Libor Čermák

Záhady státu Florida

17. 10. 2016 9:13:13
Dnes při našem záhadologickém putování napříč Spojenými státy americkými navštívíme Floridu. Četná pozorování UFO, výskyt kruhů v obilí, dávná historie a další záhady, to je to, s čím se v této oblasti tady můžeme setkat.

Americký stát Florida je se svojí rozlohou 170 tisíc kilometrů čtverečních sice jen o něco více než dvakrát větší než Česká republika, a tedy i současně na 22. místě v rozloze amerických států. Za to je to tam však se svými 20 miliony obyvatel na třetím místě v počtu obyvatel. Většina území se nalézá na poloostrově, který by jakoby tvořil v Mexickém zálivu protějšek k jinému poloostrovu, a to k mexickému Yucatanu. A protože Florida sahá až k 25 stupni severní šířky, nalézá se zde i nejjižnější bod pevninské části USA. Na severu pak sousedí s Georgií a s Alabamou. Hlavním městem Floridy je Tallahassee na severu státu. Není ale největším. Tím je Jacksonville z 850 tisíci obyvateli. Následuje Miami, Tampa, Orlando a St. Petersburg, který je pro nás Čechy zajímavý hlavně v tom, že zde po své emigraci do USA žil a v roce 2009 zemřel zpěvák Waldemar Matuška. Na Floridě se také nalézá Mys Canaveral, na kterém se nachází Kennedyho vesmírné středisko se startovacími rampami pro kosmické lodě. A to už se začínáme pomalu blížit k podsatě tohoto článku. K záhadám tohoto státu. Na mapě, kterou jsem opět upravil do podoby v 19. století, a to i s vyznačním i třinácti zdejších indiánských kmenů, jsem záhady opět vyznačil. Červerně jsou údajné havárie UFO, zeleně významná pozorování UFO. Modře památky dávné historie a archeoastronautické záhady. Žlutě jsou označena místa výskytu záhadných agrosymbolů a hnědě ostatní záhady.

Tak tedy můžeme začít.

Pozorování UFO:

Letecká základna Homestead

Své putování zahájíme jedním netradičním svědectvím o tom, že i Florida má zřejmě svojí obdobu tajemné "oblast 51". V tomto případě jde o leteckou základnu Homestead nedaleko Miami. V pátém dílu seriálu "Hangár 1: Akta UFO" (viz http://play.iprima.cz/hangar-1-akta-ufo/hangar-1-akta-ufo-5, kolem 18. minuty) se autoři zmiňují o případu, který se odehrál v roce 1974. V té době byl prezidentem Spojených států Richard Nixon, který se přátelil s bavičem Jackiem Gleasonem. V tomto roce prý Nixon vzal Gleasona s sebou na již zmíněnou leteckou základnu Homstead. A tam ho zavezl na tajné místo, kde byl prý uchovávám nalezený materiál po haváriích UFO a těla mrtvých mimozemšťanů. Samotný Gleason prý byl po této události tři týdny silně rozrušený a nechápal, proč se veřejnost nemůže o těcho věcech pravdu. Nalézá se tedy na Floridě další z řad amerických vojenských základen (po Oblasti 51 v Nevadě vizZáhady státu Nevada a základně Wright-Patterson v Ohiu viz Záhady státu Ohio, které mají co do činění s havarovanými UFO?

Gulf Breeze

Mezi ufology se říká, že kdo chce spatřit UFO, měl by se vydat do Gulf Breeze na severozápadě Floridy. Je to prý jedna z lokalit, ve které prý dochází k nejvíce pozorování UFO na čtvereční kilometr. Město proslavil především jistý Ed Walter, který zde v 80. letech pořídil již desítky fotografií udajných UFO, o jejichž autentičnosti se ale diskutuje. Dále zde došlo i k údajnému sestřelení UFO, ale o tom níže. Další UFO zde byla spatřena i v následujících letech. Například 21. května 1996 byla nad zdejší pláží pozorována dvě černá trojúhelníková UFO. Následující den, 22. května 1996 se stejná UFO objevila ještě severně od tohoto místa.

zdroj: Day M.:Aliens, Mimozemšťané: Setkání s nevysvětleným, Rebo Production, Praha 1998

Údajné havárie UFO

1967: Avon Park

Podle odkazu http://www.cseti.org/crashes/129.htm mělo v roce 1967 u Avon Park dojít údajně ke sráže disku.

21. listopadu 1988: Gulf Breeze

Město Gulf Breeze na severozápadě Floridy patří, jak už jsem psal výše, k lokalitám nejčastějšího výzkytu UFO ve Spojených státech amerických. V odkazu http://www.cseti.org/crashes/113.htm jsem se dozvěděl, že u tohoto města údajně došlo v roce 1988 i k sestřlení neznámého létajícího disku. A to v blízkosti Eglinovy letecké základny.

18.dubna 2002: Melbourn Beach, Florida, USA

Obyvatelé města Melbourn Beach na Floridě sledovali ve čtvrtek 18. dubna 2002 jasnou namodralou kouli, kterou kolem dokola obíhal namodralý paprsek. Ve 20:11 minut objekt náhle explodoval. Výbuch pozoroval dalekohledem jeden svědků, který tvrdil, že všude kolem lítali žhavé trosky.

Zdroj: Viděno, natočeno, popsáno, Magazín 2000 záhad, č. 14, roč. 2002

Kruhy v obilí

Americký stát Florida je také poměrně záhadologicky významný v oblasti agrosymbolů. Úplně první kruh, tentokrát v tráívě, se tu vyskytl již v roce 18. srpna 1952 u West Palm Beach. Objevili ho skauti, kteří tu zrovna sledovali na obloze záhadná světla. (viz http://www.iccra.org/bystate/Florida/ICCRA%20-%20FL%20-%20West%20Palm%20Beach,%20Palm%20Beach%20County%20(August%2019,%201952).htm)

V roce 1989 se pak jev usadil opět u Gulf Breeze a to přímo uprostřed jedné vlny pozorování UFO se tu 15. listopadu objevil pětimetrový kruh v trávě v parku Shoreline. (viz http://www.iccra.org/bystate/Florida/ICCRA%20-%20FL%20-%20Gulf%20Breeze-South%20Shoreline%20Park,%20Santa%20Rosa%20County%20(November%2015,%201989).htm ) A nebyl jediný. Již za čtvrt roku, 28. února 1990 ho zde následoval druhý a v listopadu 1990 ještě třetí.

Rok 1990 přinesl i další kruh, tentokrát u města Naples na jihu Floridy.

Na další floridský přúrustek do rodiny záhadných agrosymbolů jsme čekali až do roku 29. července 1998, kdy se v pšenici u Tampy objevil zhruba 30ti metrový agrosymbol skládající se z hlavního kruhu a výběžku s malým kroužkem (viz http://www.iccra.org/bystate/Florida/ICCRA%20-%20FL%20-%20Tampa,%20Hillsborough%20County%20(July%2029,%201998).html)

Další zdroje: http://www.cropcircle-archive.com/archive/index.php?search_year=&search_month=&search_city=&search_county=florida&search_country=&language=&thumb=

Hesemann M: Záhadné kruhy v obilí: Etna, Praha, 1997

Záhady historie

Madira Bickel

Pahorky mounds, to jsou archeologická místa, která nalezneme i na Floridě. Ale tady, u zálivu Tapma Bay, se nalézá jeden opravdu zvláštní pahorek. Je cca 6 metrů vysoký a základnu má velikou 52 metrů. Postavili ho pravděpodobně indiáni kmene Tocobaga. Ovšem jak? Téměř celý ho navršený z mušlí. Musela to být jistě jedinečná práce, sehnat takévé množství tohoto zajímavého stavebního materiálu.

zdroj: https://en.wikipedia.org/wiki/Madira_Bickel_Mound_State_Archaeological_Site

Princes Mound a Green Cove Springs

Na Floridě, tak jako v celých Spojených státech amerických se nalézají další posvátné pohorky původních indiánů. Ale ještě něco. Prochází tudy i rovnoběžka 30. stupňů severní šířky, což je ta samá rovnoběžka, co prochází egyptskou Gízou a tamějšími pyramidami. Napadlo mě tedy se podívat, zda tedy nějaká floridská archeologická lokalita náhodou také neleží na této rovnoběžce, ze které je stejně daleko ke středu zeměkoule jako k severnímu pólu. A nalezl jsem oblast kolem Green Cove Spring, což jsou lázně s minerálními prameny. Toto místo, jak jsem se dozvěděl z wikipedie, bylo osídleno před více než 7000 lety. A nedaleko od nich se nalézá i jeden z významnějších pahorku "mounds", a to Princes Mound

zdroj: https://en.wikipedia.org/wiki/Princess_Mound a https://en.wikipedia.org/wiki/Green_Cove_Springs,_Florida

Korálový hrad

Velice zajímavá stavba se nalézá v Leisure City poblíž Homesteadu. Není to sice historická stavba, ale k historickým starověkým stavbách má blízko. Jemenuje se Korálový hrad. Je to stavba megalitického charakteru, kterou postavil v letech 1920-1940 lotyšský emigrant Edward Leedskalnin, obdivivatel astronomie a archeologických památek. Jsou zde stavby postavené ze skamenělých korálů, které váží i mnoho tun. Ovšem Leedskalnin na svém díle pracoval zcela sám a nikomu nedovolil, aby ho při práci viděl. Tvrdil například, že umí ovládnout zemskou tíži. Znal snad tajemství dávných stavitelů pyramid (viz Záhady egyptských pyramid v Gize ), Baalbeku (Že by poselství boha Baala?), Pumapunku (Záhady andského Pumapunku), Sacsayhuamanu (Záhady a zajímavosti inckého Sacsayhuamanu), jeruzalémského chrámu ( Samozřejmě, že je jeruzalémská Zeď nářků židovská), Stonehenge (Záhady Stonehenge) a dalších podobných lokalit, kde se nějakým způsobem manipulovalo mnohatunovými kameny?

zdroj: http://www.magazin2000.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=45:koralovy-hrad&catid

použitá foto: https://en.wikipedia.org/wiki/Coral_Castle

Další záhady

Clearwater: Příšera z floridských bažin

Ve floridských bažinách Clearwater bylo prý opakovaně pozorováno zvláštní zvíře zvané "Příšera z floridských bažin". V roce 1948 byla dokonce pozorována i z letadla. Hlavu má prý podobnou nosorožci. Nemá sice krk, ale za to má krátkou hustou srst šedé barvy. Také prý má krátké tlusté nohy s ohromnými chodidly. A ze zad mu také prý vyčnívá pár ploutví.

Zdroj: Lenková J.:Velká kniha otázek a záhad, Regia, Praha, 2002

Bermudský trojúhelník

Můj článek o floridských záhadách by jistě nebyl ucelený, kdybych se nezmínil i o slavném Bermudském trojúhelníku. Vždyť je to právě jižní okraj poloostrova Florida, který je společně s Bermudami a Portorikem považovaný za jeden z třech hlavních bodů této záhadné oblasti. Tato oblast je spojována se záhadným mizením lodí a letadel. Nejznámější případ a zároveň i případ, který souvisí právě s Floridou je zmizení Letky č. 19 z 5. prosince 1945. Tato letka složená s pěti letadel typu Grumman TBF Avenger odstrartovala na běžný cvičný let z floridského Fort Laudrdale. Poté, co velitel letky Charles Taylor hlásil podivné chování palubních kompasů a hodin, všech pět letadel zmizelo neznámo kam. A zmizelo také letadlo s třináctičlennou posádkou PBM Mariner, které se je vydalo hledat. Toto záhadné zmizení využil i Steven Spielberg ve svém kultovním filmu "Blízká setkání třetího druhu", a to obdobně jako obdobně jako Ďáblovu věž ve Wyomingu (viz Záhady státu Wyoming). Co za tolika zmezelými případy je? Už bylo vyřčeno mnoho hypotéz. Od racionální až po romantické. Například, že je to památka po zmizelé Atlantidě. Nebo časoprostorová brána. Území s magnetickými anomáliemi, protože střelka kompasu zde ukazuje jak na pól magnetický, tak severní. Přítomnost hydrátu metanu na mořském dně, který ovlivnňuje hustotu vody. A nebo jen statistická zákonitost, neboť je zde vysoká četnost lodní i letecké dopravy, a tak zde také občas k nějaké katastrofě dojde. (zdroj: https://cs.wikipedia.org/wiki/Bermudsk%C3%BD_troj%C3%BAheln%C3%ADk )

další zdroj: https://cs.wikipedia.org/wiki/Florida

Další související články:

Záhady státu Kentucky

Záhady Aljašky

Záhady státu Wyoming

Záhady státu Ohio

Záhady státu Colorado

Záhady státu Nevada

Záhady Arizony

Záhady Nového Mexika

Autor: Libor Čermák | karma: 21.87 | přečteno: 1315 ×
Poslední články autora