Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Proč jsem mainstreamovým médiím přestal důvěřovat už v dětství?

Vždy když si pustím nějaká mainstreamová média, tak jsem zvědavý kolik se tam zase dozvím věcí, se kterými nesouhlasím. Tato má nedůvěra začala už v pubertě. A od té doby, čím jsem starší, tak tam takových věcí přibývá víc a víc.

Jak začala má nedůvěra k mainstreamovým médiím už v pubertě, což bylo v 90. letech? Velmi zvláštně. Možná, že někteří z vás se tomu zasmějí, ale já tak bohužel tato média vnímám takto až dodnes. V té době u mne propukl můj koníček, kterému se věnuji až do nynějška. A to jsou záhady. Všiml jsem si jedné věci, která také prakticky trvá do současnosti. Když se tato média začala zabývat nějakou záhadou, například UFO, tak jen a pouze z jednoho jediného pohledu. Například tak, že se někde objevila jen nějaká UFOaféra, která se ale nějak podařila vysvětlit. Takže celkové vyznění reportáže vyznělo tak, že jak jsou ti pozorovatelé hloupí, že nepoznali tohle a mysleli si o tom, že je to UFO! Nevím milí čtenáři, jak byste se tvářili na to, kdybyste se aktéry takovéto reportáže měli stát vy. Ale, to že existují i skutečné a dosud nevysvětlitelné případy, o tom se v takovýchto médiích téměř nedozvíte. To si musíte koupit specializovanou záhadologickou literaturu.

A jak šel čas, tak podobných témat, s jejich vyzněním jsem v mainstreamových médiích nesouhlasil, bylo víc a víc. Zvláště v politických tématech. Většinou je to tam tak, že to, s čím nesouhlasím, je tam vykreslováno pozitivně. A to, s čím souhlasím, naopak negativně. Například, pamatujete si, že by v tzv. "Době nečasu", jak říkám období v letech 2010-13, někde v médiích negativně mluvili například o poplatcích u lékaře, o tzv. veřejné službě či systému DONEZ? Že si na to nepamatujete? S výjimkou snad jen tohoto pořadu (viz https://www.ceskatelevize.cz/porady/10363268581-ochrance/312281381960012/), který ale nebyl součástí hlavního vysílacího času.

A jak je tomu dnes? V dnešní době má nedůvěra v takováto média vzrostla ještě do větších výšek. Například když byly vloni prezidentské volby, všimli jste si, že by tam do prezidentského kandidáta Jiřího Drahoše šili podobným způsobem jako do pana prezidenta Miloše Zemana? Že ne? Nebo, když se tam začne mluvit třeba o takovém islámu, že se by tam zmínili i o takové skutečnosti, že je to nadřazenecká politicko-náboženská ideologie, která touží po vítězství Aláha nad světem, a to na úkor jiných náboženství? Že také ne? Nebo, když se vyšetřuje nějaká aféra u nějakého politika napojeného na tzv. "pražskou kavárnu", že by se tam probírala tak důkladně jako například Babišovo Čapí hnízdo? A co, když se projednává nějaký zákon, se kterým nesouhlasí opoziční pražskokavárenské strany typu TOP09, pirátů, STAN a jim podobní? Tak se tam do těchto zákonů samozřejmě naváží, narozdíl od toho, když se tenkrát projednávaly ty poplatky u lékaře, veřejná služba a systém DONEZ. A k tomu bych i dnes přidal ty věci, o kterých jsem se zmínil v odstavcích výše.

A tak bych mohl vůbec celkově pokračovat dál. Zkrátka a dobře, mainstreamová média se v poslední době chovají v přesném opaku s mými názory, čehož jsem si všiml už tenkrát ve svém dětství. A tak nevím, proč bych k něčemu takovému měl mít důvěru. Z jakého důvodu bych měl mít při sledování těchto médií pořád jen vztek? Vždyť vztek není příhodný ani pro zdraví člověka. A tak si místo toho raději vyhledám taková média, která budou mne bližší.

Související články:

Proč jsem členem ČSBS?

Pokud bych měl propagovat neomarxistická témata, tížilo by mne svědomí!

My demokraté knihy nepálíme a TV stanice nezakazujeme

Kdo dnes nejvíc pošlapává svobodu a demokracii?

Autor: Libor Čermák | sobota 2.3.2019 12:01 | karma článku: 35,11 | přečteno: 1090x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

Po zázračném osvobození z indiánského zajetí se naši přátelé dostávají do srubu trapera Donalda, kde je jednak čeká odpočinek s idylkou, ale také se dozvědí jedno velké překvapení.

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,52 | Přečteno: 149x | Poezie a próza

Libor Čermák

Zázračné vysvobození z indiánského zajetí

Cesta našich přátel za tajemnou čelenkou pokračuje přes Brazelovu farmu, kde si budou vyprávět staré indiánské legendy. Nakonec ale padnou do indiánského zajetí. Ale i zde najdou spojence, který jim spolu s Manitouem pomůže.

12.8.2023 v 7:50 | Karma: 7,58 | Přečteno: 230x | Poezie a próza

Libor Čermák

Indián v Roswellu

Naši čtyři přátelé Tom, Jack, Dan a indiánských hoch Tokakua se ukryli ve vesnici Apačů. Proč? Když byly u petroglyfů Tří řek, všimli si, že je pronásledují čtyři banditi ze strýcova gangu. Morgan, Hill, Smith a Dark.

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39 | Přečteno: 177x | Poezie a próza

Libor Čermák

Tajuplnosti indiánských souhvězdí

Ve scifi westernu "Putování za tajemnou čelenkou" teď naše bandity pronásledované hrdiny převede sám velký Manitou přes hory a dostanou se tak do apačské vesnice, kde mimo jiné budou rozjímat nad indiánském pojetí hvězdné oblohy.

29.4.2023 v 13:34 | Karma: 8,77 | Přečteno: 187x | Poezie a próza

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

Dnes vás hrdinové mého seriálu přivedou na málo známé posvátné místo severoamerických indiánů, které je jistě zajímavé i z hlediska záhad a archeoastronautiky. K Petroglyfům Tří řek v Novém Mexiku.

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88 | Přečteno: 202x | Poezie a próza
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Koalici rozdělují výše daňové slevy na poplatníka i výpověď bez udání důvodu

23. dubna 2024  14:33,  aktualizováno  17:40

Rozpory ve vládní koalici u zásadních věcí přibývají s blížícími se volbami, ale i kvůli tomu, že...

Británie uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, oznámil premiér

23. dubna 2024  16:56,  aktualizováno  17:29

Britská vláda uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, uvedl v úterý britský premiér Rishi Sunak...

Herečky ze Zlaté labutě vydražily rekvizity ze seriálu pro děti z dětských domovů

23. dubna 2024

Seriál Zlatá labuť se blíží do finále, a proto TV Nova uspořádala v sobotu charitativní akci v Art...

Hrozí nový Černobyl. Centrum Střední Asie mohou zamořit radioaktivní kaly

23. dubna 2024  16:52

Nestabilní odkaliště vzniklá v Kyrgyzstánu po těžbě uranové rudy v dobách Sovětského svazu hrozí...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 2384
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1899x
Věnuji se mnoho aktivitám. Vedu dětské kroužky, (např. turistický oddíl, deskové hry a hlavolamy, modelář, apod). Mnoho let se také zabývám různými záhadami a vesmírem. Také mne zajímá historie, zajímavá místa, turistika, tvorba křížovek do časopisů a mnoho dalšího. Nechci se také smířit s tím, že by pozemský život měl být ve vesmíru něčím ojedinělým.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Co právě poslouchám