Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
I

IoannesBaptist

2. 5. 2008 21:36
Okouzlení pohanstvím

Zahrávat si s pohanstvím je dnes v módě. Ale pozor, ono to nemusí být vždy tak nevinné a úsměvné, jak se zdá. Mnozí netuší, s čím si zahrávají.

"Až vstoupíš do země, kterou ti dává Hospodin, tvůj Bůh, neuč se jednat podle ohavností oněch pronárodů. Ať se u tebe nevyskytne nikdo, kdo by provedl svého syna nebo svou dceru ohněm, věštec obírající se věštbami, mrakopravec ani hadač ani čaroděj ani zaklínač ani ten, kdo se doptává duchů zemřelých, ani jasnovidec ani ten, kdo se dotazuje mrtvých. Každého, kdo činí tyto věci, má Hospodin v ohavnosti. Právě pro tyto ohavnosti Hospodin, tvůj Bůh, před tebou vyhání ony pronárody. Budeš se dokonale držet Hospodina, svého Boha." (Dt 18,9-13)

0 0
možnosti
JS

belgian chocolate

2. 5. 2008 22:52
souhlas

mnohokrát se stalo, že si lidé zahrávali s pohanskými rituály, načež se nestačili divit... tyhle mocnosti jsou velmi krvelačné

0 0
možnosti
RS

Zly_Soused

1. 5. 2008 15:21
pálení čarodějnic

je tradiční název na českém území, proto tomuto svátku tak říkám. Je pravděpodobné, že je mnohem staršího data a jeho původní význam už dávno zanikl. Pochybuju, že název Beltine je původnější než pálení čarodějnic.

0 0
možnosti
K

kulhanek21

1. 5. 2008 13:03
okouzlení kelty

také jsem spíš skeptik v tomto směru (viz příspěvek dole) ;-) písemné záznamy nejsou žádné (alespoň já o žádné keltské "eddě" nic nevím) ;-) a ani vlastně nemohla nikdy vzniknout, protože keltové měli písemné záznamy přímo zapovězené (jak víme od římanů) ;-)... okouzlení kelty je tedy dle mého názoru sice moooc romantické - ale podezřívám, že si většinu těch "reálií" z "běžného keltského života" keltomilové cucají z prstu (případně se inspirují americkými velkofilmy s angelinou jolie v hlavní roli) ;o)    

0 0
možnosti
L

luluzhonolulu

1. 5. 2008 12:05
skeptik

Hmm, docela by mě zajímalo, jak jste zjistil, že Keltové nazývali třeba kalendář zrovna stromokruhem. A ještě něco, jak nám, skeptikům, vysvětlíte, jak mohly keltské tradice překonat půltisíciletou přítomnost germánských kmenů na našem území?

0 0
možnosti
  • Počet článků 2384
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1899x
Věnuji se mnoho aktivitám. Vedu dětské kroužky, (např. turistický oddíl, deskové hry a hlavolamy, modelář, apod). Mnoho let se také zabývám různými záhadami a vesmírem. Také mne zajímá historie, zajímavá místa, turistika, tvorba křížovek do časopisů a mnoho dalšího. Nechci se také smířit s tím, že by pozemský život měl být ve vesmíru něčím ojedinělým.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Co právě poslouchám