Libor Čermák

Přemýšlel Albert Einstein i o archeoastronautice?

9. 06. 2014 6:09:00
Mohl tento muž, jeden z nejznámějších vědců 20. století, přemýšlet i o některých hypotézách archeoastronautiky? Jeden z jeho nejznámějších citátů by na to podle mého názoru mohl poukazovat.
Albert Einstein
Albert Einsteinwikipedie

Archeoastronautika je záhadologický obor, který:

Za prvé: hledá důkazy, že planeta Země byla v minulosti navštěvována jinými nepozemskými civilizacemi.

Za druhé: hledá důkazy, že naše civilizace není na planetě Zemi první vyspělou civilizací. Že už tu něco podobného, jako nyní máme my, mohlo být už v dávné minulosti.

Za třetí: snaží se upozorňovat na nejrůznější historické záhady, podivuhodnosti a nesrovnalosti

Za čtvrté: kombinace všech předchozích bodů.

Mezi autory, které se archeoastronoutikou zabývají, můžeme nalézt taková jména, jako například Erich von Däniken, Hartwig Hausdorf, Zecharia Sitchin a mnohé další. Je ale možné, aby se mezi těmi lidmi, co o těchto hypotézách alespoň trochu uvažují, mohlo objevit i jméno fyzika, objevitele m.j. teorie relativity a nositele Nobelovy ceny Alberta Einsteina? Osobně jsem se zatím nikdy nedočetl, že by se Einstein vyslovoval pro návštěvy mimozemšťanů v dávné historii lidstva. Alespoň tedy ne tak nějak podobně, jako to třeba píše Erich von Däniken. Ale všiml jsem si, že jeden z nejznámějších Einsteinových citátů má k některým archeoastronautickým teoriím až moc blízko. Einstein totiž krátce po druhé světové válce, která jak známo byla ukončena použitím jaderných zbraní, pronesl toto:

„Nevím, čím se bude bojovat ve třetí světové válce, ale ve čtvrté to budou klacky a kameny.“

Jsem přesvědčen, že pokud lidstvo nezmění své myšlení, tak k tomu, co zde Einstein prohlásil, skutečně může jednou dojít. Lidstvo se vyhubí, a vše bude muset začít zas pěkně od začátku. Od pravěku, přes první výdobytky civilizace až za několik tisíciletí opět k pokročilé technice, jakou máme my. A pak třeba opět znovu. Albert Einstein byl, jak je všeobecně známo, mimořádně inteligentní člověk. Pokud, čtenáři, umíte číst mezi řádky, tak vám dojde to, že se výše popsaným výrokem vlastně přiklonil k cyklickému střídání pozemských civilizací. A tedy i vlastně k tomu, co vyplývá z bodu „dvě“ výše uvedeného seznamu. Znovupostavení celé naší civilizace. A tak koloběhy vyspělých civilizací a prvotně pospolných společností můžou klidně v historii pozemských civilizací chodit neustále dokolečka. A dle fyzikových slov to bude i v budoucnosti. A to tak dlouho, dokud se člověk ve svém uvažování nevyvine na takovou rozumovou úroveň, že pozná, že zlo, válčení a nepřátelství by měly patřit jednou a pro vždy do starého železa.

Mimochodem, byl to tento Einsteinův výrok, díky němuž jsem i já začal před lety o cyklických pozemských civilizací více přemýšlet. Zkuste se nad ním, čtenáři, hlouběji zamyslet i vy. A třeba z něj kromě nesmyslnosti válečnických počínání vytušíte i to, jak že by to v dějinách planety Země vlastně mohlo chodit s vyspělými pozemskými civilizacemi. Skutečně jsme to my, tady ti první? A nebo jsme jen potomci těch přeživších po zkáze té civilizace, která tu byla před námi? Myslím si, že by se tím zodpověděla celá řada dosud nevyřešených záhad dávné historie.

Zdroj: http://cs.wikipedia.org/wiki/Albert_Einstein

Související články:

Dokažme Erichu von Dänikenovi, že se mýlí

Byl už na Zemi ještě někdo před lidstvem?

Přidejte se mezi archeoastronautické badatele

Existují nějaké stopy po předešlých technických civilizacích?

Dlouhé stráně – netradiční reportáž z budoucnosti

Dokument z příštího věku lidstva

Rubrika: archeoastronautika

Autor: Libor Čermák | karma: 17.96 | přečteno: 1422 ×
Poslední články autora