Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jaké nové obrazce v obilí se objevily v první půlce července?

Sezóna záhadných obrazců v obilí právě zažívá svůj vrchol. Jenže na místo tradičního anglického hrabství Wiltshire, letos dominuje anglické hrabství Hampshire a Francie. A jeden agrosymbol se už objevil i u nás v Česku.
CC Danebury, 1. července 2019, GB

V Anglii se letos objevuje nejvíc obrazců v obilí v hrabství Hampshire, a to především z okolí města Winchester. Například 1. července 2019 se objevil tvarem velice zajímavý obrazec, a to u Danebury, což je hradiště z doby železné, které se nalézá zhruba 20 km, severozápadně od Winchesteru. Měří cca 5 hektarů a pochází pravděpodobně z období kolem roku 6. století před naším letopočtem. Jeho centrum bylo pravděpodobně používáno i jako svatyně. A u něj se objevil obrazec, který dělal velmi zajímavý symbol. Tvořily ho trojúhelníčky, které byly uspořádány do čtyř hvězd, které jakoby byly promítnuty na kulové ploše.  Zajímavé je, že jeho osa byla rovnoběžná s vchodovou cestou hradiště Danebury. A co význam obrazce? Hvězdy na kulové ploše? Mimochodem všiml jsem si, že v ten den se Slunce pohybovalo na takovém hvězdném poledníku, k němuž je protilehlý ten hvězdný poledník, na kterém se nalézá hvězda Vega, nejjasnější hvězda severní oblohy. Další informace viz zdroj: http://www.cropcircleconnector.com/2019/Danebury/danebury2019A.html

CC Yarnbury Castle, 3. července 2019, GB

Hradiště z doby železné si vybral i druhý anglický červencový obrazec. Tentokrát se záhadný agrosymbol objevil 3. července 2019 u Yarnbury Castle v hrabství Wiltshire. U něj se objevil obrazec, který mi trošku připomínal berušku nebo nějakého brouka. Objevil se v noci krátce po zatmění slunce. Takže možná že ta hlava, středový kroužek a kroužek mezi nimi má odkazovat právě na zatmění Slunce Měsícem. Zajímavé je, že mimo formaci se vyskytoval ještě jeden kroužek, kde však obilí bylo poskládáno velmi zvláštním způsobem. Do jakého si andílka anebo opět brouka. (viz zdroj: http://www.cropcircleconnector.com/2019/Yarnbury/Yarnbury2019a.html)

CC Farley Mount, 8. července 2019, GB

Další červencový obrazec z 8. července 2019 se sice neobjevil u pevnosti z doby železné, ale u místa, které seshora působí velice podobně. A to je kopec Farley Mount, který se nalézá zhruba šest km západně od Winchesteru. Podle legendy pochozí z roku 1734 a byl postaven jako pomník koně, který byl pod ním pohřbený. Je však zajímavé, že k mnoha pravěkým mohylám se váže pověst o pohřbeném koni. A zde se objevil obrazec z čoček uspořádaných do kříže a čtverečků, který opět dělal dojem třírozměrného obrazce. (viz zdroj: http://www.cropcircleconnector.com/2019/farleymount/farleymount2019a.html)

A pak tu máme ještě jeden hampshirský obrazec, který stejně jako ty předešlé, dělají dojem třírozměrného tělesa. Tentokrát se obrazec objevil 16. července 2019 u Rodfield Line a skládal se z 27 trojúhelníků, které dohromady dělaly celkový dojem krychle z kosoúhlého pohledu. Zajímavé je, že, když jsem si tento obrazec a předešlý obrazec u Farley Mount nakreslil na mapu, vyšlo mi, že jsou umístěné přesně na opačných stranách centra Winchesteru. A vůči tomuto centru jsou orientované i další letošní obrazce (Červnovým kruhům v obilí kralovala tentokrát Francie a Včera se objevil první anglický obrazec v obilí roku 2019 viz můj geometrický rozbor umístění letošních obrazců v obilí v okolí Winchesteu. Náhoda? (další informace viz zdroj: http://www.cropcircleconnector.com/2019/Rodfield/Rodfield2019a.html)

Geometrický rozbor rozmístění letošních obrazců v obilí v okolí anglického města Winchester.

Tak to by byla prozatím Anglie. A nyní se podíváme do sousední Francie, kde to opět jelo. A protože jich zas bylo větší množství, vyřeším to jedním obrázkem se schématy jednotlivých agrosymbolů jako v předešlém článku "Červnovým kruhům v obilí kralovala tentokrát Francie". A přitom budu sledovat, jak obrazce zapadají do geometrických zajímavostí, které jsem nastínil minule. Připomenu, že jsou zde nápadné hlavně severojižní a východozápadní směry mezi jednotlivými obrazci. Tak například obrazec, který se objevil 3. července u Pouilloux, byla opět řada kroužků, v tomto případě šest, která byla doplněna dvěma ohnivými jazyky. Tato formace se dle mého zjištění vyskytla na východ od červnového obrazce u Chauvigny. (viz zdroj a další informace http://www.cropcircleconnector.com/2019/thomasse/thomasse2019a.html)

francouzské formace v obilí, první půlka července 2019

Ve stejný den, tj. 3. července 2019, se objevila další podobná formace u Louans. Ta se dle mého zjištění nalézala na severojižní spojnici červnové formace u Tours a již zmíněné formace u Chauvigny. (vizhttp://www.cropcircleconnector.com/2019/Louans/Louans2019a.html)

7. července se u Sundhoffenu na východě Francie objevila další podlouhlá formace, která mi připomněla jakousi myšku se dvěma ušima. Jen tak mimochodem, podíval jsem se na PC program Night Vision, jak 7. července byly na pozemské obloze postaveny planety. A hle, horní část obrazce odpovídá aktuálnímu postavení Venuše, Slunce a Merkuru a Marsem, které byly na obloze seřazené právě tak, jako v obrazci. (další informace a zdroj: http://www.cropcircleconnector.com/2019/Sundhoffen/Sundhoffen2019a.html)  

V pořadí čtvrtá francouzská červencová formace se objevila 16. července u Auchy-Les-Mines a vypadala jako dvě písmena "C" otočená zrcadlově proti sobě. (viz zdroj: http://www.cropcircleconnector.com/2019/Auchy/Auchy2019a.html)

A pátou formaci ze stejného dne, tj. 16. července 2019 u Treuzy-Levelay tvořilo jakési písmeno "S", které bylo na své ose doplněno dalšími dvěma kolečky. Co to může znamenat? Že by nějaké upozornění na Mléčnou dráhou! Když jsem se podíval na Night Vision, zjistil jsem, že Jupiter a Saturn s zrovna nalézaly u centra naší Mléčné dráhy v souhvězdí Střelce, a to zrovna symetricky! Tak, jak jsou ty dvě kolečka ve formaci. A když jsem navíc zjistil, že formace se nalézala na jih od červnového obrazce u Houdain a západně od červnového obrazce u Saint Hyppolyte, začal jsem uvažovat, že na tom mém zjištění, že francouzské obrazce jsou letos umísťované na rovnoběžkách a polednících, něco bude. (Zdroj a další informace o obrazci viz http://www.cropcircleconnector.com/2019/Treuzy/Treuzy2019a.html)

Geometrický rozbor rozmístění francouzských a švýcarských agrosymbolů v červnu a první půli července roku 2019
CC Lustlingen, 27. června 2019, CH

Dva obrazce zavítaly i do Švýcarska. 27. června 2019 se

CC Büren an der Aare, 1. července 2019

objevily tři propletené kruhy uLüstlingenu (viz zdroj:http://www.cropcircleconnector.com/2019/Aarefeld/Aarefeld2019a.html).

A 1. července 2019 zas obrazec ve tvaru šestilistého květu, a to severně od Bernu u Büren an der Aare. Je zajímavé, že tento obrazec, se nalézá na jih od francouzského obrazce Saint Hyppolyte. Že by tedy i letošní švýcarské obrazce zapadaly do systému letošních francouzských obrazců? (viz zdroj: http://www.cropcircleconnector.com/2019/Buren/Buren2019a.html)

CC Wolka Orchowska, 29. června 2019, PL

Svůj první obrazec v obilí zaznamenali také Poláci. Stalo se tak u obce Wolka Orchowska 29. června 2019. Byl to jakýsi symbol jin a jang bez středových kroužků. Ale jeden další kroužek se nalézal mimo. O obrazci jsem se dozvěděl z odkazu "http://www.cropcircleconnector.com/2019/wolka/wolka2019a.html", kde je přiložen i odkaz na mapu. Když jsem si na ni klikl, a dostal jsem se na fotogooglemapu, zjistil jsem, že na tom poli, kde se obrazec objevil, je na fotomapě vidět obrys dalšího obrazce, který se tam objevil pravděpodobně v roce 2014. Takže zřejmě na tomto poli se obrazce v obilí neobjevily poprvé.

A na závěr si nechám Českou republiku. Letošní první obrazec v obilí a po jablonecké přehradě Mšeno celkem druhý obrazec se objevil 5. července 2019 mezi obcemi Březina a Osek na Rokycansku. (viz https://rokycansky.denik.cz/zpravy_region/rokycansko-vzrusil-vzkaz-v-obili-20190712.html). Skládal se ze spirály, obrazce, který připomínal rybku a pak z jakého si útvaru, kterému si pro sebe říkám "miminko". O jeho významu můžeme jen diskutovat. Ale zajímavé je jeho umístění. A to protože je na jedné přímce s nedalekou zříceninou hradu Salon a dvěma hradišti, a to hradiště Březina a Bílá Skála. A kdybyste se od obrazce vydali přesně na východ, tak cca po 15 km dorazíte k tajuplnému plešiveckému viklanu. (viz Plešivecký viklan)

S použitím zdrojů a odkazů, uvedených v článku, https://www.cropcirclecenter.com, http://www.cropcircleconnector.com, PC programu Night Vision, www.google.com/maps a www.mapy.cz 

Související články:

Červnovým kruhům v obilí kralovala tentokrát Francie

Včera se objevil první anglický obrazec v obilí roku 2019

Autor: Libor Čermák | sobota 20.7.2019 12:29 | karma článku: 22,82 | přečteno: 2017x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

Po zázračném osvobození z indiánského zajetí se naši přátelé dostávají do srubu trapera Donalda, kde je jednak čeká odpočinek s idylkou, ale také se dozvědí jedno velké překvapení.

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,52 | Přečteno: 149x | Poezie a próza

Libor Čermák

Zázračné vysvobození z indiánského zajetí

Cesta našich přátel za tajemnou čelenkou pokračuje přes Brazelovu farmu, kde si budou vyprávět staré indiánské legendy. Nakonec ale padnou do indiánského zajetí. Ale i zde najdou spojence, který jim spolu s Manitouem pomůže.

12.8.2023 v 7:50 | Karma: 7,58 | Přečteno: 230x | Poezie a próza

Libor Čermák

Indián v Roswellu

Naši čtyři přátelé Tom, Jack, Dan a indiánských hoch Tokakua se ukryli ve vesnici Apačů. Proč? Když byly u petroglyfů Tří řek, všimli si, že je pronásledují čtyři banditi ze strýcova gangu. Morgan, Hill, Smith a Dark.

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39 | Přečteno: 177x | Poezie a próza

Libor Čermák

Tajuplnosti indiánských souhvězdí

Ve scifi westernu "Putování za tajemnou čelenkou" teď naše bandity pronásledované hrdiny převede sám velký Manitou přes hory a dostanou se tak do apačské vesnice, kde mimo jiné budou rozjímat nad indiánském pojetí hvězdné oblohy.

29.4.2023 v 13:34 | Karma: 8,77 | Přečteno: 187x | Poezie a próza

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

Dnes vás hrdinové mého seriálu přivedou na málo známé posvátné místo severoamerických indiánů, které je jistě zajímavé i z hlediska záhad a archeoastronautiky. K Petroglyfům Tří řek v Novém Mexiku.

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88 | Přečteno: 202x | Poezie a próza
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Arizonští poslanci schválili zrušení 160 let starého zákona zakazující potraty

25. dubna 2024  6:54

Zákonodárci ve Sněmovně reprezentantů v americkém státě Arizona ve čtvrtek schválili zrušení zákona...

Poslední mrazivá noc. Od pátku se bude oteplovat, v neděli se vrátí letní teploty

25. dubna 2024  6:32

Ve čtvrtek budou ještě teploty podprůměrné a na horách může sněžit. V pátek ráno dokonce hrozí na...

Rusko vyrábí víc zbraní, než potřebuje na Ukrajině, varoval německý ministr

25. dubna 2024  6:13

Rusko podle odhadů německého ministra obrany Borise Pistoriuse už vyrábí více zbraní a munice než...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...

  • Počet článků 2384
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1899x
Věnuji se mnoho aktivitám. Vedu dětské kroužky, (např. turistický oddíl, deskové hry a hlavolamy, modelář, apod). Mnoho let se také zabývám různými záhadami a vesmírem. Také mne zajímá historie, zajímavá místa, turistika, tvorba křížovek do časopisů a mnoho dalšího. Nechci se také smířit s tím, že by pozemský život měl být ve vesmíru něčím ojedinělým.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Co právě poslouchám