Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Pan autor Čermák má hezké články o různých zajímavostech. Z hlediska politiky jen přikyvuje "naší" ideologii. Plete si totiž otázku kam patříme - prý na západ. Jenže my nepatříme na západ ani na východ, my jsme střed evropy, pouto mezi východem a západem.

Pane Čermák, zaspali jsme dobu. Pestrobarevná demokracie je nová totalita pokrokářství. To čeho se obáváte z východu se u nás mocně upevnilo ze západu. Svoboda se stává agresivní povinností věřit, že neexistuje pravda.

Pamatujete si na prezidenta Havla, když nastoupil: "Ivani a Samové ať jedou domů". Ale my tady dnes chceme "naše armády", budovatele světové demokracie jako dřív - na věčné časy a nikdy jinak.

0 0
možnosti
Foto

pokud jsem měl možnost vidět, tak na Podkarpatské Rusi komunistický emblémy nijak neprožívají, dokonce jsme tam objevili něco jako retromuzem komunismu...Lenin ve všech polohách a podobách...obrazy Stalina a pod.... a v jedné vesnici ne jednom pomníku s hvězdou měl čáp nahoře hnízdo...aniž by to někomu vadilo...ale jakmile se jednalo o pomníky z války, pak byly naopak vzorně udržovány. Na Koločavě maji místnost...kde jsou seřazeny helmy všech vojáků z oblasti, kteří padli v různých válkách...třeba i v Afganistanu.

2 0
možnosti
ZD

myslím si ..že Rusákům může být úplně jedno...jaký nápis ...ulici a nebo sousoší si suverenní stát dá za prioritu...jinak si myslím...že by jim mohli jedině vadit symboly z 2.sv. války a to si myslím že oprávněně...jak bylo níže psáno nápis v Osvětimi také není současným symbolem nacismu...ale jeho připomínkou a to je v podstatě to samé...nu a že postsovětské země mají 2.sv. válku zakořeněnnou...protože to byla válka pro ně existenční o bytí či nebytí to snad ví každý...ale to je již potom asi na politicích...což dneska UA a RF asi nevychytá...je to jenom a jenom o lidech a upřímně řečeno nám to může být úplně jedno....hezký den všem....ZD...;-);-);-)

0 0
možnosti
JN

J43o95s15e43f 31N87i92k87l

13. 4. 2015 9:19

...jistě ...kladiva a srpy pryč, ale cenzura vám na Ukrajině nevadí?

2 14
možnosti
TD

Co to má být? A vy zase bijete černochy? Bavme se k věci...

7 0
možnosti
Foto

Ono tu jde v podstatě o přepisování historie. Jednou tam ty symboly byly umístěny, takže by tam jako historické dokumenty epochy a jejího myšlení měly zůstat. Je to jako kdybychom nad bránou Osvětimi zlikvidovali nápis Arbeit macht frei.

Odsuzuji každé obrazoborectví. I to současné Islámského státu. Mezi nim a sovětoboreckou Ukrajinou neeexistuje žádný rozdíl.

3 16
možnosti

Jste tedy přesvědčen, že jsme po druhé světové válce neměli odstraňovat hákové kříže?

15 0
možnosti
Foto

K Vašim dvěma bodům , které v blogu rozvádíte , bych si dovolil přidat ještě bod třetí.

Moskvě musí být totiž jedno , co si jiný , s u v e r é n n í  stát na svém území odstraňuje , resp naopak vyvěšuje.

Kdyby to byla třeba prapor- modrá housenka v negližé se zeleným lemem - je jim ( Moskvě) po tom ...... vůbec nic.

13 0
možnosti
Foto

Vám je jedno, co dělá Islámský stát s památkami starověku. Samozřejmě, že Rusko se má obrátit na UNESCO a pak základě odsuzující rezoluce se obrátit na Mezinárodní soud v Haagu, který by měl vydat předběžné opatření atd.

Navíc je snad možné se vyjádřit k tomu, co se děje na území sousedního státu.

2 7
možnosti
Foto

Když důslednost, tak důslednost.

Na základě této důslednosti bychom měli zlikvidovat Pražské Metro, protože je též komunistickým symbolem.

Sice jsme přejmenovali některé stanice, ale to nestačí. Když důslednost, tak zlikvidovat vše, co nám komunismus připomíná.

Následovat by potom mohly paneláky, ve kterých bydlí miliony lidí. Tyto paneláky jsou zase symbolem Husákovy éry.

2 13
možnosti
TD

Člověče, dejte si mokrý hadr na hlavu. Bavíme se o pomnících, názvech a symbolech. Nikdo normální nebude bourat dálnici jen proto, že ji nechal postavit Hitler. Na druhou stranu, nikdo normální ve svém městě nestrpí "Adolf Hitler Platz" s pomníkem vůdce uprostřed. A s komouši je to úplně přesně to samé.

Ostatně komouši také nezbourali Baťovy závody, ale pokud šlo o to pojmenovat město po masovém vrahovi Gottwaldovi, tak to se dvakrát nerozpakovali.

10 0
možnosti
KK

Rusove pořád žijí tím, že oni "osvobodili", Evropu .... . A že Stalin byl jejich "tatíček". U nich se historie vyučuje dost v pozměněné podobě. Proto jim vadí, když někdo odstraňuje symboly jejich "pobedy". Ona si většina z nich např..myslí, že my chceme žít zase v područí Ruska .... .

12 2
možnosti
Foto

Kromě poslední věty si myslím, že to tak do značné míry je, ale vykuchejte národu jeho sedmdesátiletou minulost, zvlášť když se jednalo o přežití. To je složité. To nedokážeme ani my.

5 0
možnosti
  • Počet článků 2384
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1899x
Věnuji se mnoho aktivitám. Vedu dětské kroužky, (např. turistický oddíl, deskové hry a hlavolamy, modelář, apod). Mnoho let se také zabývám různými záhadami a vesmírem. Také mne zajímá historie, zajímavá místa, turistika, tvorba křížovek do časopisů a mnoho dalšího. Nechci se také smířit s tím, že by pozemský život měl být ve vesmíru něčím ojedinělým.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Co právě poslouchám