Děkuji, ale vousatá móda mne fakt neoslovuje

Pokud chce muž nosit vousy, ať si je klidně nosí. A pokud ne, tak ať je nenosí. Já jsem ten druhý případ. A důvod není jen ten, že bych v nich vypadal jako trpaslík. Ale i něco, co i odporuje mému občanskému postoji.

Pokud si dobře pamatujete, tak vloni vlétě šla v televizi podivná reklama. Už ani nevím na co, snad na nějakou limonádu a jmenovala se "Vousaté léto". Přiznám se, že vidět v reklamě vousaté děti mne nijak neoslovovalo. A letos? Každou chvíli na mne někde na internetu vykoukne článek, propagující vousatou módu mezi muži. A to kolikrát doslova i s vousy dlouhými tzv. "krakonošskými". Jestli to má má být mezi muži skutečně nová móda, já tedy takovéto módě nepodlehnu. Jsem přesvědčený, že bych ve vousech vypadal jak trpaslík. A tak bych určitě nebyl "tzv. in". Ale to není jediný důvod.

Vážení pánové, pokud nosíte vousy léta a je to součástí vaší imige, klidně je noste dál. To mi nevadí. Ale vadilo by mi, kdyby na mne jakožto na jedince najednou někdo chtěl, abych si vousy teď a z ničeho nic narůst nechal. Například proto, že je to údajně nová móda.

Navíc bych se bál i toho, že by si o mne možná začali mnozí lidé myslet, zda jsem náhodou i já nezačal pětkrát denně mlátit hlavou o zem. To protože vousy jsou u mužů doslova povinné mezi vyzanvači jisté nejmenované nedůtklivé nábožensko-politické ideologie, která by ráda zvítězila nad světem a jejíž vyznavače můžeme v současné době v Evropě vidět bohužel čím dál víc častěji.

Nedivil bych se, kdyby za propagací této mody stáli právě příznivci a sympatizanti vyznavačů této ideologie, kterým se často přezdívá po centrální hvězdě sluneční soustavy. Vždyť mnozí z nich by velice rádi určovali i to, jakým směrem se má vyvýjet veřejné mínění. Ale já bych fakt nechtěl na lidi působit nejen jako stoupenec, ale dokonce ani jakýkoliv sebemenší sympatizant této ideologie. A proto na mne budete moci vidět vousy jen v tom případě, že se z nějakého důvodu zapomenu či nebudu moci oholit. A určitě ne z nějakých módních či dokonce ideologických důvodů.

Autor: Libor Čermák | pondělí 31.7.2017 16:35 | karma článku: 31,37 | přečteno: 1383x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,51

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88

Libor Čermák

Vzhůru do Nového Mexika

4.2.2023 v 7:07 | Karma: 7,11

Libor Čermák

Letní Vánoce Páti a Zláti

24.12.2022 v 6:24 | Karma: 10,02
  • Počet článků 2384
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1899x
Věnuji se mnoho aktivitám. Vedu dětské kroužky, (např. turistický oddíl, deskové hry a hlavolamy, modelář, apod). Mnoho let se také zabývám různými záhadami a vesmírem. Také mne zajímá historie, zajímavá místa, turistika, tvorba křížovek do časopisů a mnoho dalšího. Nechci se také smířit s tím, že by pozemský život měl být ve vesmíru něčím ojedinělým.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Co právě poslouchám