Inlajnový duch: Chyťte zloděje!

„To jsme tedy s těmi bruslemi na nohou dopadli,“ povzdychl si Martin Rosťovi. "Takhle znevýhodněnou skupinu, jako jsou inlajnisti, jsem teda dost dlouho neviděl. Nikam nás do obchodu na nich nechtějí pustit!“

Pokračování vloženého dílu seriálu pro děti a mládež „Inlajnový duch „, který navazuje na předešlý díl Inlajnový duch: Zákaz vstupu na bruslích

„Nezoufej, ty znevýhodněná skupino. Ještě je jedna možnost!“ Povzbudil kamráda Rosťa.

„A jaká?“

„Poprosíme někoho, kdo půjde dovnitř, aby nám tam tu naši čokoládu koupil.“ Odpověděl Rosťa

„To je dobrý nápad. Tak se přeci dá to bruslařské znevýhodnění nějak potlačit!“ Zajásal Martin. A tak vyhlíželi, kdy už se konečně objeví někdo, kdo se bude chystat vstoupit do prodejny na nákup. Najednou tu zastavil asi pětačtyřicetiletý cyklista, a tak ho kluci poprosili, jestli by jim koupil čokolády. On souhlasil. A kluci mu tedy na ně dali peníze, aby jim to pán mohl v obchodě zaplatit. Když cyklista nakupoval, kluci čekali venku, až bude hotový. Snad už se dočkají kýžené sladkosti. Asi po deseti minutách se kluci začali dívat ke kase, jestli tam už náhodou není. Nebyl ještě. To, než se tam dostal, trvalo ještě asi dalších pět minut. Když už byl konečně na řadě, kluci už vyhlíželi, co pro ně asi koupil, jenže neviděli nic, protože byl k nim otočený zády. Zaplatil, uklidil si věci a šel ven. A kluci už za ním. „Tak co, jakou měli čokoládu?“ Zeptal se Martin

A on odtažitě na oba kluky: “Co na mne chcete!“

„No ty čokolády, kterou jste nám slíbil, že jí koupíte.“ Odpověděl Rosťa.

„Já jsem vám něco slíbil? A že o tom ani nevím!“

„Jo, pane,“ Zakřičel Martin, „Měl jste nám koupit čokoládu, za ty peníze, které jsme vám dali.“

„Vy jste mi dali nějaké peníze? Asi jste si mě s někým spletli.“

Odstrčil Martina, který až upadl. A ten s sebou srazil i Rosťu. Než se oba zvedli ze země, muž už sedl na kolo a mířil si to pryč po silnici.“

„Pomóóc!“ křičel Martin.

„Chytněte zloděje“ doplnil ho Rosťa.

„Ukradl nám peníze na čokoládu!“

Oba nechtěli nic nechat náhodě. A rozjeli se za ním, jak nejvíc uměli. Viděli ho, jak na kole uhání po silnici. Jeli za ním po chodníku. Takovýto sprint na bruslích ještě asi v životě neudělali. Ale pán jel na kole čím dál tím rychleji. A za chvíli ho viděli zahnout na křižovatce. Když tam však dobruslili, už ho viděli jen někde v dálce. A pak už vůbec. Rosťovi bylo do pláče a Martin byl naštvaný: „Doufám jen, že si za to na tom kole někde pořádně namele.“

Ani jeden už na nic neměl náladu. Martin se s ním rozloučil, protože byl z toho bruslařského sprintu unavený. A šel domu. Rosťa chtěl udělat totéž. Ale ještě dřív se rozhodl poradit, co má dělat. A tak se nerozjel nikam jinam než k altánu v parku, kde přebýval jeho kamarád inlajnový duch David.

 „Co brečíš? Když jsi kluk, ne Rosťo?“ povzbudil chlapce David, když hoch dorazil k altánu.

„Protože, takovouto křivdu kvůli bruslení, jaká se mi stala dneska, jsem ještě v životě nezažil. Okradli nás!“

A Rosťa mu všechno vypověděl. Řekl mu o zákazu bruslení v obchodech. A pak i to, jak šel do krámu v ponožkách. A nakonec i to nejdůležitější, jak jim ten chlap ukradl jejich kapesné, když ho poprosili, aby jim koupil čokolády.

„Hlavně už nebreč. Podívej se na to jinak. Zákaz vstupu na kolečkových bruslích do obchodů je hlavně pro bezpečnost nás bruslařů. Přece bys nechtěl, kdybys tam, kde zboží je často narovnáno všude možně, špatně šlápl a skončil bys třeba obličejem ve sklenicích s okurkami. Nebo dokonce s alkoholem. To by se vaši nedoplatili už asi vůbec. A ta zranění ani nechci domyslet. To už je lepší, když si chce bruslař něco koupit, že skutečně někoho poprosí. Ale ne tak, jako jste to udělali vy. Ať mu ty peníze dá až po nákupu. Anebo řekne buď někomu známému. Nebo ať řekne přímo prodavačům. Pak je ještě čtvrtá možnost, a to ta, že si to zajde koupit někam do stánku nebo do bufetu, kde se stojí fronta venku. Třeba k takovému, jako jsou na cyklostezce u řeky.  Ale dát takto peníze někomu cizímu? To je jako je vyhodit do kanálu.“

Rosťa už ten den neměl náladu na žádné bruslení. David to pochopil, protože viděl, jak Rosťa je po stíhání zloděje unavený. Místo toho si hoch sedl na lavičku v altánku. A pak najednou únavou usnul. Toho využil David. To protože jako duch dokonce uměl dokonce proniknout i do jeho snu!  A co pro něj měl připraveno? To se budete divit!

Pokračování příště

Další díly seriálu:

Vložený díl a): Inlajnový duch: Zákaz vstupu na bruslích

 32. díl: Ať žije malý bráška, 31. díl: Loučení s Davidem, 30. díl: Rosťův vytrvalostní inlajnový závod, 29. díl: Freestalový slalomový závod na inlajnech, 28. díl: Inljanové závody ve sprintu, 27. díl: Zahájení inlajnových závodů, 26. díl: (Ne)Šťastné číslo, 25. díl: Úžasný zážitek na Blade Night, 24. díl: Hromadná jízda na bruslích, 23. díl: Jak zachránit bruslení v parku?), 22. díl: Nechceme v parku inline bruslaře!, 21. díl: Dobrodružství v jeskyni, 20. díl: Konečně před tajemnou jeskyní, 19. díl: Kopec na cyklostezce, 18. díl: Ztracená baterka na výpravě, 17. díl: Oddílový zázrak, 16. díl: Boj o altán, 15. díl: Jaká budou pravidla?, 14. díl: Obsazený altán, 13. díl: Rosťovo ocenění, 12. díl: Záhadný poplach, 11. díl:  Poničené stromy v parku, 10. díl: Objev tajuplného sklepení, 9. díl: Překvapení při jarním úklidu parku, 8. díl: Dopis zlatým písmem, 7.díl: Hodně tvrdý trénink, 6. díl: První trénink s duchem, 5. díl: Setkání s duchem Davidem, 4. díl: A zase ti Železňáci!, 3. díl První krůčky na bruslích, 2. díl: Dárek k narozkám je tu!, 1. díl:  Rozmíška v parku, Inlajnový duch (úvodní písnička)

A také rubrika Inline bruslení. A další seriály pro děti a mládež na mém blogu: „Inlajnový duch“ ,“Hrdinové Čeksasu“, „Vánoční doba“, Páťa a kolo Zláťa (seriál), Výročí havárie UFO (seriál)

Autor: Libor Čermák | neděle 19.8.2018 6:13 | karma článku: 8,24 | přečteno: 311x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

Po zázračném osvobození z indiánského zajetí se naši přátelé dostávají do srubu trapera Donalda, kde je jednak čeká odpočinek s idylkou, ale také se dozvědí jedno velké překvapení.

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,53 | Přečteno: 151x | Poezie a próza

Libor Čermák

Zázračné vysvobození z indiánského zajetí

Cesta našich přátel za tajemnou čelenkou pokračuje přes Brazelovu farmu, kde si budou vyprávět staré indiánské legendy. Nakonec ale padnou do indiánského zajetí. Ale i zde najdou spojence, který jim spolu s Manitouem pomůže.

12.8.2023 v 7:50 | Karma: 7,58 | Přečteno: 230x | Poezie a próza

Libor Čermák

Indián v Roswellu

Naši čtyři přátelé Tom, Jack, Dan a indiánských hoch Tokakua se ukryli ve vesnici Apačů. Proč? Když byly u petroglyfů Tří řek, všimli si, že je pronásledují čtyři banditi ze strýcova gangu. Morgan, Hill, Smith a Dark.

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39 | Přečteno: 177x | Poezie a próza

Libor Čermák

Tajuplnosti indiánských souhvězdí

Ve scifi westernu "Putování za tajemnou čelenkou" teď naše bandity pronásledované hrdiny převede sám velký Manitou přes hory a dostanou se tak do apačské vesnice, kde mimo jiné budou rozjímat nad indiánském pojetí hvězdné oblohy.

29.4.2023 v 13:34 | Karma: 8,77 | Přečteno: 187x | Poezie a próza

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

Dnes vás hrdinové mého seriálu přivedou na málo známé posvátné místo severoamerických indiánů, které je jistě zajímavé i z hlediska záhad a archeoastronautiky. K Petroglyfům Tří řek v Novém Mexiku.

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88 | Přečteno: 202x | Poezie a próza
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Medaile z policistova hrobu nosil zloděj jako ozdobu klíčenky. Odhalila ho DNA

26. dubna 2024  15:36

Policie dopadla zloděje, který v říjnu roku 2022 v Ostravě-Vítkovicích ukradl dvě medaile z hrobu...

Danko dostal za nabouraný semafor pokutu a zákaz řízení. A šel zametat

26. dubna 2024,  aktualizováno  15:10

Předseda Slovenské národní strany (SNS) Andrej Danko oznámil, že dostal pokutu 900 eur (zhruba 22...

Policie navrhla obžalovat za podvod dva rusínské aktivisty s vazbami na Zemana

26. dubna 2024  15:05

Policie navrhla obžalovat dva proputinovské rusínské aktivisty Mychajla Ťaska a Vasyla Džuhana z...

Nejdřív spor o Green Deal. Sliby politiků pak převrátila umělá inteligence

26. dubna 2024  5:42,  aktualizováno 

Tématu Green Dealu a jeho možné revize se věnovali kandidáti pro volby do Evropského parlamentu v...

Velvyslanectví Thajského království
Political, Cultural and Economic Affairs Assistant

Velvyslanectví Thajského království
Praha
nabízený plat: 34 310 - 39 458 Kč

  • Počet článků 2384
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1899x
Věnuji se mnoho aktivitám. Vedu dětské kroužky, (např. turistický oddíl, deskové hry a hlavolamy, modelář, apod). Mnoho let se také zabývám různými záhadami a vesmírem. Také mne zajímá historie, zajímavá místa, turistika, tvorba křížovek do časopisů a mnoho dalšího. Nechci se také smířit s tím, že by pozemský život měl být ve vesmíru něčím ojedinělým.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Co právě poslouchám