Libor Čermák

Neomarxisti, ruce pryč od pana kardinála!

13. 02. 2018 4:45:13
Včera jsme se ze sdělovacích prostředků dozvěděli, že jistá skupina lidí napsala dopis papeži Františkovi, aby neprodlužoval panu kardinálovi Dukovi mandát i po jeho 75. narozeninách. Rád bych napsal, že s tím nesouhlasím.

Podle těchto lidí prý česká katolická církev pod vedením pana kardinála Dominika Duky hnědne. Co je na tom pravdy? A co vlastně těmto lidem na panu kardinálovi vadí? Například vřelý vztah k panu prezidentovi Miloši Zemanovi. Nebo jeho slova o tom, že "že uprchlíci by měli najít odvahu vrátit se do zemí svého původu". (Zdroj: https://zpravy.idnes.cz/dominik-duka-arcibiskup-papez-prodlouzeni-mandatu-dopis-katolici-1c2-/domaci.aspx?c=A180212_152404_domaci_pmk). A další věci, které můžou vadit snad jen tzv. neomarxistům a nikoliv běžným lidem.

A to je jako hnědnutí katolické církce? To víte, že ne. Naopak, to je to přiblížení se církve běžným lidem. Protože právě běžný lid takovéto názory většinou sdílí. Za takový přístup si je pana kardinála naopak třeba vážit. A nejen za to. Víte například to, že Dominik Duka byl za minulého režimu za svojí službu Dominikánskému řádu vězněn v Plzni na Borech jako politický vězeň? (viz https://cs.wikipedia.org/wiki/Dominik_Duka). A tak se domnívám, že takovéto lidi, jako je pan kardinál, by se naopak měli jednou svatořečit.

Takže vážení neomarxisti, pražská kavárno, sluníčkáři, a jím podobní. Našeho pana prezidenta Miloše Zemana se vám z Pražského hradu naštěstí odstranit nepodařilo. Tak si teď nevylévejte zlost na předních přadstavitelích církve. Českou společnost, tu se vám rozdělit podařilo. Tak proč chcete ještě rozdělovat katolickou církev? Jděte laskavě někam. Jste ostuda celé naší spolenosti, ostuda Česka i Evropy! Být na vaším místě, tak bych se styděl.

Autor: Libor Čermák | karma: 40.38 | přečteno: 1369 ×
Poslední články autora