Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Nejzajímavější setkání s "muži v černém"

Fenomén UFO je podle některých badatelů už po léta doprovázen prý i výskytem zvláštních lidí, tzv. "mužů v černém". Pojďme se tedy na některé zajímavé případy jejich výskytu společně podívat. A mám i jednu hypotézu na závěr.

Tito muži (MIB - men in black) podle svědectví jsou oblečení v tmavých oblecích, mívají černé klobouky, tmavé brýle, podivnou robotickou mluvu, často se vyskytují ve dvojicích či ve skupinách, jezdí v podivných limuzínách s podivnými espézetkami a často navštěvují pozorovatele nebo výzkumníky UFO, které zastrašují. A protože se umějí objevit najednou, jako by vnikli do našeho časoprostoru, podle některých hypotéz to můžou být dokonce samotní mimozemšťani, kteří vypadají jako tajní agenti. Tak by se v krátkosti daly shrnout základní znaky tzv. mužů v černém. Pojďme se například podívat na některé případy podrobněji.

Rok 1953: Connecticut

Ufolog Albert Bender byl v roce 1953 ředitelem organizace International Flying Saucern Bureau (Mezinárodní výbor pro létající talíře) se sídlem v americkém státu Connecticut. A zrovna se chystal vydat knihu o UFO. Jenže dříve, než ji připravil, dostal ve své ložnici doma krátkou závrať. A přitom se mu tam objevili tři muži v černém. Muži se na něj upřeně dívali. Telepaticky mu sdělili, že jeho teorie o UFO jsou sice správné, ale že chtějí, aby činnost své organizace ukončil a nic o tom už nevydával.

zdroj: Day M.: Aliens, Rebo, Praha, 1998

60. léta: Můří muž z Point Pleasant s dalšími jevy UFO

V Západní Virginii se nalézá město Point Pleasant. A v okolí tohoto města bylo často hlášeno setkávání se s hodně podobnou bytostí. V roce 1961 byla pozorována asi dvoumetrová bytost s třímetrovými křídly, která se vznášela ve vzduchu. Říkalo se mu "můří muž". Ale největší pozornost si vyžádalo pozorování Rogera Scarberryho 15. listopadu 1966 v půl dvanácté v noci místního času. Hrůzu nahánějící stvoření mělo žhnoucí oči a obrovská křídla. Scarberry a jeho přátelé jeli zrovna vozem kolem opuštěné továrny na střelný prach, když je stvoření začalo pronásledovat. Až u Point Pleasant zmizelo. Ale to není zdaleka všechno. Během následujících třinácti měsíců se s touto bytostí setkalo minimálně sto dalších lidí.  Zajímavé ovšem je, že toto období v okolí Point Pleasant doprovázelo i zvýšené hlášení výskytu UFO, mrzačení zvířat i údajných mužů v černém. Ano i muži v černém se tu tenkrát také skutečně vyskytovali. Někteří z nich navštívili v kanceláři jistou paní Mary Hire, kde se jí ptali na případy UFO. Až koncem roku 1967 hlášení případů můřího muže i mužů v černém přestalo. Stalo se tak po zřícení zdejšího mostu Silver Bridge 15. prosince 1967. Mimochodem svědectví ženy, která bydlela v blízkosti mostu, dosvědčuje i to, že v noci před tragédií viděla na most lézt dva tyto muže. Mají snad z tragédií něco společného?

Zdroj:Shuker K.: Světový atlas záhad, Knižní klub Balios, Praha, 1998,   http://mysteriously.blog.cz/1510/mothman-muri-muz, Day M.: Aliens, Rebo, Praha, 1998

11. září 1976: Old Orchard Beach,Maine

Ze státu Maine je datován jeden z nejznámějších případů výskytu mužů v černém. Poblíž Old Orchard Beach žil ufolog dr. Herbert Hopkins, který zrovna vyšetřoval jistý únos do UFO. Když 11. září 1976 trávil večer sám doma, v tom mu zavolal telefonem jistý muž a zeptal se ho, zda k němu může přijít a popovídat si o tom případu. Když ufolog souhlasil a položil sluchátko, objevila se na jeho verandě záhadná postava muže v černém obleku s kravatou a kloboukem. Muž měl bledou pokožku a jasně červené rty. Když si spolu chvíli o tom případu povídali, začal muž mluvit pomaleji, jako by mu začala docházet energie. Dopotácel se ke dveřím a doktor ze ním ze strachu rychle zabouchl dveře.

zdroj: http://www.magazin2000.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=970:existuji-mui-v-ernem&catid=87:ma-15-2014&Itemid=17

http://www.strangenewengland.com/podcast/men-black-maine-1976-herbert-hopkins-case/

7. prosinec 1979, Cengy-Pontoise, Francie

Setkání s muži v černém se nevztahují jen na Spojené státy americké či americký kontinent. K podobným případům došlo i jinde. Například v Evropě. V roce 1979 došlo k sedmidennímu únosu mimozemšťany Franka Fonteina z francouzského města Cengy-Pontoise. Když si o tom vyprávěl s dalšími svědky, a to Jeanem-Pierrem Prévostou a Salomonem N´Diayeovem, zazvonili na ně tři muži. Prý neměli klasické oči, ale místo nich nějakou bílou hmotu. Muži pak začali svědkům vyhrožovat, že už toho o Fonteinově případu řekli mnoho a aby s tím přestali. Jinak se jim prý stane nehoda či dokonce horší osud. A pak prý najednou zmizeli.

zdroj: Day M.: Aliens, Rebo, Praha, 1998

Rok 1980: Pensylvánská univerzita, Philadelphia

S muži v černém se osobně setkal také jeden vážený profesor. Jmenuje se Peter Rojcewicz a je psychologem a profesorem folkloristiky na Julliardově škole v New Yorku. V roce 1980 se dostal do knihovny pensylvánské univerzity, kde se pročítal jednou knihou o UFO, kterou mu doporučil jeho kolega. Zajímal se o ní proto, že byl folklorista. Najednou se před ním objevil jeden muž v černém, a to v klasické podobě v černých šatech. Muž se profesora zeptal, zda UFO někdy viděl a zda se o ně zajímá. Profesor odpověděl záporně, čehož ho muž napomenul, že by se o ně zajímat měl, že je to prý nejdůležitější věc století. Pak profesora vzal za rameno a řekl mu, aby šel za svým cílem. A potom odešel. Mimochodem o mužích v černém slyšel Rojcewicz až později. Ale při vzpomínce na svůj zážitek se stal jedním s předních badatelů, kteří se o touto problematikou zabývají. 

zdroj: Evans. H: S Jiných světů, Knižní klub, Praha, 2000, http://realmib.tripod.com/petermib.html

90. léta: Byli muži v černém i v Česku a na Slovensku?

Jak už jsem psal, muži v černém se vyskytují i v jiných státech než jen v USA. Popisoval jsem například případ z Francie. Je možné, že někdy zabloudili i do takových zemí jako je Česká republika nebo Slovensko? Možná se budete divit, ale zřejmě ano. A tyto informace jsem našel v záhadologické publikaci "Odkud přicházejí", jejímž autorem není nikdo menší než, dnes již bohužel zesnulý český záhadolog Ivan Mackerle. I ten se v jedné kapitole této knížky zabývá případy mužů v černém. A dokonce se zmiňuje o dvou případech odtud. Jak Ivan Mackerle píše, tak se mu v roce 1993 svěřil slovenský ufolog ing. Gustav Sedláček, že prý měl s muži v černém několik konfliktů. A druhý případ se měl odehrát v roce 1996, kdy podobné problémy s nimi měl údajně i plzeňský ufolog Karel Houška.

zdroj: Mackerle I.: Odkud přicházejí: nakladatelství Mht, Hořovice, 1996

Rok 2009, hotel Sheraton u Niagarských vodopádů

Setkání s muži v černém se pojí i k novější historii ve 21. století.14. října 2008 byl nad Niagarskými vodopády pozorován přelet podivného trojúhelníkového UFO. Tím však celý případ neskončil.  V roce 2009 zaznamenala bezpečnostní kamera hotelu Sheraton na kanadské straně Niagarských vodopádů, jak do dveří vházejí dva typičtí muži v černém. Prý hledali zaměstnance hotelu, kteří ono UFO viděli. Na zmíněný film se můžete podívat například na odkazu: https://www.youtube.com/watch?v=cVxr9oAtLrM

zdroj: https://www.theodysseyonline.com/real-men-black

A na závěr jedna zajímavá souvislost

Zpráv o setkání s muži černém je mnoho. Toto je jen výběr toho nejznámějšího. V literatuře i na internetu naleznete mnoho dalších případů (viz https://cs.wikipedia.org/wiki/Mu%C5%BEi_v_%C4%8Dern%C3%A9m). Jenže v poslední době se šíří pověsti ještě o něčem podobném. O setkání se zvláštními tzv. černookými dětmi. Tedy dětmi, které nemají v očích bělmo, ale místo toho mají celé černé oči. Jsou to případy samy o sobě a těmto případům by se hodil nějaký jiný podobný článek. Po jejich setkání prý hrozí dotyčným lidem, kteří s nimi mluvili, nějaké neštěstí. Říká se, že je to sice jen tzv. městská legenda. Ale zaráží mne podoba černookých dětí právě s muži v černém. I tyto děti se mají pohybovat ve dvojicích či trojicích, mají nezvykle robotickou mluvu a podivně bledou kůži, která nevypadá jako lidská. Dokonce jsem slyšel o případech, kdy se v okolí těchto dětí pohybovali právě lidi, kteří vypadali jako muži v černém. A tak mne napadá, zda náhodou tyto černooké děti nejsou jakási mláďata těchto mužů v černém.

Autor: Libor Čermák | úterý 7.8.2018 14:36 | karma článku: 22,25 | přečteno: 1706x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

Po zázračném osvobození z indiánského zajetí se naši přátelé dostávají do srubu trapera Donalda, kde je jednak čeká odpočinek s idylkou, ale také se dozvědí jedno velké překvapení.

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,50 | Přečteno: 147x | Poezie a próza

Libor Čermák

Zázračné vysvobození z indiánského zajetí

Cesta našich přátel za tajemnou čelenkou pokračuje přes Brazelovu farmu, kde si budou vyprávět staré indiánské legendy. Nakonec ale padnou do indiánského zajetí. Ale i zde najdou spojence, který jim spolu s Manitouem pomůže.

12.8.2023 v 7:50 | Karma: 7,58 | Přečteno: 230x | Poezie a próza

Libor Čermák

Indián v Roswellu

Naši čtyři přátelé Tom, Jack, Dan a indiánských hoch Tokakua se ukryli ve vesnici Apačů. Proč? Když byly u petroglyfů Tří řek, všimli si, že je pronásledují čtyři banditi ze strýcova gangu. Morgan, Hill, Smith a Dark.

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39 | Přečteno: 177x | Poezie a próza

Libor Čermák

Tajuplnosti indiánských souhvězdí

Ve scifi westernu "Putování za tajemnou čelenkou" teď naše bandity pronásledované hrdiny převede sám velký Manitou přes hory a dostanou se tak do apačské vesnice, kde mimo jiné budou rozjímat nad indiánském pojetí hvězdné oblohy.

29.4.2023 v 13:34 | Karma: 8,77 | Přečteno: 186x | Poezie a próza

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

Dnes vás hrdinové mého seriálu přivedou na málo známé posvátné místo severoamerických indiánů, které je jistě zajímavé i z hlediska záhad a archeoastronautiky. K Petroglyfům Tří řek v Novém Mexiku.

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88 | Přečteno: 202x | Poezie a próza

Libor Čermák

Proč jsem přestal fandit politickým ideologiím

A to nejen nějakým těm mnou vybraným, čím bych se stal antiixxxistou, ale všem. Schválně, už jste se někdy zkusili zamyslet nad tím, co že vlastně mají všechny politické ideologie současnosti společného?

10.2.2023 v 7:20 | Karma: 26,09 | Přečteno: 599x | Politika

Libor Čermák

Vzhůru do Nového Mexika

Sci-fi western "Cesta za tajemnou čelenkou" naše přátele zavede do Nového Mexika, které musí procestovat celé až téměř na sever. A i tam zažijí mnoho tajuplných až záhadných dobrodružství.

4.2.2023 v 7:07 | Karma: 7,11 | Přečteno: 152x | Poezie a próza

Libor Čermák

Vytušil J. Verne i Bermudský trojúhelník?

O spisovateli J. Vernovi se říká, že ve svých knihách napsaných v 19. století předpověděl celou řadu vynálezů běžně používaných až ve stoletím 20. A tak bych se dnes zamyslel nad jeho příběhem Vynález zkázy.

15.1.2023 v 8:24 | Karma: 17,06 | Přečteno: 390x | Věda

Libor Čermák

Jak to, že jsi tam neudělal žádné postavy tmavé pleti?

Nedávno jsem pro děti z mých kroužků udělal deskovou hru. Doplnil jsem ji i figurkami. Co mne ale během hry zaskočilo, byla poznámka jednoho dítěte. „Libore, proč jsi tam neudělal žádného černocha? To jsi rasista?"

13.1.2023 v 9:53 | Karma: 38,72 | Přečteno: 1200x | Společnost

Libor Čermák

Kandidáty pražské kavárny vždy jen přecházím a nevolím

Vždy, když jsou nějaké volby, tak ty kandidáty, které kandidují nebo je podporují strany tzv. pražské kavárny, tak je vždy přejdu a nevolím je. Jedním z důvodů je například to, jaký mají postoj k otázce tzv. "pravdy a hodnot."

12.1.2023 v 10:23 | Karma: 36,53 | Přečteno: 1183x | Politika

Libor Čermák

Legenda o Manitouovi a jeho pomocnících

Dnes začíná můj nový seriál ze žánru sci-fi western. „Cesta za tajemnou čelenkou“, kde se budete setkávat s mladým kovbojem Tomem a jeho indiánským kamarádem Tokakuou. A nejen s nimi, ale i se záhadnými a tajuplnými úkazy.

1.1.2023 v 11:51 | Karma: 7,07 | Přečteno: 213x | Poezie a próza

Libor Čermák

Letní Vánoce Páti a Zláti

Dnes na Štědrý den bych sem dal další vánoční pokračování mého cyklisticko - cestovatelského seriálu pro děti a mládež "Páťa a kolo Zláťa". Tentokrát se vydáme do Orlických hor do dělostřeleckých pevností a k pohyblivému betlému.

24.12.2022 v 6:24 | Karma: 10,02 | Přečteno: 131x | Cestování

Libor Čermák

Zásadně vyjmenovávám třináct planet sluneční soustavy. Propadl bych také u dětí?

To byla zase aféra. Jeden z kandidátů na prezidenta před dětmi špatně vyjmenoval planety sluneční soustavy. Kdyby se ale zeptali mně, já bych jim planet vyjmenoval rovnou třináct. A je mi jedno, zda se jim to bude líbit nebo ne.

20.12.2022 v 6:20 | Karma: 34,40 | Přečteno: 1186x | Společnost

Libor Čermák

Záhadné tajemství českých vulkánů

Komorní hůrka, Říp, Bezděz, Zebín a další. To jsou místa, která spojují dvě věci. Jednak to jsou hory sopečného původu a pak se k nim vážou lidové pověsti, které odkazují na skutečný původ těchto hor a předhonily tak i vědce.

6.12.2022 v 9:45 | Karma: 16,37 | Přečteno: 537x | Věda

Libor Čermák

Používal někdo v dávnověku podobné zeměpisné souřadnice jako my?

Zajímavost, která mě v poslední době fascinuje, se nazývá 50. rovnoběžka. U nás v Česku na ni můžeme vysledovat velmi zajímavé archeologické lokality, které se navíc nalézají poblíž křížení s významnými poledníky. Co to?

1.10.2022 v 10:36 | Karma: 22,77 | Přečteno: 1631x | Věda

Libor Čermák

Páťa a Zláťa ve Foglarově ráji Sluneční zátoky

Dnes bych pokračoval se svým seriálem "Páťa a kolo Zláťa". Teď bude naše přátelé čekat folglarovské dobrodružství u Sázavy v okolí Ledče nad Sázavou. Co tam asi vše zažijí?

22.9.2022 v 9:45 | Karma: 10,37 | Přečteno: 234x | Poezie a próza

Libor Čermák

Prezidentský kandidát: "Chci bojovat proti populismu". Já: "Takže vlastně proti lidem?"

Každou chvíli mi na FB vyběhne placená propagace nějakého prezidentského kandidáta, který se chce stavět proti tzv. populismu. A co si mám o takovém kandidátovi, který se bije do hrudi, že bude bojovat s populismem, myslet?

20.8.2022 v 16:25 | Karma: 31,16 | Přečteno: 701x | Politika

Libor Čermák

Cesta do okolí Miličína za Foglarem a záhadami

Dnes bych vám chtěl vyprávět o své cestě na Českou Sibiř, kde jsem navštívil bývalé tábořiště Pražské Dvojky a město Miličín, kterému se přezdívá český Roswell, neboť se k němu váže mnoho záhad, včetně pozorování UFO.

16.8.2022 v 11:04 | Karma: 17,30 | Přečteno: 537x | Cestování

Libor Čermák

Z politického slovníku bych rád zrušil slovo "Elita"

To proto, že pojem "elita" zkrátka a dobře vyvolává pocit nadřazenosti někoho nad někým. A já jsem na jakékoliv nadřazenecké ideologie byl vždy velmi alergický.

14.8.2022 v 8:13 | Karma: 23,66 | Přečteno: 448x | Politika

Libor Čermák

Nad naším městem bylo pozorováno UFO

Událost, o které chci psát se stala před necelým měsícem, lidé tu pozorovali letět cosi, o čem nevěděli, co to je. Své pozorování dali na FB. Ale, jak se k tomu postavili někteří další jedinci, nad tím lze jen rozum stát.

12.8.2022 v 7:38 | Karma: 16,93 | Přečteno: 617x | Věda
  • Počet článků 2384
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1899x
Věnuji se mnoho aktivitám. Vedu dětské kroužky, (např. turistický oddíl, deskové hry a hlavolamy, modelář, apod). Mnoho let se také zabývám různými záhadami a vesmírem. Také mne zajímá historie, zajímavá místa, turistika, tvorba křížovek do časopisů a mnoho dalšího. Nechci se také smířit s tím, že by pozemský život měl být ve vesmíru něčím ojedinělým.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Co právě poslouchám