Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Nových zpráv o UFO opět přibývá

Před měsícem jsem zde psal článek Lednová vlna UFO. Jenomže ať chceme nebo ne, z celého světa přicházejí zprávy o dalších pozorování neidentifikovaných létajících objektů, a tak článek má pokračování.

Predpokladana trasa letu UFO nad NemeckemLibor Cermák

Boj UFO s větrnými mlýny

Nejprve bych se však vrátil k onomu výše uvedenému článku, a to protože některé zmíněné případy měly ještě pokračování. Tak, jsem například psal o UFO, které se objevilo 9. ledna 2009 v hrabství Lincolnshire, a to v době, kdy byl poškozen jeden ze zdejších větrníků. Tak se zajímavým řešením přišli pracovníci britského ministerstva obrany, kteří incident vysvětlili jako tajný bombardér bez posádky na zkušebním letu. Stroj vypadá jako černý letoun s deltovými křídly a má dokonce i název - Taranis. Zajímavá teorie. Skeptici jistě zajásají. Žádný neidentifikovaný objekt, ale tajný bombardér. Záhada je vyřešena. Jak prosté! Jenže věc má háček, podívejme se, co viděli svědkové: oranžovo-žlutou kouli, jiní světelnou kouli z tykadly. Takže žádný černý letoun s deltovými křídly, ale koule. Vysvětlení britského ministerstva obrany tedy nesedí, je tak třeba něco hledat jiného. Ale přeci jen je tato hypotéza v něčem pozitivní. A to v tom, že britská vláda nebere takovéto případy na lehkou váhu a alespoň se tím nějak zabývá. ( zdroj: Blesk.cz | Turbínu zničilo UFO, nebo bombardér?

UFO nad Německem 

I incident nad Německem se nám začal zajímavě vyvíjet. Připomenu: 19. ledna 2009 přeletěl přes jižní Německo záhadný objekt, který byl spatřen na radarech leteckých kontrolorů. Bezradnost nad tímto případem připustil i mluvčí DFS Axel Raab. A jak se nám případ vyvíjí? K případu se vyjádřil další zainteresovaný muž, a to mluvčí stuttgartského úřadu pro leteckou bezpečnost Helmut Montag. Podle něj objekt z území Spolkové republiky Německo ani neodstartoval ani zde nepřistál. Letěl rychlostí cca 100 km/hod. Pak najednou u obce Welzheim v Bádensku-Württembersku (cca 30 km východně od Stuttgartu) zmizel z radarů. A kolem 22. hodiny se tam zas najednou objevil, a to už byl u Dinkelsbühlu v Bavorsku. Objevil se ještě u obce Grafenwöhr poblíž českých hranic a pak zmizel. Předpokládá se však, že záhadný objekt mohl prolétnout či dokonce přistát i na území naší republiky. Takže, pokud tento článek náhodou čte někdo ze západních Čech, neviděli jste náhodou v noci z 19. na 20. ledna nad vašimi hlavami přeletět něco záhadného? Jak to bývá, i v tomto případě se vynořila nejrůznější vysvětlení, jako ultralehké letadlo, meteorologický balon či nezvyklý atmosférický úkaz. Ale odborníci tyto vysvětlení v tomto případě zavrhli. Z vysvětlením přišel i jistý důchodce Werner Kopper, který nabídl hypotézu, že šlo o americký špionážní bezpilotní letoun Shadow. Montag však toto vysvětlení kategoricky odmítl. Takovéto letouny totiž létají jen v uzavřených oblastech a navíc používají maskovací zařízení, aby byly neviditelné pro radary. Jenže tento objekt nejenže byl vidět na radarech, ale byl údajně dokonce i osvícen, což je tajných letounů nepřípustné. Jiní skeptikové přišli s hypotézou „meteor“. Ale musel by to být zvláštní meteor, který nejdřív vidět je, pak není, pak zase je a pak zas ne.(zdroj: tn.nova.cz/: Letoví-dispečeři viděli UFO nad Německem, mohlo přistát v Česku.l

Nové případy

Sledovat, jak vyvíjí nejrůznější UFO případy je sice zajímavé, ale co bych byl za autora, kdybych se nepodělil s nějakými novými věcmi. A začneme opět ve Velké Británii, a to konkrétně v hrabství Somerset. Brean je menší pobřežní městečko vzdálené asi 30 km jihozápadně od Bristolu. Každý rok sem jezdí plno turistů k moři. A stejně tomu bylo i vloni v červenci. Zcela náhodou tu jedni turisti nafilmovali podivný objekt, který se nad tímto městečkem vznášel. Proti modrému nebi je patrný zvláštní objekt, pohybující se nahoru a dolu, kterého si však všimlo více svědků. Ufolog Malcolm Robinson řekl deníku The Daily Telegraph, že pozorovaný předmět není nepodobný těm, kteří pozorovali mnozí svědkové. Co však na filmu skutečně je, zatím jsem nikde žádné definitivní vysvětlení nezachytil. (zdroj včetně filmu je VIDEO: Nad Británií přistihli další UFO)  

Řecko: piloti letadel hlásí pozorování UFO

S nejzajímavější zprávou o pozorování UFO však přišli Řekové. I když se zpožděním, ale přece jsme se dozvěděli o velice zajímavé události, která se stala v listopadu 2007. Událost  je o to důvěryhodnější, protože jeho se svědky stali přímo piloti letadel. Podotýkám, že tito lidé jsou ve vzduchu každý den, a tak by tam pro ně nemělo existovat nic, co by neuměli správně vyhodnotit. Ale přeci se stalo, že pilot linkového letadla ve směru Athény – Londýn nahlásil kontrolní věži výskyt zvláštního objektu. Ten samý jev později hlásili další dva piloti z jiných letů.  Šlo o velkou hvězdu, která se zmateně pohybovala atmosférou a neustále měnila svůj tvar. To už ho pozoroval i personál athénského letiště a také nedaleké vojenské základny. A tak byly vyslány dva bojové letouny, aby tento objekt prozkoumaly. Jakmile se k němu však přiblížili, objekt vyrazil prudce kolmo vzhůru a už ho nikdo neviděl. Událost byla před veřejností tajena více než rok a teprve nyní se dostala napovrch. A nakonec ji potvrdila i mluvčí společnosti Olympic Airlines. Jak už to s takovými to s takovýmito mediálními případy pozorování UFO bývá, vynořily se opět hypotézy, které se snaží záležitost nějak vyřešit, či lépe řečeno shodit ze stolu. Tak například kdosi přišel s hypotézou, že se jedná o planetu Venuši, či její odraz. Ať se na mne dotyčný „řešitel“ nezlobí, ale já se domnívám, že ten, kdo přijde s takovým to řešením, by měl vrátit diplom. To že Venuše se pohybuje po klidné kruhové dráze kolem Slunce, případně se pohybuje na nebeské klenbě podle otáčení Země, by mu řekl i žák prvního stupně základní školy. A že by se na své oběžné dráze začala najednou pohybovat zmateně, neustále měnit tvar a dokonce změnit svojí dráhu najednou na kolmo vzhůru? No nevšiml jsem se, že by nám ze sluneční soustavy najednou uletěla, tudle jsem ji viděl na nebi zářit pořád i v roce 2009 ( zdroj: novinky .cz: Řecko zrušilo informační embargo a přiznalo pozorování UFO)   

 Jižní Amerika nezůstává pozadu

Aby to nevypadalo, že neidentifikované létající objekty se pohybují pouze nad starým kontinentem, nalezl jsem na internetu zprávu o jednom masovém pozorování UFO, ke kterému došlo 24.ledna 2009 u přehrady Cascallares v Argentině. Doslova desítky svědků zde pozorovaly zvláštní objekt, který sestoupil skoro až k silnici. Jeden ze svědků ho nafilmoval a celé video jde shlédnout na stránkách www.matrix-2001.cz Manévry neznámých světelných objektů v Argentině a Řecku. Oficiální instituce s námi opět hrají známou hru na schovávanou (video) Chtěl bych ještě podotknout, že Jižní Amerika zaznamenala v loňském listopadu vlnu kruhů v obilí, čím bych navázal na svůj seriál o loňských kruzích v obilí. Stalo se to konkrétně v Brazílii a článek si o tom můžete přečíst tadyhle.  

A co v České republice?

 Že záhadné neidentifikované jevy se v současnosti vyskytují i v našich zemích, svědčí případy několika pozorování světelných jevů nad Chebskem, ke kterým docházelo během února (např. 14 nebo 17. 2.2009) Jedná se o žlutooranžová světla, která ve velkých rychlostech přeletí přes horizont. Přelet trvá 1-2 minuty. Případy jsou popsány například v Chebském deníku: Nad Chebem se objevila záhadná světla... Nejpravděpodobnějším vysvětlením je to, že by se mohlo jednat o tzv. létající lampiony, které k nám přišly s asijskými lidmi. Jenže i zde je jeden háček. Pokud si přečtete popis tohoto jevu od Vladimíra Šišky z Projektu Záře o  létajících lampionech,  tak se tam popisuje pomalý let formací. V tomto případě však jde o rychlé přelety, trvající 1-2 minuty. Pro porovnání uvedu, že přelet družic nebo kosmické stanice ISS trvá přes celou oblohu 5-6 minut.

Že by pozdrav od jmenovců z Marsu?

Při hledání materiálů pro tento článek jsem narazil ještě na něco. Ve Zlínském deníku vyšel 23.února 2009 článek, který se věnuje obci Sidonie u slovenských hranic. Pozor, nezaměňovat s téměř stejnojmennou oblastí na planetě Mars, kde se mimo jiné nalézají skály ve tvaru lidského obličeje či pětiboké pyramidy. Zde se nalézáme na Zemi, a to na Moravsko-slovenském pomezí. Ale jak z článku vyplývá i tato vesnička má svůj případ pozorování UFO. V článku ho popisuje ho jeden z místních občanů. Stalo se to na Velikonoce  roku 1999. „Byl jsem ještě s jedním kamarádem na hrkání. Bylo to asi ve čtyři hodiny ráno, když jsme směrem nad celnicí viděli UFO. Přiletělo, zastavilo se asi na pět vteřin nad jedním vrcholkem, a odletělo,“ Škoda jen, že UFO není popsáno přesněji. Ale i tak to ukazuje na to, že mnohé obce si podobné zážitky sbírají. A tak kdo ví, co vše lze v nejrůznějších obecních kronikách nalézt. To už by byl úkol pro nejrůznější místní badatele. ( viz článek Sidonka je krásná, shodují se vesničané )

 A protože vidím, že podobných případu pořád přibývá,tak se těším zas příště u nějakého obdobného článku. A dívejte se na oblohu, třeba také něco neidentifikovaného uvidíte.

Libor Čermák 

Související články: Lednová vlna UFO       

Autor: Libor Čermák | středa 4.3.2009 17:31 | karma článku: 25,44 | přečteno: 4803x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

Po zázračném osvobození z indiánského zajetí se naši přátelé dostávají do srubu trapera Donalda, kde je jednak čeká odpočinek s idylkou, ale také se dozvědí jedno velké překvapení.

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,53 | Přečteno: 151x | Poezie a próza

Libor Čermák

Zázračné vysvobození z indiánského zajetí

Cesta našich přátel za tajemnou čelenkou pokračuje přes Brazelovu farmu, kde si budou vyprávět staré indiánské legendy. Nakonec ale padnou do indiánského zajetí. Ale i zde najdou spojence, který jim spolu s Manitouem pomůže.

12.8.2023 v 7:50 | Karma: 7,58 | Přečteno: 230x | Poezie a próza

Libor Čermák

Indián v Roswellu

Naši čtyři přátelé Tom, Jack, Dan a indiánských hoch Tokakua se ukryli ve vesnici Apačů. Proč? Když byly u petroglyfů Tří řek, všimli si, že je pronásledují čtyři banditi ze strýcova gangu. Morgan, Hill, Smith a Dark.

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39 | Přečteno: 177x | Poezie a próza

Libor Čermák

Tajuplnosti indiánských souhvězdí

Ve scifi westernu "Putování za tajemnou čelenkou" teď naše bandity pronásledované hrdiny převede sám velký Manitou přes hory a dostanou se tak do apačské vesnice, kde mimo jiné budou rozjímat nad indiánském pojetí hvězdné oblohy.

29.4.2023 v 13:34 | Karma: 8,77 | Přečteno: 187x | Poezie a próza

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

Dnes vás hrdinové mého seriálu přivedou na málo známé posvátné místo severoamerických indiánů, které je jistě zajímavé i z hlediska záhad a archeoastronautiky. K Petroglyfům Tří řek v Novém Mexiku.

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88 | Přečteno: 202x | Poezie a próza
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Digitální stavební řízení od července bude, slíbil Bartoš. Provoz přirovnal k D1

25. dubna 2024

Ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš ve čtvrtek prohlásil, že digitální stavební řízení bude...

Deník Metro rozšiřuje regionální zpravodajství a zvyšuje náklad

25. dubna 2024

Deník Metro z portfolia mediální skupiny MAFRA posiluje přítomnost v regionech a zároveň zvyšuje...

Spousta obětí střelby mohla být zachráněna, řekla matka Rakušanovi

25. dubna 2024  16:02,  aktualizováno  16:50

Na jednání výboru pro bezpečnost Sněmovny kvůli snaze opozičního ANO zřídit vyšetřovací komisi k...

Podvody přesáhly pět milionů, žalobce viní pojišťováka i jeho otce lékaře

25. dubna 2024  16:23

Z pojistných podvodů s celkovou škodou přesahující pět milionů korun obžaloval krajský státní...

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.

  • Počet článků 2384
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1899x
Věnuji se mnoho aktivitám. Vedu dětské kroužky, (např. turistický oddíl, deskové hry a hlavolamy, modelář, apod). Mnoho let se také zabývám různými záhadami a vesmírem. Také mne zajímá historie, zajímavá místa, turistika, tvorba křížovek do časopisů a mnoho dalšího. Nechci se také smířit s tím, že by pozemský život měl být ve vesmíru něčím ojedinělým.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Co právě poslouchám