Proč je Miloš Zeman naším nejlepším prezidentem za posledních 70 let

16. 01. 2018 5:13:13
Nadpis tohoto článku není žádné prázdné pláctnutí do vody. To je konstantování, za kterým si plně stojím. A pokud budete číst dál, dozvíte se proč.

Měli jsme za posledních 70 let nějakého lepšího prezidenta? Ne. Pětici komunistických prezidentů nebudu v tomto ohledu zkoumat, protože to je případ sám o sobě. Václav Havel, ten nebyl špatný prezident. Byl to prezident do své doby, protože měl podíl na pádu minulého režimu. Ale do doby dneška je pravdoláskařská politika už přeci jen trošku přežitek. S Václavem Klausem, jenž byl prezidentem během dvou hospodářských recesí, jsem většinou nesouhlasil. A závěr svého prezidentství navíc podělal prapodivnou amnestií. Když jsme zvolili Miloše Zemana, vnímal jsem to jako nové uvolnění poměrů, jakési nové Pražské jaro. A za těch celých pět let mne skutečně nezklamal. Spíš naopak. Zde bych chtěl vypsat jeho největší zásluhy:

1) Například se mi líbilo, jak efektivně dokázal v roce 2013 vyautovat Kalouska a vládu P. Nečase, snad tu nejhorší vládu od listopadu 89. Jejich návrat do nejvyšších pater politiky bych si skutečně už nepřál. (viz Poděkování prezidentovi M. Zemanovi)

2) Když například pan prezident jede na zahraniční cestu, obvykle s sebou přiveze i řadu hospodářských kontraktů nebo zahraničních investic do české ekonomiky. Myslím si, že i díky němu udělala naše ekonomika v posledních pěti letech pořádný krok dopředu. (Obchodní vztahy se zahraničím se mají prohlubovat. I s Čínou)

3) Pan prezident je vlastenec. Je mu na mysli především Česká republika a lidi, které v ní žijí. Říká, že "tato země je naše".

4) Pan prezident se dokáže opravdu pikantně i peprně vyjádřit na adresu poiliticko-náboženských ideologií z jihovýchodu (určitě víte, jakou myslím), které jsou neslučitelné s dosavadní kulturou evropskou a které by si přáli jednou (nejen) náš kontinent kulturně ovládnout.

5) Pan prezident je proti zvráceným kvótám na imigranty, které by nám sem chtěli vnutit někteří politici EU. Pokud je sem nechce ani naše obyvatelsto ani sem nechtějí oni imigranti sami, mělo by to být alfou a omegou pro všechny, co s tímto šíleným nápadem přišli.

6) Pan prezident M. Zeman se také dokázal pořádně obout do praktik norské juvenilní justice Barnevernet (Zdroj: https://liborcermak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=491686), čímž se postavil na stranu paní Michalákové a jejích nechutným způsobem odebraných dětí. Umocnilo to jen můj názor, že proti takovému systému juvenilní justice je třeba tvrdě a nekompromisně bojovat. (viz Prezident Miloš Zeman má opět mojí pochvalu )

7) Jako jeden z mála evropských politiků podpořil Miloš Zeman před prezidentskými volbami v USA Donalda Trumpa, jenž ve volbách nečekaně zvítězil. D. Trumpovi jsem fandil i já. Zatím co, v uplynulých 20 letech jsem v amerických volbách většinou fandil demokratům, tentokrát jsem udělal vyjímku a fandil republikánovi. Vadilo mi například, jak se H. Clintonová v předvolební kampani neustále dovolávala muslimů a jim podobných. Zatímco D. Trump se k nim umí vyjádřt jak se patří pikantně a peprně. (Miloš Zeman podpořil Donalda Trumpa. No a co?)

8) Miloš Zeman je prezident především našich běžných lidí. Dolních deseti milionů. A nikoliv prezident rádoby elit a sorosovců a dalších prapodivných rádoby ovládačů světa.

9) Nebojí se říci peprné slovo jak proti novinářům, tak i České televizi, ze které mám pocit jen totální neobjektivnosti a hlásné trouby pražské kavárny a těch pseudoelit. Osobně bych si přál, aby se takovýto neobjektivní přístup ČT brzy změnil.

10) Pan prezident je především zkušený politik, který, když se stal prezidentem, nemusel se na tuto funkci nijak zaučovat. Protože už před tím ve vysoké politice působil. Byl předsedou Poslanecké sněmovny a poté čtyři roky předsedou úspěšné vlády.

11) Pan prezident pravidelně přispívá na fond ohrožených dětí. Letos na začátku ledna tam poslal 2,5 milionu korun (viz https://www.tyden.cz/rubriky/domaci/politika/zeman-daroval-fondu-ohrozenych-deti-dva-a-pul-milionu-korun_461477.html) A pravidelně přispívá i na další podobné dobročinné aktivity, například Tříkrálovou sbírku (viz http://domaci.eurozpravy.cz/politika/178922-zeman-se-sesel-s-dukou-u-obeda-podporili-trikralovou-sbirku) apod.

12) Velmi se mi líbí jeho projevy, které pan prezident zpravidla pronáší z patra. Tedy žádné pomocné papíry nebo taháky, ale vše z paměti. Dvakrát jsem ho měl možnost sledovat na vlastní oči (poprvé 17. listopadu 2015 v Praze na Albertově a podruhé 27. května 2017 v Lidicích. A vše musím potvrdit. (viz foto) A samozřejmě s ním i souhlasit. (viz článek Včera jsem osobně panu prezidentovi v Lidicích tleskal). Politici, kteří něco takového dokážou, jsou už politici vyššího levelu. Mimochodem i Havel s Klausem četli své projevy obvykle z papíru.

Určitě by se daly vypsat i další jeho přínosy pro naší zem. Ale bojím se toho, že být lepším prezidentem, než je on, se po něm podaří asi jen málokomu. Ale určitě se to nepovede někomu, za kým stojí jen ty rádoby elity a prapodivná pražská kavárna. Pan prezident Miloš Zeman je velký politik a státník, který toho pro naši zem udělal opravdu mnoho. A doufám že i v dalších pěti letech ještě udělá. A věřím, že i za 500 let se o něm budou děti v dějepise učit s úctou a hlubokým respektem.

Související články:

Pan prezident teď potřebuje pomoc všech svých příznivců

Pozor, aby s případnou volbou Drahoše nepřišla nová normalizace!

Teď je potřeba, aby se Češi sjednotili proti Drahošovi

Volbu Drahoše prezidentem bych si musel do smrti vyčítat

Drahoš se na prezidenta skutečně moc nehodí

Autor: Libor Čermák | úterý 16.1.2018 5:13 | karma článku: 39.71 | přečteno: 3085x

Další články blogera

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

Po zázračném osvobození z indiánského zajetí se naši přátelé dostávají do srubu trapera Donalda, kde je jednak čeká odpočinek s idylkou, ale také se dozvědí jedno velké překvapení.

28.10.2023 v 7:46 | Karma článku: 7.68 | Přečteno: 144 |

Libor Čermák

Zázračné vysvobození z indiánského zajetí

Cesta našich přátel za tajemnou čelenkou pokračuje přes Brazelovu farmu, kde si budou vyprávět staré indiánské legendy. Nakonec ale padnou do indiánského zajetí. Ale i zde najdou spojence, který jim spolu s Manitouem pomůže.

12.8.2023 v 7:50 | Karma článku: 6.83 | Přečteno: 220 |

Libor Čermák

Indián v Roswellu

Naši čtyři přátelé Tom, Jack, Dan a indiánských hoch Tokakua se ukryli ve vesnici Apačů. Proč? Když byly u petroglyfů Tří řek, všimli si, že je pronásledují čtyři banditi ze strýcova gangu. Morgan, Hill, Smith a Dark.

17.6.2023 v 10:23 | Karma článku: 6.39 | Přečteno: 177 |

Libor Čermák

Tajuplnosti indiánských souhvězdí

Ve scifi westernu "Putování za tajemnou čelenkou" teď naše bandity pronásledované hrdiny převede sám velký Manitou přes hory a dostanou se tak do apačské vesnice, kde mimo jiné budou rozjímat nad indiánském pojetí hvězdné oblohy.

29.4.2023 v 13:34 | Karma článku: 8.77 | Přečteno: 184 |

Další články z rubriky Politika

Jaroslav Pomp

TV politické debaty: Když se člověk hádá s blbcem

„Jestliže se člověk hádá s blbcem víc, jak půl minuty, hádají se už dva blbci,“ to řekl moudrý Jan Werich. Televizní politické debaty však mají být o tom, že blbec má být usvědčen z blbosti chytrými protiargumenty, ne úprkem.

19.3.2024 v 9:06 | Karma článku: 17.75 | Přečteno: 312 |

Jan Bartoň

Macron: Preferuji strategickou nejednoznačnost

Francouzský prezident Emmanuel Macron dnes hovoří zcela odlišně než po začátku ruské agrese proti Ukrajině. Nejprve se snažil s Ruskem komunikovat, nyní je včele politiků, kteří by chtěli poslat vojáky na Ukrajinu.

19.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 13.42 | Přečteno: 201 | Diskuse

Jiří Čumpelík

Má to na svědomí Andrej Babiš

Víme o něm io jeho rodině téměř všechno. Pokud pro něho ve volbách lidé hlasují, vědí proč. Dá se říci, že jako předseda vlády byl úspěšný.

19.3.2024 v 7:49 | Karma článku: 21.60 | Přečteno: 359 | Diskuse

Jan Ziegler

V Rusku se nekonaly volby, ale vyhlášení vůdce zločineckého gangu

Ne, opravdu nelze v Rusku mluvit o svobodných volbách a nejen těch prezidentských. Zástupci skutečné opozice jsou zavíráni do vězení nebo rovnou vražděni. Západ nesmí uznat násilnického mafiána Putina za ruského prezidenta.

18.3.2024 v 12:30 | Karma článku: 22.71 | Přečteno: 347 | Diskuse

Ondřej Šebesta

Sedm stupňů do Sokola

Jak slepá musela starostka být, když její asistentka, které každý měsíc strhávali část platu na její dluhy, přicházela s luxusními kabelkami, nákladnými šperky aměla prostředky na drahé zahraniční zájezdy.

18.3.2024 v 7:00 | Karma článku: 23.84 | Přečteno: 472 | Diskuse
Počet článků 2384 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1896

Věnuji se mnoho aktivitám. Vedu dětské kroužky, (např. turistický oddíl, deskové hry a hlavolamy, modelář, apod). Mnoho let se také zabývám různými záhadami a vesmírem. Také mne zajímá historie, zajímavá místa, turistika, tvorba křížovek do časopisů a mnoho dalšího. Nechci se také smířit s tím, že by pozemský život měl být ve vesmíru něčím ojedinělým.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Co právě poslouchám

více

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Byla to láska na první pohled, říká hvězda Gilmorek o manželství s modelkou

Milo Ventimiglia (46), představitel Jesse ze seriálu Gilmorova děvčata nebo Jacka Pearsona ze seriálu Tohle jsme my, je...