Archeoastronautika na druhé straně zeměkoule

1. 01. 2017 4:47:13
Jak se tak zabývám archeoastronautickými záhadami dávných civilizací, všiml jsem si i takových zvláštních věci. Mnohé totiž nejsou umístění náhodně. Některé se totiž nalézají přesně na opačné straně planety než jiné.

To, že mnohá významná místa dávné historie nejsou umístěna náhodně, jsem se na svém blogu zabýval už mnohokrát.

1) Mnohé z nich například leží na zvláštním konkrétním stupni zeměpisné šířky, který jako by něco přímo znamenal. A není jich málo. Například Pyramidy v Gíze na 30. stupni sev. šířky, centrum aztécké říše na 19,5 stupni, Catequilla v Ekvádoru na rovníku. Něco podobného můžeme říci i o okolí Neapole (Pompeje, Herculaneum, Stabie, atp), posvátné sopce Licancabur (viz Věděli naši dávní předkové, že Země je kulatá?), Markézech (Archeoastronautické Markézy), Havajských ostrovech (Havajské ostrovy z pohledu archeoastronautiky), Lhase v Tibetu (Tibet z hlediska archeoastronautiky), mayském Palenque (Záhady a zajímavosti mayského Palenque), egyptské svatyni Nabta Playa (Jaká záhada mne překvapila u egyptské Nabta Playa?), Persepolis (Záhady Persepolis), etiopské Lalibele (Záhady etiopské Lalibely), peruánském Sacsayhuamanu (Záhady a zajímavosti inckého Sacsayhuamanu), jeskyni Lascoux (Záhady jeskyně Lascaux), bighornském léčebném kruhu (Záhady a zajímavosti léčebného kruhu v Big Hornu), obrazovém pahorku Aligátor Mound (Záhady státu Ohio) atp.

Tuto stopu můžeme dokonce nalézt i u nás v Česku! A to mezi prastarými hradištmi ve Stradonicích a v Kouřimi, které obě leží přímo na 50. rovnoběžce severní šířky (viz Prastará místa v Česku na tajuplných souřadnicích). A aby tomu nebylo málo, tak keltské oppidum Stradonice leží navíc přímo na 50. rovnoběžce a 14. poledníku a Kouřim přímo na 50. rovnoběžce a 15. poledníku. Také ještě pořád náhoda? Že by snad Keltové a další naši dávní předkové také měli jak kruh, tak celou naši planetu rozdělené také na 360 stupňů?

2) Mnohé z dávných míst zas dále leží na takovém poledníku či rovnoběžce, které vedou na daném kontinentu či významné části kontinentu v nejdelší své délce. I těch není málo. Například egyptská Gíza, mexický Teotihuacan, incké Pumapunku a Tiahuanaco, dále Istambul a Bospor, Uluru, Řím, Athény, Santiágo de Copostela (viz článek Záhadné tajemství nejdelších rovnoběžek a poledníků). Ještě bych přidal jávský Borobudur (Záhady a zajímavosti jávského Borobuduru), pyramidy v okolí čínského Si-anu (Za tajemstvím čínských pyramid) a mayskou Chichén Itzá (Záhady mayské Chichén Itzá).

3) A podle mého názoru do těchto souvislostí spadá ještě třetí podobná kategorie, a to když zjistíme, že dvě významné dávnověké říše si dělaly navzájem protinožce, neboli, že leží přesně na opačné straně zeměkoule. Zatím jsem zaznamenal pět takovýchto tajuplných dvojic prastarých lokalit, které si můžete zkontrolovat přímo na globusu: Tady jsou:

1) Velikonoční ostrov / civilizace Hindu (Mohendžodaro)

Na první takovouto souvislost jsem upozornil před více než šesti lety v článku Souvislosti mezi místy na protilehlé straně Zeměkoule?. Připomenu. Velikonoční ostrov se nalézá na odlehlém místě v Tichém oceánu. Můžeme zde nalézt mnoho zajímavých a záhadných věcí. Jednak tajuplné sochy moai, tajuplné kamenné plošiny, které jakoby byly postaveny obdobnou technikou, jako chrámy v Peru. Nebo destičky se záhadným písmem rongo-rongo. A to se velice nápadně poddobá jinému písmu, které se používalo v Mohendžo-daro v údolí Hindu. A to se nalézá přesně na opačné straně planety než Velikonoční ostrov. A navíc to není jediná souvislost. S indických legend se nám dochovaly zprávy o tzv. "vimanách", podivných létajících strojích. Sochy na velikonočním ostorvě se zas podle dávné legendy měly pohybovat pomocí zvláštní síly zvané "mana".

2) Incká říše / Khmérská říše

O druhé dvojici, nalézající se přesně na druhé straně planety jsem upozornil před několika dny, kdy jsem zde uveřejnil článek "Čím mne fascinuje chrám Angkor Thom?". Přesně na opačné straně naší planety se totiž nalézá Peru, které je známo svojí dávnověkou inckou kulturou a Kambodža, kde zas v té samé době vzkvétala civilizace khmérská. Chrámy Angkor Vat nebo Angkor Thom mluví za vše. A shodou okolností obě kultury používaly technologii kamenných staveb, která je pro svojí neuvěřitelnou přesnost ještě dnes pro nás velice obtížně napodobitelná.

3) Havaj / Zimbabwe

V pořadí na třetí souvislost, kdy se dvě místa pradávných civilizací nalézají na protilehlém místě planety, jsem upozornil v článku "Havajské ostrovy z pohledu archeoastronautiky". Zatímco Polynésané na Havyjských ostrovech stavěli záhadné svatyně, tvořili petroglyfy a skalní rytiny a vytvořili si podivné mytologické příběhy, tak zhruba před osmi sty lety (mimochodem zhruba v té samé době, co Polynésané osidlovali Havaj), vykvetla další civilizace u jejich protinožců, v dnešním Zimbabwe. Například zdejší pevnost Velké Zimbabwe má ještě dnes mnoho nerozluštěných záhad. A to je tam více takovýchto pevností.

4) Souostroví Tonga/ Tasillská náhorní plošina

V Polynésii ještě zůstaneme, ale to neznamená, že se posuneme jen o kousek. Polynésie je totiž Tichomořská oblast, která dohromady zaujímá plochu, která je třikrát větší než Rusko, současný největší stát světa. Tentokrát se vydáme na druhou stranu Tichého oceánu na sousostroví Tonga. I zde se totiž nalézala dávná polynézská civilizace, která po sobě zanechala zvláštní mytologii a řadu záhadných staveb. Z nichž nejznámější hvězdná brána boha Mauiho, která je postavená ze tří masivních kamenů, které dohromady váží neuvěřitelných 130 tun (viz můj článek Archeoastronautické souostroví Tonga). Když se podíváme přesně na opačnou stranu Zeměkoule, dostaneme se totiž do jižního Alžíru, kde ze Sahary ční pohoří Tassilli. A právě zde se vyskytuje podivná galérie skalních kreseb, kde se nalézají kromě běžných vyobrazení z přírody i podivné plovoucí bytosti a velký jednooký obr, zvaný „veliký bůh Mars“

5) Markézy / Etiopie

Z nějakých důvodů se právě tyto souvislosti vztahují nejvíc k Polynésanům. Protože i u Markéz, znávmými svými záhadnými plošinami marae a též mytologií (viz Archeoastronautické Markézy), můžeme takovouto souvislost nalézt. Protože přesně na opačné straně Země se nalézá Etiopie, kde se také v průběhu dějin vystřídalo hned několik dávných vyspělých civilizací. Například v 1. tisíciletí před naším letopočtem to byl Aksúm, známý například svými vztyčenými mnohatunovými stélami a nebo legendou o možné zde ukryté arše úmluvy (viz Záhadné stély v Aksúmu) Nebo civilizace, která tu na přelomu 12. a 13. století vytvořila skalní chrámy Lalibela (viz Záhady etiopské Lalibely).

Co dodat ještě závěrem? Proč k těmto souvislostem na opačných místech naší planety takto dochází? Napadlo mne, co když v dávných dobách obkružovala naší planetu nějaká mimozemská mateřská loď nebo jiné druhy mimozenských satelitů, z nichž sestupivší astronauti (neboli pro naše předky bohové) by právě mohli takto oslovit naše dávnověké předky? Možná by například stálo za to se podívat i na to, zda případné spojnice těchto míst neobsahují nějaká další podobně významná místa. Podívejme se například do okolí rovníku, který by vlastně měl být uprostřed mezi těmito místy. A co nalezneme?

- mezi Velikonočním ostrovem a Údolím Hindu je to ostov Nan Madol z podivnými čedičovými stavbami.

- mezi sousostrovím Tonga a tasilskou náhorní plošinou je to Ekvádor, do kterého zasahovala i incká říše. Například se tu přímo na rovníku nalézá incký chrám Catequila, o kterém jsem se zmínil v odstavci s místy na zvkláštní zeměpisné šířce.

- mezi Inckou a Khmérskou říší je to zas souostroví Kiribati, které proslavil svojí cestopisnou knihou "Cesta na Kiribati" sám velký záhadolog a archeoastronautický badatel a spisovatel Erich von Daniken.

- a u obou zbývajících dvojic se dostaneme do Indonésie, která je svojí tajuplnou dávnou minulostí také hodně známá.

Je snad na těchto zeměpesiných zvláštnostech dávných civilizací skutečně něco archeoastronautického?

Autor: Libor Čermák | neděle 1.1.2017 4:47 | karma článku: 19.48 | přečteno: 852x

Další články blogera

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

Po zázračném osvobození z indiánského zajetí se naši přátelé dostávají do srubu trapera Donalda, kde je jednak čeká odpočinek s idylkou, ale také se dozvědí jedno velké překvapení.

28.10.2023 v 7:46 | Karma článku: 7.68 | Přečteno: 144 |

Libor Čermák

Zázračné vysvobození z indiánského zajetí

Cesta našich přátel za tajemnou čelenkou pokračuje přes Brazelovu farmu, kde si budou vyprávět staré indiánské legendy. Nakonec ale padnou do indiánského zajetí. Ale i zde najdou spojence, který jim spolu s Manitouem pomůže.

12.8.2023 v 7:50 | Karma článku: 6.83 | Přečteno: 227 |

Libor Čermák

Indián v Roswellu

Naši čtyři přátelé Tom, Jack, Dan a indiánských hoch Tokakua se ukryli ve vesnici Apačů. Proč? Když byly u petroglyfů Tří řek, všimli si, že je pronásledují čtyři banditi ze strýcova gangu. Morgan, Hill, Smith a Dark.

17.6.2023 v 10:23 | Karma článku: 6.39 | Přečteno: 177 |

Libor Čermák

Tajuplnosti indiánských souhvězdí

Ve scifi westernu "Putování za tajemnou čelenkou" teď naše bandity pronásledované hrdiny převede sám velký Manitou přes hory a dostanou se tak do apačské vesnice, kde mimo jiné budou rozjímat nad indiánském pojetí hvězdné oblohy.

29.4.2023 v 13:34 | Karma článku: 8.77 | Přečteno: 185 |

Další články z rubriky Věda

Dana Tenzler

Barvy v kuchyni (3) - přírodní červená

Blíží se Velikonoce. Napadlo vás někdy, čím se vlastně barví velikonoční vajíčka? Jakými přírodními nebo umělými barvivy se dá jídlo barvit dnes a jak tomu bylo v minulosti? (délka blogu 3 min.)

28.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 13.12 | Přečteno: 121 | Diskuse

Zdenek Slanina

Problém co začal už Arrhenius: Kysličník uhličitý a doba ledová - a teď i sopečné aktivity

Už S. Arrhenius řešil vztah obsahu CO2 v atmosféře i k době ledové. Tehdy hlavně ukázal, že jeho navyšování v atmosféře povede k nárůstu její teploty. Nyní výzkumy z univerzity v Sydney ukazují na roli sopek v nástupu ochlazování.

26.3.2024 v 5:22 | Karma článku: 24.19 | Přečteno: 514 |

Martin Tuma

Berte Viagru, dokud si na to vzpomenete

Rozsáhlá studie odhalila významné snížení výskytu Alzheimerovi nemoci u pravidelkných uživatelů Viagry

25.3.2024 v 14:17 | Karma článku: 13.60 | Přečteno: 303 | Diskuse

Dana Tenzler

Barvy v kuchyni (2) - průmyslová žlutá

Blíží se Velikonoce. Napadlo vás někdy, čím se vlastně barví velikonoční vajíčka? Jakými přírodními nebo umělými barvivy se dá jídlo barvit dnes a jak tomu bylo v minulosti? (délka blogu 3 min.)

25.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 14.44 | Přečteno: 189 | Diskuse

Dana Tenzler

Barvy v kuchyni (1) - přírodní žlutá

Blíží se Velikonoce. Napadlo vás někdy, čím se vlastně barví velikonoční vajíčka? Jakými přírodními barvivy se dá jídlo barvit dnes a jak tomu bylo v minulosti? První díl seriálu o barvách.

21.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 18.11 | Přečteno: 293 | Diskuse
Počet článků 2384 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1897

Věnuji se mnoho aktivitám. Vedu dětské kroužky, (např. turistický oddíl, deskové hry a hlavolamy, modelář, apod). Mnoho let se také zabývám různými záhadami a vesmírem. Také mne zajímá historie, zajímavá místa, turistika, tvorba křížovek do časopisů a mnoho dalšího. Nechci se také smířit s tím, že by pozemský život měl být ve vesmíru něčím ojedinělým.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Co právě poslouchám

více

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...