Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Šokující start letošní sezony agrosymbolů

Je to asi jen půl roku, co jsem dokončil svůj seriál o loňských agrosymbolech. A hle, je to tu zas. Ovšem to, jakým způsobem začala sezona letos, to tu hodně dlouho nebylo. A jak to, že tak brzo? Za vše může řepka, ta žlutá plodina, která každým jarem zdobí široké lány polí.  

detail stredu agrosymbolu v repce. (Avebury)www.cropcircleconnector.com

Ridgeway u Avebury (14. dubna)

Mnozí moji čtenáři možná četli asi před měsícem můj článek o Avebury Jmenoval se Avebury – místo zasvěcené záhadám. A co čert nechtěl, bylo to opět Avebury, které se stalo středobodem počátku letošní sezony kruhů v obilí. Nebyla ještě ani polovička dubna a v noci na 14. 4. 2009 se zhruba 1,5 kilometru na východ od velkého kameného kruhu vznikl první letošní obrazec v obilí. Jeho umístění je také zajímavé nalézá se vedle dvou mohylových hrobů nedaleko prastaré stezky Ridgeway.

Tato stezka stará asi pět tisíc let spojuje odnepaměti taková místa jako The Sanctuary u Avebury, bílého koně u Broad Hintonu, Barbury Castle, Liddington Castle, Uffington (nejstarší bílý kůň + hradiště), hrobku Wailands Smithy a Ivinghoe Beacon. Tak právě u této stezky se tento piktogram objevil. Na to, že se jedná o první obrazec sezony, je jeho tvar poměrně složitý. Je tovlastně centrální kruh obtočený čtyřmi prstenci. Ovšem ve všech prstencích jsou navíc jakési čtvrtkruhy stojící plodiny. Celou zprávu o tomto obrazci si můžete přečíst v originále na The Ridgeway, nr Avebury.

West Kennett Longbarrow (19. dubna)

Nyní se přesuňme na druhou stranu přes Avebury k prastaré hrobce West Kennett Longbarrow, o které jsem již na svých článcích psal mnohokrát.

Vloni v červnu se zde objevil poměrně složitý obrazec ve tvaru spirální galaxie. Tak na tom samém poli, jen s tím rozdílem, že to je o něco blíže hrobce a místo ječmenu je zde řepka, se zde letos 19. dubna objevil druhý letošní obrazec. Můžete si pod ním představit třeba nějaký hmyz v záři. I když jeho tvar je docela složitý, na určení jeho pravosti bych si jen tak z patra netroufl. A tady je článek v originále: West Kennett Longbarrow,

Avebury (23. dubna)

V pořadí třetí letošní výskyt tohoto záhadného jevu se odehrál 23. dubna 2009 nedaleko Avebury u Rutlandské farmy. Na řepkovém poli se zde objevilo jakési Slunce s různě velkými paprsky. Někteří badatelé si myslí, že by obrazec mohl mít nějakou souvislost z rokem 2012, kdy by mohlo dojít k dalšímu maximu sluneční aktivity. Celý článek v originále je na Rutlands Farm, nr Avebury.

Morgan's Hill (24. dubna)

Asi deset kilometr na západ od Avebury, zhruba mezi městy Devizes a Calne se nalézá vrch s přírodní rezervací Morgan's Hill. Tak pod tímto vrcholem byl v den svátku sv. Jiří objevený další obrazec. Je to vlastně taková pyramida deseti kruhů, nebo lépe řečeno sedmi kruhů a třech měsíčků. Jaký může mít tento symbol smysl, to už nechám na čtenářích. Třeba i oni přijdou na něco zajímavého. Reportáž o tomto obrazci je opět na cropcirleconnectoru  Morgan's Hill .

Liddington Castle (25. dubna) Pouť po dubnových agrosymbolech jsme započali u prastaré stezky Ridgeway a u té samé stezky tento díl skončíme. Přesuneme se ale o několik kilometrů severovýchodně k hradišti z doby železné s názvem Liddington Castle. Takováto dávná prehistorická hradiště jsou velice hezky vidět na satelitních mapách. Jsou to kulaté, či různě šišaté objekty tvořené kruhovým valem a příkopem. To znamená, že jsou dobře vidět i ze shora, odkud z největší pravděpodobností mají původ i ty pravé obrazce (tedy nikoliv ty vyrobené lidmi za pomocí prken a provázků). A právě zde vznikl 25. dubna další obrazec. V tuto chvíli, když připravuji tento článek, o něm ještě moc informací na internetu není, ale to neznamená, že se tam o něm nebudou nějaké další údaje dodávat. Reportáž o něm je možné si přečíst na Liddington Castle fort

Co k tomu dodat? V loni jsem sem první díl obdobného seriálu „První obilné formace letošního roku“ dával až 8. května. V Anglii byly v té době pouze dva obrazce. V tuto chvíli jich tam na konci dubna mají už pět a nejméně na další čtyři mají ještě podezření. To je stav, který vloni nastal až na konci května. Můžeme se tedy opět těšit na velice zajímavou sezonu kruhů v obilí.

Na závěr jsem ještě pro čtenáře přichystal jedno překvapení. Na Google jsem vytvořil speciální mapu, kam bych chtěl postupně všechny nově vzniklé obrazce vyznačovat. Myslím, že by to mohla být i užitečná pomůcka pro ty, kteří jako například v loni já, se rozhodnou spatřit krásu agrosymbolů na vlastní oči. Mapa je na adrese : http://www.google.cz/maps/ms?ie=UTF8&hl=cs&msa=0&msid=100072049283398431792.00046879aecc0b0c0f58c&ll=51.422333,-1.882439&spn=0.096553,0.2211&t=h&z=12

Zdroj + fotografie:

http://www.cropcircleconnector.com/2009/2009.html

http://www.cropcircle-archive.com/archive/index.php

Související články:

Avebury – místo zasvěcené záhadám

Anglie, země UFO zřejmě zaslíbená

Kruhy v obilí - rok 2008

Autor: Libor Čermák | středa 29.4.2009 18:15 | karma článku: 20,86 | přečteno: 4499x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

Po zázračném osvobození z indiánského zajetí se naši přátelé dostávají do srubu trapera Donalda, kde je jednak čeká odpočinek s idylkou, ale také se dozvědí jedno velké překvapení.

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,53 | Přečteno: 151x | Poezie a próza

Libor Čermák

Zázračné vysvobození z indiánského zajetí

Cesta našich přátel za tajemnou čelenkou pokračuje přes Brazelovu farmu, kde si budou vyprávět staré indiánské legendy. Nakonec ale padnou do indiánského zajetí. Ale i zde najdou spojence, který jim spolu s Manitouem pomůže.

12.8.2023 v 7:50 | Karma: 7,58 | Přečteno: 230x | Poezie a próza

Libor Čermák

Indián v Roswellu

Naši čtyři přátelé Tom, Jack, Dan a indiánských hoch Tokakua se ukryli ve vesnici Apačů. Proč? Když byly u petroglyfů Tří řek, všimli si, že je pronásledují čtyři banditi ze strýcova gangu. Morgan, Hill, Smith a Dark.

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39 | Přečteno: 177x | Poezie a próza

Libor Čermák

Tajuplnosti indiánských souhvězdí

Ve scifi westernu "Putování za tajemnou čelenkou" teď naše bandity pronásledované hrdiny převede sám velký Manitou přes hory a dostanou se tak do apačské vesnice, kde mimo jiné budou rozjímat nad indiánském pojetí hvězdné oblohy.

29.4.2023 v 13:34 | Karma: 8,77 | Přečteno: 187x | Poezie a próza

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

Dnes vás hrdinové mého seriálu přivedou na málo známé posvátné místo severoamerických indiánů, které je jistě zajímavé i z hlediska záhad a archeoastronautiky. K Petroglyfům Tří řek v Novém Mexiku.

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88 | Přečteno: 202x | Poezie a próza
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Spousta obětí střelby mohla být zachráněna, řekla matka Rakušanovi

25. dubna 2024  16:02,  aktualizováno  18:09

Na jednání výboru pro bezpečnost Sněmovny kvůli snaze opozičního ANO zřídit vyšetřovací komisi k...

Digitální stavební řízení od července bude, slíbil Bartoš. Provoz přirovnal k D1

25. dubna 2024

Ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš ve čtvrtek prohlásil, že digitální stavební řízení bude...

Deník Metro rozšiřuje regionální zpravodajství a zvyšuje náklad

25. dubna 2024

Deník Metro z portfolia mediální skupiny MAFRA posiluje přítomnost v regionech a zároveň zvyšuje...

Podvody přesáhly pět milionů, žalobce viní pojišťováka i jeho otce lékaře

25. dubna 2024  16:23

Z pojistných podvodů s celkovou škodou přesahující pět milionů korun obžaloval krajský státní...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 2384
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1899x
Věnuji se mnoho aktivitám. Vedu dětské kroužky, (např. turistický oddíl, deskové hry a hlavolamy, modelář, apod). Mnoho let se také zabývám různými záhadami a vesmírem. Také mne zajímá historie, zajímavá místa, turistika, tvorba křížovek do časopisů a mnoho dalšího. Nechci se také smířit s tím, že by pozemský život měl být ve vesmíru něčím ojedinělým.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Co právě poslouchám