A další zprávy o nových obrazcích v obilí

12. 06. 2009 11:07:15
Jsem rád, že díky internetu můžu přinášet nejčerstvější zprávy o nových obrazcích v obilí. Kdyby nebylo internetu, určitě bych se o nich dozvěděl až někdy na konci léta a o některých snad ani vůbec. Ale takhle nejen, že se o nich dozvím hned, ale můžu o nich informovat dále a díky tomu i zvyšovat povědomí lidí o tomto zajímavém jevu.

yatesbury.jpg
Osmnáctý anglický obrazec letošní sezony se objevil 3. června 2009 u obce
Yatesbury v hrabství Wiltshire, a to kousek od místa, které se nazývá Little London. Zobrazuje jakousi vážku. (viz Little London, nr Yatesbury ). I když to na první pohled vypadá jako docela složitý obrazec, já si v tomto případě myslím, že zde nejspíš půjde o podvod. Když vidím letecké snímky tohoto obrazce, tak jsou na první pohled vidět neostré, dalo by se říci, i křivé okraje. Navíc mi pravá strana vážky připadá větší než ta levá. Mám z toho zcela jiný pocit, než jaký jsem měl například u takové medúzy z minulého dílu. (Záhadné agrosymboly: už nejen v Anglii).

Dopsáno dodatečně: Dnes 12. června 2009 se vedle tohoto obrazce objevil druhý a ještě složitější, ovšem domnívám se, že je ze stejné dílny jako ten první.

 

chiseldon.jpg
K dalšímu novému obrazci v obilí se přesuňme více na severovýchod k městu Swindon. Zde se totiž nalézá městečko
Chiseldon. Tady se totiž 5. června 2009 poblíž silnice spojující Chiseldon s Marlborough objevil další obrazec. Ten se nalézá poblíž dvou menších remízků a má tvar třech propletených kruhů, které uprostřed tvoří vrtuli. Co mne u tohoto obrazce překvapilo, byly nádherné víry obilí, které tvořily středy jednotlivých kruhů. Proto doporučuji kliknout na následující odkaz na cropcircleconnectoru a tyto detaily si prohlédnout. Rozhodně z nich nemám pocit, že by vznikly podupáním nějakého obilného vandala.

 

bishopscannings.jpg
Jubilejním dvacátým anglickým obrazcem v obilí se může pochlubit
Bishop Cannings. Není to však letos poprvé. Jak jsem psal v dílu „Tajemné agrosymboly vstoupily do letošní druhé fáze,“ první zdejší obrazec vznikl již 24. května. Tento nový obrazec z 8. června se však nalézá asi o kilometr severněji, a to poblíž silnice spojující Avebury a Devizes. Má tvar třech rybiček, které obklopuje věnec z různě velkých kroužků. Kdo se chce na tento zajímavý obrazec podívat podrobněji, může na jeho stránce Bishop Cannings.

 

watenbach.jpg
Jak to někdy bývá, tak se o novém obrazci dozvíme až se zpožděním. Tak se to také stalo v Hesensku ve Spolkové republice Německo. Začátkem června se totiž objevila zpráva, že již 1. května 2009 se v poli s řepkou objevil první německý obrazec u
Wattenbachu. Znalci keltské religionistiky teď jistě zbystří, neboť první květen je známý jako keltský svátek Beltine, jehož bráškové Lugnasad, Samain a Imbolc byly svátky, které naši předkové slavívali každých čtvrt roku. Je snad tedy náhoda, že zrovna tento beltainový obrazec měl tvar jakého si čtyřlístku?

 

italie2.jpg
Poslední dva obrazce, o kterých bych se v tomto díle rád rozepsal, se nalézají v Itálii. Zde bych se měl zmínit, že o prvním letošním italském obrazci, o kterém máme podrobnější informace, jsem se zmiňoval již posledně, v díle
Záhadné agrosymboly: už nejen v Anglii. Další obrazec vznikl mezi 1 – 5 červnem 2009 v poli s ječmenem u Monteiasi poblíž Taranta na jihu Apeninského poloostrova. Jeho tvar jsou čtyři půlměsíčky s centrálními kroužky a nalézá se na zajímavém políčku obklopeném málo hustým lesíkem. Podrobně se o něm můžete dozvědět zde

 

A třetí italským obrazcem se může pochlubit Nonantola u Modeny. Tento obrazec, vznikl mezi 7. – 10. červnem 2009 a bohužel ještě o něm není tolik informací, abych se mu mohl věnovat více podrobněji. Ale jedné zajímavosti jsem si zde všiml i já. A to, když jsem si všechny nové obrazce vynesl na svojí mapu letošních agrosymbolů. Všiml jsem si toho, že všechny tři italské obrazce vlastně vytvoří přímku, která se táhne podél Apeninským poloostrovem. A co víc, když si ji prodloužíme, dostali bychom se po ní až do jihozápadní Anglie, kde tradičně, jak čtenáři mého seriálu jistě dobře vědí, vzniká nejvíc agrosymbolů na světě.

Zdroj:

www.cropcircleconnector.com

www.cropcircle-archive.com

http://www.cropfiles.it/cropcircles2009.html

www.kornkreise-forschung.de

 

Související články:

4. díl : Záhadné agrosymboly: už nejen v Anglii

3. díl: Tajemné agrosymboly vstoupily do letošní druhé fáze

2.díl: Jarním kruhům v obilí dominuje řepka

1.díl: Šokující start letošní sezony agrosymbolů

seriál Kruhy v obilí - rok 2008

Autor: Libor Čermák | pátek 12.6.2009 11:07 | karma článku: 19.84 | přečteno: 2928x

Další články blogera

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

Po zázračném osvobození z indiánského zajetí se naši přátelé dostávají do srubu trapera Donalda, kde je jednak čeká odpočinek s idylkou, ale také se dozvědí jedno velké překvapení.

28.10.2023 v 7:46 | Karma článku: 7.68 | Přečteno: 144 |

Libor Čermák

Zázračné vysvobození z indiánského zajetí

Cesta našich přátel za tajemnou čelenkou pokračuje přes Brazelovu farmu, kde si budou vyprávět staré indiánské legendy. Nakonec ale padnou do indiánského zajetí. Ale i zde najdou spojence, který jim spolu s Manitouem pomůže.

12.8.2023 v 7:50 | Karma článku: 6.83 | Přečteno: 227 |

Libor Čermák

Indián v Roswellu

Naši čtyři přátelé Tom, Jack, Dan a indiánských hoch Tokakua se ukryli ve vesnici Apačů. Proč? Když byly u petroglyfů Tří řek, všimli si, že je pronásledují čtyři banditi ze strýcova gangu. Morgan, Hill, Smith a Dark.

17.6.2023 v 10:23 | Karma článku: 6.39 | Přečteno: 177 |

Libor Čermák

Tajuplnosti indiánských souhvězdí

Ve scifi westernu "Putování za tajemnou čelenkou" teď naše bandity pronásledované hrdiny převede sám velký Manitou přes hory a dostanou se tak do apačské vesnice, kde mimo jiné budou rozjímat nad indiánském pojetí hvězdné oblohy.

29.4.2023 v 13:34 | Karma článku: 8.77 | Přečteno: 185 |

Další články z rubriky Věda

Dana Tenzler

Barvy v kuchyni (3) - přírodní červená

Blíží se Velikonoce. Napadlo vás někdy, čím se vlastně barví velikonoční vajíčka? Jakými přírodními nebo umělými barvivy se dá jídlo barvit dnes a jak tomu bylo v minulosti? (délka blogu 3 min.)

28.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 13.12 | Přečteno: 121 | Diskuse

Zdenek Slanina

Problém co začal už Arrhenius: Kysličník uhličitý a doba ledová - a teď i sopečné aktivity

Už S. Arrhenius řešil vztah obsahu CO2 v atmosféře i k době ledové. Tehdy hlavně ukázal, že jeho navyšování v atmosféře povede k nárůstu její teploty. Nyní výzkumy z univerzity v Sydney ukazují na roli sopek v nástupu ochlazování.

26.3.2024 v 5:22 | Karma článku: 24.19 | Přečteno: 514 |

Martin Tuma

Berte Viagru, dokud si na to vzpomenete

Rozsáhlá studie odhalila významné snížení výskytu Alzheimerovi nemoci u pravidelkných uživatelů Viagry

25.3.2024 v 14:17 | Karma článku: 13.60 | Přečteno: 303 | Diskuse

Dana Tenzler

Barvy v kuchyni (2) - průmyslová žlutá

Blíží se Velikonoce. Napadlo vás někdy, čím se vlastně barví velikonoční vajíčka? Jakými přírodními nebo umělými barvivy se dá jídlo barvit dnes a jak tomu bylo v minulosti? (délka blogu 3 min.)

25.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 14.44 | Přečteno: 189 | Diskuse

Dana Tenzler

Barvy v kuchyni (1) - přírodní žlutá

Blíží se Velikonoce. Napadlo vás někdy, čím se vlastně barví velikonoční vajíčka? Jakými přírodními barvivy se dá jídlo barvit dnes a jak tomu bylo v minulosti? První díl seriálu o barvách.

21.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 18.11 | Přečteno: 293 | Diskuse
Počet článků 2384 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1897

Věnuji se mnoho aktivitám. Vedu dětské kroužky, (např. turistický oddíl, deskové hry a hlavolamy, modelář, apod). Mnoho let se také zabývám různými záhadami a vesmírem. Také mne zajímá historie, zajímavá místa, turistika, tvorba křížovek do časopisů a mnoho dalšího. Nechci se také smířit s tím, že by pozemský život měl být ve vesmíru něčím ojedinělým.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Co právě poslouchám

více

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...