Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Obrazce v obilí i v Česku. A konečně i fraktál!

Co přinesly události v oblasti obrazců v obilí poslední dva týdny? Nejen nádherný fraktálový obrazec v Anglii,nejen dva nové agrosymboly v Česku. Ale i další zajímavosti. O tom všem v mém novém vydání agrosymbolového zpavodajství.
CC Bierbeek, 5. července 2018, Belgie

Jak těžké je vyrobit působivý obrazec v obilí, o tom se zřejmě přesvědčili možní belgičtí padělátoři pod vedením jistého Jana Loenderse u Bierbeeku 5. července 2018. Zřejmě chtěli vyrobit složitější obrazec ve tvaru květiny ze stejných kruhů. Ale ani to se jim nepodařilo. A výsledek? Jedno kolečko bylo šišatější a křivější než druhé. Zkrátka a dobře, padělat obrazce v obilí a ještě k tomu, aby to bylo působivé, není taková sranda, jak se mnohým skeptikům zdá. Na tento umělý padělaný obrazec se můžete podívat na https://www.cropcirclecenter.com/ccdata/2018/07/05/BE20180705_A.html  

Naopak to, co se objevilo u Martinsell Hill v anglickém hrabství Wiltshire, a to 7. července 2018, je zcela jiné kafe. Úžasný fraktálový obrazec složený z pěticípých, stále se zmenšujících hvězd. Celkový počet trojúhelníčků (pozor, nikoliv kroužků, ale trojúhelníčku) v obrazci je 135. Samotné Martinsell Hill je kopec s 13ti hektarovým pravěkým hradištěm z doby železné. A právě na jeho úpatí směrem na východ se onen fenomenální obrazec objevil. Já jsem se schválně ještě podíval, kam bychom se dostali, kdybychom se z místa výskytu obrazce dali přesně na sever. No a po cca 4 kilometrech severním směrem jsem narazil na křídový obrazec bílého koně u Malborough. A podle mého názoru, to letos nebylo poprvé. K nejmenšímu z místních koní, dlouhému necelých dvacet metrů

Mé postřehy geometrických souvislostí u CC Martinsell Hill

směřovalo i uspořádání letošního obrazce u megalitu Devil´s den ("Upozorňují i poslední obrazce v obilí na astronomické konstalace?"). Bílý kůň se nalézá na pozemku zdejší školy. Zhotoven byl v roce 1804 žáky zdejšího profesora, pana Gresleye a v roce 1873 jedním z jeho žáků opraven. A podrobnosti o novém fraktálovém obrazci se můžete dozvědět na jeho stránce na cropcircleconnectoru "Martinsell Hill, Nr Wooton "

CC Coneybury Hill

A teď se přesuneme o dva dny dopředu do 8. července 2018. To záhadné obrazce v obilí navštívily snad nejznámější pravěkou lokalitu v Anglii, a to Stonehenge. To se nalézá západně od města Amesbury, které je v poslední době bohužel známější něčím jiným, než jen kruhy v obilí. Tedy, abych byl přesnější, obrazec se objevil cca jeden kilometrů od památky, v místě, kde se u Coneybury Hill podle mapy http://www.streetmap.co.uk/map.srf?x=413393&y=141686&z=0&sv=51.174258,+-1.809799&st=7&mapp=map.srf&searchp=ids.srf kdysi nalézalo další menší "henge". A nebylo to na poli ani s artyčokem ani s novičokem, ale klasicky na poli s pšenicí. Co se týká tvaru obrazce, šlo o čtyři kroužky. Tedy centrální kroužek, který obklopují další tři kroužky uspořádané do rovnostranného trojúhelníku. 

Ovšem, já jsem si opět místo vzniku agrosymbolu vynesl na mapu. A zjistil jsem, že se nalézá na spojnici mezi Stonehenge a nedávno nově objeveném Bluehenge (viz "Okolí Stonehenge skýtá nejedno tajemství a nové objevy"). A aby tomu nebylo málo, v souvislosti s tímto jsem si povšiml, že Stonehenge, Bluehenge a Woodhenge vytvoří hezký pravoúhlý rovnoramenný trojúhelník. Náhoda? Jinak další podrobnosti o novém obrazci jsou na "Coneybury Hill, Nr Stonehenge".

CC Longwood Warren, 10. července 2018

10. července se objevil další obrazec, tentokrát u  Longwood Warren v hrabství Wiltshire. Jeho tvar připomínal jakési dva různě veliké kotouče na cirkulárku položené středem na sebe. Jaký by mohl být význam tohoto obrazce? Za svá vysvětlení v tomto i v jiných mých předešlých agrosymbolových zpravodajstích samozřejmě ruku do ohně nedávám. Ale když jsem si otevřel své astronomické počítačové programy, zjistil jsem, že tu noc nastal přechod Venuše kolem nejjasnější hvězdy v souhvězdí Lva, Regulus. Další podrobnosti o obrazci se můžete podívat na "Longwood Warren, Nr Winchester"

CC Winterbourne Basset, 14. července 2018

Nyní se vrátíme zpět do Wiltshiru, a to k obci Winerbourne Baset. Tady 14. čevence 2018 vznikl kruh ze 3krát šesti obloučky uspořádanými do vrtule. Co by takto zvláštně uspořádáné obločky mohly znamenat? Něco mi to připomíná. Mapu pásů totality při zatměních v rámci cyklu saros (viz např. "https://eclipse.gsfc.nasa.gov/SEsaros/SEsaros.html"). Letos totiž dojde 27. července 2018 k úplnému zatmění Měsíce, pozorované i na našem území. O čtrnáct dní později ho bude následovat i částečné zatmění Slunce pozorovatelné z Asie. Stane se tak 11. srpna 2018, tedy přesně na den přesně 19 let od velkého zatmění Slunce v roce 1999.

CC Winterbourne Bassett, 14. července 2018

Kromě toho jsem si ony tři vrtule agrosymbolu zkusil rozdělit na šest segmentů a podle

CC Zevenbergen, NL, 11. července 2018

googlemapy a fotografií odhadnout, kam jednotlivé osy obrazce ukazují. A zjistil jsem, že dvě osy ukazují ve směru dvou bílých koní. Jedna na Hackpen Hill a druhá na Cherhill. Navíc, pokud se z obrazce vydáme přesně na jih, narazíme na Avebury (kamenný kruh) a též bílého koně u Alton Barnes. Jinak další podrobnosti na jeho stránkách na cropcircleconnectoru jsou na "Winterbourne Bassett, Nr Avebury".

Dalším již tradičním státem, kde se v posledních letech pravidelně objevují záhadné obrazce v obilí, je Nizozemí. A tak se stalo 11. července 2018 u Zevenbergenu, kdy se tam na poli s pšenicí objevil kruh, kterého do jakéhosi panáčka obkružovalo dalších osm menších kroužků. Ten si můžete prohlédnout na fotografii na webové stránce "https://www.cropcirclecenter.com/ccdata/2018/07/11/NL20180711_A.html"

CC Mackovice 4. července 2018, ČR

A na závěr bych vás seznámil i se dvěma obrazci, které vznikly u nás v České republice. První se objevil 4. července 2018 u Mackovic poblíž Čejkovic na Znojemsku. A podobal se obrazci, který vznikl o pouhé dna dny dříve u Woodborough (viz "Co nám přinášejí obrazce v obilí na počátku léta?"). Čtyři kroužky spojené křížem. A pravděpodobně měl i podobný původ. Vzhledem k tomu, že kroužky a ramena byla kostrbatá, je možné že se i v tomto případě jednalo též o podvrh. Ale to musí potvrdit jen detailní rozbor buněčné struktury postiženého obilí. Jinak je to jen domněnka plácnutím do vody. Ale k jedné zajímavé záhadné souvislosti mi tento obrazec přeci jen pomohl. Když jsem se dozvěděl, že vznikl poblíž Čejkovic, původně jsem si myslel, že se jedná o Čejkovice na Hodonínsku, ty známé především templáři. Ne nebylo, byly to Čejkovice na Znojemsku. Ale když jsem se podíval na mapu, zjistil jsem, že

CC Bohdánkov 7. července 2018

oboje Čejkovice, jak ty na Znojemsku, tak ty na Hodonínsku jsou s rozdílem pouhého jednoho kilometru na stejné rovnoběžce, tudíž orientované ve směru východ-západ. Zvláštní. A navíc to není jediný podobný jev s místopisnými názvy.

Ale podstatně složitější obrazec v obilí vznikl 7. července 2018 u Bohdánkova na Liberecku. Upozornili na něj členové aeroklubu v Hodkovicích nad Mohelkou. Obrazec tvořil centrální kruh se třemi spirálami vytvořenými z kruhů a dále soustava propletených kružnic. Obrazec se stal jak mediální hvězdou (viz https://tv.idnes.cz/bohdankov-obili-kruhy-0ur-/domaci.aspx?idvideo=V180709_151800_liberec_jda), tak cílem návštěvníků a zvědavců, kteří majiteli bohužel poníčili obilií podobně jako ten jev, díky kterému samotný obrazec vznikl. Co mne však zaujalo, je to, že v této oblasti Čech je to letos již druhý obrazec. Ten první sice nebyl v obilí, ale na ledu jablonecké přehrady (viz Jaké jsou první kruhy v obilí roku 2018?), ale také se skládal ze spirály kruhů.

Síť linií a trojúhelníků, kterou jsem objevil mezi obrazci v obilí na Liberecku

Zkrátka a dobře Liberecko, a to konkrétně okresy Liberec, Jablonec a sever Mladé Boleslavi je zřejmě kruhařská oblast, jako například v 90. letech bylo Klatovsko. A tak jsem si na mapu podle stránek KPUFO (http://www.kpufo.cz/oblasti/agr/agro.htm) vynesl lokality s výskytem tohoto fenoménu za posledních třináct let. A výsledek mne docela překvapil. Objevila se mi síť linií a trojúhelníků (pravoúhlých, rovnoramenných a rovnostranných). Pojďme se na to podívat podrobněji:

1) trojná linie Bezděz (2009) - Bohdánkov (2018) - Jablonec (2018)

2) trojná linie Bezděz (2009) - Mohelnice nad Jizerou (2012) - Svijany (2005)

3) čtverná linie Dneboh (2007) - Svijany (2005) - Paceřice (2006, 2013) - Půlečný (2015)

4) pravoúhlý trojúhelník Bezděz (2009) - Jablonec (2018) - Jitrava (2008, 2010)

5) pravoúhlý trojúhelník, navíc orientovaný do světových stran, Bohdánkov (2018) - Jablonec (2018), Půlečný (2015)

6) pravoúhlý trojúhelník, navíc orientovaný do světových stran Svijany (2005) - Půlečný (2015) - Bohdánkov (2018)

7) rovnoramenný trojúhelník Mohelnice nad Jizerou (2012) - Dneboh (2007) - Svijany (2005)

8) rovnostranný trojúhelník, navíc orientovaný do světových stran Bohdánkov (2018) - Paceřice (2006, 2013) - Půlečný (2015)

Zkrátka a dobře, podle mého názoru bychom tuto síť měli sledovat i do budoucna, abychom viděli, jak se nám dále vykreslí.

Zdroje: http://www.cropcircleconnector.com/2018/2018.html, https://www.cropcirclecenter.com, program Night vision, www.google.com/maps, odkazy uvedené v článku, mé hypotézy

Předchozí agrosymbolová zpravodajství z tohoto roku v rubrice Kruhy v obilí - rok 2018

Autor: Libor Čermák | neděle 15.7.2018 7:08 | karma článku: 20,97 | přečteno: 2554x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

Po zázračném osvobození z indiánského zajetí se naši přátelé dostávají do srubu trapera Donalda, kde je jednak čeká odpočinek s idylkou, ale také se dozvědí jedno velké překvapení.

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,53 | Přečteno: 150x | Poezie a próza

Libor Čermák

Zázračné vysvobození z indiánského zajetí

Cesta našich přátel za tajemnou čelenkou pokračuje přes Brazelovu farmu, kde si budou vyprávět staré indiánské legendy. Nakonec ale padnou do indiánského zajetí. Ale i zde najdou spojence, který jim spolu s Manitouem pomůže.

12.8.2023 v 7:50 | Karma: 7,58 | Přečteno: 230x | Poezie a próza

Libor Čermák

Indián v Roswellu

Naši čtyři přátelé Tom, Jack, Dan a indiánských hoch Tokakua se ukryli ve vesnici Apačů. Proč? Když byly u petroglyfů Tří řek, všimli si, že je pronásledují čtyři banditi ze strýcova gangu. Morgan, Hill, Smith a Dark.

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39 | Přečteno: 177x | Poezie a próza

Libor Čermák

Tajuplnosti indiánských souhvězdí

Ve scifi westernu "Putování za tajemnou čelenkou" teď naše bandity pronásledované hrdiny převede sám velký Manitou přes hory a dostanou se tak do apačské vesnice, kde mimo jiné budou rozjímat nad indiánském pojetí hvězdné oblohy.

29.4.2023 v 13:34 | Karma: 8,77 | Přečteno: 187x | Poezie a próza

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

Dnes vás hrdinové mého seriálu přivedou na málo známé posvátné místo severoamerických indiánů, které je jistě zajímavé i z hlediska záhad a archeoastronautiky. K Petroglyfům Tří řek v Novém Mexiku.

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88 | Přečteno: 202x | Poezie a próza
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Pomstím Palestinu, psal ve Francii podezřelý z únosu a znásilnění Židovky

25. dubna 2024  16:18

Policie ve Francii zadržela dvaatřicetiletého muže z pařížského předměstí Gennevilliers, který čelí...

Svědci mluvili až příliš, soud s Weinsteinem se zopakuje. Z vězení však nevyjde

25. dubna 2024  15:46,  aktualizováno  16:15

Newyorský odvolací soud ve čtvrtek zrušil odsouzení někdejšího hollywoodského producenta Harveyho...

Spousta obětí střelby mohla být zachráněna, řekla matka Rakušanovi

25. dubna 2024  16:02,  aktualizováno  16:14

Aktualizujeme Na jednání výboru pro bezpečnost Sněmovny kvůli snaze opozičního ANO zřídit vyšetřovací komisi k...

V plaveckém bazénu v Řepích utonul muž, nejspíš měl zdravotní problém

25. dubna 2024  16:09

Ve veřejném plaveckém bazénu v pražských Řepích ve čtvrtek utonul přibližně sedmdesátiletý muž....

  • Počet článků 2384
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1899x
Věnuji se mnoho aktivitám. Vedu dětské kroužky, (např. turistický oddíl, deskové hry a hlavolamy, modelář, apod). Mnoho let se také zabývám různými záhadami a vesmírem. Také mne zajímá historie, zajímavá místa, turistika, tvorba křížovek do časopisů a mnoho dalšího. Nechci se také smířit s tím, že by pozemský život měl být ve vesmíru něčím ojedinělým.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Co právě poslouchám