Libor Čermák

Chtělo by to postavit pomník českým obětem islamismu

1. 08. 2017 6:24:13
Kdo si stále ještě myslí, že současná Evropa je ve stavu míru, tak je zcela určitě silně naivní. Současná Evropa není ve stavu míru, ale ve stavu boje se zhoubnou idologií islamismu. A už má dokonce i české oběti.

Svět a hlavně Evropa prošly ve 20. století třemi velkými odboji. Nejdříve to byla 1. světová válka. Následovala 2. světová válka, což byl boj proti hitlerovskému nacismu. A tu poté vystřídala válka studená mezi komunistickým a svobodným světem, která trvala dalších cca 40 let. Všechny tyto odboje si vyžádaly miliony obětí. Nyní nastalo století 21. a s ním čtvrtý velký odboj. Tentokrát však s nábožensko-politickou ideologií zavnou islámismus. Tato ideologie těží z toho, že jim ten jejich "prorok" zakladatel prorokoval vítězství nad světem. A tato vize se stala i poháněcím motorem tzv. islámismu, který si již ve 21. století vyžádál celou řadu teroristických útoků a s ním i počet obětí v počtu s řádem několika nul. A pokud vím, tak si vyžádala bohužel i životy minimálně už čtyř Čechů.

1) 23. čevrence 2005 zahynul při teroristickém útoku v egyptském Šarm aš-Šajchu třiadvacetiletý student, který zde pracoval jako delegát cestovní kanceláře.

2) 20. září 2008 zahynul při pumovém útoku na hotel Marriott v pakistánském hlavním městě Islamabadu český velvyslanec Ivo Žďárek

3) 19. prosince 2016 zahynula při islamistickým útoku kamionem na vánoční trh v Berlínu Češka Naďa Čižmárová.

4) V noc z 26. na 27. července 2017 zemřela v káhirské nemocnici Češka, která byla zraněna při útoku nožem stoupence Islámského státu dne 14. července 2017.

(zdroj: http://www.ceskatelevize.cz/ct24/svet/2193334-ceska-pobodana-v-hurgade-zemrela-egypt-mel-podle-zaoralka-zvazit-odskodneni-pozustalych)

Proto si myslím, že by Český stát měl postavit nějaký pomník těmto a případným dalším budoucím obětem této zhoubné ideologie, neboť odboj proti ní určitě ještě nějakou dobu potrvá. A na tyto oběti by se pak mělo vzopmínat minimálně se stejnou pietou, jako na oběti 2. světové války.

Dokonce se domnívám, že na tento účel by se měl vyčlenit v kalendáři nějaký konkrétní den, kdy by k těmto pietám mělo docházet. Domnívám se, že by to mělo být například 11. září. A to nikoliv jen proto, že v tento den došlo v roce 2001 k zatím největšímu teroristickému útoku všech dob. K tomuto dni se totiž vztahují i další významné události, které mají k boji proti islamismu také hodně co říci.

- 11. září roku 1565 zvítězilo vojsko Maltézského řádu a Španělska nad invazními silami Osmanské říše pod vedením Mustafy Paši při tzv. Velkém obležení Malty

- 11. září roku 1683 drtivě zvítězili Habsburkové nad Osmanskou říší v "Bitvě u Vídně", což předznamenalo ukončení turecké expanze do Střední Evropy a s ní i případnou islamizaci našeho kontinentu.

- 11. září 1697 opět drtivě vítězí Habsburkové, tentokrát v "Bitvě u Zenty", když se sultán Mustafa II. pokusil zpět získat ztracená území.

(zdroj: https://cs.wikipedia.org/wiki/11._z%C3%A1%C5%99%C3%AD)

Tyto tři historické události dosvědčují to, že proti islamismu lze úspěšně bojovat a dokonce též i vyhrát. Věřme, že se to povede i tentokrát při tomto novodobém odboji. A na islamistické hrůzy se bude jednou vzpomínat už jen s obdobnou pietou, jako dnes vzpomínáme na hrůzy holocaustu a 2. světové války. A tak si myslím, že by se jako pietní místo na tento současný odboj určitě vystavět mělo.

Související články:

Děkuji, ale vousatá móda mne fakt neoslovuje

Jsou ty "burkiny" pro člověka vůbec zdravé?

Drahoš se na prezidenta skutečně moc nehodí

Včera jsem osobně panu prezidentovi v Lidicích tleskal

Benešovy dekrety jsou nadějí i pro budoucí Evropu

Autor: Libor Čermák | karma: 35.20 | přečteno: 974 ×
Poslední články autora