Český národ se ani po třiceti letech stále ještě nevyléčil z totalitárních praktik!

4. 12. 2018 5:01:13
A nejvíc to platí o skalních stoupencích tzv. "pražské kavárny". Ti by i po třiceti letech nejraději kádrovali své spoluobčany s jiným názorem a určovali by, kdo na základě svých politických idejí něco smí či nesmí dělat.

Je smutné, že i po třiceti letech tzv. svobody a demokracie pořád ještě někdo přemýšlí tak, že jestli má někdo jiný politický názor než on, že by mohl snad být nějak nebezpečný. Jak je například možné, že si myslí, že pokud někdo má rozdílný politický názor než on, že vůbec může pracovat například ve školství? To se přeci podle něj nemůže trpět! "Jestliže má někdo diametrálně odlišný politický názor, než je ten můj patent na rozum, tak by v takovémto oboru přeci vůbec neměl pracovat! To sem mu přeci musí nějak znemožnit." Tak to jeho myšlení zřejmě vypadá.

Jen se na ten "výkvět svobody a demokracie" podívejte: "https://vracovsky.blog.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A181203_690440_blogidnes". Já jsem se tam například o sobě dozvěděl neskutečné onanie, že to až vypadá, že ve svých zájmových útvarech nedělám s dětmi nic jiného, než, že do nich cpu své politické názory. Jenže, kdo čte mé blogy bez předpojatosti, dobře ví, že já jakoukoliv indoktrinací politických ideologií do dětí přísně pohrdám. Většina těch, co se tam předváděla a moji maličkost by nejraději zapsali někam na přední místa jejich kádrovacího seznamu, zastydli někde ještě před listopadem 1989. Vůbec si nevšimli toho, že mezi tím přišla nějaká sametová revoluce a s ní i právo na svůj vlastní názor.

Ona vůbec ta tzv. "pražská kavárna" někde zastydla. Oni se sice pořád vidí někde v západoevropských státech. Ale spolu s tím by k nám nechtěli od nich přejímat jen to dobré. Ale bohužel i to špatné, jako jsou například multikulturalismus, genderismus, juvenilní justice nebo politická korektnost. Ano i západní civilizace má své mouchy. A na nás je, abychom se z toho poučili a pokud možno se tomu vyhnuli.

Co říci závěrem? Mnozí se tam pozastavovali i nad mými aktivitami i v rámci skautského hnutí. Ano, v posledních cca třech letech se věnuji i aktivitám v rámci oldskautingu, neboli Kmene dospělých (viz https://kmendospelych.skauting.cz/). Jenže při této příležitosti jsem si vzpomněl na jednu příhodu cca 8-10 let starou. Tehdy jsem připravoval webové stránky kdysi zaniklého skautského střediska v Praze-Uhříněvsi. Dělal jsem to pro svého skautského vůdce z dětských let (a mimo jiné i prvního polistopadového starostu naší MČ), který je dnes už bohužel dva roky na pravdě boží. Součástí tohoto webu byl i zápis ze schůze místních skautských činovníků krátce po listopadu 1989. A tam bylo napsáno něco v tom smyslu jako, že se schůzí linulo heslo "Nikdy nevstoupíš do KSČ". Já jsem mu to tam tak přepsal. Ale když to ten starý skaut viděl, řekl mi s odstupem těch 20 let od sametové revoluce: "Počkej, tohle to tam být takto napsané nemůže. Skauting je přeci mimo jiné i výchova mládeže k pluralitě názorů. A nikoliv výchova k potlačování názorů druhých. Něco takového tam nemá co dělat." A tak jsem to tam z toho nakonec vymazal.

A to by si měli vzít k srdci i všichni ti mí kádrováci jak ze zdejšího blogu na idnes, tak i z té bláznivé diskuze. Už třicet let máme svobodu a demokracii. A v ní má tak přeci každý na svůj názor právo. A ne, že mne někdo bude takovýmto způsobem kádrovat za to, že se jim zrovna ten můj názor nelíbí. To zkrátka a dobře do demokracie nepatří. To patří jen a pouze někam do totalitní společnosti, kde chtějí nějací "nadlidé" diktovat druhým, co si mají a nesmí myslet. A v takové společnosti já žít nechci.

Související články:

Jaké demonstrace jsou mi sympatičtější? Prokavárenské nebo ty protimacronovské?

Politická korektnost by vůbec do demokracie patřit neměla

Ty bys svojí práci správně neměl vůbec dělat. Z politických důvodů.

"Maminko, já propadám z genderismu-multikulturalismu"

Autor: Libor Čermák | úterý 4.12.2018 5:01 | karma článku: 37.32 | přečteno: 1325x

Další články blogera

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

Po zázračném osvobození z indiánského zajetí se naši přátelé dostávají do srubu trapera Donalda, kde je jednak čeká odpočinek s idylkou, ale také se dozvědí jedno velké překvapení.

28.10.2023 v 7:46 | Karma článku: 7.68 | Přečteno: 144 |

Libor Čermák

Zázračné vysvobození z indiánského zajetí

Cesta našich přátel za tajemnou čelenkou pokračuje přes Brazelovu farmu, kde si budou vyprávět staré indiánské legendy. Nakonec ale padnou do indiánského zajetí. Ale i zde najdou spojence, který jim spolu s Manitouem pomůže.

12.8.2023 v 7:50 | Karma článku: 6.83 | Přečteno: 227 |

Libor Čermák

Indián v Roswellu

Naši čtyři přátelé Tom, Jack, Dan a indiánských hoch Tokakua se ukryli ve vesnici Apačů. Proč? Když byly u petroglyfů Tří řek, všimli si, že je pronásledují čtyři banditi ze strýcova gangu. Morgan, Hill, Smith a Dark.

17.6.2023 v 10:23 | Karma článku: 6.39 | Přečteno: 177 |

Libor Čermák

Tajuplnosti indiánských souhvězdí

Ve scifi westernu "Putování za tajemnou čelenkou" teď naše bandity pronásledované hrdiny převede sám velký Manitou přes hory a dostanou se tak do apačské vesnice, kde mimo jiné budou rozjímat nad indiánském pojetí hvězdné oblohy.

29.4.2023 v 13:34 | Karma článku: 8.77 | Přečteno: 185 |

Další články z rubriky Politika

Vladislav Svoboda

1. díl Listopad-jiný pohled

Aniž jsme si to tehdy uvědomovali, tak od 17. listopadu se všude vyskytovali agenti StB. Počínaje Činoherním klubem nebo balkónem Melantrichu. Bohužel naše dění ovlivňují dodnes.

28.3.2024 v 14:31 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 0 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 22.31 | Přečteno: 369 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.11 | Přečteno: 509 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.71 | Přečteno: 466 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2305 | Diskuse
Počet článků 2384 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1897

Věnuji se mnoho aktivitám. Vedu dětské kroužky, (např. turistický oddíl, deskové hry a hlavolamy, modelář, apod). Mnoho let se také zabývám různými záhadami a vesmírem. Také mne zajímá historie, zajímavá místa, turistika, tvorba křížovek do časopisů a mnoho dalšího. Nechci se také smířit s tím, že by pozemský život měl být ve vesmíru něčím ojedinělým.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Co právě poslouchám

více

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...