Libor Čermák

Jarním kruhům v obilí dominuje řepka

8. 05. 2009 14:21:30
Je nádherné jaro. Všude to kvete, ptáčci zpívají, zelenají se louky. Jenom to obilí na polích je zatím moc mladé. Ale jak je vidět, záhadní tvůrci tajemných agrosymbolů nezahálejí, místo klasického obilí využívají řepku, která v těchto týdnech zdobí lány nádhernou žlutou barvou.
Zatím nejvetsi jarni agrosymbol. Clatford.
Zatím nejvetsi jarni agrosymbol. Clatford.www.cropcircleconnector.com

Tak tomu je například v anglickém hrabství Wiltshire, kde se počet letošních agrosymbolů vyšplhal již na devět. Což, jak jsem psal minule (Šokující start letošní sezony agrosymbolů), když jich tam bylo pouze pět, je na tuto roční dobu nebývalé množství. Ten, kdo také pozorně sleduje moji mapu agrosymbolů (agrosymboly09 – kam zaznamenávám každý nový případ), jistě ví, které nové obrazce tam přibyly od minula. Ten kdo ne, může se o tom dočíst v tomto článku.

05roundway.jpg
Nedaleko Devizes směrem k městu Calne nalézá se hradiště z doby železné známé pod jménem Olivers Castele. Zhruba 1,5 kilometru od něj na východ u obce
Roundway, tam, kde se nalézá křídová hillfigura bílého koně, jsou na poli dva tumuly, tedy pravěké mohylové hroby. A právě mezi nimi se objevil 29. dubna 2009 šestý letošní obrazec. Objeven byl z letadla pilotem Olivierem Morelem a nalézal se stejně, jako všechny jeho letošní předchůdci v řepkovém poli. A právě odtud, je na něj nejhezčí pohled, protože jedině odtud lze vidět pohromadě jak piktogram, tak bílého koně, tak oba tumuly. Tvar agrosymbolu je také velice zajímavý. Vypadá jako prstence sluneční soustavy až po Mars obklopené jakýmsi vírem. Navíc si badatelé všimli toho, že oba tumuly odpovídají vůči této sluneční soustavě i případné poloze myšleného Jupiteru a Saturnu. Takže jeho poloha určitě nebude náhodná. Další info a fotografie o tomto posledním dubnovém obrazci naleznete na Roundway Hill, nr Devizes.

eastkennetlongbarrow.jpg
Nastal květen a prvního májového agrosymbolu se Anglie dočkala 3. května. To se objevil nový obrazec na řepkovém poli u obce East Kennett (3 km jihovýchodně od Avebury). Tedy abych to upřesnil. Nalézá se zde dlouhá hrobka
East Kennett Long Barrow, což je menší obdoba známější West Kennett Long Barrow, jež se odtud nalézá asi kilometr na severozápad a u které, jak jsem psal minule, se také objevil letos 19. dubna agrosymbol v řepce. Že by souvislost? Tvar tohoto obrazce se skládá ze čtyř kruhů ze stojícího obilí a ze čtyř kruhů z ležícího obilí. Všechny tyto kruhy jsou navíc jaksi propleteny do jakési květiny. Jeho tvar tak trošku připomíná vnitřní část onoho obrazce u West Kennett Long Barrow, takže další možná souvislost. A já jsem si navíc všiml ještě jedné zajímavé souvislosti, oba dva obrazce byly objeveny ve stejný den v týdnu - v neděli. Další info tomto obrazci naleznete na East Kennett Longbarrow, nr Avebury.

07clatford.jpg
Další piktogram na sebe nenechal dlouho čekat, objevil se hned následující den - 4. května 2009 u
Clatfordu, nalézající se asi dva kilometry na západ od města Marlborough. A svým tvarem mne opravdu překvapil, neboť co do délky se jedná o dosud nejdelší obrazec letošní sezony. Měří cca 240 metrů na délku a cca 75 metrů na šířku. Svým dlouhým tvarem hodně připomíná legendární obrazce typu „činky“ či „insektogramy“, které se hojně tvořily v první polovině 90. let. Ovšem tento obrazec je doplněný ještě o jakousi soustavu několika „keltských křížů“. Dle některých názorů se může jednat například o symboliku umístění čaker na lidském těle. Kdo by si tento nádherný piktogram chtěl prohlédnout důkladněji, doporučuji mi opět stránky cropcircleconnectoru.com , a to konkrétně Clatford, nr Manton.

allcanning.gif
V pořadí devátý letošní obrazec v obilí hlásí 5. května 2008
All Cannings, nalézající se zhruba mezi městy Devizes s Pewsay. Tudy také protéká dlouhý umělý Kennettsko-Avonský kanál, díky kterému se dá doplout z Bristolu do Londýna. Pravda, není nijak široký. Vejdou se sem akorát úzké houseboaty. Ale i tak je to nepřehlédnutelné vodní dílo. A právě na jeho protilehlém břehu u All Cannings se objevil onen další obrazec v řepce. Má tvar jakési květiny. Ale co mne zde ohromilo, byly fotografie detailu postiženého obilí (viz zde). Takto dokonale ohnuté stonky ukazují, jaká mohutná síla zde asi působila. Myslím, že by si je měl hlavně prohlédnout každý, kdo si stále ještě myslí, že za celým fenoménem jsou pouze party padělatelů. Více detailů na stránkách All Cannings Bridge, nr Stanton St Bernard.

A to navíc přišla zpráva o údajném agrosymbolu z italské Sardegny, ale mnoho informací o něm zatím není. Co to, že se již takhle brzo objevuje tolik agrosymbolů? Devět obrazců v obilí bylo v loňském roce v Anglii až někdy v polovičce června a letos máme teprve začátek května. Může nám toto zjištění něco napovědět o případných autorech těchto obrazců? Budete se divit, ale může. Ty podivně zahnuté vzorky z piktogramu u All Cannings ukazují na to, že zde působila nějaká jiná síla, než prkna a provázky. Hypotéza circlemakerů-padělatelů tak zde selhává. Toto by dokázala jen nějaká zvláštní technologie, která je nám zatím neznámá. Má tedy ten, kdo nevěří na nadpozemský původ obrazců v obilí, ještě nějakou šanci najít nějakou pozemskou hypotézu? No jedna se nabízí a také se o ní hodně diskutuje. Nabízí se totiž hypotéza, že za celým jevem by mohly stát nějaké tajné pokusy nějakých laboratoří ať už pro vojenské nebo vědecké účely. Takovéto laboratoře by už mohly vyvinout nějakou takovou technologii, která by dokázala s obilím dělat takové divy, jako jsou na fotografii nebo jaké jsem popisoval v loňském seriálu. K jejím vznikům by se pak mohlo používat třeba bezdrátového přenosu energie, stratosféry či tajných satelitů. Jenomže je tu jedno ale. Svět od USA přes Evropu (včetně Velké Británie), Rusko, Japonsko a vůbec celý svět v současné době prožívá hlubokou ekonomickou krizi. V takové situaci je běžné že se z důvodu nedostatku financí snižuje výroba snad ve všech odvětvích. Jenomže množství záhadných kruhů v obilí se nejen, že se nesnižuje, ale naopak, jak píšu v posledních dvou dílech seriálu, se zvyšuje. To ve mne vzbuzuje domněnku, že ekonomická krize se tohoto fenoménu netýká. Vznik agrosymbolů je tedy dle mého názoru nezávislý na ekonomice, a tak vzbuzuje hypotézu, že by za ním mohlo být i něco, co nemá s naší na ekonomice závislé civilizací nic společného.

Zdroj: www.cropcircleconnector.com

www.cropcircle-archive.com

Související články:

Šokující start letošní sezony agrosymbolů

Kruhy v obilí - rok 2008

Autor: Libor Čermák | karma: 25.28 | přečteno: 3624 ×
Poslední články autora