Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

I nové agrosymboly ukazují na dávné památky

Sezóna záhadných obrazců v obilí se nám postupně rozbíhá. Co nového nám kruhy v obilí připravily na přelomu května a června? Především souvislosti s dávnými památkami.

Po prvních letošních piktogramech, které jsem představil v článku „Letošní sezona kruhů v obilí už odstartovala“, se objevily další obrazce. Pravda, ze začátku se jedná spíše o jednodušší obrazce, jako například obyčejný kruh v řepce z 11. května 2016, který se objevil na East Field u Alton Barnes. Když jsem si ale vynesl místo, kde se kruh objevil, zjistil jsem, že vytvoří rovnoramenný trojúhelník s Knapp Hill, hradištěm z doby železné a s bílým koněm u Alton Barnes. Obě historické památky jsou od obrazce vzdálené zhruba jeden kilometr. (informace o obrazci jsou na East Field, Nr Alton Barnes)

Další poměrně jednoduchý kruh, ale tentokrát už s prstencem se objevil v řepce 16. května 2016 asi 1,5 km severovýchodně od Avebury, největšího prehistorického kamenného kruhu v Anglii. A tak po způsobu předešlého obrazce jsem si ho zkusil vynést na mapu. A zjistil jsem, že je vůči kamennému kruhu Avebury umístěn symetricky s dvojicí stojících menhirů „Adam“ a „Eva“ u Beckhamptonu. Opět náhoda? (informace o obrazci Greenstreet, Nr Avebury)  

 

A do třetice tentokrát kruh už s dvěma prstenci se objevil 28. května 2016 u pravěké mohyly Silbury Hill. Jenomže 5. června došlo k jakémusi jeho rozšíření, a tak se proměnil v pětilistou květinu

s pětilistým pestíkem. V tom mne napadlo, co kdybych zkusil udělat to samé, jako jsem to udělal s pětibokým agrosymbolem u Hill Barn v minulém článku „Letošní sezona kruhů v obilí už odstartovala“. Kdo jste ho ještě nečetl, tak připomenu, že jsem zjistil, že jeho spojnice ukazují na významné dávné památky, které se v okolí nalézají. A tady u Silbury Hill  jeden z listů pestíků ukazoval přímo na tento pravěký umělý kopec. Co když je to obdobně i u těch dalších lístků? Vynesl jsem si tedy obrazec opět na mapu a skutečně tomu tak je. Pestíky ukazují i na The Sanctuary, Avebury (kamenné kruhy), West Kennet Long barow (pravěká dlouhá hrobka) , bílého koně u Alton Barnes a bílého koně u Devizes. Pořád ještě náhoda? Že bych snad narazil na nějaký možný klíč pětibokých obrazců? Myslím, že by to byla až moc velká náhoda, když v obou obrazcích zjistíme obdobné vlastnosti. (bližší informace o obrazci v článku Silbury Hill, Nr Avebury)

Další dva anglické obrazce se rovněž, jako ty předešlé, vyskytly v hrabství Wiltshire, ale v oblasti, která tímto jevem není tak často navštěvovaná. Zhruba na poloviční vzdálenosti mezi Salisbury a Glastonbury se nalézá město Mere. I v jeho okolí se objevují prehistorické památky. Například hradiště z doby železné White Sheet Castle severně od města. A dominantou samotného města Mere je podlouhlý a poměrně příkrý vrch Castle Hill s rozvalinami hradu ze 13. století. A 5. června se východně od města na poli s

ječmenem objevil obrazec v obilí v podobě deseticípé hvězdy (viz Willoughby Hedge, Nr Mere)

A o den později 6. června se na poli přímo pod hradem vyskytl další složitý obrazec. Jedná se o jakýsi kosočtverečný symbol s kruhově označenými rohy. Může to však být i jakési vyjádření křesťanského kříže. A navíc, když obrazec postavíme na výšku, může připomínat něco jako jednonohého andílka se svatozáří. A jeho osa ukazuje přímo na vrch s hradem na jedné straně a k hradišti z doby železné White Sheet Castle na straně druhé. (další informace o obrazci na Castle Hill, Mere).

 

Nové obrazce v obilí se však objevily i v jiných státech, než jen v Anglii. Například v Německu u Grosziethenu na předměstí Berlína se 15. května 2016 objevila šestinásobná spirála (viz Brandenburg, Großziethen).

A  zpráva o novém obrazci přišla též z Holandska, kde se 6. června 2016 v ječmenovém poli u Hoevenu objevil obrazec složený z devíti kroužků dvou velkých a mezi nimi řada sedmi malých. A tak obrazec připomíná například motýla a nebo symbol pro procenta. Tak trošku připomínal obrazec z Alton Barnes v roce 2014 (viz Závěr června plný obrazců v obilí)

Jak je vidět, 5. a 6. červen 2016 byl poměrně bohatý na výskyt nových obrazců v obilí. Že by to nějak ovlivnilo to datum ze šestek 6.6.2016?)  Uvidíme dál a budeme se těšit, co dalšího nám letošní sezona kruhů v obilí přinese.

 

Zdroj, použité fotografie a schémata:

http://www.cropcirclecenter.com

http://www.cropcircleconnector.com/2016/2016.html

související články:

Letošní sezona kruhů v obilí už odstartovala

Autor: Libor Čermák | středa 8.6.2016 6:23 | karma článku: 22,40 | přečteno: 1414x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

Po zázračném osvobození z indiánského zajetí se naši přátelé dostávají do srubu trapera Donalda, kde je jednak čeká odpočinek s idylkou, ale také se dozvědí jedno velké překvapení.

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,52 | Přečteno: 149x | Poezie a próza

Libor Čermák

Zázračné vysvobození z indiánského zajetí

Cesta našich přátel za tajemnou čelenkou pokračuje přes Brazelovu farmu, kde si budou vyprávět staré indiánské legendy. Nakonec ale padnou do indiánského zajetí. Ale i zde najdou spojence, který jim spolu s Manitouem pomůže.

12.8.2023 v 7:50 | Karma: 7,58 | Přečteno: 230x | Poezie a próza

Libor Čermák

Indián v Roswellu

Naši čtyři přátelé Tom, Jack, Dan a indiánských hoch Tokakua se ukryli ve vesnici Apačů. Proč? Když byly u petroglyfů Tří řek, všimli si, že je pronásledují čtyři banditi ze strýcova gangu. Morgan, Hill, Smith a Dark.

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39 | Přečteno: 177x | Poezie a próza

Libor Čermák

Tajuplnosti indiánských souhvězdí

Ve scifi westernu "Putování za tajemnou čelenkou" teď naše bandity pronásledované hrdiny převede sám velký Manitou přes hory a dostanou se tak do apačské vesnice, kde mimo jiné budou rozjímat nad indiánském pojetí hvězdné oblohy.

29.4.2023 v 13:34 | Karma: 8,77 | Přečteno: 187x | Poezie a próza

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

Dnes vás hrdinové mého seriálu přivedou na málo známé posvátné místo severoamerických indiánů, které je jistě zajímavé i z hlediska záhad a archeoastronautiky. K Petroglyfům Tří řek v Novém Mexiku.

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88 | Přečteno: 202x | Poezie a próza
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Chtěl se odpálit během olympiády v Paříži. Ve Francii zatkli 16letého hocha

24. dubna 2024  22:47

Kriminalisté ve Francii v úterý zadrželi 16letého mladíka francouzské národnosti, který na...

Odpuzující. Strašit migrací je tak jednoduché, kritizoval Babiše ministr

24. dubna 2024  22:42

Ministr pro evropské záležitosti Martin Dvořák (STAN) v CNN Prima News vyčetl Andreji Babišovi...

Ukrajinci v branném věku budou moci získat pas jen ve vlasti, rozhodl Kyjev

24. dubna 2024  22:20

Ukrajinská vláda přijala rozhodnutí, podle něhož muži ve věku od 18 do 60 let budou moci získat...

Biskupové se distancovali od Zemanovy akce v Arcibiskupském paláci

24. dubna 2024  19:05,  aktualizováno  21:31

Pražský arcibiskup Jan Graubner se distancoval od akce, při které byla minulý týden v...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 2384
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1899x
Věnuji se mnoho aktivitám. Vedu dětské kroužky, (např. turistický oddíl, deskové hry a hlavolamy, modelář, apod). Mnoho let se také zabývám různými záhadami a vesmírem. Také mne zajímá historie, zajímavá místa, turistika, tvorba křížovek do časopisů a mnoho dalšího. Nechci se také smířit s tím, že by pozemský život měl být ve vesmíru něčím ojedinělým.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Co právě poslouchám