Kruhy v obilí v dalších třech evropských státech

5. 07. 2009 13:14:40
Anglie, Itálie, Německo, Rusko. Tyto čtyři státy jsme zatím letos navštívili při putování za novými kruhy v obilí. V tomto díle se naše návštěva rozšíří hned o další tři státy. A které? Přečtěte si tento můj nejnovější díl seriálu o tomto tajuplném jevu.
Na konci června bývá často obvyklé, že se množství nových obrazců v obilí začne rychle zvyšovat. Proto nechci ztrácet čas popisování takových obrazců, které jsou bohužel zjevnými padělky, jako například tato větrná růžice pod Milk Hill. Mým cílem je nalezení podstaty těch pravých kruhů a nikoliv těch, za kterými jsou party obilných vandalů ničící v době hospodářské krize farmářům jejich cennou úrodu. A to jenom proto, že zkouší napodobit to, co zde někdo neznámý provádí zcela bez problému již několik desítek let. Tyto samozvané bandy vadí jak badatelům tak samozřejmě i farmářům, a tak není divu, že se tyto dvě posledně zmíněné skupiny lidí v tomto případě nalézají na stejné lodi.

soutfield.jpg
Jednoznačný názor však bohužel nemám ani na další obrazec, který se 27. června 2009 objevil na
South Field nedaleko Alton Priors, a to přesně v místě, kde se vloni objevil onen fantastický obrazec dvanácti vlaštovek. Letos se zde vyskytla pouze jedna vlaštovka, ale okrášlená jakými si dlouhými klikyháky. Kdyby ty klikyháky nebyly tak křivé, možná bych více věřil i v jeho pravost. Více zde: South Field, Nr Alton Priors. Ale kdo ví, třeba je to nějaký záměr autorů. Podobná věc se totiž objevila i na dalším nedalekém obrazci pod Milk Hill, o kterém jsem psal již v minulém díle „Co den, to nový obrazec v obilí“. Zde mi tyto „dlouhé zakódované zprávy“, zda to tak můžu nazvat, připadají o něco hezčí. Ale možná se může jednat i o novou tvarovou formu těchto obrazců.


Zajímavý obrazec se objevil 28. června 2009 u
Knoll Down nedaleko Avebury. Je to šestiúhelník, do kterého je vepsáno sedm prstenců. Ty jsou však do jednotlivých šestiúhelníkových výsečí uspořádány ve stylu pozitiv-negativ. (Knoll Down (2)) Bohužel v tuto chvíli, co připravuji tento článek, zatím ještě nemám podrobnější letecké fotografie k tomu, abych přesněji určil jeho polohu na své www.googlemapě, ale i tak si na ní můžete kliknout, abyste viděli, jak je již letos Wiltshire „popiktogramovaný“ nejrůznějšími agrosymboly. A to je zatím jen začátek léta.


Jak to občas bývá, tak i v Anglii občas vzniknou namísto složitých obrazců i jednoduché kruhy. A právě zde u
Knoll Down se ve stejný den, jako ten předešlý, takový jeden objevil. Avšak namísto klasického obilí se tento objevil ve lnu. Více o tomto obrazci na Knoll Down (3). Další jednoduchý kruh se objevil 27. června 2009 u Honeystreet u Alton Barnes, takže v Barge Inn, zdejší restauraci a kempu, který je zaměřený přímo na zájemce o kruhy v obilí, a kde jsem byl v loňském roce ubytovaný i já, měli jistě další zpestření. Více Honey Street. A do třetice se trojice jednoduchých kruhů objevila 28. června 2009 hned pod bílým koněm u Pewsay (více o tomto bílém koni v článku Po stopách obřích křídových postav). A více o tomto agrosymbolu na Pewsey White Horse.

Skončil nám červen a začal červenec. A ten nám již také připravil několik přírůstků. Například hned první červencový den se objevil hezký obrazec na Waden Hill, nalézající se zhruba mezi Avebury a Silbury Hill (o této prehistorické lokalitě jsem se věnoval v článku Avebury – místo zasvěcené záhadám). Ale právě na Waden Hill se objevil nádherný fraktál ve tvaru osmadvacetilisté květiny. Nalézá se vedle skupiny tumulů, (pravěkých mohylových hrobů) a v jeho středu je skupina stojícího obilí. Více o tomto obrazci na Waden Hill (2).


Nyní se vraťme pod mystický
Milk Hill, v jehož blízkosti se každý rok tradičně objevuje velké množství obrazců. Letošní sbírku dne 2. července rozšířil kolibřík, který se nápadně podobá slavnému kolibříkovi z peruánské planiny Nazca. Jediné, co mi dojem z tohoto agrosymbolu kazí, je to, že mi připomíná tzv, „yatesburské obrazce“, kterými jsem se věnoval v díle tohoto seriálu „Červnové agrosymboly zdobí Anglii a Itálii“, ale třeba je to jen pocit, obrazec je to nádherný. Blíže o něm na Milk Hill (6).

Putování po nových anglických obrazcích v tomto díle zakončíme jedním nádherným obrazcem, který se objevil 4. července na West Down u Beckhamptonu poblíž Avebury. Tento obrazec vychází z piktogramu, který se v roce 2002 objevil u Alton Barnes, avšak onen ohnivý čtverec tam je uspořádán do spirály. Obrazec je navíc doplněn o vlaštovku, jakou známe ze South Field (viz výše). Pro zajímavost, když jsem připravoval jeho diagram, tak jen jeho vynesení v grafického programu mi trvalo asi hodinu. A ten narozdíl od těch dalších schémat, které používám z internetu, není jistě dokonalý. A to ani nemluvím o jeho přenesení na obří plochu obilného pole. To je jistě daleko složitější. Více o obrazci West Down Gallops.


Nyní se ale vydáme na kontinent, protože i na zdejších polích se začaly dít zajímavé věci. V Itálii, která je průběžně nyní druhá na pomyslném žebříčku výskytu kruhů v obilí, se dne 20. června 2009 vyskytl další obrazec u města
Villamarzana v provincii Rovigo. Bohužel zatím není mnoho informací, a tak se podíváme na další evropské případy, protože jak jsem psal v úvodu, tento jev se vyskytl ve třech dalších státech.

Hned dva nové obrazce ohlásila Belgie. 1. a 2. července se totiž hned dva případy vyskytly v okolí města Momalle ve Valonsku. V obou případech se jedná o soustavu kruhů obklopených prstenci. Bližší podrobnosti na Between Momalle and Remicourt a Momalle et Fexhe-Le-Haut-Clocher.

Zhruba ve stejné dny jako v Belgii se objevila soustava sedmi jednoduchých kruhů odtud zhruba u šedesát kilometrů vzdáleného Standaardbuiten v nizozemském Brabantsku.

cceu060709.jpg
Třetí zemí, ve které se letos nově objevil fenomén obilných piktogramů se zhruba ve stejné dny jako při předchozích případech stala Česká republika. Od roku 1993 je tak letošní sezóna sedmnáctou v řadě, kdy se u nás vyskytuje tento fenomén. Dle článku
Kruhy v obilí pod hradem Bezděz na tn.cz se tak stalo pod tímto středověkým hradem. To mi připomíná jiný případ, a to z Itálie, kde se pod jiným středověkým hradem Torrechaira objevil obrazec v obilí zhruba před měsícem. Chtěl bych však upozornit všechny rádobynadšence, kteří se ho rozhodnou zkoumat, že jedinou, dosud prokázanou zkouškou pravosti je detailní rozbor buněčné struktury. Ta, jak známo, se působením neznámé energie v pravých obrazcích poruší. Pokud jakýkoliv obrazec toto poškození buněk nebude obsahovat, bude se s největší pravděpodobností jednat o obrazec falešný, jakých u nás bylo bohužel v posledních letech většina.

Na závěr Vám znova překládám odkaz na mojí googlemapu , která zde zachycuje rozmístění tohoto fenoménu v tomto roce v Evropě. Když pomineme Itálii, jejíž geometrií jsem se zabýval v dřívějších dílech seriálu, tak se zde nápadně rýsuje rozmístění agrosymbolů zhruba mezi 50 a 51. rovnoběžkou, do které zapadá jak Wiltshire, tak Esex, Benelux, Hessensko i Česká republika.

Zdroje:

www.cropcircleconnector.com

www.cropcircle-archive.com

http://www.cropfiles.it/cropcircles2009.html

Kruhy v obilí pod hradem Bezděz

Související články:

7. díl: Co den, to nový obrazec v obilí

6. díl: Červnové agrosymboly zdobí Anglii a Itálii

5. díl: A další zprávy o nových obrazcích v obilí

4. díl : Záhadné agrosymboly: už nejen v Anglii

3. díl: Tajemné agrosymboly vstoupily do letošní druhé fáze

2.díl: Jarním kruhům v obilí dominuje řepka

1.díl: Šokující start letošní sezony agrosymbolů

seriál Kruhy v obilí - rok 2008

Autor: Libor Čermák | neděle 5.7.2009 13:14 | karma článku: 20.11 | přečteno: 5308x

Další články blogera

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

Po zázračném osvobození z indiánského zajetí se naši přátelé dostávají do srubu trapera Donalda, kde je jednak čeká odpočinek s idylkou, ale také se dozvědí jedno velké překvapení.

28.10.2023 v 7:46 | Karma článku: 7.68 | Přečteno: 144 |

Libor Čermák

Zázračné vysvobození z indiánského zajetí

Cesta našich přátel za tajemnou čelenkou pokračuje přes Brazelovu farmu, kde si budou vyprávět staré indiánské legendy. Nakonec ale padnou do indiánského zajetí. Ale i zde najdou spojence, který jim spolu s Manitouem pomůže.

12.8.2023 v 7:50 | Karma článku: 6.83 | Přečteno: 227 |

Libor Čermák

Indián v Roswellu

Naši čtyři přátelé Tom, Jack, Dan a indiánských hoch Tokakua se ukryli ve vesnici Apačů. Proč? Když byly u petroglyfů Tří řek, všimli si, že je pronásledují čtyři banditi ze strýcova gangu. Morgan, Hill, Smith a Dark.

17.6.2023 v 10:23 | Karma článku: 6.39 | Přečteno: 177 |

Libor Čermák

Tajuplnosti indiánských souhvězdí

Ve scifi westernu "Putování za tajemnou čelenkou" teď naše bandity pronásledované hrdiny převede sám velký Manitou přes hory a dostanou se tak do apačské vesnice, kde mimo jiné budou rozjímat nad indiánském pojetí hvězdné oblohy.

29.4.2023 v 13:34 | Karma článku: 8.77 | Přečteno: 185 |

Další články z rubriky Věda

Dana Tenzler

Barvy v kuchyni (3) - přírodní červená

Blíží se Velikonoce. Napadlo vás někdy, čím se vlastně barví velikonoční vajíčka? Jakými přírodními nebo umělými barvivy se dá jídlo barvit dnes a jak tomu bylo v minulosti? (délka blogu 3 min.)

28.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 13.13 | Přečteno: 122 | Diskuse

Zdenek Slanina

Problém co začal už Arrhenius: Kysličník uhličitý a doba ledová - a teď i sopečné aktivity

Už S. Arrhenius řešil vztah obsahu CO2 v atmosféře i k době ledové. Tehdy hlavně ukázal, že jeho navyšování v atmosféře povede k nárůstu její teploty. Nyní výzkumy z univerzity v Sydney ukazují na roli sopek v nástupu ochlazování.

26.3.2024 v 5:22 | Karma článku: 24.19 | Přečteno: 514 |

Martin Tuma

Berte Viagru, dokud si na to vzpomenete

Rozsáhlá studie odhalila významné snížení výskytu Alzheimerovi nemoci u pravidelkných uživatelů Viagry

25.3.2024 v 14:17 | Karma článku: 13.60 | Přečteno: 303 | Diskuse

Dana Tenzler

Barvy v kuchyni (2) - průmyslová žlutá

Blíží se Velikonoce. Napadlo vás někdy, čím se vlastně barví velikonoční vajíčka? Jakými přírodními nebo umělými barvivy se dá jídlo barvit dnes a jak tomu bylo v minulosti? (délka blogu 3 min.)

25.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 14.44 | Přečteno: 189 | Diskuse

Dana Tenzler

Barvy v kuchyni (1) - přírodní žlutá

Blíží se Velikonoce. Napadlo vás někdy, čím se vlastně barví velikonoční vajíčka? Jakými přírodními barvivy se dá jídlo barvit dnes a jak tomu bylo v minulosti? První díl seriálu o barvách.

21.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 18.12 | Přečteno: 293 | Diskuse
Počet článků 2384 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1897

Věnuji se mnoho aktivitám. Vedu dětské kroužky, (např. turistický oddíl, deskové hry a hlavolamy, modelář, apod). Mnoho let se také zabývám různými záhadami a vesmírem. Také mne zajímá historie, zajímavá místa, turistika, tvorba křížovek do časopisů a mnoho dalšího. Nechci se také smířit s tím, že by pozemský život měl být ve vesmíru něčím ojedinělým.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Co právě poslouchám

více

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...