Záhady amerického státu Georgia

21. 10. 2016 10:16:13
Americký stát Georgia má také celou řadu svých záhad. Dovolte abych vypsal ty nejzajímavější. Slavná pozorování UFO, včetně jejich havárií a záhady dávné historie i jednoho novodobého monumentu.

Americký stát Georgia byl původně od roku 1733 britskou kolonií, která byla pojmenována po anglickém králi Jiřím II. Později se stala jedním ze třinácti zakládajících států USA. Na jihu sousedí s Floridou, na západě s Alabamou, na severu s Tennessee a Severní Karolínou a na východě s Jižní Karolínou a Atlantským oceánem. Se svojí rozlohou 153 tisíc čtverečních kilometrů ja si dvakrát větší než Česká republika. Ale co se týká počtu obyvatel, tak se svými 10,2 miliony je s naší republikou srovnatelná. Hlavním a současně největším městem je zhruba půlmilionová Atlanta, která je pro nás asi nejznámějším tím, že se zde v roce 1996 konaly letní olympijské hry. Když jsem si prohlížel mapu Georgie a názvy zdejších měst, nemohl jsem si nevšimnout, že některá místa se svým názvem inspirují antickým Řeckem.

Dokonce jsem si všiml, že některé z nich jsou přímo na jedné linii. Jsou to Helen - Homer - Athens - Sparta. Takže první tentokrát geometrickou záhadu bychom měli. Ale jak je to s těmi ostatními? Opět jsem je vyznačil na mapě, kterou jsem poupravil tak, aby na ní byly vyznačeny i původní indiánské kmeny, které tady žily. A jednotlivé záhady jsou vyznačené barevně. Zeleně jsou významná místa pozorování UFO, červeně jejich údajné havárie, okrově agrosymboly a modře záhady dávné historie nebo jiné podobné archeoastronautické záhady.

Tak tedy postupně:

Pozorování UFO

24. července 1948, Montgomery

Zprávy o pozorování UFO piloty patří letadel vždy mezi ty nejdůvěryhodnější. Jednak jsou to lidé naprosto zdarví a jednak jsou ve vzduchu jako doma. Právě o to víc bychom měli věnovat zprávám o UFO, které nahlásí oni. Tak například v časných ranních hodinách 24. července 1948 letěli piloti Eastern Airline, tedy kapitán C. Chilese a první důstojník John Whitted letounem DC-3. V blízkosti města Montgomery na východě státu spatřili neidentifikovaný létající objekt, jak se proti nim řítí, a to tak, že hrozí srážka. Nakonec byli nuceni změnit směr, ale i tak je UFO minulo ve vzdálenosti pouhých 213 metrů. Objekt vyzařoval intenzivní modré světlo a měl dvě řady okének. Jeho rychlost odhadli na 800-1100 kilometrů za hodinu. A aby tomu nebylo málo, svědectví bylo potvrzeno i svědky, kteří objekt sledovali na zemi.

Zdroj: Zdroj: Spencer J.: Encyklopedie UFO, Etna, Praha, 1994

1969: Leary

I když přesné datum tohoto pozorování není dost dobře známo, má z ufologického hlediska zásadní význam. Jeho svědkem se totiž stal zdejší významný politik, budoucí guvernér státu Georgie a posléze i budoucí prezident Spojených států amerických, pan Jimmy Carter. Do Lions-klubu v Leary přijel svojí limuzínou krátce po západu slunce. Když ho přišel k autu přivítak prezident klubu, oba si všimli , že zhruba 30 stupňů nad horiziontem svítí jasné světlo, které se k nim blížilo. Objekt byl podobně velký jako Měsíc, neustále měnil barvy z modré na červenou a svítila v něm tři světla. Pak odletěl, zase se vrátil a asi po deseti minutách pozorování úplně zmizel. Reakce Jimmiho Cartera byla jednoznačná. Prohlásil: "Jedno je jasné. Už nikdy se nebudu posmívat lidem, kteří tvrdí, že viděli UFO. Pokud se stanu prezidentem, budou zpřístupňeny informace o UFO." Když se pak tím prezidentem USA doopravdy stal, bylo veřejnosti zpřístupněno 20 000 doposud tajných dokumentů vejenského letectva a dalších míst. kromě toho prosadil i zákon o svobodě informací, podle kterého má každý občan USA právo od příslušných orgánů požadovat utajené informace, pokut tedy neohrožují národní bezpečnost.

zdroj: Hesemann M.: Tajná věc UFO II. díl, Etna, Praha, 1995, https://en.wikipedia.org/wiki/Jimmy_Carter_UFO_incident

Údajné havárie UFO

26. května 1977: Corinth

Ve státě Georgia možná dokonce došlo i k údajné havárii UFO. Jejím svědkem se stala jistá žena, která se večer vracela domů se svými dvěma syny (asi osmiletým a pětiletým). Cestou domů pozorovali u Corinthu objekt tvaru bumerangu kovové barvy, jak letí na severní straně oblohy. Najednou se objevil oslnivý blesk a objekt se během tří sekund klesl někam k zemi. Za chvíli zpozorovali kouř z lesa. Když přijeli domů, vzala manžela a vyrazili hledat ono místo havárie. Spatřili tam několik vrtulníků, jak reflektory pátrá po zemi.

Zdroj: http://www.cseti.org/crashes/109.htm

1. června 2001: Roswell, Georgia, USA

V tomto případě se nejedná o město v Novém Mexiku, proslavené ufoincidentem z roku 1947, ale o stejnojmenné městečko v americkém státě Georgia. Jedna zdejší žena spatřila nad svojí zahradou podivnou zeleně svítící kouli, která se pohybovala bezhlučně. Byla asi osm až deset metrů nad zemí. Zvolna se přesouvala nad sousední pozemek, když náhle explodovala. Žena si všimla i třech horizontálních pruhů, které vypadaly jako zářezy ve středu koule. Mohl to být kulový blesk? Možná. Ale co ty pruhy tam? Že by města tohoto názvu havárie neidentifikovaných létajících objektů nějak přitahovala?

Zdroj: Viděno, natočeno, popsáno, Magazín 2000 záhad, č. 20, roč. 2001 http://liborcermak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=435470

Kruhy v obilí

I v americkém státě Georgia se už vyskytly i záhadné agrosymboly. V tomto případě to byly kruhy v trávě. Stalo se tak údajně v roce 1991 u Jonesboro v okrese Clayton. A o rok později 26. dubna 1992 se situace opakovala na tom samém méstě. (viz http://www.iccra.org/bystate/Georgia/ICCRA%20-%20GA%20-%20Jonesboro,%20Clayton%20County%20(April%2026,%201992).html)

Záhady historie

Orlí pahorek

Ve Spojených státech amerických se nalézají tzv, mounds, čili posvátné pahorky či mohyly, které vybudovali původní obyvatelé Severní Ameriky. Některé z nich jsou vytvarovány do konkrétního obrazce, aby byl vidět i z výšky. Nejznámější z nich je Velký hadí pahorek v Ohiu (viz Záhady státu Ohio). V pořadí druhý nejznámější se nalézá právě v Georgii. Je to Orlí pahorek. Nalézá se na poloostrově jezera Rock Eagle Lake a je navršen z kamenů do tvaru ptáka. Viz mapa. I jeho stáří se odhaduje na 1000-3000 let. Měří cca 100 metrů a jeho autory může být adenská či hopevellská kultura, jako u Velkého hadího pahorku. http://en.wikipedia.org/wiki/Rock_Eagle_Effigy_Mound

Zdroj: http://liborcermak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=113312

Jestřábí pahorek

Víte o tom, že Orlí pahorek má zhruba 30 kilometrů na jihovýchod svého menšího bratříčka, a to Jestřába? Ten se nalézá zde u Jezera Oconee a jeho původ je obdobný jako u Orla. I ten byl původně stylizován do podoby ptáka. Můžete si o něm přečíst podrobnosti v na http://en.wikipedia.org/wiki/Rock_Hawk_Effigy_Mound

Zdroj: http://liborcermak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=113312

Skalní rytiny Track Rock

Americký stát Georgia má také svoje místo se záhadnými sklaními rytinami. Jmenuje se Track Rock, což v překladu znamená asi něco ve smyslu "cestičková skála". Ony tu jsou do ní totiž vyryté podivné symboly. Co zanmenají? Těžko říci. Některé vypadají jako obrazce v obilí, jiné jako družice Sputník nebo jako ořech, který by mohl při troše fantazie klidně připomínat i létající talíř. Vědci předpokládají, že rytiny byly vytvořiny v době 8000-1000 let před naším letopočtem a že je mají na svědomí dávní předkové indiánského kmene Cherokee.

zdroj: https://en.wikipedia.org/wiki/Track_Rock

Gerogijské poradní kameny

Na závěr si nechám jednu stavební záhadu současnosti. Nikdo totiž pořádně neví, kdo je původcem záhadného kamenného monumentu, který stojí 140 kilometrů východně od Atlanty. A neví se ani to, proč si ho tam nechal v roce 1979 zbudovat. Je to přes šest metrů vysoký monument, který se skládá ze šesti žulových kamenů o celkové hmotnosti zhruba 110. Skládá se ze čtyř stojících desek, jednoho centrálního sloupu a horní desky, která je všechny přikrývá. Monument je dokonce umístěn s astronomickou orientací. A na velkých žulových deskách je v osmi světových jazycích vytesáno jakési zvláštní desatero, se kterým někteří lidé ztotožňují a jiní naopak ho považují za satanské či desatero tzv. Nového světového řádu. A jak to zdejší destaro vlastně zní?

1) Udržujete počet lidí pod hranicí 500 000 000 v trvalé rovnováze s přírodou

2) Dělejte reprodukci moudře s ohledem na zlepšování tělesné kondice a rozmanitosti

3) Sjednoťte lidstvo novým živým jazykem

4) Ovládněte vášně - víru - tradice a všechny věci smírnou cestou

5) Ochraňujte lidi a národy spravedlivými zákony a soudy

6) Ať se všechny národy řídí svými zákony a externí spory nechť řeší světový soud

7) Zrušte zbytečné zákony a zbytečné úředníky

8) Vyvažujte osobní práva povinostmi ke společnosti

9) Oceňujte pravdu, krásu a lásku ve snaze o harmonii s nekonečnem.

10) nebuďte rakovinou na Zemi - dejte prostor přírodě - nechte místo pro přírodu.

Je to vlastně takový návod pro politiky a vůdce zemí. Mě osobně se některé body tohoto desatera líbí, ale s některými bych nejspíš problém měl. Třeba hned ten první bod. Co kdyby v něm někdo začal hledat pokyn k nějaké válce či k jiným brutálním činnostem? zdroj: https://cs.wikipedia.org/wiki/Georgijsk%C3%A9_poradn%C3%AD_kameny

Použitý Zdroj: https://cs.wikipedia.org/wiki/Georgie

Záhady státu Florida

Záhady státu Kentucky

Záhady Aljašky

Záhady státu Wyoming

Záhady státu Ohio

Záhady státu Colorado

Záhady státu Nevada

Záhady Arizony

Záhady Nového Mexika

Autor: Libor Čermák | pátek 21.10.2016 10:16 | karma článku: 19.36 | přečteno: 1140x

Další články blogera

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

Po zázračném osvobození z indiánského zajetí se naši přátelé dostávají do srubu trapera Donalda, kde je jednak čeká odpočinek s idylkou, ale také se dozvědí jedno velké překvapení.

28.10.2023 v 7:46 | Karma článku: 7.68 | Přečteno: 144 |

Libor Čermák

Zázračné vysvobození z indiánského zajetí

Cesta našich přátel za tajemnou čelenkou pokračuje přes Brazelovu farmu, kde si budou vyprávět staré indiánské legendy. Nakonec ale padnou do indiánského zajetí. Ale i zde najdou spojence, který jim spolu s Manitouem pomůže.

12.8.2023 v 7:50 | Karma článku: 6.83 | Přečteno: 227 |

Libor Čermák

Indián v Roswellu

Naši čtyři přátelé Tom, Jack, Dan a indiánských hoch Tokakua se ukryli ve vesnici Apačů. Proč? Když byly u petroglyfů Tří řek, všimli si, že je pronásledují čtyři banditi ze strýcova gangu. Morgan, Hill, Smith a Dark.

17.6.2023 v 10:23 | Karma článku: 6.39 | Přečteno: 177 |

Libor Čermák

Tajuplnosti indiánských souhvězdí

Ve scifi westernu "Putování za tajemnou čelenkou" teď naše bandity pronásledované hrdiny převede sám velký Manitou přes hory a dostanou se tak do apačské vesnice, kde mimo jiné budou rozjímat nad indiánském pojetí hvězdné oblohy.

29.4.2023 v 13:34 | Karma článku: 8.77 | Přečteno: 185 |

Další články z rubriky Věda

Dana Tenzler

Barvy v kuchyni (3) - přírodní červená

Blíží se Velikonoce. Napadlo vás někdy, čím se vlastně barví velikonoční vajíčka? Jakými přírodními nebo umělými barvivy se dá jídlo barvit dnes a jak tomu bylo v minulosti? (délka blogu 3 min.)

28.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 8.79 | Přečteno: 88 | Diskuse

Zdenek Slanina

Problém co začal už Arrhenius: Kysličník uhličitý a doba ledová - a teď i sopečné aktivity

Už S. Arrhenius řešil vztah obsahu CO2 v atmosféře i k době ledové. Tehdy hlavně ukázal, že jeho navyšování v atmosféře povede k nárůstu její teploty. Nyní výzkumy z univerzity v Sydney ukazují na roli sopek v nástupu ochlazování.

26.3.2024 v 5:22 | Karma článku: 23.31 | Přečteno: 505 |

Martin Tuma

Berte Viagru, dokud si na to vzpomenete

Rozsáhlá studie odhalila významné snížení výskytu Alzheimerovi nemoci u pravidelkných uživatelů Viagry

25.3.2024 v 14:17 | Karma článku: 13.60 | Přečteno: 303 | Diskuse

Dana Tenzler

Barvy v kuchyni (2) - průmyslová žlutá

Blíží se Velikonoce. Napadlo vás někdy, čím se vlastně barví velikonoční vajíčka? Jakými přírodními nebo umělými barvivy se dá jídlo barvit dnes a jak tomu bylo v minulosti? (délka blogu 3 min.)

25.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 14.14 | Přečteno: 185 | Diskuse

Dana Tenzler

Barvy v kuchyni (1) - přírodní žlutá

Blíží se Velikonoce. Napadlo vás někdy, čím se vlastně barví velikonoční vajíčka? Jakými přírodními barvivy se dá jídlo barvit dnes a jak tomu bylo v minulosti? První díl seriálu o barvách.

21.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 18.09 | Přečteno: 287 | Diskuse
Počet článků 2384 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1897

Věnuji se mnoho aktivitám. Vedu dětské kroužky, (např. turistický oddíl, deskové hry a hlavolamy, modelář, apod). Mnoho let se také zabývám různými záhadami a vesmírem. Také mne zajímá historie, zajímavá místa, turistika, tvorba křížovek do časopisů a mnoho dalšího. Nechci se také smířit s tím, že by pozemský život měl být ve vesmíru něčím ojedinělým.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Co právě poslouchám

více

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...