Sezóna kruhů v obilí se v červenci konečně rozjela

21. 07. 2016 3:41:13
Tak už je to tady. Sezóna záhadných agrosymbolů se už konečně rozjela na plné pecky. Jaké nové zajímavé obrazce se v posledních týdnech objevily?

Chtěl bych jen upozornit na to, seznam zde vybraných nových obrazců v obilí není tentokrát kompletní, protože vzhledem k jejich množství vybírám jen ty nejzajímavější.

Začneme však ještě v červnových dnech. Velice zvláštní obrazec se totiž objevil 24. června 2016. Stalo se tak u Tichbornu v anglickém hrabství Hampshire. Byla to kružnice a v ní byla na straně zobrazena soustava asi sedmi kružnic. Uprostřed se nalézalo jakési oko se třemi vztyčenými trsy klasů. A v každém mezikruží bylo z půlky položeno obili, že to vypadá jako stromečky. Mě osobně obrazec připadá, jako zobrazení oka s brýlovým sklem, které má vyšší počet záporných dioptrií. (viz http://www.cropcircleconnector.com/2016/fulley/fulley2016a.html)

V hrabství Hampshire ještě chvíli zůstaneme. Tentokrát se přesuneme k Pophamu, kde se 28. června 2016 objevil velice zvláštní obrazec. Byla to soustava devíti květin. Myslím si, že svým tvarem to byla velice pozoruhodná formace. Jako kdyby se nám záhadní autoři obrazců v obilí snažili dát další novou lekci geometrie (viz http://www.cropcircleconnector.com/2016/blackwood/blackwood2016.html).

Ve článcích letošního agrosymbolového zpravodajství jsem se zmínil o dvou věcech. Letos se obrazce

začaly hojně objevovat v okolí západowiltshirského města Mere, v jehož okolí se nalézají památky z doby železné a také podlouhlý kopec se zbytky hradu ze 13. století. A také o tom, že letošní pětiboké obrazce jsou z nějakých důvodů orientované vůči dávným památkám. Obě tyto věci obsahuje i obrazec ve tvaru pětiúhelníku s kruhově vykrojenými kruhy na hranách, který se u výše zmíněného města objevil 29. června 2016. A to přímo pod White Sheet Hill, což je hradiště z doby železné. Podle fotek jsem si opět odhadl polohu a natočení pětiúhelníku. A z výsledné mapy jsem zjistil, že jeden vrchol pětiúhelníku ukazuje k nedalekému neolitickému sídlišti. A i k hradu Mere ukazuje další vrchol. Jeden z vykousnutých středů spojnic je zas nasměrován k hradišti White Sheet Hill (viz http://www.cropcircleconnector.com/2016/whitesheethill/whitesheethill2016a.html)

Bylo to touhle dobou roku 2008. A já jsem při své návštěvě Anglie navštívil i West Kennet Longbarrow. Takže vím o co jde. Jedná se o nejlépe zachovalou anglickou mohylu, jež pochází z let cca 3500 let před naším letopočtem. Na délku měří 104 metrů a na šířku 23 metrů. Je zde dokonce několikametrový otvor, do kterého lze vstoupit a prohlédnout si vnitřek. Jeho střechu tvoří gigantické kameny, jenž vytváří jakési překlady. Ví se, že pochází ze stejného lomu jako kameny ze Stonehenge. A aby tomu nebylo obdobné kameny stojí málo i před vchodem. Při průzkumu zde prý bylo nalezeno celkem 50 koster. Tyto a další exponáty si lze prohlédnout v muzeu a galerii hrabství Wiltshire v městě Devizes. A letos 8. července se hned vedle této památky objevila trojice kruhů v přímce spojená cestičkami. A formace navíc byl z osou hrobky rovnoběžná. (viz http://www.cropcircleconnector.com/2016/westkennettlongbarrow/westkennettlongbarrow2016a.html)

Jeden z nejhezčích obrazců letošního roku se objevil ve stejný den, jako ten předešlý obrazec (8. července 2016) a jeho autoři si též vybrali sousedství významné pravěké památky. Tentokrát nešlo o nic menšího, než slavné Stonehenge. Objevil se tady srpek měsíce společně s hvězdou. Celé to obklopoval kruhový dvojitý rámeček vytvořený z více než osmdesáti malých obdélníčků. Když jsem

obrazec spatřil, hrklo ve mne. Snad nechtějí záhadní autoři kruhů v obilí propagovat islám? Vždyť podobně vypadá symbol tohoto mohamedánského náboženství. Divil bych se. Pokud je za obrazci v obilí zodpovědná nějaká vyšší

kultura, které jde také o to, abychom tady na Zemi žili v souladu mezi sebou, tak islám do této filozofie přeci nepasuje. Naštěstí jsem našel na jeho webových stránkách (http://www.cropcircleconnector.com/2016/stonehenge/stonehenge2016a.html) rovnou dvě další možné vysvětlení obrazce, které s tímto roztahovačným náboženstvím, jehož vyznavači se rádi urážejí, vyznávají svatou válku džihád, svaté právo šaria a věří v budoucí vítězství Alláha nad světem, nemají nic společného. Za prvé podobné vyobrazení měl na své minci i římský císař Hadrián. Tento císař se přeci významně zapsal i do anglické historie. A za druhé. V den kdy se obrazec objevil, došlo ke konjunkci srpku Měsíce s královskou planetou Jupiter. Tak tedy nejspíš na dění na obloze nás asi chtěli autoři upozornit. A nikoliv na pochybné nábožensko-politické ideologie pozemšťanů.

Je tomu asi rok, co sonda New Horizont dospěla k trpasličí planetě Pluto a provedla její rozsáhlý průzkum, a to hlavně fotografický. Takřka na den přesně rok poté, 15, července 2016, se u Wiltonu v hrabství Wiltshire objevil objevil v obilí obdobný symbol, který sonda vyfotila. Totiž jakési srdce. A dokonce se středově vytvarovaným úsměvem. (viz http://www.cropcircleconnector.com/2016/wiltonwindmill/wiltonwindmill2016a.html)

16. července 2016 navštívili záhadní autoři obrazců v obilí letos už podruhé hilfiguru bílého koně na Hackpen Hill. Poprvé se tak stalo 23. června, kdy se objevil obrazec, o kterém jsem psal v článku http://liborcermak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=531649. Tento nový obrazec ukazuje jakési tři pyramidy k sobě otočené špičkou. A mezi jsou zobrazeny jakési tři obrazce ve tvaru stromů, jestli to tak můžu nazvat. Ovšem zajímavé se mi zdá i to, pokud si oba obrazce spojíme, bude jejich spojnice ukazovat ve směru Barbury Castle, nedalekého hradiště z doby železné. A aby tomu nebylo málo, v prodloužení této linie leží i další podobná pevnost Liddington Castle. Ten novější obrazec si můžete prohlédnout na http://www.cropcircleconnector.com/2016/hackpenhill/hackpenhill2016a.html .

Návštěvu letošních anglických obrazců v obilí tohoto článku ukončíme u města Redhill v hrabství Surrey, kde se 19. července 2016 objevil obrazec hlavy mimozemšťana s indiánskou čelenkou. http://www.cropcircleconnector.com/2016/reigatehill/reigatehill2016a.html. Více se k tomu vyjadřovat nehodlám, protože i přes dlouhou dobu výzkumu obrazců v obilí dosud stále není jasné, kdo nebo co za těmi pravými obrazci doopravdy stojí. To, že za tím jsou mimozemšťané, je jen takový folklor, když je těžké rozlousknout nějakou záhadu.

V závěru svého článku se ještě krátce podíváme na obrazce v obilí, které se objevily v dalších evropských zemích. Tak například u německého Grossienthenu, tradiční oblasti výskytu posledních dvou let se objevily další dva obrazce v obilí. Jednak to byl obrazec ve tvaru motýla - pavého oka, která se tam objevil 28. června 2016. (viz http://www.cropcircleconnector.com/2016/Ringslebenstr/Ringslebenstr2016a.html ).

A další obrazec se tam objevil i 12. července. Ten měl tvar osmilisté květiny.(viz http://www.cropcircleconnector.com/2016/Grobziethen/Grobziethen2016b.html)

A také se ještě podíváme do Nizozemí. Tam se 4. července 2016 u Noorrdhoecku objevil zvláštní kruh polehlého obilí, ve kterém několik trsů stálo. Nemůžu si pomoci, když si představím pozici oněch stojících trsů , tak se mi hodně zdají být podobné nejjasnějším hvězdám v otevřené hvězdokupě Plejády. (viz http://www.cropcircleconnector.com/2016/Noordhoek/Noordhoek2016a.html).

Nizozemí se letos dočkalo i činkového obrazce s výběžkem ve tvaru "F", jaké se objevovaly v 90. letech na anglických polích. Stalo se tak 15. července 2016 u Etten Leur. (viz http://www.cropcircleconnector.com/2016/Vlaanderbos/Vlaanderbos2016a.html)

No vidíte, jak se nám ta sezona záhadných agrosymbolů najednou rozjela. Vypadalo to, že jich letos bude málo a nakonec se objevují i docela složité. No uvidíme, co nám připraví ve své druhé půlce.

Zdroj, použité fotografie a schémata:

http://www.cropcirclecenter.com

http://www.cropcircleconnector.com/2016/2016.html

související články:

Jak je to s červnovými obrazci v obilí?

Letošní sezona kruhů v obilí už odstartovala

I nové agrosymboly ukazují na dávné památky

Kruhy v obilí rok 2016

Kruhy v obilí - rok 2015

Kruhy v obilí - rok 2014

Kruhy v obilí - rok 2013

Kruhy v obilí - rok 2012

Kruhy v obilí - rok 2011

Kruhy v obilí - rok 2010

Kruhy v obilí - rok 2009

Kruhy v obilí - rok 2008

Jaká byla sezona kruhů v obilí v roce 1999?

Jaká byla sezóna kruhů v obilí roku 1998?

Jaká byla sezóna kruhů v obilí v roce 1997?

Jaké byly kruhy v obilí roku 1996

Rok 1995 z hlediska kruhů v obilí a dalších záhad

Ohlédnutí za sezonou kruhů v obilí v roce 1994

Autor: Libor Čermák | čtvrtek 21.7.2016 3:41 | karma článku: 23.36 | přečteno: 2846x

Další články blogera

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

Po zázračném osvobození z indiánského zajetí se naši přátelé dostávají do srubu trapera Donalda, kde je jednak čeká odpočinek s idylkou, ale také se dozvědí jedno velké překvapení.

28.10.2023 v 7:46 | Karma článku: 7.68 | Přečteno: 144 |

Libor Čermák

Zázračné vysvobození z indiánského zajetí

Cesta našich přátel za tajemnou čelenkou pokračuje přes Brazelovu farmu, kde si budou vyprávět staré indiánské legendy. Nakonec ale padnou do indiánského zajetí. Ale i zde najdou spojence, který jim spolu s Manitouem pomůže.

12.8.2023 v 7:50 | Karma článku: 6.83 | Přečteno: 227 |

Libor Čermák

Indián v Roswellu

Naši čtyři přátelé Tom, Jack, Dan a indiánských hoch Tokakua se ukryli ve vesnici Apačů. Proč? Když byly u petroglyfů Tří řek, všimli si, že je pronásledují čtyři banditi ze strýcova gangu. Morgan, Hill, Smith a Dark.

17.6.2023 v 10:23 | Karma článku: 6.39 | Přečteno: 177 |

Libor Čermák

Tajuplnosti indiánských souhvězdí

Ve scifi westernu "Putování za tajemnou čelenkou" teď naše bandity pronásledované hrdiny převede sám velký Manitou přes hory a dostanou se tak do apačské vesnice, kde mimo jiné budou rozjímat nad indiánském pojetí hvězdné oblohy.

29.4.2023 v 13:34 | Karma článku: 8.77 | Přečteno: 185 |

Další články z rubriky Věda

Dana Tenzler

Barvy v kuchyni (3) - přírodní červená

Blíží se Velikonoce. Napadlo vás někdy, čím se vlastně barví velikonoční vajíčka? Jakými přírodními nebo umělými barvivy se dá jídlo barvit dnes a jak tomu bylo v minulosti? (délka blogu 3 min.)

28.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 19 | Diskuse

Zdenek Slanina

Problém co začal už Arrhenius: Kysličník uhličitý a doba ledová - a teď i sopečné aktivity

Už S. Arrhenius řešil vztah obsahu CO2 v atmosféře i k době ledové. Tehdy hlavně ukázal, že jeho navyšování v atmosféře povede k nárůstu její teploty. Nyní výzkumy z univerzity v Sydney ukazují na roli sopek v nástupu ochlazování.

26.3.2024 v 5:22 | Karma článku: 21.73 | Přečteno: 500 |

Martin Tuma

Berte Viagru, dokud si na to vzpomenete

Rozsáhlá studie odhalila významné snížení výskytu Alzheimerovi nemoci u pravidelkných uživatelů Viagry

25.3.2024 v 14:17 | Karma článku: 13.60 | Přečteno: 303 | Diskuse

Dana Tenzler

Barvy v kuchyni (2) - průmyslová žlutá

Blíží se Velikonoce. Napadlo vás někdy, čím se vlastně barví velikonoční vajíčka? Jakými přírodními nebo umělými barvivy se dá jídlo barvit dnes a jak tomu bylo v minulosti? (délka blogu 3 min.)

25.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 13.85 | Přečteno: 178 | Diskuse

Dana Tenzler

Barvy v kuchyni (1) - přírodní žlutá

Blíží se Velikonoce. Napadlo vás někdy, čím se vlastně barví velikonoční vajíčka? Jakými přírodními barvivy se dá jídlo barvit dnes a jak tomu bylo v minulosti? První díl seriálu o barvách.

21.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 18.08 | Přečteno: 282 | Diskuse
Počet článků 2384 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1897

Věnuji se mnoho aktivitám. Vedu dětské kroužky, (např. turistický oddíl, deskové hry a hlavolamy, modelář, apod). Mnoho let se také zabývám různými záhadami a vesmírem. Také mne zajímá historie, zajímavá místa, turistika, tvorba křížovek do časopisů a mnoho dalšího. Nechci se také smířit s tím, že by pozemský život měl být ve vesmíru něčím ojedinělým.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Co právě poslouchám

více

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...