Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

A to má být jako skandál? Vždyť já jsem na to pyšný!

Už se vám někdy stalo, že někdo, kdo hledá skandály za každou cenu, na vás něco tzv. najde? Ale pozor! Najde něco, co ve skutečnosti žádným skandálem není! A vy jste kvůli tomu naopak na sebe pyšní. Mě se to už stalo.

Bylo to asi někdy v únoru. Tedy v době po vítězství Miloše Zemana v prezidentských volbách, kdy pražskokavárenské strany byly frustrované z toho, že na hradě nebude sedět ten jejich prosorosovský miláček. A tato frustrace se zřejmě přelévala i do komunální politiky. Nevím, jak jinde, ale u nás určitě. To protože jsem na FB stánkách naší komunální pražskokavárenské opozice nalezl něco, co by snad jako měl být skandál proti mé osobě.

Zkrátka a dobře, zaútočili tam na moje blogerské články a aktivity. A to na dva druhy mých blogerských článků. Jednak na články, ve kterých jsem se zastával našeho pana prezidenta Miloše Zemana. Protože jsem jeho volič a s většinou jeho názorů souhlasím, považoval jsem za svoji morální povinnost se ho ve svých článcíchch zastat. A to hlavně proti kampani prosorosovských médií (včetně těch veřejnoprávních), jež byla namísto nestrannosti vyloženě zaměřena proti našemu panu prezidentovi. Zkrátka a dobře nevím, proč by ten kandidát, se kterým souhlasím právě já, měl prohrát jen kvůli nějaké přihlouplé mediální masáži pražskokavárníků, jejichž politika vůči obyčejným lidem se mi vždy příčila.

A snad i kvůli tomu, že zrovna v naší městské části M. Zeman nevyhrál, mělo by podle nich asi být zastávání se pana prezidenta Zemana a upozorňování na nebezpečí, ke kterému by mohlo dojít při případném zvolením J. Drahoše, něco jako skandálem. Hm, zajímavý to myšlenkový pochod. Stejně tak já bych mohl prohlašovat za skandální, když se někdo zastává pražskokavárenských prokalouskovských aktivistů nebo je dokonce propaguje. Jenže je tu problém, který se nazývá "demokracie". A v demokracii má každý na svůj názor právo. A to jak oni "Svědkové Sorosovy" (jak nazývám pražskokavárečníky a multikulturalisty), tak ale i my. Proto svoje názory nepovažuji za skandály. A pokud se někomu nelíbí, tak ať se pro mne za mne přestěhuje z naší demokracie například do nějaké multikulturalistické diktatury. A totéž platí i o následujícím druhém bodu, jenž popíšu teď.

Druhý druh mých článků, na které zaútočili, se týkal mých badatelských a záhadologických aktivit, a to hypotéz archeoastronautických. Kdo neví, o co jde, tak jen v krátkosti popíšu, že se jedná o hledání historických záhad, které by mimo jiné poukazovali na možnou přítomnost mimozemských civilizací na Zemi v dávných dobách lidstva. Něco, čím se zabývá mimo jiné například spisovatel Erich von Däniken a předním například vědci Kazancev a Zajcev. A jedna z teorií, která se k této oblasti též vztahuje, je teorie cargokultu. Ta říká, že mnohé náboženské systémy, které se na Zemi objevily, vznikly ze setkání primitivních lidí s jim technicky nadřazenou společností. Kdo chce, ať s tím souhlasí. A kdo nechce, tak ať s tím nesouhlasí. Ale to je tak jediné, co s tím může dělat. Je to holt můj názor. Ale hned z toho vyrábět skandál?

Já jsem o takovýchto záhadách v rubrice "archeoastronautika " sepsal více než dve stě článků. Ale jakto, že oni si z těchto více než dvou set článků vybrali zrovna ten, který poukazuje na takovéto archeoastronautické aspekty u událostí s mytologií ze 7. století při vzniku islámu? (viz níže). Vždyť já jsem v rubrice psal podobné články týkající se mytologie řecké, římské, severské, egyptské, židovské, indiánské, mayské, incké, sumerské, polynézské a další. Proč si zrovna z takového to množství vybrali tu mytologii islámskou? To snad jako proto, že právě propagace a obrana takovéto mytologie by snad jako měla být teď právě u pražskokavárníků v módě? Na islámu přeci není nic výsadního! Já se na něj dívám stejným způsobem, jako na náboženství staroegyptské, indiánské  nebo antické či jakékoliv jiné. A stejně tak podle mého názoru i tam i v podobných mytologiích lze nalézt mnoho archeoastronautických aspektů.

A na to vše, na co jsem všechno upozornil ve své rubrice "archeoastronautika ", považuji za svůj přínos jak pro záhadologii, tak pro utváření nových obzorů svých čtenářů. A tak se zcela otevřeně distancuji od toho, aby někdo v mém hledání těchto nových obzorů hledal skandál. Naopak jsem přesvědčený, že právě takovéto souvislosti (třeba ty záhadologické a dänikenovské) otevírají v lidech větší zájem o historii. A tak to jedině prospívá ke zvýšení kulturně-společenského rozhledu lidí. Je to věc, na kterou jsem pyšný, a tudíž je velice absurdní, aby to jako na mne mělo být něco jako skandál.

Jsem přesvědčený, že opozice na komunální úrovni by měla spíš než někoho kádrovat za jeho názory a zabývat se řečeno jejich slovy tzv. názorovou "kompetentností" či "nekompetentností", tak by v první řadě řešit spíš takové věci, jako je například, co nejrychlejší výstavba nutných druhých tělocvičen pro naše základní školy. Místo toho z jejich strany vidíme bohužel pravý opak. To v člověku vyvokává pocit, jestli náhodou nepracuje pro nějaoku jinou městkou část.  Nebo by měla řešit, jak co nejrychleji urychlit výstavbu nové připravované třetí základní školy a čtvrté mateřské školy. Jak co nejrychleji urychlit výstavbu pražského okruhu a hostivařské spojky, které v naší městské části uleví občanům od neustáleho proudu aut. A podobné problémy se kterými je třeba se potýkat pro skvalitnění života občanů. Ale pokud místo toho hledá skandály za každou cenu, včetně v osobních názorech jednotlivých členů zastupitlstva, tak nevím, nevím, jestli je právě toto něco prospěšného veřejnosti, co by ty výše uvedené problémy naší MČ mohlo nějak urychlit.

Smějou se vám, že se zajímáte o záhady? Vykašlete se na ně!

Mezi Drahošovými voliči se rozšiřuje strašný nešvar

Němcová, Kalousek, Feri a jím podobní: Ven z politiky!

Chystáte se do komunální politiky? A budovat nebo politikařit?

Jak mi mimozemšťani pomáhali ve škole

Byli v pozadí Mohamedova dětství mimozemšťani?

Autor: Libor Čermák | neděle 1.7.2018 8:46 | karma článku: 36,49 | přečteno: 2054x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

Po zázračném osvobození z indiánského zajetí se naši přátelé dostávají do srubu trapera Donalda, kde je jednak čeká odpočinek s idylkou, ale také se dozvědí jedno velké překvapení.

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,53 | Přečteno: 151x | Poezie a próza

Libor Čermák

Zázračné vysvobození z indiánského zajetí

Cesta našich přátel za tajemnou čelenkou pokračuje přes Brazelovu farmu, kde si budou vyprávět staré indiánské legendy. Nakonec ale padnou do indiánského zajetí. Ale i zde najdou spojence, který jim spolu s Manitouem pomůže.

12.8.2023 v 7:50 | Karma: 7,58 | Přečteno: 231x | Poezie a próza

Libor Čermák

Indián v Roswellu

Naši čtyři přátelé Tom, Jack, Dan a indiánských hoch Tokakua se ukryli ve vesnici Apačů. Proč? Když byly u petroglyfů Tří řek, všimli si, že je pronásledují čtyři banditi ze strýcova gangu. Morgan, Hill, Smith a Dark.

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39 | Přečteno: 177x | Poezie a próza

Libor Čermák

Tajuplnosti indiánských souhvězdí

Ve scifi westernu "Putování za tajemnou čelenkou" teď naše bandity pronásledované hrdiny převede sám velký Manitou přes hory a dostanou se tak do apačské vesnice, kde mimo jiné budou rozjímat nad indiánském pojetí hvězdné oblohy.

29.4.2023 v 13:34 | Karma: 8,77 | Přečteno: 187x | Poezie a próza

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

Dnes vás hrdinové mého seriálu přivedou na málo známé posvátné místo severoamerických indiánů, které je jistě zajímavé i z hlediska záhad a archeoastronautiky. K Petroglyfům Tří řek v Novém Mexiku.

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88 | Přečteno: 202x | Poezie a próza
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Bombardování Gazy si vyžádalo nejméně 13 obětí, Biden mluvil s Netanjahuem

29. dubna 2024  6:53

Izraelské bombardování tři domů ve městě Rafáh na jihu Pásma Gazy zabilo nejméně 13 lidí a zranilo...

Letní teploty ještě vydrží. Ochladí se až koncem týdne, kdy přijdou přeháňky

29. dubna 2024  6:33

V neděli meteorologové zaznamenali letní den, teplota ve středočeské Tuhani vystoupala k 25,5...

Soud začal řešit podvod století za 2,4 miliardy. Okradených jsou tisíce

29. dubna 2024  6:21

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Přijíždí německý prezident Steinmeier. Setká se s Pavlem, uctí oběti střelby

29. dubna 2024  6:03

Německý prezident Frank-Walter Steinmeier zahájí dvoudenní návštěvu Prahy. Na Pražském hradě ho...

  • Počet článků 2384
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1899x
Věnuji se mnoho aktivitám. Vedu dětské kroužky, (např. turistický oddíl, deskové hry a hlavolamy, modelář, apod). Mnoho let se také zabývám různými záhadami a vesmírem. Také mne zajímá historie, zajímavá místa, turistika, tvorba křížovek do časopisů a mnoho dalšího. Nechci se také smířit s tím, že by pozemský život měl být ve vesmíru něčím ojedinělým.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Co právě poslouchám