Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Sezóna kruhů v obilí se naplno rozjela

Když jsem v předchozí části svého agrosymbolového zpravodajství psal, jak je zatím málo kruhů v obilí, tak je už tento stav minulostí. Sezóna letošních obrazců v obilí se už naplno rozjela.

Zatím se zdá, že jedním z nejčastějších letošních motivů jsou spirály a labyrinty. To je případ i letošního prvního červnového obrazce u Hod Hillu, o němž jsem psal v minulém díle „Letošní sezóna kruhů v obilí pomalu pokračuje“. Zvláštní spirála se objevila i 6. června 2014 v poli s ječmenem u Chilcombu v hrabství Hampshire poblíž Winchesteru. A to pod kopcem Telegraph Hill, jenž je jedním z nejčastějších míst s výskytem záhadných agrosymbolů v Anglii. Naposled to bylo předloni, v roce 2012 (viz Počátek léta přichystal působivé obrazce v obilí). Ten letošní obrazec si přichystal velkou čtyřotáčkovou spirálu, na které byly znázorněny čárky a kroužky. Zcela zřetelně se jednalo o nějaký kódovaný vzkaz. A tak badatele napadlo převést tento kód do morseovky. A vyšel tam vzkaz: „NO MORE WAR“. Jedná se snad o varování před situací mezi Ruskem a Ukrajinou? Obrazec si můžete prohlédnout na cropcircleconnnectoru na „Gipsy Lane, Chilcomb Down“.

Spirála byla dominantním prvkem i u obrazce, který vznikl 17. června 2014 v poli s ječmenem u hradiště z doby železné, známého jako „Badbury Rings“v hrabství Dorset. Je to zvláštní pravěké hradiště složené ze třech soustředných kruhových valů. A těsně u něj se v inkriminovaný den objevil obrazec ve tvaru jakého si abstraktně ztvárněného padáku s parašutistou. Samotný padák tvořily dvě symetrické čtvercově uspořádané spirály. A parašutistu dvě trojúhelníkově uspořádané soustavy ozdobené jedenácti kroužky. Není jistě bez zajímavosti, že parašutisti jsou také nejčastěji využívaní právě při válečných konfliktech. Že by tedy další varování proti válce? Tento zvláštní obrazec si můžete prohlédnout na Badbury Rings.  

Další spirála, tentokrát vepsaná v šestiúhelníku a kruhu se objevila 18. června 2014 v pšeničném poli u Cherhillu (poblíž jednoho z nejznámějších bílých koní v hrabství Wilthshire, které popisuji v článku Po stopách obřích křídových postav.)

Opusťme na chvíli spirály a pojďme se podívat na další anglické obrazce. Zvláštním dnem byl 14. červen, kdy se na anglických obilných polích objevily hned dva poměrně složité agrosymboly. U Harewell Lane v hrabství Worcestershire se v pšeničném poli objevila velká pěticípá hvězda v pětiúhelníku. Můžeme si zde všimnout několik souvislosti. Jednak toho, že nedaleko obrazce se nalézá astronomický radioteleskop. Že by snad pokus o kontakt? A jednak také toho, že i v této oblasti se podobný obrazec, avšak tvořený šestiúhelníky se objevil i v loňské sezóně (viz „Obrazce v obilí na sklonku léta“). Ten letošní obrazec si můžete prohlédnout na Harewell Lane, nr Besford.

Druhým obrazcem tohoto dne je trojúhelník v šestiúhelníku, který dále obkružuje další prstenec polehlé pšenice. Ten se objevil u Temple Farm poblíž Southend-on-Sea v hrabství Essex na jihu Anglie . Viz  Temple Farm.

Z Anglie se však teď přesuneme do kontinentální Evropy, kde se také projevila éra spirál a labyrintů. Jeden z labyrintů se objevil 8. června 2014 u Turiji v Srbsku. Znázorňuje jeden z klasických labyrintů, jaké jsem například popisoval v článku „Škola tvorby labyrintů“. Obrazec si pak můžete prohlédnout v článku Turija, Serbia

O to zajímavější je však další labyrint, který se objevil 12. června ve Francii v pšenici u vesničky Cellé. Tam totiž přes noc vznikla doslova kopie labyrintu z katedrály v Chartres, jehož origiánál se odtud nalézá cca 80 kilometrů severovýchodně (viz Cellé, ds Loir et Cher).

Z dalších zajímavých obrazců z posledních dnů bych se měl zmínit o soustavě pěti kruhů z 4. června 2014 z holandského Standdaarbuitenu. Tyto kruhy mají velikost 3,4 m, 4,3 m,  8 m, 9,9 m a 14. m. Kolem největšího se nalézá ještě asi 16metrový prstenec. Takže výsledný obrazec může někomu například připomínat pijavici. Další informace na jeho stránce Standdaarbuiten.

V Nizozemí ještě chvíli zůstaneme. 13. června se totiž v pšeničném poli u Oud-Gastel objevili hned dva agrosymboly. Jeden tvořil zhruba 13 metrový kruh a 39 metrů od něj další trojice zhruba dvoumetrových kruhů. (viz Oud-Gastel). Koukám tedy, že si tu ti záhadní autoři s těmi třináctkami doslova vyhráli. A to nejen v datumu (13.6.), ve velikostech 13 m a 39 m), ale vlastně i ve významu celého agrosymbolu (1 kruh versus 3 kruhy)

Trojice kruhů (jeden velký centrální, kterého obklopovaly dva menší) vznikla i 6. června 2014 i u slovinského Cerkvenjaku. (viz Cerkvenjak, Slovenia).

A úplně na závěr se přenesme do Benicia ve slunné americké Kalifornii. Tam se 18. června 2014 objevila formace tří kruhů spojených do trojúhelníku.

Jak je tedy vidět, už i letošní sezóna záhadných kruhů v obilí se rozjela naplno. A víte, že jsou to právě červnové obrazce, které jsou něčím mimořádně zajímavé? Kdo z vás si totiž někdy všiml toho, že mladé zelené obilí, jaké je právě teď v červnu, je pokryté zvláštním bílím povlakem. A tento povlak lze sebemenším mechanickým poškozením z obilí strhnout. A právě toto je pro případné padělatele toto hodně tvrdý oříšek.

 

zdroj, použité fotografie a schémata:

Odkazy a obrázky použité v článku, wikipedie

http://www.cropcirclecenter.com

http://www.cropcircleconnector.com/2014/2014.html

 

Související články:

Letošní sezóna kruhů v obilí pomalu pokračuje

Sezona obrazců v obilí 2014 už začala

Kruhy v obilí - rok 2014

Kruhy v obilí - rok 2013

Kruhy v obilí - rok 2012

Kruhy v obilí - rok 2011

Kruhy v obilí - rok 2010

Kruhy v obilí - rok 2009

Kruhy v obilí - rok 2008

Jaké byly kruhy v obilí roku 1996

Rok 1995 z hlediska kruhů v obilí a dalších záhad

Ohlédnutí za sezonou kruhů v obilí v roce 1994

Autor: Libor Čermák | pátek 20.6.2014 14:09 | karma článku: 21,36 | přečteno: 3106x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

Po zázračném osvobození z indiánského zajetí se naši přátelé dostávají do srubu trapera Donalda, kde je jednak čeká odpočinek s idylkou, ale také se dozvědí jedno velké překvapení.

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,52 | Přečteno: 149x | Poezie a próza

Libor Čermák

Zázračné vysvobození z indiánského zajetí

Cesta našich přátel za tajemnou čelenkou pokračuje přes Brazelovu farmu, kde si budou vyprávět staré indiánské legendy. Nakonec ale padnou do indiánského zajetí. Ale i zde najdou spojence, který jim spolu s Manitouem pomůže.

12.8.2023 v 7:50 | Karma: 7,58 | Přečteno: 230x | Poezie a próza

Libor Čermák

Indián v Roswellu

Naši čtyři přátelé Tom, Jack, Dan a indiánských hoch Tokakua se ukryli ve vesnici Apačů. Proč? Když byly u petroglyfů Tří řek, všimli si, že je pronásledují čtyři banditi ze strýcova gangu. Morgan, Hill, Smith a Dark.

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39 | Přečteno: 177x | Poezie a próza

Libor Čermák

Tajuplnosti indiánských souhvězdí

Ve scifi westernu "Putování za tajemnou čelenkou" teď naše bandity pronásledované hrdiny převede sám velký Manitou přes hory a dostanou se tak do apačské vesnice, kde mimo jiné budou rozjímat nad indiánském pojetí hvězdné oblohy.

29.4.2023 v 13:34 | Karma: 8,77 | Přečteno: 187x | Poezie a próza

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

Dnes vás hrdinové mého seriálu přivedou na málo známé posvátné místo severoamerických indiánů, které je jistě zajímavé i z hlediska záhad a archeoastronautiky. K Petroglyfům Tří řek v Novém Mexiku.

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88 | Přečteno: 202x | Poezie a próza
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Volby by v březnu podle Medianu vyhrálo ANO. TOP 09 vypadává, posilují malé strany

24. dubna 2024  6:22,  aktualizováno  6:32

Podle nejnovějšího volebního modelu Median by se v březnu do Sněmovny dostalo pět stran a hnutí. V...

Balík pomoci pro Ukrajinu či Izrael schválil Senát USA. Zbývá už jen Bidenův podpis

24. dubna 2024  6:24

Americký Senát schválil balík s pomocí pro Ukrajinu, Izrael či Tchaj-wan v hodnotě 95 miliard...

Soud potrestá brutální útok na dívku, bodnutá do krku skončila v pytli v lese

24. dubna 2024

Krajský soud v Plzni dnes vynese rozsudek nad devatenáctiletým Ukrajincem Viktorem Veselovským,...

Podezřelé nákupy zbraní se mají hlásit už od července, schvaluje vláda

24. dubna 2024  5:25

Prodejci mají mít už od července povinnost hlásit podezřelé nákupy zbraní. Počítá s tím novela...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 2384
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1899x
Věnuji se mnoho aktivitám. Vedu dětské kroužky, (např. turistický oddíl, deskové hry a hlavolamy, modelář, apod). Mnoho let se také zabývám různými záhadami a vesmírem. Také mne zajímá historie, zajímavá místa, turistika, tvorba křížovek do časopisů a mnoho dalšího. Nechci se také smířit s tím, že by pozemský život měl být ve vesmíru něčím ojedinělým.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Co právě poslouchám