Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Včera se objevil první anglický obrazec v obilí roku 2019

Ale to neznamená, že se od podzimu do jara na tomto záhadologickém poli nedělo nic. I v této době se nové obrazce objevovaly. Ve sněhu, ledu a trávě. Pojďte se seznámit s mými interpretacemi těchto nejnovějších obrazců.

S loňskou sezónou záhadných obrazců v obilí jsem se rozloučil článkem "Jak vypadal závěr letošní letní sezóny kruhů v obilí?". Článek jsem psal 1. října 2018.  Ale to jsem ještě netušil, že loňský říjen nám přinese ještě dva obrazce v trávě. Proto jsem také jejich schéma vytvořil zeleně. První se objevil 15. října 2018 u nizozemského Hoevenu a má tvar klasického keltského kříže, tedy centrálního kruhu se čtyřmi menšími satelitními kroužky uspořádané do kříže. (Samozřejmě, že v souladu s autorským zákonem uvedu i zdroj: https://www.cropcirclecenter.com/ccdata/2018/10/15/NL20181015_A.html). Proč zrovna tvar keltského kříže? A zrovna v tento den? Také jsem se nad tím zkusil zamyslet. A tak jsem si zkusil otevřít PC Night Vision, který dokáže v ten, či který den a hodinu simulovat noční oblohu. A tam jsem zjistil, že čtyři planety zrovna vytvořily netypický tvar kříže v souhvězdí Panny a Vah. Ve středu se nalézal Merkur Ve Váhách. Kříž pak tvořilo Slunce a Venuše (oba se nalézaly v souhvězdí Panny) a Jupiter v souhvězdí Vah. Domnívám se, že kříž může dokreslovat hvězda Arkturus v Pastýři (úplně nahoře mapky hvězdné oblohy.

Jen o čtyři dny později, 19. října 2018, se objevil další obrazec v trávě, a to u švýcarského hlavního města Bernu. Obrazec to byl docela složitý. Skládal se ze šesti propletených kruhů a znázorněno tam bylo i dvanáct os obrazce. (viz zdroj: https://www.cropcirclecenter.com/ccdata/2018/10/19/CH20181019_A.html). A co se na jeho možnou interpretaci podívat podobně jako v předešlém případě? V tento den se totiž planeta Saturn nalézala přesně uprostřed v kruhu hvězdokup v souhvězdí Střelce. Náhoda? 

Nyní se přesuňme zpět do Nizozemí, tentokrát k Bosschenhoofdu. Tady se totiž 1. února 2019 objevil další obrazec v trávě. Tentokrát ve tvaru stonožky, jejíž tělo tvoří sedm kruhů. (https://www.cropcirclecenter.com/ccdata/2019/02/01/NL20190201_A.html) A co myslíte, že jsem udělal já? Otevřel jsem PC program Night Vision. A co myslíte, že jsem tam objevil? 1. února 2019 se na pomezí souhvězdí Hadonoše, Střelce a Kozoroha vytvořilo seskupení sedmi těles sluneční soustavy v řadě! V Hadonoši se zrovna nalézal Jupiter. Ve Střelci pak Venuše, Měsíc, Saturn a Pluto. A Kozorohu Slunce s Merkurem. Zajímavá to náhoda. Ze tří obrazců v obilí, které popisuji v tomto článku již po třetí se obrazec nějak podobá aktuálnímu rozložení planet na obloze.

Nyní však záhadní tvůrci změnili druh plátna a své výtvory začali tvořit na sníh a led. Hned o den později totiž dostala Anglie svůj první obrazec této sezóny. Stalo se tak na jednom z tradičních míst vzniku klasických obrazců v obilí, u Roundway Hill ve Wiltshiru. 2. února 2019 se tam  vydal 59letý Chris Barrow udělat záběry zasněžené krajiny a přitom si všimnul obrovského obrazce ve sněhu ve tvaru hlavy sovy. Byl to úžasný a naprosto symetrický obrazec. V době, kdy ho Chris objevil, k němu vedla pouze jedna řada lidských stop. Ovšem já se domnívám, že je vyloučeno, aby takovéto dílo bylo výtvorem pouze jediného člověka. To v jednom člověku určitě udělat nejde. (viz zdroje: https://www.metro.news/snow-joke-walker-astonished-by-owl-shaped-circle/1421322/, http://www.cropcircleconnector.com/2019/snowowl/snowowl2019a.html). Nyní se ovšem pojďme podívat, zda moje hypotéza, že by nejnovější obrazce mohly nějakým způsobem zobrazovat postavení planet na obloze, by se dala nasadit i na tento obrazec. Všiml jsem si, že zobák oné sněžné sovy se nápadně svým tvarem podobá souhvězdí Kozoroha. A v tom se zrovna dva objekty sluneční soustavy nalézaly. Slunce a Merkur. Ale pokračujme dále. Seskupení Saturnu, Měsíce a Pluta, které jsem popisoval v předchozím případě, totiž mělo svůj symetrický protějšek, planetu Neptun ve Vodnáři. A osu této symetrie tvořilo zrovna souhvězdí Kozoroh.

Nyní se přenesme k nám do České republiky. Pamatujete na loňský obrazec v ledu a sněhu na jablonecké přehradě Mšeno? Tak si představte, že tento obrazec měl svého bratříčka i letos! Hodně málo se o něm psalo. Dozvěděl jsem se o něm jen z blogu Toničky Plíškové na idnes a z videa https://www.youtube.com/watch?v=mJ5DWu6h6oI. Objevit se měl 10. února 2019 A shodou okolností, podobně jako o několik dní v Nizozemí, to byl nějaký podlouhlý hmyz složený ze šesti koleček v řadě. Že by to opět poukazoval na seskupení planet v řadě na obloze, které se vyskytlo právě začátkem února a o kterých jsem psal i předchozích případech? 

A do třetice led a sníh. Musel by to být sakra odvážný a riskující padělatel, který by si troufl vstoupit na právě tající led v čínském jezeře Quinghai Lake. Právě tam se objevil 12. dubna 2019 podivný obrazec v ledu složený s kruhů a dalších podivných obrazců. Můžete si o něm dočíst z http://www.cropcircleconnector.com/2019/icecircle/icecircle2019a.html, který sem dávám nejen proto, aby bylo vidět, že si tyto případy necucám z prstů, ale i proto, že dle autorského zákona ho uvádím jako svůj zdroj informací. A zajímavé, že i tam už si autoři stránek všimli toho, co jsem zjistil u všech výše uvedených případů, že jeho tvar nějak koresponduje s aktuálním uspořádáním planet. Badatelé z oněch stránek říkají, že jednotlivé objekty odpovídají postavení planet, ale tentokrát jejich pozice na oběžných drahách v rámci sluneční soustavy.

Já bych však měl opět svojí vlastní hypotézu. Obrazec v ledu na čínském jezeře obklopovaly prstence, na kterém se vyskytovaly čtyři kružnice do kříže. A tak jsem si představil, že se jedná o čtyři tzv. královské hvězdy: Regulus, Antares, Fomalhaut a Aldebaran, které symbolicky dělí oblohu na čtyři přibližně velké sektory. A tak jsem si představil, že rozpůlené kolečko by mohlo znamenat Měsíc. A ten byl zrovna v pátek 12. dubna 2019 v první čtvrti a skutečně mezi Aldebaranem a Regulusem. Ale co ta skupina symbolů (prázdný kruh, plný kruh a sedmička) dole? Podle hvězdné oblohy by se tak nějaké planety měly vyskytovat poblíž Fomalhautu. A skutečně se v ten den tam vyskytovaly tři planety. Merkur, Venuše a Neptun.   A mimochodem, jeden z alternativních symbolů Neptunu má velmi podobný tvar, jako obrácená sedmička (viz https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Neptune_symbol_alternate.svg)

Když už jsem se zmínil o stránce http://www.cropcircleconnector.com/2019/icecircle/icecircle2019a.html, která se tímto případem zabývá, měl bych se ještě zmínit o něčem. Badatelé

CC Sint Villebrord, NL, 17. dubna 2019

z této stránky zkusili na mapě spojit čínský obrazec v ledu a anglický obrazec sněžné sovy. A vyšlo jim, že prodloužení této linie směřuje k Velkému Medvědímu jezeru v Kanadě. To vyvolalo myšlenky, zda náhodou se na tomto jezeře také náhodou nějaký obrazec letos neobjevil. Neslyšel jsem o tom. Ale když jsem si prohlédl tu jejich linii, nemohl jsem si nevšimnout, že prochází i Českou republikou. A tak by se dalo říci, že se vlastně všechny tři ledovo-sněhové obrazce nalézají na jedné přímce. Opět náhoda? 

Letošní duben přinesl ještě jeden obrazec, a to v trávě. Stalo se tak 17. dubna 2019 u nizozemského Sint Willerbrord. Byl to kruh, který obklopovalo deset menších kroužků. Na obrazci bylo zajímavé to, že se objevil na velikonoční Škaredou středu (viz https://www.cropcirclecenter.com/ccdata/2019/04/17/NL20190417_A.html)

Ale jsem přesvědčený, že vy čtenáři se asi nejvíce těšíte na ty anglické kruhy v obilí, které jsou svým složitým tvarem nejproslulejší. Zřejmě to bylo počasí, které jejich sezónu zpozdilo o více než měsíc. A tak samozřejmě všichni cerealogové byli napjatí. Vypukne vůbec letošní anglická sezóna záhadných agrosymbolů? Když pomineme únorovou sněžnou sovu z Roundway Hill, tak vypukla včera, 22. května 2019. A to obrazcem v mladém zeleném obilí u Norridge Wood, poblíž Warministeru, a to na dohled Cley Hillu, hradišti z doby železné. Obrazec se skládal z centrálního kruhu, dvou prstenců a dvou dalších kruhů. Měl snad ukazovat na seskupení Měsíce, Saturnu a Pluta, které v tento den nastalo v souhvězdí Střelce? A od zajímavosti jistě není ani to, že na stejném poli a na velmi podobných místech se objevil obdobný a obdobně orientovaný obrazec i vloni 14. srpna. (viz http://www.cropcircleconnector.com/2019/NorridgeWood/NorridgeWood2019a.html)

Závěrem svého článku bych chtěl udělat takovou malou rekapitulaci. U sedmi obrazců z osmi, které v článku popisuji, jsem nalezl nějaké souvislosti s aktuálním uspořádáním planet na obloze. Pokud by za tím byli nějací padělatelé, je možné, aby všichni jak v Anglii, tak v Nizozemí, tak ve Švýcarsku, tak v Číně, tak v České republice, měli naprosto stejné společné vnuknutí, udělat obrazec podle planet na obloze? Pokud ano, je to jistě záhada sama o sobě. Ale spíš se domnívám, že za tím bude něco trošku jiného, než padělatelé.

 

Autor: Libor Čermák | čtvrtek 23.5.2019 12:00 | karma článku: 24,38 | přečteno: 2400x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

Po zázračném osvobození z indiánského zajetí se naši přátelé dostávají do srubu trapera Donalda, kde je jednak čeká odpočinek s idylkou, ale také se dozvědí jedno velké překvapení.

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,50 | Přečteno: 147x | Poezie a próza

Libor Čermák

Zázračné vysvobození z indiánského zajetí

Cesta našich přátel za tajemnou čelenkou pokračuje přes Brazelovu farmu, kde si budou vyprávět staré indiánské legendy. Nakonec ale padnou do indiánského zajetí. Ale i zde najdou spojence, který jim spolu s Manitouem pomůže.

12.8.2023 v 7:50 | Karma: 7,58 | Přečteno: 230x | Poezie a próza

Libor Čermák

Indián v Roswellu

Naši čtyři přátelé Tom, Jack, Dan a indiánských hoch Tokakua se ukryli ve vesnici Apačů. Proč? Když byly u petroglyfů Tří řek, všimli si, že je pronásledují čtyři banditi ze strýcova gangu. Morgan, Hill, Smith a Dark.

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39 | Přečteno: 177x | Poezie a próza

Libor Čermák

Tajuplnosti indiánských souhvězdí

Ve scifi westernu "Putování za tajemnou čelenkou" teď naše bandity pronásledované hrdiny převede sám velký Manitou přes hory a dostanou se tak do apačské vesnice, kde mimo jiné budou rozjímat nad indiánském pojetí hvězdné oblohy.

29.4.2023 v 13:34 | Karma: 8,77 | Přečteno: 186x | Poezie a próza

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

Dnes vás hrdinové mého seriálu přivedou na málo známé posvátné místo severoamerických indiánů, které je jistě zajímavé i z hlediska záhad a archeoastronautiky. K Petroglyfům Tří řek v Novém Mexiku.

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88 | Přečteno: 202x | Poezie a próza

Libor Čermák

Proč jsem přestal fandit politickým ideologiím

A to nejen nějakým těm mnou vybraným, čím bych se stal antiixxxistou, ale všem. Schválně, už jste se někdy zkusili zamyslet nad tím, co že vlastně mají všechny politické ideologie současnosti společného?

10.2.2023 v 7:20 | Karma: 26,09 | Přečteno: 599x | Politika

Libor Čermák

Vzhůru do Nového Mexika

Sci-fi western "Cesta za tajemnou čelenkou" naše přátele zavede do Nového Mexika, které musí procestovat celé až téměř na sever. A i tam zažijí mnoho tajuplných až záhadných dobrodružství.

4.2.2023 v 7:07 | Karma: 7,11 | Přečteno: 152x | Poezie a próza

Libor Čermák

Vytušil J. Verne i Bermudský trojúhelník?

O spisovateli J. Vernovi se říká, že ve svých knihách napsaných v 19. století předpověděl celou řadu vynálezů běžně používaných až ve stoletím 20. A tak bych se dnes zamyslel nad jeho příběhem Vynález zkázy.

15.1.2023 v 8:24 | Karma: 17,06 | Přečteno: 390x | Věda

Libor Čermák

Jak to, že jsi tam neudělal žádné postavy tmavé pleti?

Nedávno jsem pro děti z mých kroužků udělal deskovou hru. Doplnil jsem ji i figurkami. Co mne ale během hry zaskočilo, byla poznámka jednoho dítěte. „Libore, proč jsi tam neudělal žádného černocha? To jsi rasista?"

13.1.2023 v 9:53 | Karma: 38,72 | Přečteno: 1200x | Společnost

Libor Čermák

Kandidáty pražské kavárny vždy jen přecházím a nevolím

Vždy, když jsou nějaké volby, tak ty kandidáty, které kandidují nebo je podporují strany tzv. pražské kavárny, tak je vždy přejdu a nevolím je. Jedním z důvodů je například to, jaký mají postoj k otázce tzv. "pravdy a hodnot."

12.1.2023 v 10:23 | Karma: 36,53 | Přečteno: 1183x | Politika

Libor Čermák

Legenda o Manitouovi a jeho pomocnících

Dnes začíná můj nový seriál ze žánru sci-fi western. „Cesta za tajemnou čelenkou“, kde se budete setkávat s mladým kovbojem Tomem a jeho indiánským kamarádem Tokakuou. A nejen s nimi, ale i se záhadnými a tajuplnými úkazy.

1.1.2023 v 11:51 | Karma: 7,07 | Přečteno: 213x | Poezie a próza

Libor Čermák

Letní Vánoce Páti a Zláti

Dnes na Štědrý den bych sem dal další vánoční pokračování mého cyklisticko - cestovatelského seriálu pro děti a mládež "Páťa a kolo Zláťa". Tentokrát se vydáme do Orlických hor do dělostřeleckých pevností a k pohyblivému betlému.

24.12.2022 v 6:24 | Karma: 10,02 | Přečteno: 131x | Cestování

Libor Čermák

Zásadně vyjmenovávám třináct planet sluneční soustavy. Propadl bych také u dětí?

To byla zase aféra. Jeden z kandidátů na prezidenta před dětmi špatně vyjmenoval planety sluneční soustavy. Kdyby se ale zeptali mně, já bych jim planet vyjmenoval rovnou třináct. A je mi jedno, zda se jim to bude líbit nebo ne.

20.12.2022 v 6:20 | Karma: 34,40 | Přečteno: 1186x | Společnost

Libor Čermák

Záhadné tajemství českých vulkánů

Komorní hůrka, Říp, Bezděz, Zebín a další. To jsou místa, která spojují dvě věci. Jednak to jsou hory sopečného původu a pak se k nim vážou lidové pověsti, které odkazují na skutečný původ těchto hor a předhonily tak i vědce.

6.12.2022 v 9:45 | Karma: 16,37 | Přečteno: 537x | Věda

Libor Čermák

Používal někdo v dávnověku podobné zeměpisné souřadnice jako my?

Zajímavost, která mě v poslední době fascinuje, se nazývá 50. rovnoběžka. U nás v Česku na ni můžeme vysledovat velmi zajímavé archeologické lokality, které se navíc nalézají poblíž křížení s významnými poledníky. Co to?

1.10.2022 v 10:36 | Karma: 22,77 | Přečteno: 1631x | Věda

Libor Čermák

Páťa a Zláťa ve Foglarově ráji Sluneční zátoky

Dnes bych pokračoval se svým seriálem "Páťa a kolo Zláťa". Teď bude naše přátelé čekat folglarovské dobrodružství u Sázavy v okolí Ledče nad Sázavou. Co tam asi vše zažijí?

22.9.2022 v 9:45 | Karma: 10,37 | Přečteno: 234x | Poezie a próza

Libor Čermák

Prezidentský kandidát: "Chci bojovat proti populismu". Já: "Takže vlastně proti lidem?"

Každou chvíli mi na FB vyběhne placená propagace nějakého prezidentského kandidáta, který se chce stavět proti tzv. populismu. A co si mám o takovém kandidátovi, který se bije do hrudi, že bude bojovat s populismem, myslet?

20.8.2022 v 16:25 | Karma: 31,16 | Přečteno: 701x | Politika

Libor Čermák

Cesta do okolí Miličína za Foglarem a záhadami

Dnes bych vám chtěl vyprávět o své cestě na Českou Sibiř, kde jsem navštívil bývalé tábořiště Pražské Dvojky a město Miličín, kterému se přezdívá český Roswell, neboť se k němu váže mnoho záhad, včetně pozorování UFO.

16.8.2022 v 11:04 | Karma: 17,30 | Přečteno: 537x | Cestování

Libor Čermák

Z politického slovníku bych rád zrušil slovo "Elita"

To proto, že pojem "elita" zkrátka a dobře vyvolává pocit nadřazenosti někoho nad někým. A já jsem na jakékoliv nadřazenecké ideologie byl vždy velmi alergický.

14.8.2022 v 8:13 | Karma: 23,66 | Přečteno: 448x | Politika

Libor Čermák

Nad naším městem bylo pozorováno UFO

Událost, o které chci psát se stala před necelým měsícem, lidé tu pozorovali letět cosi, o čem nevěděli, co to je. Své pozorování dali na FB. Ale, jak se k tomu postavili někteří další jedinci, nad tím lze jen rozum stát.

12.8.2022 v 7:38 | Karma: 16,93 | Přečteno: 617x | Věda
  • Počet článků 2384
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1899x
Věnuji se mnoho aktivitám. Vedu dětské kroužky, (např. turistický oddíl, deskové hry a hlavolamy, modelář, apod). Mnoho let se také zabývám různými záhadami a vesmírem. Také mne zajímá historie, zajímavá místa, turistika, tvorba křížovek do časopisů a mnoho dalšího. Nechci se také smířit s tím, že by pozemský život měl být ve vesmíru něčím ojedinělým.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Co právě poslouchám