými zvířaty, se skterými se skutečně často oběti únosů mimozemšťany setkávají.

zdroj: Spencer J.: Encyklopedie UFO, Etna, Praha, 1994, https://liborcermak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=557211

5. listopadu 1975: Snowflake, Arizona, USA, únos Travise Waltona

Toto je jeden z nejznámějších případů amerických případů únosu mimozemšťany. V tento den se stalo to, že se dřevorubci Travis Walton, jeho bratr Duane a další kolegové vraceli zpět z lesa. A přitom spatřili v lese velké zlaté UFO ve tvaru létajícího talíře vznášející se nad lesem. Travis vyběhl z auta a šel se i přes varování ostatních na objekt podívat. Poté z UFO vyšlehl modrý paprsek, který ho zasáhl. Ostatní mezi tím jeli zalarmovat policii, jenže Travise už tu potom nenašli. Ten byl objeven až po pěti dnech. A co zažil? Byl unesen do UFO, a to do jakési místnosti, kde byl lékařsky vyšetřován jakýmisi mimozemšťany s velkou hlavou a velkýma očima. Také prý údajně zažil kosmický let nebo jeho holografickou projekci. Co se v ony dny stalo, je stále pořád zahaleno tajemstvím.

Zdroj: Spencer J.: Encyklopedie UFO, Etna, Praha, 1994, https://liborcermak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=547238

30. června 1983: Indianapolis, USA, případ Kathie Davisové

Ze státu Indiana pochází i jeden z nejslavnějších případů únosu do UFO, případ Kathie Davisové z Copley Woods, což je předměstí Indianapolis. Případ vyšetřoval známý badatel v oblasti únosů do UFO Badd Hopkins (1931-2011), jenž při vyšetřování používal především hypnózu. Je však také třeba říci, že jméno "Kathie Davisová" je pseudonym. Jak už jsem se zmínil, tak lidé, kteří zažijí blízké setkání čtvrtého druhu, ve skutečnosti o žádnou velkou popularitu nestojí. Stalo se, že tato žena spatřila 30. června 1983 světla, která prohlédávala zahradu u jejího domu. Když se na ně šla podívat, zažila klasický únos do UFO, během kterého ji byl vpraven do těla i jakýsi implantát. Také ji mimozemšťani odebrali vzorek kůže a implantovali ji ji falešné vzpomínky na podivné zážitky v dětství. Ale vyšlo i najevo, že kupodivu nešlo o první takovýto její zážitek. Již v roce 1977 byla unesena z automobilu. Byla dopravena na palubu létajícího talíře, kde byla pravděpodobně i uměle oplodněna. Nezralý plod ji byl mimozemšťany odstraněn při další podobné události v roce 1978. Znova byla unesena i v roce 1979. Její únosy do UFO však pokračovaly i po zážitku z čevna 1983. Například v listopadu onoho roku ji odebrali i obsah vajíčka. V únoru roku 1986 byl unesen i její syn Tommy, přičemž Kahie spatřila mimozemšťana, jak vstává z jeho postele. V dubnu onoho roku ji mimozemšťani ukázali i údajné její potomky, kterých prý má být rovnou devět.

zdroj: Spencer J.: Encyklopedie UFO, Etna, Praha, 1994, https://liborcermak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=651101

30. listopadu 1989, New York: únos Lindy Cortile

Zatímco u nás v Československu právě vrcholila sametová revoluce, tak jinou revoluci, v pohledu na jev UFO a únosy zřejmě zažil jeden z tehdejších předních politiků naší planety. Na začátku 90. let obdržel Budd Hopkins, ufolog a badatel v oblasti únosů do UFO, dopis od dvou policistů jménem Dan a Richard, kteří dne 30. listopadu 1989 doprovázeli v limuzíně jedoucí newyorským Manhattanem na letiště tehdejšího generálního tajemníka OSN Javiera Perez de Cuéllar. Když se ocitli na Brooklinském mostě, jeden policistů spatřil nad dvanáctipatrovou budovou UFO zahaleného do modrého světla. Všichni se na věc podívají dalekohledem a nestačí se divit. Z okna bytu ve 12. podlaží právě vylétla žena v noční košili stočená do klubíčka a splečně s ní tři ošklivé bytosti. Všichni jsou zachyceni modrým paprskem a vtaženi do UFO. Objekt se pak vznese nahoru a následně opět klesá, a to až pod hladinu nedaleké řeky Hudson. Tou ženou, kterou viděli, jak se právě stala obětí únosu do UFO, byla Linda Cortileová, jeden z nejslavnějších případů únosu do UFO. Ta byla zřejmě unesena již několikrát. Poprvé už jako malé dítě, jako mladá dívka i jako dospělá žena. Té noci šla spát velice pozdě. A když ulehla a ucítila svědění a ochrnutí po celém tělě. Najednou se v její ložnici objevila malá postava s velkou hlavou a velkýma černýma očima. Pak už si vzpomněla jen na to, že ležela na nějakém stole a někdo jí projížděl po páteři. V následné hypnotické seanci s Buddem Hopkinsem popsala, jak ji tři bytosti vyvedly z postele a pak z okna ven a po modrém poprsku ji dopravili do UFO. Tam pak proběhla klasická prohlídka a poté ji ony bytosti zas vrátily zpět domů do postele.

Zdroj: Fiebag J.: UFO – únosy lidí, ETC Publishing, Praha, 1995, Hesemann M.: Tajná věc UFO -2. díl, Etna, Praha, 1995, https://liborcermak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=564732

Mohli jste zažít takovýto únos i vy?

Když jsem se zmínil o americkém ufologovi Buddu Hopkinsovi, tak bych se ještě zmínil o tom, že tento badatel spolu s Davidem M. Jacobsem je spoluautorem speciálního testu, podle kterého se dá zjistit, zda jste i vy někdy byli uneseni do UFO. Tak si přopravte papír a tužku a můžete si ho vyzkoušet. Upřímně pište "ano" nebo "ne":

1. Spatřili jste někdy ducha?

2. Měli jste někdy pocit, že opouštíte své vlastní tělo?

3. Viděli jste UFO?

4. Probudili jste se ochromeni, s pocitem, že je v místnosti cizí osoba, neznámá bytost, nebo něco jiného, podobného?

5. Zažili jste někdy pocit, že se vznášíte vzduchem, aniž byste věděli, jak a proč k tomu došlo?

6. Zaslechli jste někdy nebo viděli napsané slovo "TRONDANT" a byli jste přesvědčeni, že má pro vás nějaký tajný význam?

7. Zaznamenali jste někdy časový úsek, o němž si nejste schopni vybavit, kde a proč jste byli?

8. Spatřili jste v místnosti neobvyklá světla nebo světelné koule, aniž byste věděli, co je vyvolalo nebo kde se tam vzaly?

9. Našli jste jste někdy na těle záhadné jizvy, aniž byste si vy nebo někdo jiný pamatovali, jak nebo kde jste k nim přišli?

10. Zažili jste někdy vizuální kontakt s děsivými postavami ve své ložnici, pokoji, případně jinde?

11. Měli jste někdy živé sny o UFO?

A vyhodnocení? Začneme netradčně otázkou č. 6. Pokud je v tomto případě vaše odpověď "ano", test pro vás končí, neboť jste ho nepsali upřímně. Toto slovo totiž záměrně vymyslel B. Hopkins, aby vyzkoušel, kolik lidí napíše ano, na jakoukoliv otázku. Pak se zaměřte na otázky č. 4,5,7,8 a 9. Pokud jste alespoň na čtyři z nich odpověděli kladně, pak jste možná i vy obětí únosu do UFO.

O to zajímavější je výzkum, který podle tohoto testu provedla v roce 1992 Roperova organizace. Zúčastnilo se jí necelých 6 tisíc dospělých Američanů. Osmnáct procent odpovědělo kladně na otázku č. 4, třináct procent na otázku 5, deset procent na otázku 7 a osm procent na otázku 8 a 9. Na čtyři nebo pět otázek odpovědělo kladně dvě procenta respondentů. Pokud by se to převedlo na všechny obyvatele USA, vyšlo by to na 3,7 milionů obětí únosů do UFO jenom ve Spojených státech amerických. A dokonce i mě osobně, když jsem tento test někomu dával, se už kolikrát stalo, že mi někdo odpověděl ano na čtyři zmíněné otázky. Šílené? Zřejmě se takovéto věci skutečně stávají.

Zdroje: Lenkovi J. a L: Mimozemšťané v Čechách, Dialog, Liberec, 2003

Hesemann M., Tajná vec UFO II. díl, Etna, Praha, 1995

Související články:

Prorok Mohamed byl zřejmě unesený mimozemšťany

Jsou v řeckých bájích zprávy o únosech do UFO?

Jsou v keltské mytologii odkazy na únosy do UFO?

V mém blogu o záhadách jsem jednou záměrně zalhal

Autor: Libor Čermák | středa 28.3.2018 8:36 | karma článku: 15.77 | přečteno: 3623x

Další články blogera

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

Po zázračném osvobození z indiánského zajetí se naši přátelé dostávají do srubu trapera Donalda, kde je jednak čeká odpočinek s idylkou, ale také se dozvědí jedno velké překvapení.

28.10.2023 v 7:46 | Karma článku: 7.68 | Přečteno: 144 |

Libor Čermák

Zázračné vysvobození z indiánského zajetí

Cesta našich přátel za tajemnou čelenkou pokračuje přes Brazelovu farmu, kde si budou vyprávět staré indiánské legendy. Nakonec ale padnou do indiánského zajetí. Ale i zde najdou spojence, který jim spolu s Manitouem pomůže.

12.8.2023 v 7:50 | Karma článku: 6.83 | Přečteno: 227 |

Libor Čermák

Indián v Roswellu

Naši čtyři přátelé Tom, Jack, Dan a indiánských hoch Tokakua se ukryli ve vesnici Apačů. Proč? Když byly u petroglyfů Tří řek, všimli si, že je pronásledují čtyři banditi ze strýcova gangu. Morgan, Hill, Smith a Dark.

17.6.2023 v 10:23 | Karma článku: 6.39 | Přečteno: 177 |

Libor Čermák

Tajuplnosti indiánských souhvězdí

Ve scifi westernu "Putování za tajemnou čelenkou" teď naše bandity pronásledované hrdiny převede sám velký Manitou přes hory a dostanou se tak do apačské vesnice, kde mimo jiné budou rozjímat nad indiánském pojetí hvězdné oblohy.

29.4.2023 v 13:34 | Karma článku: 8.77 | Přečteno: 185 |

Další články z rubriky Věda

Dana Tenzler

Barvy v kuchyni (3) - přírodní červená

Blíží se Velikonoce. Napadlo vás někdy, čím se vlastně barví velikonoční vajíčka? Jakými přírodními nebo umělými barvivy se dá jídlo barvit dnes a jak tomu bylo v minulosti? (délka blogu 3 min.)

28.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 47 | Diskuse

Zdenek Slanina

Problém co začal už Arrhenius: Kysličník uhličitý a doba ledová - a teď i sopečné aktivity

Už S. Arrhenius řešil vztah obsahu CO2 v atmosféře i k době ledové. Tehdy hlavně ukázal, že jeho navyšování v atmosféře povede k nárůstu její teploty. Nyní výzkumy z univerzity v Sydney ukazují na roli sopek v nástupu ochlazování.

26.3.2024 v 5:22 | Karma článku: 21.73 | Přečteno: 502 |

Martin Tuma

Berte Viagru, dokud si na to vzpomenete

Rozsáhlá studie odhalila významné snížení výskytu Alzheimerovi nemoci u pravidelkných uživatelů Viagry

25.3.2024 v 14:17 | Karma článku: 13.60 | Přečteno: 303 | Diskuse

Dana Tenzler

Barvy v kuchyni (2) - průmyslová žlutá

Blíží se Velikonoce. Napadlo vás někdy, čím se vlastně barví velikonoční vajíčka? Jakými přírodními nebo umělými barvivy se dá jídlo barvit dnes a jak tomu bylo v minulosti? (délka blogu 3 min.)

25.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 13.85 | Přečteno: 179 | Diskuse

Dana Tenzler

Barvy v kuchyni (1) - přírodní žlutá

Blíží se Velikonoce. Napadlo vás někdy, čím se vlastně barví velikonoční vajíčka? Jakými přírodními barvivy se dá jídlo barvit dnes a jak tomu bylo v minulosti? První díl seriálu o barvách.

21.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 18.08 | Přečteno: 283 | Diskuse
Počet článků 2384 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1897

Věnuji se mnoho aktivitám. Vedu dětské kroužky, (např. turistický oddíl, deskové hry a hlavolamy, modelář, apod). Mnoho let se také zabývám různými záhadami a vesmírem. Také mne zajímá historie, zajímavá místa, turistika, tvorba křížovek do časopisů a mnoho dalšího. Nechci se také smířit s tím, že by pozemský život měl být ve vesmíru něčím ojedinělým.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Co právě poslouchám

více

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...