Tak je ten Drahoš proti kvótám nebo ne?

V posledních dnech se objevují zprávy, že pan Drahoš, signatář proimigrační výzvy vědců, je najednou proti kvótam na uprchlíky. Schválně, čtenáři, vy se v něm vyznáte? Já ne!

1) V srpnu 2015 podepsal petici pan Drahoš "Vědci proti strachu a lhostejnosti". Což však nebylo nic jiného, než "pražskokavárenská" reakce na množící se protimuslimské nálady v české společnosti. A současně akce podporující tzv. solidaritu s uprchlíky. (Zdroj: https://liborcermak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=612522).

2 O necelý rok později, v dubnu 2016 uspořádal na půdě akademie věd promuslimskou konferenci „Překonávání globálních hrozeb: Posilování interkulturního dialogu, stability a míru“, a to společeně s velvyslanci zemí "Organizace muslimské spolupráce" (viz http://www.avcr.cz/cs/pro-media/aktuality/Prekonavani-globalnich-hrozeb-tematem-mezinarodni-konference-v-AV-CR). Já bych se na jeho místě za takovouto nehoráznou akci na půdě AV styděl.

3) Po internetu koluje video z Paměti národa, kde se pan Drahoš otevřeně vyjadřuje, že by pro ČR neměl být problém přijmout nějakých 2600 uprchlíků (viz např. https://www.youtube.com/watch?v=zB4008ZHIWw)

Ale teď se v posledních dnech dozvídáme, že je pan Drahoš najednou prý proti těmto kvótám! Co si o tom myslet? Snad jen to, že nad takovými to názorovými veletoči lze jen kroutit hlavou. Zde také přichází úvaha, zda to není tzv. jen na oko, neboť je známo, jaká je nálada mezi Čechy vůči této záležitosti. Pokud by náhodou takovýto člověk byl zvolený, tak nikdy nevíte, co od něj můžete čekat. Aby pak opět nezačal nejen o této problematice hlásat své původní názory. Proto bych chtěl každému, kdo nesouhlasí s imigračními kvótami a přesto se rozhodne to tam hodit Drahošovi, připomenout jedno staré české přísloví "dvakrát měř, jednou řež". Pozor, aby pak už nebylo pozdě!

Pozor, aby s případnou volbou Drahoše nepřišla nová normalizace!

Teď je potřeba, aby se Češi sjednotili proti Drahošovi

Volbu Drahoše prezidentem bych si musel do smrti vyčítat

Byl Drahoš skutečně tak výrazným předsedou AV?

Drahoš se na prezidenta skutečně moc nehodí

Autor: Libor Čermák | pondělí 22.1.2018 8:02 | karma článku: 45,14 | přečteno: 5142x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,52

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88