Libor Čermák

Květen plný zajímavých obrazců v obilí

1. 06. 2017 11:55:13
Je jaro a v květnu se tradučně rozjíždí i sezóna nejrůznějších záhadných obrazců v obilí. V Anglii jich už je hned několik. A další státy ji následují. O tom všem je mé nejnovější agrosymbolové zpravodajství.

Po dubnovém rozjezdu sezóny v řepce olejce, o kterém jsem psal v článku Letošní sezona obrazců v obilí začala nečekaně brzy , do této fáze přibyl ještě obrazec ve tvaru spirální galaxie s příčkou, který se objevil 4. května 2017 u Willoughby Hedge poblíž města Mere. Skládal se z hlavní osy, na níž se nalézal centrální kruh a symetricky seřazené čtyři menší kroužky. A ze dvou spirálních ramen o šesti se postupně zvětšujících kroužkách. Pokud si ho chcete prohlédnout je na odkazu Willoughby Hedge, Nr Mere.

Teď to vypadalo jako kdyby úsílí záhadných tvůrců v obilí na téměř tři týdny ustalo. Na a najednou se to 21. května rozjelo vše nanovo. Ovšem v mladém ječmeni. U Oxleaze Copse, jižně od Salisbury se objevil obrazec ve tvaru srpku Měsíce ozářeným jakýmisi paprsky. Když jsem se podíval do kalendáře a na fázi Měsíce, jak vypadal zrovna v onen den, musím říci, že mu zrovna odpovídal. Podrobnosti o obrazci na odkazu Oxleaze Copse, Nr Stitchcombe.

Hned následující den, 22. května 2017 navštívil záhadný jev kruhů v obilí jeden z nejznámějších anglických křídových obrazců, a to obra u Cerne Abbas v hrabství dorset. Ten představuje asi šedesátimetrovou nahou postavu lovce s kyjem, která je zarámovaná asi 150 metrů vysokým rámem. Podle některých hypotéz se jedná o obraz skutečného obra, jenž zde byl údajně přemožen. Podle jiných se jedná o keltského boha Dagdu nebo bájného Herkula. Ovšem zajímavý je fakt, že jeho osa ukazuje na místo, kde na 1. května - na keltský svátek Beltine, vychází ráno slunce. Mě jen napadá, zda samotný název této obce „Cerne Abbas“ nemůže mít i nějakou souvislost s dalším keltským bohem Cernunem. (viz Po stopách obřích křídových postav). Stáří této tzv. "hillfigury" je neznámé. A cca půl kilometrů od této krajinné kresby se letos objevil i obrazec v mladém ječmeni. Zobrazuje jakousi kuželku obklopenou 24 paprsky. Tímto způsebem se často zobrazují světci, například Kristus ve svatozáři. Má snad tato figura na ně nějak upozornit? (vice na stránce tohoto obrazce na cropcircleconnectoru Cerne Abbas Giant).

Další obrazec ve tvaru jakého si letadla nebo ptáka vznikl 24. května 2017. A to opět na velice zvlášntím místě. Nedaleko cornwallaského pobřeží u města Marrazinon. A nedaleko něj se nalézá ostrov s hradem St. Michael's Mont. A tady začíná slavná anglická ley lines, která je známá jako "linie svatého Michaela". Ta spojuje taková místa v Anglii, jako jsou Glastonbury, Oliver's Castle, Avebury a další. I tam všude se objevují záhadné obrazce v obilí. A tento si můžete prohlédnout na Venton Farm, Nr Marazion.

V tomto díle mého letošního

agrosymbolového zpravodajství jsme už navšítili jednu křídovou hilffiguru, obra u Cerne Abbas. Ted navštívíme pro změnu zas bílého koně na Milk Hill u Alton Barnes. Protože v jeho úpatí se objevil 25. května 2017 obrazec v obilí ve tvaru kříže, složeného z pěti kroužky. Zajímavé je,

že jedno z ramen ukazuje přímo na bílého koně u Alton Barnes. Zkusil jsem si na mapě

zjistit, na co ukazuje druhé rameno. A zjistil jsem, že pokud ho protáhneme na jihovýchod, narazíme na vrch Woodborough Hill, na kterém se nalézají stromy, které připomínají draka na kopci (viz obr.). Pokud bychom pokračovali dále, narazíme na nedaleká Picked Hill. když jsem kolem tohoto kopce osobně v roce 2008 šel, měl jsem pocit, že se na něm nalézá něco, co se podobá možnému dalšímu zaniklému křídovému obrazci (viz obr).

Ale o to víc, mne překvapilo, kam bychom se dostali od obrazce v obilí v tomto směru na opačnou stranu. Přímo k dalšímu bílému koni u Cherhillu. Více o tomto obrazci na jeho stránce "The White Horse, Nr Alton Barnes ".

Ve stejný den, tj. 25. května 2017 se objevil ještě jeden obrazec. Stalo se tak u Wichesteru hrabství Hampshire. V okolí tohoto města brávě leží nejvýznamější hampshirské centrum výskytu obrazců v obilí. Vždyť takové lokality jako je Telegraph Hill, Cheesefoot Head, Chilbolton, Crabwood nebo Chilcomb jsou jistě všem zájemcům o tuto záhadu dobře známy. A poblíž toho posledně jmenovaného, Chilcombu, se nalézá vědecké vesmírné centrum, kde je například planetárium ve tvaru pyramidy. A právě zde se v inkriminovaný den objevil obrazec ve tvaru keltského kříže ze soustřednými, pravidelně se zmenšujícími kruhy. Když vidím takovýto obrazec v obilí, nemůžu si nevzpomenout na sluneční soustavu. A jak jsou v ní podle Titiovy - Bodeho řady uspořádány dráhy planet. Chjtějí snad záhadní tvůrci obrazců upozornit na toto? Když ho vytvořili vedle takovéhoto vědeckého centra? Více o obrazci na Space Science Centre, Nr Winchester.

28. května 2017 vznikly dokonce tři obrazce v obilí, a to doslova pár metrů od sebe. Stalo se tak u obce Broad Hinton. První obrazec měl tvar šesti soustředných kruhů s vepsanou květinou. Doslova pár metrů od něj se nalézal menší kruh se stojícími klasy obilí uprostřed. A hned na sousedním poli to byla velká formace ve tvaru pěticípé hvězdy, doplněná ještě 75 menšími kroužky o dvou velikostech. Takže tato formace působila vlastně jako první fraktál sezóny 2017. Co nám těmito formacemi z jedné a té samé noci takto blízko sebe chtěli záhadní autoři říci?

Když jsem si vynesl na mapu obě velké formace, zjistil jsem, že jejich spojnice, včetně jednoho z cípů hvězdy ukazuje na nedalekou a relativně málo známou megalitickou památku, kamenný kruh Winterbourne Basset Stone Circle. Další podrobnosti o obrazcích nalezneme na Summers Lane (1), Nr Broad Hinton a Summers Lane (2), Nr Broad Hinton.

A posledním anglickým obrazcem v obilí, o kterém se zmíním v této části agrosymbolového zpravodajství, je agrosymbol ve tvaru květiny, který se objevil 30. května u Chicklade. Objevil se v té oblasti hrabství Wiltshire, kde se záhadné obrazce v obilí tak často nevyskytují. Pokud se chcete na něj podívat, je na odkazu FontHill Down, Nr Chicklade.

A úplně na závěr přidám ještě tři obrazce, které znikly v trávě v Nizozemí. První je formace ve tvaru centrálního kruhu a tří satelitních kroužků, která vznikla 12. května u Bosschenhoofdu. (viz http://www.cropcirclecenter.com/ccdata/2017/05/11/NL20170511_A.html).

A další dvě formace v trávě vznikly schodně 18. května 2017 u Hoevenu, kde se podobné kruhy, ve kterých jsou položeny stébla trávy objevují snad každoročně. Jeden z nich mi tvarem připomíná berušku. Ten je na adrese http://www.cropcirclecenter.com/ccdata/2017/05/18/NL20170518_A.html. A druhý je centrální kruh se čtyřmi satelitními kroužky uspořádanými do lichoběžníku. Ten je na adrese http://www.cropcirclecenter.com/ccdata/2017/05/18/NL20170518_B.html.

Tak, to je letošní květen z hlediska událostí v oblasti crop circles. Co nám z této oblasti přinese červen, červenc, srpen a další měsíce? Na to se budeme ještě muset počkat.

Použité zdroje: http://www.cropcirclecenter.com, http://www.cropcircleconnector.com/2017/2017.html, www.google.com/maps

související články:

Kruhy v obilí rok 2016

Kruhy v obilí - rok 2015

Kruhy v obilí - rok 2014

Kruhy v obilí - rok 2013

Kruhy v obilí - rok 2012

Kruhy v obilí - rok 2011

Kruhy v obilí - rok 2010

Kruhy v obilí - rok 2009

Kruhy v obilí - rok 2008

Letošní sezona obrazců v obilí začala nečekaně brzy

Jaká byla sezona kruhů v obilí v roce 1999?

Jaká byla sezóna kruhů v obilí roku 1998?

Jaká byla sezóna kruhů v obilí v roce 1997?

Jaké byly kruhy v obilí roku 1996

Rok 1995 z hlediska kruhů v obilí a dalších záhad

Ohlédnutí za sezonou kruhů v obilí v roce 1994

Autor: Libor Čermák | karma: 20.04 | přečteno: 1352 ×
Poslední články autora