Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

UFO nad americkými vojenskými základnami

V 90. letech se o sérii výskytu UFO ze 70. let nad americkými vojenskými základnami hodně psalo. Dnes už se o tom napíše jen sporadicky. A tak bych rád tento jev čtenářům trochu osvěžil. A pokusil se nalézt i nějaké ty souvislosti

To, že americké vojenské základny a UFO se velice často přitahují, je známá věc. V nedávném článku "Na kterých amerických základnách můžou ukrývat UFO?" jsem dokonce vypsal osm amerických vojenských základen, kde by se možná mohlo ukrývat UFO nebo dokonce i mimozemšťany. Ale jak je to s tím výskytem UFO nad americkými základnami v 70. letech? A to dokonce i takovými, kde se skladují jaderné zbraně? Nejznámější je série, která se vyskytovala mezi roky 1975-1980. Zde jsou ty nejznámější případy:

pondělí 27. října 1975, 19:45 hod: letecká základna Loring, Maine

Několik zaměstnanců základny Loring s atomovými zbraněnmi si všimlo podivného objektu, jehož tvar se podobal protáhlému fotbalovému míči, jak se pohyboval nad okrajem základny. Byli to šikovatel Danny Lewis a též seržant Steven Eichner. Objekt byl červenooranžový, vznášel se nehlučně ve vzduchu a velikostí ho přirovnali ke čtyřem délkám auta. Obklopovala ho jakási záře, jako když se chvěje vzduch nad pouští. A aby tomu nebylo málo, tak ve stejnou dobu ho měl na radaru i šikovatel James P. Sampley. Objekt kroužil ve výšce cca 100 metrů a pak klesl na 50 metrů. Hned na to vyhlásil plukovník Richard C. Chapman, velitel 42. bombardovací eskadry 3. stupeň poplachu. 40 minut objekt létal kolem základny a pak odletěl nad kanadské území.

 

úterý 28. října 1975: 19:45 hod: letecká základna Loring, Maine

Přesně 24 hodin po prvním pozorování byl nad základnou pozorován třemi vojenskými policisty oválný objekt s oranžovými a modrými světly. A stejně jako předešlého dne i tentokrát se objevil i na radaru. Vznášel se nad skladištěm raket, mezi nimi nakonec i přistál. Když se k němu vydali pracovníci zálkadny se svými auty, světla zhasl a opět vzlétl. Během tohoto případu byl na základnu byl dokonce poslán vrtulník národní gardy, ale ten dorzil až po odletu objektu.

 

úterý 28. října 1975: námořní základna Brunswick, Maine

V tu samou dobu se záhadné objekty objevily i nad dalšími základnami. Například nad námořní základnou Brunswick se objevil objekt, jakoby vrtulník dvakrát větší než normální a s červenými a bílými světly. Přiletěl od oceánu a uměl provádět obraty až o 90 stupňů. Vznášel se zde 5-10 minut a pak odletěl zpět nad oceán.

 

úterý 28. října 1975: Malmstromova letecká základna, Montana

Dle zaměstnanců základny vypadl proud, a to v době, když nad základnou, která je vybavena nukleárními balistickými mezikontinentálními raketami přeletělo UFO. To se pohybovalo ve výšce 70 metrů. Proud opět naskočil, až objekt přeletěl a stále zvyšující rychlostí si to namířil na oblohu.

 

středa 29. října 1975: 6:30 hod: letecká základna Loring, Maine

Velicí ředitel NORAD je informovaný o přistání neznámé "helikoptéry", a to opět v oblasti skladu zbraní na letecké základně Loring ve státě Maine.

 

pátek 31. října 1975, 01:55 hod Wurthsmithova letecká základna, Michigan

V noci ze 30. na 31. října 1975 navštívil Wurtsmithovu leteckou základnu u Oscody poblíž Huronského jezera další podivný neznámý letoun ve tvaru helikoptéry. Měl bílé světlo zářící směrem dolů a dvě červená na okraji. Pohyboval se nad sklady zbraní SAC. Sledoval ho i tankovací letoun, který letěl ve výšce cca 900 metrů, a to i na radaru. Ze základny vystartovala stíhačka, jež ho sledovala až nad Huronské jezero. Dle svědectví pilotů, když se k UFO přiblížila, tak objekt zrychlil a prudce odletěl.

 

pátek 7. listopadu 1975: Malmstromova letecká základna, Montana

I tato letecká základna zažila v těchto dnech druhý případ pozorvování UFO nad svým prostorem. Ale tentokrát to nebylo jen obyčejné pozorování. Tentokrát byla dokonce ohrožena samotná bezpečnost Spojených států. Pracovníci základny spatřili velký oranžově zbarvený disk, jak se vznášel 100 metrů nad prostorem skadů atomových zbraní. Ty dokonce osvětlovalo paprskem, že bylo vidět jak ve dne. Poté začal objekt stoupat, načež z letecké základny Great Falls vystarovaly stíhací letouny. Ty ho však nezastihly, neboť disk vystoupal až do sedmdesáti kilometrové výšky a tam zmizel z radarů. Jenomže jak zjistili pracovníci základny, tak se během události změnily cílové kódy v systému dálkového řízení střel. To by znamenalo, že kdyby v tu dobu náhodou vypukla atomová válka, žádnou z raket by se nepovedlo odstartovat.

 

sobota 8. listopadu 1975: 19:45 hod, Malmstromova letecká základna, Montana

I následující večer se objevilo nad základnou UFO. Tentokrát to bylo sedm objektů, jenž se pohybovaly nad sklady raket Minuteman. Nad okolím se pohybovala až do 21:53 hodin, kdy zmizela na noční obloze. 

 

neděle 9. listopadu 1975: 03:20 hod, Malmstromova letecká základna, Montana

Tu noc to ale nebyl jediný výskyt UFO nad základnou. ve 3 hodiny 20 minut hlásila mužstva ICBM přítomnost oranžovo-bílého  diskovitého objektu.

 

pondělí 10. listopadu 1975: Malmstromova letecká základna, Montana

Pozorování neskončilo ani následující noc, kdy se nad základnou pohyboval hvězdicovitý objekt, velký asi jako auto. Viděli ho tři svědkové, jak tiše přeletěl radarovou stanici ve výšce 400-700 metrů a letěl směrem na východ.

 

úterý 20. ledna 1976: Letecká základna Cannon, Nové Mexiko

Podle zpráv bezpečnostní policie se nad touto základnou s komplexem atomových zbraní objevila dvě UFO zlaté a stříbrné barvy s modrým světlem na špičce. Uprostřed objektu byla patrná okénka a ze spodu svítilo červené světlo. Memorandum o tomto pozorování sepsal kontraadmirál vojenského námořnictva USA J.B. Morin.

 

pátek 30. července 1976: 02:55 hod, Fort Ritchie, Mariland

K další události došlo dle stejné služebny i 30. července onoho roku nad Fort Ritchie. Tehdy dvě různé patroly ze sektoru R hlásily pozorování tří čevených podlouhlých objektů, jak letěly směrem ze západu na východ. Další seržant pozoroval UFO vznášející se ve výšce 100 - 200 metrů nad arzenály raket, když ono hlášení prověřoval. Objekt byl prý velký jako 2,5tunový nákladní vůz.

 

středa 18. ledna 1978: 03:00 hod, Letecká základna McGuire/ Fort Dix, New Jersey

V sérii výskytu UFO nad americkými vojenskými základnami se nevyskytují jen pouhé pozorování UFO, ale i dokonce setkání pracovníků základny přímo i s jedním z údajných mimozemšťanů. Stalo se kolem třetí hodiny ráno 18. ledna 1978 na letecké základně McGuire v New Jersey. Ve zprávě příslušníka letecké bezpečnostní policie se píše, že spatřil oválný modrozeleně zářící objekt, který se vznášel nad jeho vozem. Najednou se přitom před ním objevila asi 1,2 metrů vysoká, šedohnědá bytost s velkou hlavou, dlouhýma rukama a úzkým tělem. Policista v panice vystřelil jak na bytost tak na objekt. Ten se vznesl do výšky a připojil se k jedenácti dalším podobným objektům. Bytost pak utekla do lesa, přelezla plot a na útěku pak zahynula. Celá oblast byla následně uzavřena a nikdo se tam nesměl přiblížit. Mrtvý mimozemšťan pak byl údajně převezen týmem ze základny Wright Patterson, a to v jakési velké dřevěné bedně.

 

Letecká základna Kirtland, srpen 1980, Nové Mexiko

Ke zvláštním událostem prý došlo mezi 8. a 22. srpnem 1980 na letecké základně Kirtland u Albuquerque. Tato základna je jedním z největších skladů atomových zbraní v USA. Podle pracovníků základny a dalších svědků prý došlo údajně 8. srpna, 10. srpna a 22. srpna k pozorování a dokonce i přistání neidentifikovaného létajícího tělesa v této oblasti v kaňonu Coyote. Například v pátek 8. srpna pozoroval důstojník diskovitý objekt blízko země. Když se k němu přiblížil, vysokou rychlostí to vystřelilo k obloze. Událost se opakovala o dva dny později mezi Belenem a Albuquerque a v pátek 22 srpna přistál objekt opět v kaňonu Coyote, jenž opět odstartoval, jen co se k němu policisté přiblížili.

Badatelské shrnutí

Představil jsem tady šestnáct případů, kdy bylo sledováno UFO nad americkými vojenskými základnami. Pokusil bych si též najít nějaké badatelské souvislosti:

1) Ve třech případech Loring a, Loring b,  Malmstrom ABF 8.11.75 došlo k objevení UFO ve stejný čas, a to v 19:45 hodin. V této souvislosti bych chtěl úvést, že v 19:45 hodin došlo i k objevení UFO na Portoriku dne 28. 12. 1988, kdy doslova a do písmene spolklo dvě stíhačky (viz můj článek "Záhady Portorika". Je snad tři čtvrtě na osm večer nějaký oblíbený čas UFO?

2) Nejčastěji se v těchto případech objevují objekty ve tvaru oválů a disků a neznámých helikoptér.

3) Co se týká dnů výskytu, tak nejčastěji se objevuje v pátek (pět případů) a v úterý (čtyři případy)

Ale i tak si myslím, že takováto přímá pozorování armádních důstojníků je jistě silný argument a měli by se nad nimi zamyslet především ti, kteří si reálnost UFO fenoménu stále ještě nepřipouštějí.

 

Zdroj:

Hesemann M.: Tajná věc UFO 2. díl, Etna, Praha, 1995,

Hesemann M.: UFO Důkazy, Etna, Praha, 1992

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_reported_UFO_sightings

http://www.thinkaboutitdocs.com/fort-dix-mcguire-afb-case/

Související články:

Na kterých amerických základnách můžou ukrývat UFO?

K čemu slouží Oblast 51?

Setkání Apolla 11 s UFO je dnes už historickým faktem

Autor: Libor Čermák | neděle 11.3.2018 5:29 | karma článku: 21,81 | přečteno: 835x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

Po zázračném osvobození z indiánského zajetí se naši přátelé dostávají do srubu trapera Donalda, kde je jednak čeká odpočinek s idylkou, ale také se dozvědí jedno velké překvapení.

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,52 | Přečteno: 149x | Poezie a próza

Libor Čermák

Zázračné vysvobození z indiánského zajetí

Cesta našich přátel za tajemnou čelenkou pokračuje přes Brazelovu farmu, kde si budou vyprávět staré indiánské legendy. Nakonec ale padnou do indiánského zajetí. Ale i zde najdou spojence, který jim spolu s Manitouem pomůže.

12.8.2023 v 7:50 | Karma: 7,58 | Přečteno: 230x | Poezie a próza

Libor Čermák

Indián v Roswellu

Naši čtyři přátelé Tom, Jack, Dan a indiánských hoch Tokakua se ukryli ve vesnici Apačů. Proč? Když byly u petroglyfů Tří řek, všimli si, že je pronásledují čtyři banditi ze strýcova gangu. Morgan, Hill, Smith a Dark.

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39 | Přečteno: 177x | Poezie a próza

Libor Čermák

Tajuplnosti indiánských souhvězdí

Ve scifi westernu "Putování za tajemnou čelenkou" teď naše bandity pronásledované hrdiny převede sám velký Manitou přes hory a dostanou se tak do apačské vesnice, kde mimo jiné budou rozjímat nad indiánském pojetí hvězdné oblohy.

29.4.2023 v 13:34 | Karma: 8,77 | Přečteno: 187x | Poezie a próza

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

Dnes vás hrdinové mého seriálu přivedou na málo známé posvátné místo severoamerických indiánů, které je jistě zajímavé i z hlediska záhad a archeoastronautiky. K Petroglyfům Tří řek v Novém Mexiku.

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88 | Přečteno: 202x | Poezie a próza
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Symbol pařížského kabaretu Moulin Rouge v troskách. Lopatky mlýna se zřítily

25. dubna 2024  8:12,  aktualizováno  8:29

V noci na čtvrtek se v Paříži zřítila křídla větrného mlýnu, který je symbolem kabaretu Moulin...

Langšádlová končí jako ministryně pro vědu a výzkum, oznámila TOP 09

25. dubna 2024  8:08

Aktualizujeme Helena Langšádlová z TOP 09 končí ve vládě Petra Fialy. „Předsednictvo TOP 09 děkuje ministryni pro...

KOMENTÁŘ: Český důchodce, pro vládu nepřítel číslo jedna

25. dubna 2024  7:47

Vláda dokola opakuje, že nebude na důchody pro příští generace a zbankrotujeme. Nic takového...

Arizonští poslanci zrušili 160 let starý zákon, který zakazoval potraty

25. dubna 2024  6:54

Zákonodárci ve Sněmovně reprezentantů v americkém státě Arizona ve čtvrtek schválili zrušení zákona...

  • Počet článků 2384
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1899x
Věnuji se mnoho aktivitám. Vedu dětské kroužky, (např. turistický oddíl, deskové hry a hlavolamy, modelář, apod). Mnoho let se také zabývám různými záhadami a vesmírem. Také mne zajímá historie, zajímavá místa, turistika, tvorba křížovek do časopisů a mnoho dalšího. Nechci se také smířit s tím, že by pozemský život měl být ve vesmíru něčím ojedinělým.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Co právě poslouchám