Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
F

f.ake

16. 12. 2008 15:44
Vaše homepage

Tak jsem si o Vás chtěla udělat obrázek z Vašich vlastních webovských stránek, na které tu odkazujete. Nevadí mi, když je někdo nadšenec záhadolog, takoví lidé často kladou zajímavé otázky.

Že máte (kdo ví jak dlouho) jako první z odkazů rubriku "O MĚ", to je smutné. Považuji znalost českého jazyka za základ, pokud se člověk potřebuje vyjadřovat veřejně (např. si zde založit blog). Vy bohužel mezi tyto lidi nepatříte, takže tohle bylo naposledy, co jsem byla na Vašem blogu. Výmluvy, že jste technický typ a podobně jsou trapné, abyste se tu takto prezentoval, Vás jistě nikdo nenutil...

0 0
možnosti

Liborcermak

16. 12. 2008 16:55
Re: Vaše homepage

Vážená, z mnoha diskuzí, kterých jsem se zúčastnil vím dobře jednu věc. Pokud někdo neumí napadnout fakta, tak se začne nějakým způsobem najíždět do nositelů těchto faktů jako takových. Myslím, že by ve vašem případě stačilo mě mejlem upozornit na chybu (vždyť chybování je lidské) a já to opravím. Ale do této diskuze se váš příspěvek prostě nepatří. Napadat autora článku na základě úplně něčeho jiného, než co se týká článku je odporné a tak budu jedině rád, když takový člověk nebude navštěvovat můj blog. Těším se z Vaší starny na nečtenou. Sbohem.

0 0
možnosti
MS

Awathorn

11. 12. 2008 7:40
Re: Další důkaz oteplování

No,to je přesně ono.Vy si přečtete dva odstavce na Novinky.cz a vystavíte na tom svojí křížovou výpravu za záchranu světa.Pochopte že tohle je kratičký novinový článek,takové striktní a jasné závěry seriózní klimatologická studie vypracovaná vědeckou metodikou nemůže poskytnout.Všichni chceme žít v čistém, zdravém prostředí a radovat se i z přírody okolo nás ale cesta kterou se proto musíme vydat je cesta investic do výzkumu a vývoje,rozumných (!!) úspor atd.,nikoliv pomatená zelená ideologie která je vystavěná na diskutabilních závěrech diskutabilních studií a která navíc nenabízí realistické alternativy.

0 0
možnosti
J

jiri.fiala

9. 12. 2008 11:34
gronsko

jiz nazev gronska je prokazatelne a nezpochybnitelne (na rozdil od vlivu CO2 na sklenikac) odvozen od slova green land, cili zelena zeme, jiz za casu vikingu bylo. asi ti krvavi vikingsti imperialiste jezdili prilis auty a vytvareli zisk spalovanim uhli.

0 0
možnosti
J

jiri.fiala

9. 12. 2008 11:32
dve vecne chyby, krom obri chyby obsahove

Onen Dick se jmenuje Cheney a ne chejny a Halliburton je firma zbrojarska a ne ropna. Kjotsky protokol se tyka prumyslu, protoze individualni dopravu stat neovlivni a lepsi jako amerika nepodepsat, nez jako evropa podepsat a nesplnit.

0 0
možnosti
F

f.ake

16. 12. 2008 15:14
Re: dve vecne chyby, krom obri chyby obsahove

Třikrát díky za připomínky. Tím pádem už nemám k článku co dodat.

0 0
možnosti
BD

Béda47

9. 12. 2008 10:15
Jak to vlastně je doopravdy ?

Existuje vůbec nějaké znečištění na zemi?

Až na výjimky sem nic nepřilétá a ze země neodlétá. Jde jen o pouhou přeměnu hmoty na jinou hmotu a energii.Systém koloběhu hmoty a energie  v přírodě není podrobně objasněn a ještě dlouho nebude. Když by bylo globální oteplení před 1000 lety ,tak by možná vyvolalo jen stěhování národů - nic více - a možná tomu tak opravdu v minulosti i bylo.

8-o;-)

0 0
možnosti
K

K-D

9. 12. 2008 10:29
Re: Jak to vlastně je doopravdy ?

Před 1000 lety bylo opravdu oteplení. Dokonce někteří předpokládají, že v souvislosti s tím mohli Slované u nás kolonizovat vyšší polohy. Odlesnili je, založili pole a deště splachovaly ornici. Prakticky došlo k tomu, co se dnes označuje jako ekologická katastrofa. Povodně přispěly ke konci Velké Moravy, na písčiny v údolích řek nanesly hlínu a začaly se tam tvořit lužní lesy. A mimochodem - v té době vzniká Český stát, Polský stát a Kyjevská Rus. 

Památky na tuhle ekologickou katastrofu se dnes snažíme zachovat. Dnes jde o unikátní místa, která mají v krajině naprosto nezastupidelné místo.

0 0
možnosti
KC

KCHO1

9. 12. 2008 0:02
IPCC

IPCC má 2 100 členů. Většina z nich nejsou klimatologové,

ale sociální vědci, ekonomové, političtí experti, vládní funkcionáři a

PR specialisté. "Vědecké zprávy" IPCC ve skutečnosti sestavuje jen asi

80 autorů a i mezi samotnými členy IPCC je řada těch, kteří nesouhlasí

s "konsenzem".

0 0
možnosti
MS

Awathorn

8. 12. 2008 7:40
komentář

Váš přístup je přesně ten,jehož používání přesunuje debatu o klimatických změnách z oblasti vědy do oblasti ideologické.Třeba tady:"...ničím nepodložené názory.že tzv. globální..."Ale jo,to si pište že existují důvody proč se vážně zaobírat i možností že vliv člověka je nepatrný.Nebo tady:"Navzdory všem možným vědeckým důkazům...".Ono je to trochu složitější,"všechny možné vědecké důkazy" se dají interpretovat tak či onak,naměřená data se dají použít různě...Váš přístup,i když nepochybně vedený dobrými úmysly,je v konečném důsledku kontraproduktivní.Ohromě složitý problém hrozně zjednodušujete,btw. to samé platí i o Vašem komentáři k příspěvku pana Drábka o chatrčích domorodců.Vy hned,bezdůvodně,mluvíte o rasismu.Mě osobně je rasismus naprosto odporný ale tím že ho budete hledat tam kde není situaci opět jen zhoršujete.Jinak se spolu určitě shodneme na potřebě energetického mixu obsahujícím jádro.Koneckonců důvodů pro omezení emisí je dost i bez oteplování,jen se na to musí s rozumem.

0 0
možnosti
K

K-D

8. 12. 2008 8:32
Re: komentář

Je to tak trochu i problém toku informací. Třeba v dobré vůli se popularizuje vědecký problém, toho se chytí (nebo zneužije) pár politiků, několik peněz chtivých ekologistů a vrchol tomu nasadí mediální masáž. Hledat pravdu mezi různými názory se nehodí. Příkladem je jak článek pana Čemáka, tak daleko otřesnější článek na http://aktualne.centrum.cz/domaci/zivot-v-cesku/clanek.phtml?id=623972 , kde novinář používá jako zdroj informací Děti Země a Charitu. Zajímavé je srovnání diskuzí pod oběma články. Obě jsou převážně negativní. Pan Čermák dopadá ještě lépe, na aktualně.centrum se objevují i vysloveně rasistické příspěvky. 

Nevládní organizace by měly být kontrolou, měly by upozorňovat na problémy, navrhovat různé alternativy, ale ne rozhodovat o správnosti a směrech vědeckého výzkumu. Stát by pak měl přispívat jen na jednotlivé projekty, které prošly oponentním řízením. Prorůstání jakékoli mafie, třeba zelené, do státních struktur je největším nebezpečím současnosti.

0 0
možnosti
MK

wopi

7. 12. 2008 16:58
nojo,

když chybějí znalosti.... :-/Rv

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

7. 12. 2008 14:12
lidská pýcha a paranoia

Země se oteplije a ochlazuje cyklicky. Má to astrofyzikální příčiny. Lidská činnost je naprosto trapná, ve srovnání s účinky Slunce. Všichni ti "oteplovači" mi připadají jako, když nějaký mravenec dává do souvislosti sběr jehličí v lese s ubýváním lesa. Příroda je mocnější než člověk, ostatně člověk je jejím produktem.

0 0
možnosti

Liborcermak

7. 12. 2008 15:35
Re: lidská pýcha a paranoia

Takže podle vás se může ovzduší s klidným srdcem znečišťovat dál, jo? No dobře, když jedna Venuše ve sluneční soustavě je málo. No dobře, ať je po vašem.

0 0
možnosti
  • Počet článků 2384
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1899x
Věnuji se mnoho aktivitám. Vedu dětské kroužky, (např. turistický oddíl, deskové hry a hlavolamy, modelář, apod). Mnoho let se také zabývám různými záhadami a vesmírem. Také mne zajímá historie, zajímavá místa, turistika, tvorba křížovek do časopisů a mnoho dalšího. Nechci se také smířit s tím, že by pozemský život měl být ve vesmíru něčím ojedinělým.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Co právě poslouchám