Drahoš se na prezidenta skutečně moc nehodí

Když vidím, jak někteří politici sází na kandidáta J. Drahoše, tak kroutím hlavou. Tento muž se na prezidenta republiky skutečně moc nehodí. A svojí oporu pro tento názor jsem nalezl i v jedné známe cimrmanovské hře.

Kdo je to Jiří Drahoš? Je to především vědec, fyzikální chemik a bývalý předseda Akademie věd ČR. A tento člověk s několika vědeckými tituly před jménem i za jménem se rozhodl, že bude v roce 2018 kandidovat proti Miloši Zemanovi na funkci prezidenta repubilky. Co je to prezident republiky? Je to hlava našeho státu a zároveň především politik. Jak si představuji ideálního prezidenta? Především jako zkušeného politika s vůdcovským charismem schopného strhávat na sebe masy lidí.

A když se zamyslím, kolik úspěšně vykonávaných volených politických funkcí má za sebou Jiří Drahoš, tak musím přiznat, že jsem jich skutečně moc neobjevil. A že by dokonce dokázal na svoje názory strhávat masy? Když jsem hledal, jak byl Jiří Drahoš politicky aktivní před tím, než ohlásil svoji kandidaturu, tak jedinou politickou aktivitu, kterou jsem u něj objevil, bylo v srpnu 2015 podepsání petice "Vědci proti strachu a lhostejnosti". Což však nebylo nic jiného, než "pražskokavárenská" reakce na množící se protimuslimské nálady v české společnosti. Cože? To má být něco, čím by strhával davy? Při této příležitosti bych chtěl jen upozornit, že podle průzkumů jsou pro trvalé usídlení islámských uprchlíků u nás pouze 2-3 procenta české veřejnosti. Zajímavé to množství strhávaných davů!

Jiří Drahoš je jistě vzdělaný člověk: vědec, chemik, profesor, doktor, inžinýr..., což jsou jistě vítečné znalosti. Ale kandidovat na prezidenta republiky? Když jsem se dozvěděl, že se rozhodl někdo takový kandidovat na prezidenta republiky, stále se mi v hlavě přehrává scéna z cimrmanovské hry "České nebe". A tak připomenu: Česká nebeská komise ve složení Svatý Václav, Praotec Čech, Jan Amos Komenský, Mistr Jan Hus, Karel Havlíček Borovský a babička Boženy Němcové mají najít někoho, kdo by se mohl stát hlavou nově vzniklého českého státu. A tak Praotec Čech navrhne samotného Járu Cimrmana, že je to prý hlava. Na to mu ale Jan Amos Komenský odpoví, že je to sice dobrý nápad, neboť Cimrman rozumí naprosto všemu. Jenže takové lidi bychom měli nechat přednášet a psát, neboť tím prospějí národu víc, než když budou sedět na hradě. A myslím si, že by se právě pan Jiří Drahoš měl z této divadelní hry poučit a zvážit, zda skutečně prospěje čekému národu víc v tom, co ještě nikdy moc nedělal (politika) nebo v tom, co už dělá celý život (věda).   

zdroj:https://cs.wikipedia.org/wiki/Ji%C5%99%C3%AD_Draho%C5%A1 

Související články:

Mají se političtí agitátoři vtírat na akce pro děti?

Tři důvody proč bych ve francouzských volbách nevolil Macrona

Protikandidáty Miloše Zemana nehodlám volit ani v přespříští prezidentské volbě

Co když na prezidenta někdo navrhne ne úplně známé kandidáty?

Opakuje se česká historie ve jménech našich hlav států?

Autor: Libor Čermák | čtvrtek 6.7.2017 5:39 | karma článku: 42,21 | přečteno: 3850x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,53

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88