Vesmírné havárie neidentifikovaných létajících objektů

Jako badatel, který se dlouhá léta zabývám údajnými haváriemi UFO, vím, že několik případů se neodehrála jen zde na Zemi ale i mimo ni. A zde přináším soupis těch nejzajímavějších.

Údajné vesmírné havárie UFO by se daly rozdělit do dvou kategorií. Na přízemní havárie a havárie na jiných tělesech sluneční soustavy. A proto bych také tento článek rozdělil na dvě části.

 

1) Kategorie přízemních havárií

 

Do první kategorie by spadaly případy, jejichž události byly přímo zpozorovány zde ze Země nebo v blízkém okolí, např. astronauty pohybujícími se na oběžné dráze. Většinou známe dobu, kdy k ní mělo odehrát.

 

9 .   č e r v n a   1 6 8 6 :   s o u h v ě z d í   V o d n á ř e

Astronom Gottfried Kirch z Lipska podal zprávu, že 9. června 1686 se údajně v souhvězdí Vodnáře objevila mohutná ohnivá koule, jež byla velká, jako polovina Měsíce. Po osmi minutách zvolna zanikla. Kdyby to bylo dnes, zřejmě by se jednalo o pozorování tzv. meteorologického balonu. Ale v 17. století? Tehdy tu asi těžko létalo něco pozemsky vyrobeného.

Zdroj: Patrovský V. : UFO stále záhadné, Radost 1991

 

1 8 . p r o s i n c e   1 9 5 5 :   v e s m í r

V padesátých letech prý kolem země kroužilo deset podivných satelitů. Dva objekty byly veliké kolem 27 metrů a osm bylo o něco menších. Profesor Sergej P. Božich se domnívá, že by mohlo jít o pozůstatky mimozemské kosmické lodě, a to protože bylo propočítáno, že všechny objekty byly 18. prosince 1955 v jednom bodě. Podle propočtů byla původní velikost objektu mezi 70  – 80 m. Došlo tedy tento den poblíž naší planety k výbuchu mimozemského plavidla? Rád bych v této souvislosti připomněl, že éra umělých sond byla odstartována až v roce 1957. Takže se zcela určitě nejednalo o objekt vyrobený lidmi.

Zdroj: Däniken E.: Cesta na Kiribati, Naše Vojsko, Praha 1995

 

5 .   k v ě t n a   1 9 8 1 :   v e s m í r   n a d   j i ž n í   A f r i k o u

Ruský kosmonaut Vladimir Kovalenko tvrdí, že když pobýval v kosmické lodi Saljut 6, zaznamenal následující příhodu, při níž uviděl podivný objekt tvaru elipsy. "Vzpomínám si, jak jsem postřehl v roce 1981 jeden neznámý objekt. Byl doopravdy malý. Když jsme ho spatřil, zavolal jsme kolegu Viktora Savinyka a on sáhnul po fotoaparátu. Ale v okamžiku, kdy chtěl udělat snímek, UFO vybuchl," popsal příhodu kosmonaut. Toto je svědectví astronautů, a ty považuji za důvěryhodné svědky.

Zdroj:http://zpravy.idnes.cz/kosmonaut-videl-jsem-vybuchnout-ufo-dv5-/zpr_archiv.aspx?c=A040819_134841_zajimavosti_jpl  

Rusové konečně mluví: Magazín 2000 č. 12, roč. 1998

 

 

2) Kategorie havárií na jiných tělesech sluneční soustavy

Pokud někdy došlo k havárií neznámých létajících objektů u jiných těles sluneční soustavy, máme na to jen jedinou možnost, jak to zjistit. A to detailnější fotografii povrchu tělesa. Je známo, že na povrchu jiných těles už byly vyfotografovány podivné útvary, například tváře (Sedm nejznámějších tváří z Marsu), nebo pyramidy (viz Pyramidové struktury na Marsu) a nebo podivné obrazce (Marťanská obrázková galérie). Bylo už tak někdy zachyceno i něco, co by mohlo připomínat havarovanou kosmickou loď? A ku podivu ano. Pokud bychom připustili, že jde skutečně o havarované neidentifikované létající objekty, tak si musíme hold přiznat, že v této kategorii přesnou dobu události tentokrát neznáme, neboť tyto objekty zde můžou být i tisíce let. Tak tedy jednotlivé případy:

 

G a n g e s   C h a s m a , M a r s  

Když jsem se brouzdal marsovskou googlemapou, narazil jsem v oblasti Ganges Chasma (marsovské souřadnice 8°28´ jižní šířky, 46°42´ západní délky) na zajímavý útvar, který vypadá, jako nějaká sonda zahrabaná do písku a od okolních objektů má zcela jinou tmavší barvu. Je jen náhoda, že se nalézá nedaleko jiného zajímavého útvaru, připomínající tvář mimozemského humanoida (viz: Sedm nejznámějších tváří z Marsu. A je také náhoda, že oba útvary jsou stejně osově orientovány ve směru sever – jih?

 

J u v e n t i a   C h a s m a , M a r s 

Na zvláštní objekt na Marsu ve tvaru cca 100metrového kulového objektu, jenž se liší od okolního povrchu, upozornily stránky http://www.thetruthbehindthescenes.org/2011/01/26/mars-anomaly-metallic-spherical-object-in-juventae-chasma. Nalézá se v oblasti Juventia Chasma na souřadnicích  4°13´ jižní šířky, 63°05´ západní délky. Dle výše zmíněných stánek dělá dojem, jako by byl z kovu. Hezky je vidět na snímku http://www.msss.com/moc_gallery/r10_r15/medium_jpg_tiled/R11/R1104144.jpg

 

O p h i r   C h a s m a , M a r s 

V roce pořídila sonda Mars Surveyor v marťanské oblasti Ophir Chasma snímek č. AB108505. Na tomto snímku je patrný oválný objekt nepřirozeně diskovitého charakteru (http://i242.photobucket.com/albums/ff217/myufos/marssaucer.jpg) . Na lézat by se měl na souřadnicích 4°25´ jižní šířky, 70° 08´ západní délky. Jedná se snad o havarovaný létající talíř?

 

C a n d o r   C h a s n a ,   M a r s

Na další podivný marsovský objekt poukazuje webová stránka http://www.marsanomalies.com/spacewreck. V západní části kaňonu Candor Chasma se nachází útvar, který byl roku 1999 zachycen na fotografii sondou  Mars Surveyor. Fotografe je označena jako M02-02913. Objekt se nalézá na souřadnicích  5°11´ jižní šířky, 74°04´ západní délky a mnohým badatelům připomíná vrak nějakého kosmického plavidla.  

 

A s t e r o i d   V e s t a

Asteroid Vesta patří k jedněm z největších asteroidů ve sluneční soustavě. V průměru má téměř 600 km. V současné době kolem tohoto tělesa obíhá americká sonda „Danw“, která ji zkoumá a snímkuje. Na Zemi zasílá snímky ve vysokém rozlišení. Snímek z loňského 12. prosince zaujal badatele Josepha Skippera, který na něm rozeznal diskovitý předmět pokrytý vrstvou zeminy.  Bližší informace na http://www.marsanomalyresearch.com/evidence-reports/2011/214/asteroid-vesta.htm a v češtině na http://www.kpufo.cz/portal/view.php?cisloclanku=2012011702.  

 

Z á v ě r

K haváriím UFO tedy zřejmě nedochází jen na Zemi, ale jak je vidět i ve vesmíru. Na stroje pozemské výroby asi těžko můžeme něco svést, neboť dva ze tří případů z první části článku se odehrávají prokazatelně před kosmonautickou érou a ten třetí případ pozorují samotní astronauté, které bychom asi málo podezírali z toho, že by neměli přehled o tom, co se kolem nich ve vesmíru děje.

A co ty případy z druhé části článku? Samozřejmě je možné, že to jsou všechno jen bizarní skalní a horské útvary. Ale skutečně se tam nacházejí! Byly vyfotografovány a zkrátka tam jsou! Co se týká čtyř zmíněných marťanských případů, zde mne zaráží jedna věc. Všechny se totiž nalézají v jedné části Marsu, jako kdyby se v přirovnání s naší domovskou planetou měli všechny odehrát například v severní části Jižní Ameriky. Tady na Marsu se všechny nacházejí v oblasti kaňonu Valles Marineris. To je největší příkopový systém ve sluneční soustavě. Je dlouhý 3800 km a jeho hloubka při průměrné šířce 200 km je až 7 kilometrů. Když si ho prohlédneme, zjistíme, že se podobá labyrintu. Představme si čistě teoreticky, že se jsme v nějakém létajícím stoji a chceme se v něm proletět. Dá se předpokládat, že letový pohyb takovým to prostředím bude nesmírně komplikovaný. Je snad i v tom původ všech zmíněných marťanských anomálií, připomínající havarované létající stroje?    

 

 

Požité zdroje včetně fotografií: uvedené v článku, wikipedia

 

Související články:

Marťanská obrázková galérie

Pyramidové struktury na Marsu

Sedm nejznámějších tváří z Marsu

Havárie UFO (UFO crashes)

Ovlivňuje Měsíc havárie UFO?

 

Autor: Libor Čermák | čtvrtek 5.4.2012 13:54 | karma článku: 26,73 | přečteno: 6411x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,50

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88

Libor Čermák

Vzhůru do Nového Mexika

4.2.2023 v 7:07 | Karma: 7,11

Libor Čermák

Letní Vánoce Páti a Zláti

24.12.2022 v 6:24 | Karma: 10,02
  • Počet článků 2384
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1899x
Věnuji se mnoho aktivitám. Vedu dětské kroužky, (např. turistický oddíl, deskové hry a hlavolamy, modelář, apod). Mnoho let se také zabývám různými záhadami a vesmírem. Také mne zajímá historie, zajímavá místa, turistika, tvorba křížovek do časopisů a mnoho dalšího. Nechci se také smířit s tím, že by pozemský život měl být ve vesmíru něčím ojedinělým.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Co právě poslouchám