Jen ať se pěkně stane hlavním tématem letošních voleb tzv. politická hyperkorektnost

14. 02. 2021 13:57:13
Pořád nevíte, jaké by mělo být hlavní téma letošních voleb? Já bych si přál, aby strany daly pěkně najevo, jak se chtějí stavět k tématům tzv. hyperkorektností. Zda jsou za nimi anebo za svobodné názory každého jednotlivce.

Pokud mám z něčeho takové obavy, že by to mohlo ohrozit naši svobodu a demokracii, nemám z ničeho větší obavy než právě z přehnané politické hyperkorektnosti. A to jak genderové, multikulturalistické, či prohlašování něčeho za údajnou dezinformaci. A tak z podobných. Bude nás chtít někdo převychovávat nebo dokonce trestat za to, že náš ten či který názor není dostatečně politicky korektní? Politická korektnost není, jak si mnozí omylem myslí, politická slušnost, ale v překladu "politická správnost", "správnost politického názoru". Vychází to například z příbuzného slova "korekce" nebo "korektura", což je v překladu "oprava", "úprova"(viz https://www.slovnik-synonym.cz/web.php/slovo/korekce ). Tedy žádná slušnost, ale tzv. "dávání něčeho do latě podle jeho pohledu". Jenomže ve skutečné pluralitní společnosti neexistuje jen jeden názor na něco, ale tech názorů je naopak mnoho. Tak vidíte, že politická správnost nepatří do země, která se hlásí k tradicím demokracie a svobodného názoru. To, protože ten názor už není svobodný, ale je diktovaný někým, kdo si myslí, že má patent na pravdu.

A teď si představte, že se ke korytům dostanou stoupenci výše zmíněných a jim podobných politických korektností, co znají jen svojí ideologii a svoji pravdu. Ale co když to pak zas budu zrovna já, že budu mít takovou smůlu, že ten dotyčný, co si myslí, že má patent na rozum, zrovna některý můj názor prohlásí za ten nesprávný a nekorektní? A že se mi to může stát snadno, to ví každý, kdo čte moje články na blogu. Tady jsem už ve svých více než dvou tisících příspěvcích sdělil stovky, ne-li tisíce svých názorů. Na co se pak můžu těšit, když někdo některý z nich prohlásí za "politicky nesprávný"? Jenže to samé se může stát komukoliv jinému z nás! Bude nás ten dotyčný chtít nějak převychovávat? Nebo dokonce trestat, jako se to dělo s lidmi s nepohodlnými názory v letech totalitních diktatur? Anebo naopak řekne: "Nesouhlasím sice s ničím, co říkáš, ale chci bojovat za tvé právo to říkat?" Přesně tak by se totiž měl každý správný politik, státník i novinář chovat. Tak by to mělo chodit v každé demokratické společnosti.

Proto vyzývám ty politiky, kteří to se svobodou slova a demokracie v České republice myslí vážně, aby z této oblasti udělali hlavní téma blížících se parlamentních voleb. Třeba si o mnoha politicích nebo dokonce celých těch stranách, které propadly nějaké jejich politické ideologii, uděláme takový obrázek, jaký jsme o nich ještě netušili. A také proto, abychom si náhodou nezvolili někoho, kdo si ze skutečné svobody názorů každého jednotlivce chtěl udělat trhací kalendář.

Související články:

Chtít zakazovat filmy kvůli módním politickým trendům je špatnost na entou

Za největším zlem ve světě jsou politické ideologie

Kéž se tzv. "cancel culture" do Česka už nikdy nedostane

Prestiž filmových Oskarů končí. Už nebude o umění, ale o politice

Autor: Libor Čermák | neděle 14.2.2021 13:57 | karma článku: 34.18 | přečteno: 1025x

Další články blogera

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

Po zázračném osvobození z indiánského zajetí se naši přátelé dostávají do srubu trapera Donalda, kde je jednak čeká odpočinek s idylkou, ale také se dozvědí jedno velké překvapení.

28.10.2023 v 7:46 | Karma článku: 7.68 | Přečteno: 144 |

Libor Čermák

Zázračné vysvobození z indiánského zajetí

Cesta našich přátel za tajemnou čelenkou pokračuje přes Brazelovu farmu, kde si budou vyprávět staré indiánské legendy. Nakonec ale padnou do indiánského zajetí. Ale i zde najdou spojence, který jim spolu s Manitouem pomůže.

12.8.2023 v 7:50 | Karma článku: 6.83 | Přečteno: 227 |

Libor Čermák

Indián v Roswellu

Naši čtyři přátelé Tom, Jack, Dan a indiánských hoch Tokakua se ukryli ve vesnici Apačů. Proč? Když byly u petroglyfů Tří řek, všimli si, že je pronásledují čtyři banditi ze strýcova gangu. Morgan, Hill, Smith a Dark.

17.6.2023 v 10:23 | Karma článku: 6.39 | Přečteno: 177 |

Libor Čermák

Tajuplnosti indiánských souhvězdí

Ve scifi westernu "Putování za tajemnou čelenkou" teď naše bandity pronásledované hrdiny převede sám velký Manitou přes hory a dostanou se tak do apačské vesnice, kde mimo jiné budou rozjímat nad indiánském pojetí hvězdné oblohy.

29.4.2023 v 13:34 | Karma článku: 8.77 | Přečteno: 185 |

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 73 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 12.34 | Přečteno: 174 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 28.34 | Přečteno: 587 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.26 | Přečteno: 524 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.92 | Přečteno: 471 | Diskuse
Počet článků 2384 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1897

Věnuji se mnoho aktivitám. Vedu dětské kroužky, (např. turistický oddíl, deskové hry a hlavolamy, modelář, apod). Mnoho let se také zabývám různými záhadami a vesmírem. Také mne zajímá historie, zajímavá místa, turistika, tvorba křížovek do časopisů a mnoho dalšího. Nechci se také smířit s tím, že by pozemský život měl být ve vesmíru něčím ojedinělým.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Co právě poslouchám

více

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...