Záhady státu Wyoming

Další ze států USA, který bych chtěl probrat z hlediska záhad, je Wyoming. Údajné havárie UFO, setkání s UFO, záhady dávné minulosti i divy přírody. To všechno schovává tento stát.

Americký stát Wyoming je jistě státem mimořádně zajímavým. Má obdélníková tvar a rozlohu cca 253 tisíc čtverečních kilometrů. To je dokonce o něco víc než Velká Británie. Ale žije tu pouze asi půl milionů obyvatel. Sousedí s Utahem, Coloradem, Nebraskou, Jižní Dakotou, Montanou a Idahem. Hlavním a největším městem je Cheyenne se zhruba 60 tisíci obyvatel. Co je největší pýchou Wyomingu, to je jeho příroda. Je to převážně hornatý stát, který na východě přechází ve Velkou pláň. A i záhad tu není málo. Protože to tu po tisíce let bylo obydleno indiánskými kmeny, opět jsem záhady Wyomingu podbarvil mapou divokého západu s označením nejvýznamnějších indiánských kmenů. Červeně jsem pak označil údajné havárie UFO, zeleně další významné případy UFO, modře záhady historie a hnědě další záhady. Tak tedy můžeme začít.

Údajné havárie UFO

Léto 1971,  Elk Mountain

Příběh, který bych chtěl popsat, se stal rodině jistého pana Joe a jeho rodině, když tábořili u Elk Mountain ve Wyomingu. Jednou večer sledovali, jak se oblohou přehnal objekt s prhem modrého světla. Pak sledovali, jak nějkam narazil do země. V místě dopadu vznikl požář. Druhý den se objevila armáda a vozidla NASA, které údajně nelezly objekt tvaru vejce.

zdroj: http://www.cseti.org/crashes/202.htm

27. ledna 1998, Hanna

Pilot dopravního letadla ohlásil, že viděl letět ohnivou kouli v okolí obce města Hanna, nalézající se asi deset kilometrů severně od místa předchozího případu. Nikde však nebylo nic nalezeno. Je však zajímavé to, že ve stejný den, byl obdobný případ hlášen i v sousedním Colorádu u města Breckenridge (viz http://liborcermak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=553465) A ještě něco. Pokud spojíme tyto dvě wyomingské lokality, které jsou od sebe nedaleko, s dalšími dvěma lokalitami údajných havárií UFO v sousedním Coloradu u Grand Junction a Waldo Canynon, dosteneme rovnostranný trojúhelník. Náhoda?

Setkání s UFO

25. října 1974, Národní park Medicine Bow

Příhodu, kterou bych chtěl popsat, zažil jistý Carl Higdon v říjnu 1974, pracovník naftových vrtných polí. Jednou se vydal na lov do národního parku Medicine Bow na jihu Wyomingu. Když narazil na vhodné losy a zamířil na jednoho z nich. Kulka však nedoletěla ke zvířeti, ale záhadným způsobem dopadla na zem. V tom se k němu zleva začala blížit nějaké postava. Když se na ní podíval, zjistil, že je to divný humanoid v kombinéze s kovovým opaskem. Měl žlutou kůži, malá ústa bez rtů, ale s velkými zuby. Dále malé oči bez obočí a žádné uši. Z čela mu jí prý vyčnívaly jakési anténky. Cizinec podal Higdonovi jakési tabletky, čímž se ho můž přestal bát. Dopravil ho do jakési dvoumetrové krychle. A kupodivu se tam s nimi nalézalo i oněch pět losů, které zkoušel před chvílí skolit svojí půškou. Ale žádné problémy se stěsnáním v tak malém prostoru tu prý nebyly. Bytost mu nasadila na hlavu jakousi přilbu, díky které se Higdon objevil na domovské planetě mimozemšťanů. Pak se zas objevil ve svém voze, a to úplně vyčerpaný, kde ho nalezla pátrací skupina. Když byl později vyšetřen pomoci regresivní hypnózy, vzpomněl si, že na oné planetě viděl i dospělé a děti pozemšťanů. Co tam všichni dělali? Byli to snad nějací vězni? Nebo dokonce u nich přímo vypěstovaní jedinci našeho druhu? Zajímavé jsou i další fakta, která se k případu vztahují. Jak členové pátrací skupiny tak i svědkové z jiným míst ve Wyomingu, potvrdili, že v inkriminovanou dobu skutečně viděli podivná světla. Kromě toho mě zarzila ta přítomnost losů. Los je jelenovité zvíře a jeleni jsou klasickými mimikrickými zvířaty, se skterými se skutečně často oběti únosů mimozemšťany setkávají.

zdroj:  Spencer J.: Encyklopedie UFO, Etna, Praha, 1994 

Záhady dávné minulosti

Bighornský léčebný kruh

Jednou z největších archeologických záhad je Bighornský léčebný kruh, postavený z kamenů a umístěný téměř přesně na 45. rovnoběžce severní šířky ve výšce cca 3000 metrů nad mořem. jeho průměr je 23 metrů a obsahuje ještě 28 paprsků. Je nádherně vidět i z výšky a tak to klidně může být i něco ve stylu geoglyfu. Ke kruhu se vztahuje celá řada legend a pověstí, které souvisí s možným vyléčním nemocných lidí.  Mezi důležitými body byly též objeveny astronomické souvislosti a já jsem si povšiml určité podobnosti s významými hvězdami zimní oblohy. Podrobně jsem se tímto místem zabýval v článku http://liborcermak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=544549

Ďáblova věž

Pokud jste viděli film Stevene Spielberga "Blízká setkání třetího druhu", jistě jste si všimli místa, kde došlo k onomu přistání mimozemšťanů. Bylo to u Ďáblovy věže ve Wyomingu. Je to tří set metrová věž z fonolitu, která vypadá, jako by ji někdo v dávné historii uřízl špičku. Váže se k něm indiánské legendy o medvědovi a třech dívkách, které ve skále věznil.

zdroj: https://cs.wikipedia.org/wiki/Devils_Tower

Trpaslík z Wyomingu

Stalo se v roce 1932, že dva zlatokopové pracovali na svém dole v pohoří Pedro Mountains. Přitom narazili na podivnou dutinu o velikosti 1,2 x 1,2 x 4,6 metrů. V ní byla umístěna mumie podivné bytosti s překříženýma nohama a rukama, která měřila cca 40 cm. Otázka, co to vlastně bylo? Někteří badatelé si myslí, že to byla antropoid starý cca 6 milionů let. Vtom případě se ptám, kdo v této době uměl provádět mumifikaci. Že by nějaká prastará  pliocéní civilizace? Další hypotézy hovoří například o mimozemšťanovi, který přežil možnou havárii. Bohužel za ty roky se původní bytost ztratila a zbyly po ní jen fotografie.

zdroj: http://www.zahadyazajimavosti.cz/index.php/kryptozoologie/294-pripad-zahadne-mumie-z-pedro-mountains,https://www.youtube.com/watch?v=ZbCerFrljb4

Legend Rock Petroglyph site

I ve Wyomingu se nalézají skalní kresby, které připomínají setkání lidi s neznámými bytostmi či dokonce s neznámými létajícími stroji. Například co je to na kresbě u Legend Rock Petroglyph site? (viz https://cz.pinterest.com/pin/304837468507121771/) Nemůžu si pomoci, ale to co se na oné krebě vyskytuje, mi ze všeho nejvíc připomíná nějakou kosmickou sondu přistálou na Zemi. V téže lokalitě se nalézá i výjev zvláštní kostičkové bytosti, nad kterou se vznáší několik objektů ve tvaru měsíčního srpku (viz https://en.wikipedia.org/wiki/Legend_Rock)

Další záhady

Yellowstonský supervulkán

Ve Wyomingu se nalézá také slavný Yellowstonský národní park. A k němu s obavou vzhlíží mnozí geologové, neboť pod ním dřímá obří supervulkán. Ten naposledy explodoval před 640 tisíci lety a vyvrhl ze sebe horninu o celkovém množtví 1000 km krychlových. Mnezí geologové říkají, že jeho další výbuch má již zpoždění a dívají se na něj proto s obavami. Jeho případný výbuch by totiž dokázal zpustošit velkou část Severní Ameriky a zbůzobit globální ochlazení. zdroj: https://cs.wikipedia.org/wiki/Supervulk%C3%A1n

Použité zdroje: https://cs.wikipedia.org/wiki/Wyoming

obrázky: wikipedia, Libor Čermák

Další související články:

Záhady státu Ohio

Záhady státu Colorado

Záhady státu Nevada

Záhady Arizony

Záhady Nového Mexika

Autor: Libor Čermák | čtvrtek 6.10.2016 6:31 | karma článku: 23,89 | přečteno: 1950x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,51

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88

Libor Čermák

Vzhůru do Nového Mexika

4.2.2023 v 7:07 | Karma: 7,11

Libor Čermák

Letní Vánoce Páti a Zláti

24.12.2022 v 6:24 | Karma: 10,02
  • Počet článků 2384
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1899x
Věnuji se mnoho aktivitám. Vedu dětské kroužky, (např. turistický oddíl, deskové hry a hlavolamy, modelář, apod). Mnoho let se také zabývám různými záhadami a vesmírem. Také mne zajímá historie, zajímavá místa, turistika, tvorba křížovek do časopisů a mnoho dalšího. Nechci se také smířit s tím, že by pozemský život měl být ve vesmíru něčím ojedinělým.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Co právě poslouchám