Přidejte se mezi archeoastronautické badatele

3. 07. 2012 6:16:00
Naše znalosti zřejmě stojí před prahem nového poznání o historii pozemské civilizace. To proto, že existuje čím dál víc indicií o tom, že celá historie mohla probíhat trochu jinak, než jak se učíme ve školách.

Myslím si, že neexistuje obor lidského vědění, ve kterém by bylo tolik záhad, jako je v historii. Doslova den co den, vynášejí archeologové na denní světlo nové nálezy a objevy. Řada z nich však obsahuje takové věci, které by dle současného platného světonázoru mít neměly.

cheopsPyramid.jpg

Jiný příklad. Proč po celém světě naprostá většina historických kultur dle svých legend tvrdí, že se kdysi dávno setkaly s jakými si bohy, kteří sestoupili z nebes, či jinak řečeno přiletěli z vesmíru? Tvrdí to severoameričtí indiáni, středoameričtí Mayové, jihoameričtí Inkové, Egypťané, antičtí Řekové, Sumerové, bibličtí prorokové, Indové, Číňané, malijští Dogoni a mnozí další. Tyto bohové se zpravidla vyznačovali tím, že přilétali za světla či za zvuku hromu a bůhví, jak všelijak možně se to popisuje. Když se na všechny tyto události díváme moderním pohledem člověka 21. století, musíme konstatovat, že to všechno, co se tam říká, nejsou žádné projevy božství, ale projevy vyspělé technologie, kterou tehdy ty pradávné národy nemohly znát. A tak se to všechno zkrátka považovalo za božstva. S velkou pravděpodobností tato jejich setkávání s „bohy“ nebyla nic jiného, než kontakty se zástupci jiné, tehdy už vyspělé civilizace, která nás navštívila odněkud z vesmíru.

Nebo z jiného soudku. Proč většina výše uvedených kultur má ve své mytologii takové věci, jako jsou jakési epochy, které tady na Zemi předcházely naší civilizaci? Nebo proč se občas nalézají dobře zakonzervované předměty, a to v takových historických vrstvách, kdy by podle naších současných znalostí ještě neměly existovat? Nemůžou tyto a další indicie být ukazatelem na to, že naše civilizace, jakou jsme si za těch cca 6 tisíc let vybudovali, není na této planetě tou úplně první?

Zkrátka a dobře, čím víc tyto záhady sleduji, tím víc přicházím k názoru, že to v historii naší civilizace skutečně mohlo být trochu jinak, než jak se dosud učí ve škole. Proto jsem se rozhodl, že z těchto záhad učiním jednoho ze svých koníčku a i já se tedy budu věnovat tzv. archeoastronautice, tedy oboru, který se touto problematikou zabývá.

Erich_von_Daniken.jpg
A samozřejmě, že k tomuto názoru nepřicházím zdaleka jen já. Jedním z otců archoastronautiky je bezesporu spisovatel, cestovatel a badatel Erich von Däniken. Tento muž je bezesporu fenomén 20. a 21. století. Ve svých cca 40 knihách dokázal přesvědčit tisíce a možná i miliony lidí po celém světě, že na těchto hypotézách skutečně něco je. I když někteří vědci s ním nesouhlasí a třeba se mu dokonce i vysmívají, jsem naprosto přesvědčen, že budoucnost ukáže, že se ani tak moc nemýlil.

Erich von Däniken vydal svojí první knížku v roce 1968, to je před 44 lety. Byl to tehdy ještě mladý autor, bylo mu 33 let. Zažil tehdy fenomenální úspěch. Od té doby vydal téměř čtyřicet knih, kterých se po celém světě prodalo na 60 milionů výtisků. Dnes už je to starší pán a víceméně stále těží z toho, co napsal ve svých dřívějších knihách. A to jsou také jeho hlavní myšlenky, ke kterým se nyní spíše vrací, než že přichází ze stále novými věcmi.

Naštěstí má mnoho následovníků, kteří jdou v jeho stopách a ti se pod jeho vedením sdružili například v A.A.S., tedy Ancienit Astronaut Society, což je celosvětová organizace, která se zaměřuje na problematiku všech možných záhad v historii. A to včetně hypotézy o návštěvách mimozemšťanů v historii lidstva i té hypotézy, že naše civilizace není první na planetě Zemi. Tito Dänikenovi pokračovatelé se také věnují těmto záhadám a samozřejmě o nich i píší. A právě tato skutečnost přiměla samotného Dänikena k zajímavému projektu, že občas vydá jakýsi sborník těchto prací, kde jsou publikovány ty nejlepší statě těchto autorů. V češtině tyto sborníky vyšly pod názvy: „Neznámé z vesmíru“ (rok 1996), „Lovci ztraceného vědění“ (2005), „Výbušná archeologie“ (2009) a „Druhá strana archeologie“ (2012). Já osobně jsem si tyto sborníky velice oblíbil, protože se tam dá najít mnoho nových věcí z oblasti archeoastronautiky. A skoro pokaždé, když si z nich něco přečtu, mne k oné problematice napadne něco dalšího. Takže pak mám na svém blogu pořád o čem psát.

Zajímáte se i vy o takovouto problematiku? Nebo víte o nějaké dosud nepublikované či málo publikované záhadě? Nebo máte z tohoto oboru nějakou zajímavou hypotézu? Nebo chcete takovým hypotézám nějak aktivně pomoci? Pokud jste k takovýmto věcem otevření, není nic jednoduššího, než se takové problematice také aktivně věnovat a něco nabídnout veřejnosti. Můžete si třeba založit blog tady na idnes, a tam to můžete zveřejnit. Pokud jste, jako já, amatéři, to znamená, že se o vědu a její záhady zajímáte jen jako koníčka, tak přeci nemusíte mít z ničeho obavy. Protože vás věda neživí, nemusíte se obávat, že zveřejněním vaší hypotézy spácháte tzv. „akademickou sebevraždu.“ A pokud jste vědci a máte k této problematice co říct a zároveň se oné „akademické sebevraždy“ nebojíte, o to víc jste vítáni!

Nazca_colibri.jpg

A tak každý, kdo se do tohoto druhu badatelské činnosti vrhne, tak má můj obdiv. Chce to však, aby to nebyla vyloženě nějaká fantasmagorie, která by byla pouze otcem myšlenky. Vždy by ten Váš názor měl být nějak podložen něčím, z čeho jste vyšli.

A pro ty, kteří by chtěli působit i nějak organizovaně, mám takovou informaci, že i tady v ČR působí organizace s názvem Československá archeoastronautická asociace, která je i současně členem danikenovské A.A.S Takže i toho byste mohli využít. Ale hlavním Vaším cílem by samozřejmě mělo být hledání nových záhad. Z nich pak nových souvislostí a následně nových hypotéz, které by na ty případné historické problémy dávaly přijatelnou odpověď. A to i takovou, která by mohla být řešením, a to i přesto, že by zrovna nezapadala do stávajícího vědeckého paradigmatu.

A tak se ničeho nebojte. Já osobně jsem toho názoru, že většina vědeckých teorií a světonázorů jsou jen od toho, aby jednou byly opět překonány.

Použité fotografie: wikipedie

Související články: v rubrice archeoastronautika

Autor: Libor Čermák | úterý 3.7.2012 6:16 | karma článku: 23.69 | přečteno: 1602x

Další články blogera

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

Po zázračném osvobození z indiánského zajetí se naši přátelé dostávají do srubu trapera Donalda, kde je jednak čeká odpočinek s idylkou, ale také se dozvědí jedno velké překvapení.

28.10.2023 v 7:46 | Karma článku: 7.68 | Přečteno: 144 |

Libor Čermák

Zázračné vysvobození z indiánského zajetí

Cesta našich přátel za tajemnou čelenkou pokračuje přes Brazelovu farmu, kde si budou vyprávět staré indiánské legendy. Nakonec ale padnou do indiánského zajetí. Ale i zde najdou spojence, který jim spolu s Manitouem pomůže.

12.8.2023 v 7:50 | Karma článku: 6.83 | Přečteno: 227 |

Libor Čermák

Indián v Roswellu

Naši čtyři přátelé Tom, Jack, Dan a indiánských hoch Tokakua se ukryli ve vesnici Apačů. Proč? Když byly u petroglyfů Tří řek, všimli si, že je pronásledují čtyři banditi ze strýcova gangu. Morgan, Hill, Smith a Dark.

17.6.2023 v 10:23 | Karma článku: 6.39 | Přečteno: 177 |

Libor Čermák

Tajuplnosti indiánských souhvězdí

Ve scifi westernu "Putování za tajemnou čelenkou" teď naše bandity pronásledované hrdiny převede sám velký Manitou přes hory a dostanou se tak do apačské vesnice, kde mimo jiné budou rozjímat nad indiánském pojetí hvězdné oblohy.

29.4.2023 v 13:34 | Karma článku: 8.77 | Přečteno: 185 |

Další články z rubriky Věda

Dana Tenzler

Barvy v kuchyni (3) - přírodní červená

Blíží se Velikonoce. Napadlo vás někdy, čím se vlastně barví velikonoční vajíčka? Jakými přírodními nebo umělými barvivy se dá jídlo barvit dnes a jak tomu bylo v minulosti? (délka blogu 3 min.)

28.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 8.79 | Přečteno: 88 | Diskuse

Zdenek Slanina

Problém co začal už Arrhenius: Kysličník uhličitý a doba ledová - a teď i sopečné aktivity

Už S. Arrhenius řešil vztah obsahu CO2 v atmosféře i k době ledové. Tehdy hlavně ukázal, že jeho navyšování v atmosféře povede k nárůstu její teploty. Nyní výzkumy z univerzity v Sydney ukazují na roli sopek v nástupu ochlazování.

26.3.2024 v 5:22 | Karma článku: 23.31 | Přečteno: 505 |

Martin Tuma

Berte Viagru, dokud si na to vzpomenete

Rozsáhlá studie odhalila významné snížení výskytu Alzheimerovi nemoci u pravidelkných uživatelů Viagry

25.3.2024 v 14:17 | Karma článku: 13.60 | Přečteno: 303 | Diskuse

Dana Tenzler

Barvy v kuchyni (2) - průmyslová žlutá

Blíží se Velikonoce. Napadlo vás někdy, čím se vlastně barví velikonoční vajíčka? Jakými přírodními nebo umělými barvivy se dá jídlo barvit dnes a jak tomu bylo v minulosti? (délka blogu 3 min.)

25.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 14.14 | Přečteno: 185 | Diskuse

Dana Tenzler

Barvy v kuchyni (1) - přírodní žlutá

Blíží se Velikonoce. Napadlo vás někdy, čím se vlastně barví velikonoční vajíčka? Jakými přírodními barvivy se dá jídlo barvit dnes a jak tomu bylo v minulosti? První díl seriálu o barvách.

21.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 18.09 | Přečteno: 287 | Diskuse
Počet článků 2384 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1897

Věnuji se mnoho aktivitám. Vedu dětské kroužky, (např. turistický oddíl, deskové hry a hlavolamy, modelář, apod). Mnoho let se také zabývám různými záhadami a vesmírem. Také mne zajímá historie, zajímavá místa, turistika, tvorba křížovek do časopisů a mnoho dalšího. Nechci se také smířit s tím, že by pozemský život měl být ve vesmíru něčím ojedinělým.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Co právě poslouchám

více

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...