Havárie údajných UFO vytváří indiánský symbol míru

23. 12. 2011 16:07:00
I ve východní části USA došlo k několika zajímavým událostem, označovaným jako údajné havárie UFO. A i zde jsou místa těchto událostí podivně geometricky uspořádány tak, že tvoří obrazec.

Libor Čermák

Ale, abych se k tomu dostal blíže, tak se musím zmínit ještě o něčem. 21. listopadu 1995 došlo k významné mezinárodněpolitické události, která se v novinách všeobecně označovala jako „Daytonský zázrak“. Na vojenské základně Wright-Patterson v Ohiu byla ujednána smlouva, jež ukončila válku v Bosně a Hercegovině. Válka v Bosně a Hercegovině byla bezesporu jednou z nejhorších válek, kterou svět v posledních letech zažil. Cca 100 tisíc obětí tohoto konfliktu mluví za vše. O její ukončení se pokoušelo několik neúspěšných smluv. Neúspěšně. Až se v listopadu 1995 podařilo tehdejšímu americkému prezidentovi Billu Clintonovi svolat do Daytonu konferenci, jejíž účastníky byl tehdejší srbský prezident Slobodan Miloševič, chorvatský prezident Franjo Tudman a bosenský prezident. Alija Izetbegovič. Ani tentokrát nic nenapovídalo tomu, že se tento strašný konflikt podaří ukončit. A přeci se to nakonec povedlo. Smlouvu se podařilo ujednat a v prosinci 1995 pak v Paříži podepsat. Jak jsem se již zmínil, ona dohoda byla všeobecně považována za zázrak. Co zapříčinilo, že tentokrát se povedlo ony znepřátelené strany jugoslávského konfliktu přimět k dohodě a ukončit nejstrašnější konflikt na území Evropy od konce 2. světové války? A tak se začalo spekulovat například i o tom, že aktérům válečného konfliktu bylo předvedeno něco, proti čemu byly jejich důvody k válce naprosto nicotné.

Nepředbíhejme však. Mne, jako tehdy už vášnivého zájemce o záhady a neidentifikované létající objekty, bylo místo, kde k dohodě došlo, už něčím známé. V souvislosti s čím, jsem to vlastně o daytonské základně Wright-Patterson už slyšel? Například v souvislosti s roswellským případem (Kolikrát došlo v Novém Mexiku k havárii UFO?).

Další údajná havárie UFO, o níž se spekuluje, že sem z ní byly převezeny trosky havarovaného UFO, včetně malých humanoidů, je havárie u arizonského Kingmanu (viz Havárie UFO v jihozápadních USA tvoří podivný obrazec!) z dubna 1953. Například americký ufolog Leonard Stringfield má svědectví několika vojenských důstojníků, jež havárii UFO u Kingmanu a tuto základnu spojuje. Svědčí o tom například svědectví majora Dalyho, metalurga z této základny. Souvislost s havarovanými neznámými objekty je i svědectví paní Normy Gardnerové, jež se měla s oněmi lodi údajně setkat v roce 1955 při katalogizaci zdejších věcí ve zdejším proslulém hangáru č. 18. A existují i další svědectví, které se podařilo Lenu Strinfieldovi posbírat, a která říkají, že nějaká souvislost daytonské základny a havrovaných UFO existuje. Jedná se tedy snad o jakousi východoamerickou „oblast 51“?

A je také jen náhoda, že v okruhu cca 100 km od Daytonu, jsou hlášeny zprávy o podivných událostech, které se nápadně podobají údajným havárií UFO? Opět uvádím zdroje, abych nebyl nařčen, že si tyto věci cucám z prstů. Jsou to například tyto UFOincidenty:

1969: Whitewater Lake, Indiana,

Zmínku o této možné havárii UFO jsem našel v knize Velká kniha otázek a záhad od J. Lenkové, V. Šišky, I Mackerleho a J. Zemana. Jednalo se prý o dvoumístný mimozemský stroj.

Zdroj: Lenková J., Šiška V., Mackerle I., Zeman J.,: Velká kniha otázek a záhad, Regia, Praha 2002

Jaro 1977: Ohio

Mezi Lumbertonem a Wilmingtonem v Ohiu došlo údajně k přestřelce mezi americkým letectvem a neidentifikovatelným létajícím objektem. Stroj po chvíli přistál a byl neschopen letu. Pak se však opět vznesl a zmizel.

Zdroj: Lenková J., Šiška V., Mackerle I., Zeman J.,: Velká kniha otázek a záhad, Regia, Praha 2002

5. dubna 1977, Xenia, Ohio

Podle informací, které jsem nalezl na internetu se měla údajně jihozápadně od města Xenia v Ohiu zřítit cizí vesmírná loď. Bytosti prý havárii přežili a pak prý došlo mezi nimi a zdejšími americkými vojáky k jakému si konfliktu. Těla mrtvých humanoidů pak byla převezena na základnu Wright-Patterson. (Opět se zde vyskytuje zmínka o této základně)

Zdroj: http://www.ufoinfo.com/humanoid/humanoid1977.shtml

1988: Mt. Orab, Ohio

Na internetu existuje zajímavá zpráva o události, k níž mělo údajně dojít v roce 1988. Na zdejších pozemcích patřící indiánům. Údajně zde došlo ke zřícení neznámého objektu, ze kterého byla vyproštěna tři těla podivných bytostí ženského pohlaví.

Zdroj: http://www.cseti.org/crashes/112.htm

26. prosince 1988, Dayton, Ohio

Dle informací předního amerického badatele v oblasti havárií UFO, Kevena Radlea, došlo o Vánocích 1988 k havárii něčeho, co vypadalo jako velká zelená koule. Narazila zde do země.

Zdroj: http://www.cseti.org/crashes/067.htm

Jedná se o případy, které na rozdíl od Roswellu, a dalších „profláknutých“ případů údajných havárií UFO nejsou všeobecně nijak moc známé. Je tedy na těchto případech něco pravdy nebo jde o fámy? Jak se říká: „na každém šprochu pravdy trochu“. Domnívám se tedy, že k něčemu takovému tak klidně mohlo dojít.

A navíc, když jsem si případy vynesl na mapu, zjistil jsem, že vytvoří téměř dokonalý pravoúhlý rovnoramenný trojúhelník. Jednu odvěsnu tvoří „Whitewater Lake“, „Dayton“ a „Xenia“. Druhou odvěsnu „Xenia“, „Wilmington“ a „Mt. Orab“. A tak mi to připomnělo další lokality s haváriemi UFO (viz Havárie UFO (UFO crashes)), kde se v geometrii mezi nimi odehrává též něco podobného. Jenomže na východě USA jsou známé i další podobné případy. Co když tato geometrie nekončí oním trojúhelníkem, ale nějak se do ní promítají i další lokality? Pojďme si přiblížit ty další údajné UFO incidenty:

28. 7. 1874: Mill Run, Pensylvánie, USA

V tento den se nad tímto městečkem objevila dvě podivná oblaka. Podle popisů svědků vypadala, jako by se chtěla mezi sebou utkat. Obě měla kruhový nebo oválný tvar, vycházelo z nich podivné růžovooranžové světlo a obklopoval je rudě zářící prstenec. Přiblížila se k sobě na vzdálenost několika set metrů a začaly se navzájem oblétávat. Obyvatelé přitom uslyšeli podivné hučení. Nakonec na sebe zaútočily za děsivé dunící salvy hromů a blesků, pod kterými se otřásala zem. Lidé v myšlenkách, že nastal konec světa utíkali ze svých domovů. Nakonec se oba mraky srazily a proměnily v obrovskou ohnivou kouli, jež zčernala. Následkem toho začalo prudce pršet a příval vody sebou strhával domy mosty a dokonce lidi a dobytek. Teprve až pak se počasí umoudřilo.

Zdroj: Červinka V.: Nebeská válka: M 2000 8/2005

1960, New Platz, stát New York

V roce 1960 mělo dojít oblasti města New Platz ve státě New York k dopadení podivné bytosti a její lodě. Cizinec byl údajně zachycen a předán CIA. Po 28 dnech prý měl údajně zemřít.

Zdroj: http://fierycelt.tripod.com/xposeufotruth/crashes01.html

9. 12. 1965: Kecksburgh, Pensylvánie, USA

Podle mého názoru se jedná po Roswellu o druhý nejznámější případ havárie UFO na území Spojených států. Začalo to tak, že mnozí svědkové spatřili na obloze velkou oranžovou kouli, která za sebou zanechávala kouřovou stopu. Její trasa nejprve směřovala na Michigan, pak nad Ohio, kde se objekt obrátil a dopadl na zem v Pensylvánii. Další části objektů údajně dopadli v Michiganu, v důsledku toho zde vzniklo několik menších požárů. Bylo přesně 16:47 hodin místního času, když si jedna žena z Kecksburghu všimla, jak něco spadlo do lesa poblíž jejího bydliště. Vše pozorovala ze své verandy, a to hlavně modrý kouř. V 19:00 se snažila místo najít i policie, která podle zprávy pro novináře nic nenašla. Následně se do prohledávání pustila armáda. Ovšem objevili se svědkové, jenž tvrdili, že v lesním potoce viděli něco, co má tvar velkého žaludu zlaté barvy a kolem dokola neznámé nápisy. Jeho šířka byla asi 3 m a délka 6 m a výška 2 m. Pravděpodobně byl z nějakého světlého bronzu. Následně pak armáda zabránila přístup lidem k tomuto nálezu a podle očitých svědků dokonce něco nakládala na nákladní auto. Objevilo se též několik hypotéz, čím by havarovaný objekt mohl být. Od meteoritu, přes satelit s nukleárním pohonem až k havárii mimozemské lodi. Ale konečné řešení této záhady stále veřejnost nezná.

Zdroj: Schmitt D., Randle K.: Havárie UFO u Roswelu, Etna, Praha 1995

Heseman. M.: Tajná věc UFO I, Etna, Praha 1995

9. listopadu 1974 Carbondale, Pensylvánie

Skupina pěti teenagerů pozorovala ve vzduchu ohnivý objekt, který klesal a pak se potonul do místního rybníka. Bylo to UFO?

Zdroj: http://www.ufocasebook.com/carbondalecrash1974.html http://www.cseti.org/crashes/crash90.htm

5.4.1977: severovzápadní Ohio

Další zmíňku o údajné havárií UFO jsem nalezl na www.ufoevidence.org Údajně zde došlo k nálezu čtyř jedenácti neznámých bytostí.

Zdroj: http://www.ufoevidence.org/documents/doc1683.htm

24. srpna 1982, New York

Se objevila Nad New Yorkem rychle letící hořící koule. Existují spekulace o jejím možném sestřelení.

Zdroj: http://www.cseti.org/crashes/221.htm

28.9. 1989: Long Island, New York, USA

V noci 28. září 1989 se supertajné laboratoři Brookhaven na Long Islandu podařilo sestřelit neidentifikovatelný létající objekt tvaru bumerangu. Ten před tím sledovala řada svědků. Po sestřelení se objekt zřítil do zátoky Moriches.

Zdroj: Hesemann M.: tajné věc UFO II, Etna, Praha 1995

24.11. 1992, Long Island, New York, USA

V 19:12 hod. byl sestřelen neidentifikovatelný létající objekt válcového tvaru na South Havenem na Long Islandu. Poté se zřítil do místního parku, načež ho okamžitě zajistila policie, armáda a hasiči. Ti tu i natočili videofilm, jenž ukazuje hořící části vraku (např. jakousi hliníkovou fólii) a tři mrtvá těla malých bytostí s velkými hlavami a velkýma černýma mandlovitýma očima. Zřícení pozoroval i jistý Walter Knowles. Dle něj to byl kovový válcový objekt s jedním bílým světlem uprostřed. Knowles zpozoroval, jak na místě dopadu vyšlehlo k noční obloze oslnivé bílé světlo, které na okamžik osvítilo okolí jako ve dne. Druhý den se chtěl vydat na místo zřícení, jenže všude byly vojenské zátarasy. Další svědek Bob Harrison spatřil, jak objekt po sobě zanechával ve vzduchu zelenou kondenzační stopu.

Zdroj: Hesemann M.: tajné věc UFO II, Etna, Praha 1995

Zřícení UFO na Long Islandu, Magazín 2000 č. 7, roč. 1994

14. 1. 2005: Hicksville, Ohio, USA

Videoamatér z Hicksville natáčel na kameru západ slunce. Najednou se však na obloze objevil oranžový útvar ve tvaru balonu, který zvolna stoupal vzhůru. Po pěti minutách zmizel a místo něj z oblohy padal déšť ohnivých jisker. Najednou se z různých stran oblohy vynořily další tři koule, které se následně setkali. I ty začali stoupat a stejně jako ona první koule se proměnili v ohnivý déšť. V příštích hodinách se nad oblastí pohybovaly stíhačky, jenž podle svědků ony koule pronásledovaly.

Zdroj: viděno, natočeno, popsáno, Magazín 2000 záhad, č. 8, roč. 2005

Jak jsem se zmínil, zjistil jsem, že i tyto lokality geometricky zapadají mezi ty výše zmíněné události a společně s nimi skutečně vytváří jistý obrazec. A jaký, to hned nastíním. Pokud si umístění všech zmíněných havárií prohlédneme, spatříme nápadnou linii vedenou ve směru západ východ. Začneme u Whitewater Lake a pokračujeme po odvěsně trojúhelníku přes Dayton a Xenii. Linie pak pokračuje přes Kecksburgh, poblíž kterého se nalézá i Mill Run. A pak směřuje na New York a Long Island. Vše je v jedné linii, jako kdyby se jednalo o nějaký koridor. Když k tomu přidáme ještě rovnoběžník tvořený New Platz a Carbondale, New Yorkem a Long Islandem, vznikne nám obrazec, jehož tvar se dá nejlépe přirovnat k dýmce.

havufovychusa.jpg

K dýmce? Ovšem nesmíme zapomenout, že se vlastně pohybujeme na prastarém indiánském území. Zde na severovýchodě USA, na území dnešních států Ohio, Pensylvánie a New York to byly především kmeny Irokézů, jenž zde obývali zdejší krajinu. A nesmíme zapomenout, že dýmka byla pro dávné indiánské kmeny něčím posvátným. Měla jak léčivé účinky, tak to byla také součást mírových obřadů. A právě odtud známe i tzv. „dýmku míru“. Může to pak mít i nějakou hlubší symboliku? Že právě ufoincidenty vytvořily obraz této posvátné věci symbolizující pro zdejší původní obyvatele znázornění míru? Opět se nám tak symbolicky vrací onen „Daytonský zázrak“ jako smlouva o konci války. A co když nám tím tajemní původci oněch ufoincidentů chtějí tak říci, že tu nejsou od toho, aby nás přepadli, okupovali, zotročili či s námi chtěli vést válku? A co když vlastně všechno souvisí se vším? Nemohla by to být právě přítomnost nějaké mimozemské inteligence tím, co by mohlo dokázat těm národům, které chtějí válčit proti jiným, že v porovnáním s podstatou celého vesmíru jsou jejich důvody k válce naprosto nicotné?

kalumet.GIF

Zdroje: Hesemann M: Zřícení UFO, Etna, Praha 1997

Hesemann. M.: Tajná věc UFO I. a II, Etna, Praha 1995

Použité obrázky: www.google.com/maps http://www.kalumet.pl/14redakcja.htm

Související články:

Havárie UFO v jihozápadních USA tvoří podivný obrazec!

Kolikrát došlo v Novém Mexiku k havárii UFO?

Údajné havárie UFO na území Velké Británie

Došlo už na našem území k havárii UFO?

Jak jsem nalézal časové souvislosti mezi haváriemi UFO

Dokumenty o historických haváriích UFO

Dokumenty o středověkých havárií UFO

Dokumenty o UFO a AAJ na divokém západě

Výročí dvou záhadných havárií

Rubrika: Havárie UFO (UFO crashes)

Závěrem tohoto článku chci popřát všem svým čtenářům hezké vánoce, a pokud bude chtít, můžete navštívit i moje vánoční přání: Vánoční přání aneb moderní betlém

Autor: Libor Čermák | pátek 23.12.2011 16:07 | karma článku: 18.39 | přečteno: 3485x

Další články blogera

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

Po zázračném osvobození z indiánského zajetí se naši přátelé dostávají do srubu trapera Donalda, kde je jednak čeká odpočinek s idylkou, ale také se dozvědí jedno velké překvapení.

28.10.2023 v 7:46 | Karma článku: 7.68 | Přečteno: 144 |

Libor Čermák

Zázračné vysvobození z indiánského zajetí

Cesta našich přátel za tajemnou čelenkou pokračuje přes Brazelovu farmu, kde si budou vyprávět staré indiánské legendy. Nakonec ale padnou do indiánského zajetí. Ale i zde najdou spojence, který jim spolu s Manitouem pomůže.

12.8.2023 v 7:50 | Karma článku: 6.83 | Přečteno: 227 |

Libor Čermák

Indián v Roswellu

Naši čtyři přátelé Tom, Jack, Dan a indiánských hoch Tokakua se ukryli ve vesnici Apačů. Proč? Když byly u petroglyfů Tří řek, všimli si, že je pronásledují čtyři banditi ze strýcova gangu. Morgan, Hill, Smith a Dark.

17.6.2023 v 10:23 | Karma článku: 6.39 | Přečteno: 177 |

Libor Čermák

Tajuplnosti indiánských souhvězdí

Ve scifi westernu "Putování za tajemnou čelenkou" teď naše bandity pronásledované hrdiny převede sám velký Manitou přes hory a dostanou se tak do apačské vesnice, kde mimo jiné budou rozjímat nad indiánském pojetí hvězdné oblohy.

29.4.2023 v 13:34 | Karma článku: 8.77 | Přečteno: 185 |

Další články z rubriky Věda

Dana Tenzler

Barvy v kuchyni (3) - přírodní červená

Blíží se Velikonoce. Napadlo vás někdy, čím se vlastně barví velikonoční vajíčka? Jakými přírodními nebo umělými barvivy se dá jídlo barvit dnes a jak tomu bylo v minulosti? (délka blogu 3 min.)

28.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 13.20 | Přečteno: 130 | Diskuse

Zdenek Slanina

Problém co začal už Arrhenius: Kysličník uhličitý a doba ledová - a teď i sopečné aktivity

Už S. Arrhenius řešil vztah obsahu CO2 v atmosféře i k době ledové. Tehdy hlavně ukázal, že jeho navyšování v atmosféře povede k nárůstu její teploty. Nyní výzkumy z univerzity v Sydney ukazují na roli sopek v nástupu ochlazování.

26.3.2024 v 5:22 | Karma článku: 25.00 | Přečteno: 519 |

Martin Tuma

Berte Viagru, dokud si na to vzpomenete

Rozsáhlá studie odhalila významné snížení výskytu Alzheimerovi nemoci u pravidelkných uživatelů Viagry

25.3.2024 v 14:17 | Karma článku: 13.60 | Přečteno: 303 | Diskuse

Dana Tenzler

Barvy v kuchyni (2) - průmyslová žlutá

Blíží se Velikonoce. Napadlo vás někdy, čím se vlastně barví velikonoční vajíčka? Jakými přírodními nebo umělými barvivy se dá jídlo barvit dnes a jak tomu bylo v minulosti? (délka blogu 3 min.)

25.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 14.44 | Přečteno: 189 | Diskuse

Dana Tenzler

Barvy v kuchyni (1) - přírodní žlutá

Blíží se Velikonoce. Napadlo vás někdy, čím se vlastně barví velikonoční vajíčka? Jakými přírodními barvivy se dá jídlo barvit dnes a jak tomu bylo v minulosti? První díl seriálu o barvách.

21.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 18.12 | Přečteno: 293 | Diskuse
Počet článků 2384 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1897

Věnuji se mnoho aktivitám. Vedu dětské kroužky, (např. turistický oddíl, deskové hry a hlavolamy, modelář, apod). Mnoho let se také zabývám různými záhadami a vesmírem. Také mne zajímá historie, zajímavá místa, turistika, tvorba křížovek do časopisů a mnoho dalšího. Nechci se také smířit s tím, že by pozemský život měl být ve vesmíru něčím ojedinělým.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Co právě poslouchám

více

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...